• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyaya gitmek - İş - Yeni hayat ( Yardımcı olabilecek yada fikri olanlar lütfen bakabilir misini)

Siz o zaman Turkiye'de hic duramazsiniz. Kendimi Suriye'ye göc etmis gibi hissediyrm.. Cezaevlerinde yer kalmadigi icin sapiklar vs. sokaklarda .. yani ordaki olan olaylarin fazlasi var burda..

Valla sormayın
En iyisini İngiltere yaptı, iti kopuğu almaktansa ABye koydu postasını geçti
Savaş bitse de ülkelerine dönseler artık bu insanlara da yazık yersiz yurtsuz perişan oldular

Valla sormayın
En iyisini İngiltere yaptı, iti kopuğu almaktansa ABye koydu postasını geçti
Savaş bitse de ülkelerine dönseler artık bu insanlara da yazık yersiz yurtsuz perişan oldular
Evet bende üzülüyorum gercekten.. Cok zor onlar icinde .. Ordan tecavuzden ölümdrn kacip gelip burda 9 aylik hamile bir suriyeli bayana tecavuz edip ve 1 yasindaki cocugunu basini tasla ezerek öldüren katliamcilar var.. Malesef kotu insanlar her yerde.. Bende kendim icin degil kizim ivin Turkiyeden gitmeyi cok dusundum. Abimler Almanyada hic zorluk yasamadilar. Abimin kayinpederinin apartmanlari var cok abartili bir maasi olmadigi halde bodrumda evleri yerleri herseyleri var. Sorsan onlarda Turkiyeyi cok seviyor ama donmuyor kimse :)

Evet bende üzülüyorum gercekten.. Cok zor onlar icinde .. Ordan tecavuzden ölümdrn kacip gelip burda 9 aylik hamile bir suriyeli bayana tecavuz edip ve 1 yasindaki cocugunu basini tasla ezerek öldüren katliamcilar var.. Malesef kotu insanlar her yerde.. Bende kendim icin degil kizim ivin Turkiyeden gitmeyi cok dusundum. Abimler Almanyada hic zorluk yasamadilar. Abimin kayinpederinin apartmanlari var cok abartili bir maasi olmadigi halde bodrumda evleri yerleri herseyleri var. Sorsan onlarda Turkiyeyi cok seviyor ama donmuyor kimse :)

Ben de üzülüyorum durduk yere yerlerinden yurtlarından oldular. Gittikleri yerlerde horlanıyorlar...bunları geçtim o zavallı kadına da çocuğuna da herkes çok üzüldü zaten. Müftü cenazı namazını kıldırırken ağlamış haberde gördüm.

Ben de üzülüyorum durduk yere yerlerinden yurtlarından oldular. Gittikleri yerlerde horlanıyorlar...bunları geçtim o zavallı kadına da çocuğuna da herkes çok üzüldü zaten. Müftü cenazı namazını kıldırırken ağlamış haberde gördüm.
Evet oyleymis ben okumadim ama duymustum. Allah yardimcisi olsun onlarinda.. Konu sahibinin konusunu dagittim :) yaşam heryerde zor bende 23 yasindayim ailemden hic uzakta kalmadim. Ama Almanyada bana egitim yonunden daha cazip geliyor. Gecinebildigin mutlu oldugun heryer guzeldir senin icin. Kimse sıkınti cekmezse baska yere ozlem duymaz diye dusunuyorum.. Basaracagina inaniyorsa arkadas gitmeyi denemeni tavsiye ederim..

Üniversiteye hazırlık için ders çalışmayı düşünüyorum. Sırf almanya'da okuycam diye saçma birşey bana artısı olmayacak bi bölüm de okumak gereksiz zaman kaybı. Eğitim yoluyla hem burdan uzaklaşıp hemde meslek edinmem gerektiği sonucuna vardım :KK56:

sorun da burada iste.Sadece kücük bir yüzde cok iyi imkanlara sahip.Herkes sizin gibi doktor avukat degil:Zaten uslubunuzdan baska insanlari nasil kücümsediginiz belli.

Iste almanya`yi sevmemin baska bir nedeni de bu.Insanlari sizin gibi kibirli degil.Daha hümanistler.Burada sosyal devlet kavrami var.Cok zor durumda kaldiginiz da sosyal devlet imdadiniza yetisiyor.Tabi bizim uyanik türlerin bir cogu isin suyunu cikarmis durumda ki o da ayrgi bir mesele.O cikolata getiren türk iscilerini böyle elestirdiniz ya siz de hic vicdan olmadigini anladim.
Evet Türkiye'de okuyup meslek sahibi olmuş , kendi işini yapabilecek kendi işini kurabilecek insanların sırf Almanya'da yaşamak için temizlik personeli olmayı seçmesini küçümsüyorum. Küçümsediğim meslek değil mantıksız Almanya tutkusu. 1 odada yaşıyorlar 3 kişi , karı koca günde 12 saat çalışıyor. Sebep? Almanya'da yaşayacaklar. Yaşasınlar hayat kendilerinin. Ben mesleğimi yapıyorum ve çok şükür imkanlarım gayet iyi. Geçerli olmayan diplomamla sırf Almanya'da yaşayacağım diye kalkıp gidip temizlik personeli olursam siz de beni küçümseyebilirsiniz ;)

Almanya'da üniversiteler ücretsiz. İngilizce de öğrenim görebilirsiniz ama Almancanız olursa daha iyi tabii. Geçiş mümkün olmazsa en baştan bir lisans programına başvurabilirsiniz. Yaşınız genç henüz. daad Almanya'da yükseköğrenim programlarıyla ilgili bilgi veriyor.
Üniversiteler ücretsiz derken. Hepsi değil sanırım bazıları değil mi ?

