• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyaya gitmek - İş - Yeni hayat ( Yardımcı olabilecek yada fikri olanlar lütfen bakabilir misini)

Evlilik yoluyla gitmek isterdim ama ben boşandım. Cocugumda var. ve evlenirsem büyük ihtimalle nafaka kesilir diye düşünüyorum. Güvenli bir yer lazım bana bu yüzden. Kuralları seviyorum. Ama işte gitmek istiyorum bulmak düzen. Kurmak bunlar çok sıkıntılı süreçler. Bilgi topluyorum

Nereden gittiğine bağlı. Sosyal bir şehirden mesela İzmir İstanbul antalya gibi bir yerden gidersen zorlanırsın. Ailem hamburgta yaşıyor arada yanlarına gidiyorum ki liman şehridir çok kalınca sıkılıyorum. Havası soğuk ve dengesiz. Mesela bugün hamburg 9 dereceydi ve ağbim yazmış bıktım artık diye. Bunlar da çok önemli. Ha sağlık hizmetleri, eğitim vs sosyal devlet olduğundan dolayı iyi. Yani oraya gitmekte artık zorlaştı. Evlensen bile 2 yılı buluyor evraklar dil kursu sertifikası ekstra sınavlar. Yasaları değişti.

Soğuk havaları seviyorum. keşke hep kış mevsimi olan bi yerde yaşasam derdim. . şuan Akdeniz bölgesindeyim ve sıcaktan delirmek üzereyim inanın

Soğuk havaları seviyorum. keşke hep kış mevsimi olan bi yerde yaşasam derdim. . şuan Akdeniz bölgesindeyim ve sıcaktan delirmek üzereyim inanın
Soguk havayi sevmek farkli ben de severim soguk ama bir degisiktir hava Almanya'da tabi ulke buyuk her yerinde ayni degil iklim. Ama sunu ekleyeyim Turkiye 10 yil sonra ne olur tahmin etmek cok kolay degil ama bana oyle geliyor ki 10 sene icinde Turkiye'ye goc cok olacak hem Almanya'dan hem civar Avrupa ulkelerinden. Almanya 10 sene onceki Almanya degil. Benim ongorum bu yonde.

Hayatta kalabilmek ne kadar zor.... yaşam ne kadar zor.. bazen umutsuzluğa kapılıyorum. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Bayan yazmışım pardon. Kafam yerinde değil
Evet alman vatandasi ile evliydim.Ilk yil almancayi ogrendim hatta sinif 2.si oldum.Yasli bakim egitimi aldim,hastanede hemsire olarak staj yaptim,meslegi tamamlayamadim kismet degilmis.Ehliyete yazildim,ise basladim.Iyi biryerde calisiyordum ustelik.Kendi adima konusayim almanlardan cok destek gordum,seviyeli ve soguklar ama iyi insanlar.Suan bile eski ogretmenlerimle gorusuyorum.Malesef geri donmek durumunda kaldim..
Oraya gidip 20 yil yasayip tek kelime konusamayan insanlar var,zorluk yasiyorlar tabi onlar icin zor.
Ama siz adapte olursaniz sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.
Simdiden basarilar..

Evet alman vatandasi ile evliydim.Ilk yil almancayi ogrendim hatta sinif 2.si oldum.Yasli bakim egitimi aldim,hastanede hemsire olarak staj yaptim,meslegi tamamlayamadim kismet degilmis.Ehliyete yazildim,ise basladim.Iyi biryerde calisiyordum ustelik.Kendi adima konusayim almanlardan cok destek gordum,seviyeli ve soguklar ama iyi insanlar.Suan bile eski ogretmenlerimle gorusuyorum.Malesef geri donmek durumunda kaldim..
Oraya gidip 20 yil yasayip tek kelime konusamayan insanlar var,zorluk yasiyorlar tabi onlar icin zor.
Ama siz adapte olursaniz sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.
Simdiden basarilar..
Sizce iş bulabilir miyim? Elimde bir mesleğim yok çünkü....

Almanya'da baya akrabası var eşimin. Gözlerinde büyüte büyüte bir hal olmuşlar çocukken şeker çikolata getirdiklerinden hala da çıkamamışlar o psikolojiden.

Türkiye'de olsa çok çok daha güzel imkanlara sahip olabilecekken orda temizlik personeli olarak kalmayı tercih ediyorlar. Elbette herkesin kendi hayatı. Ama ben asla -temelli - gitmeyi düşünmem. Geçici bir süre için ise neresi olsa gitmek isterim. Yeni yerler görmek yeni kültürler öğrenmek için

Avrupa ülkeleri kolay kabul etmiyor. Hele ilişkilerimiz böyleyken. Çocuğunuz kaç yaşında onun için ne düşünüyorsunuz?

Avrupa ülkeleri kolay kabul etmiyor. Hele ilişkilerimiz böyleyken. Çocuğunuz kaç yaşında onun için ne düşünüyorsunuz?
1 buçuk yaşında.. düzen kurup yanıma almayı düşündüm başta ama sanırım biraz zor kuracağım

Almanyada çok büyük ana okulu öğretmeni açığı var. Egitiminiz bu yöndeyse iş sahibi olabilirsiniz, tabii cok azimlu ve istekli bir şekilde dil öğrenmelisiniz. Diplomanız almanyada gecerli olurmu önce onu arastirin.
Uzaklasmak istiyorum derseniz au pair araciligi ile bir görun. Sonuçta farkli bir mentaliteye sahip insanlar.
Örneğin biz markette sira beklerken ufak bi cocuk bize elini uzatip sirinlik yapinca turk insani olarak kanimiz kaynar karsilik veririz. Almanya öyle degil cocuga dokunmak diye birsey yok. Ha bayansaniz hareketleriniz cok agir ve kibarsa annesiyle goz temasi kurarak baska bilmem anlatabildim mi. Kimse kimsenin hayatina burnunu sokmaz. Nereye gidiyorsun nersen geliyorsun bu saate cikilirmi kac para kazaniyorsun gibi seyler yok.
Gideceginiz sehirede cok bagli. Kucuk bir kasabada sıkılabilirsiniz zaten baska ülkeden gelmissiniz, insan carsi/ merkez görmek istiyor.
Okul yolu ile de almanyaya gidebilirsiniz.
Bana sorsaniz ben size ama mesela skandinav ülkelerini tavsiye ederim isvec gibi...farkli bir deneyim olur

Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi akşamlar diliyorum. Ben 23 yaşında bir bayanım. Şuan acikogretim 4 yıllık bir bölüm okuyorum. Okuduğum bölüm iç açıcı değil. Lisede meslek lisesi çocuk gelişiminden mezun oldum. Şuanda durumum ve Türkiye şartlarında bana iş yok doğru düzgün. Sıkıntılı travmali dönemler yaşadım. Buradan da uzaklaşmak istiyorum. Yurtdisinda işler beni beklemiyor bununda farkındayım ama fikirlerinize çok ihtiyacım var ne yapabilirim? Almanyaya ne şekilde gidebilirim? Gitsem bir iş bulma ve geçinme şansım nedir ? Hem çalışmaya hem uzaklaşmaya ihtiyacım var. Çok afedersiniz gerekirse essek gibi çalışıp mutlu iyi yaşamak istiyorum. Türkiyede yasamak da istemiyorun. Bu tamamen kisisel yasadigim aci olaylarla alakali. Yoksa memleketinde herkez kalmak ister. Hayatımda çok zorluklar çektim. Hayata tutunmak bir yerden başlamak istiyorum. Ayaklarım üstünde durmak istiyorum. Başarmak istiyorum. Eğitim durumum şuan üniversite bitmedi henüz. Herhangi bir iş tecrübem de yok. Ne yapabilirim bilmiyorum. İmkansız mi oraya yerleşmek ve düzen kurmak. Bilgisi olanlar lütfen tecrübenizi paylaşın. Şimdiden çok teşekkür ediyorum
Almanya'ya gıderım demekle olmmuyır daha dil sınavına gireceksin

Bence hic gelme, hele ki cocukla burda yapamazsin, cok zor olur senin icin, hem cocugun icin ayri ugrasirsin hem de kendin icin, üstelik dil de yok, ne kadar ders görsen de burdaki insan o kadar yavas konusmuyor, anlamayabilirsin...almanlar bu aralar asiri derecede yabancilara karsi (malum mülteciler cok kötü bi izlenim birakti), ben kendim belediyede sosyal hizmetler bölümünde calisiyorum ve bizde cok fazla basvuruda bulunmak isteyen vatandaslar geliyor, yabancilar geldiginde onlara almanlarin nasil davrandigini kendi gözümle görüyorum. bi yabanci olarak, hele ki dil bilmeyen bir yabanci olarak almanya cooook zor, cok iyi düsün derim.

almanya yerine bence türkiyenin baska bi iline tasinsan? yagmurdan kacarken doluya tutulma. Cocugun da cok ufakmis. Gelmeden önce cok iyi arastir derim.

Ne garip...ben türkiyeye gelme derdindeyim , sen de almanyaya....hemde ayni sebeplerden ötürü.

Hakkinizda hayirlisi olsun

Senin dediklerini ben de diyordum
Sıcak sevmem, güneşe de allerjim var üstelik
Ama 1 hafta sonra buhrana girdim Almanyada
Öyle neşeli, cıvıl cıvıl gülüşüp konuşan insanlar yoktu dedim ben burada yaşayamazdım herhalde :deli:

Neden Almanya peki?
Almanyadan daha kolay gelebileceğin yerler var Avrupada
Ama dışarıdan iyi bir iş için vasıflı olman lazım
Yani diyorsan ki ben ekstra farklı bir şeyler sunarım olur o iş
Çünkü şu an Avrupada büyük bir göçmen problemi var
Yani o eski dönemki işçi açığı gibi bir durum söz konusu değil :110:

Back
X