Bazı istisnalar dışında üniversitelere sadece dönem harcı yatırılarak giriliyor. Daad'nin websitesine bir bakın bence.

Devlet üniversitelerinin çoğunluğu ücretsiz
250-300 Euro gibi bir rakam ödersin
Onda da sana semesterticket verirler
Bu kartla eyalet içi toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanırsın bir dönem boyunca, bazı bir takım indirimlere de dahil olabilirsin eyaletine göre

Fırsatım olsa ailemi goturebilecegimi bilsem kesinlikle durmam Türkiye de öyle bir hale geldik ki tek başımiza dışarı çıkamıyoruz yaşadığım ilde fazlasıyla Suriyeli var hastanede çalışıyorum acilde hep Suriyeli kendimi yabancı ülkede hissediyorum bir de anlasamiyoruz tercüman olmazsa olmuyor. Keşke önce entegre edinebilseydi insanlar, çok kötü durumda olanlar var.

Son düzenleme:
Bende Almanya da yim dil bilmiyorum. Ücretsiz dil kursu icin nereye başvuru yapmam gerekiyor

Devlet üniversitelerinin çoğunluğu ücretsiz
250-300 Euro gibi bir rakam ödersin
Onda da sana semesterticket verirler
Bu kartla eyalet içi toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanırsın bir dönem boyunca, bazı bir takım indirimlere de dahil olabilirsin eyaletine göre
Harika. Yani barınma beslenme özel ihtiyaçlarımin masrafı olacak bir tek. .

bence türkiyede kalip hayatin icin orda cabala arkadasim.
buraya gelmen okadar basit olmaz.
arkadaslar daad yi önermis. oraya basvurup burda okuyabilmen
icin gercekten cok güzel bir öneri.
ama almanca, yada ingilizce sart. kabul edilebilmen zor, dünyanin
heryerinden basvurular oluyor..
hadi birsekilde geldin, birbucuk yasindaki cocuguna nasil bakarsin.

buraya gelme durumunun evlilikle olabilecegi daha yüksek gibi geliyor bana.
ve onuda zaten tavsiye etmem, cünkü farkli kültürler oldugu icin genelde hüsran oluyor.

en vasiti, ben nasil türkiyenin havasinda boguluyorsam,
ordan biride zannediyorum buranin kara ve soguk havasindan hoslanmaz.
bircok arkadas burada yasamktan memnun olmadigini yazmis.

robot hayati yazmis, bana göre insanlarin kendi hayatlarini nasil planladigina ve nerde nasil yasadigina ve cevresiyle alakalidir diye düsünüyorum.
gayet güzel ve eglenceli bir hayatim var. italyani, rusu, yunani, bütün kültürler etrafimda ve burdan memnunum.
tabiki olumsuzluklarida cok. arti ve eksilere girersek uzun olur...

ama en önemlisi, bizim millerimizin birbirine olmayan saygisi burada var ve
bu bile burada yasamaya deger.

saygisizliktan kastim,
sortla gezen birine saldirmak gibi, oruc tumuyor diye babaya oglunun yaninda dayak atmak gibi...escinsele, ateiste sadece insan oldugu icin saygi duymamak gibi

ha türkiyeyi seviyorum, ve türk topragina ayak bastigimdada icimdeki duyguyu
anlatamam o baska..

Hanımlar,
üsluplara dikkat ediniz, polemiğe girmeyiniz isterseniz ayrıca şu kuralı da buraya yapıştıralım :
XIV) Kişileri, kurumları, kuruluşları veya herhangi bir devleti küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. kullanmak kesinlikle yasaktır.

Siyasi veya dini boyutlu yorumlardan kaçınınız.

Bir ülkeyi onore edeceğim derken diğerini yermeye gerek yok, sitede farklı ülkelerden hemcinsleriniz olduğunu ve onları sözlerinizle kırdığınızı da unutmayınız.

Bugün hangi ülkede yaşarsanız yaşayın, maddi imkanlarınız varsa rahat yaşarsınız, imkanınız yoksa dünyanın en gelişmiş ülkesinde yaşamak dahi kar etmez.

O eskidendi. İki ay önce İstanbul'dan Almanya'ya taşındım. Domatesi, salatalığı bile daha ucuza yiyoruz burada. İstanbul manavlarında en kötüsüne ödediğim paraya organiğini alıyorum buradaki marketlerden. Temel gıda maddeleri zaten herkesin karşılayabileceği uygunlukta. 8-9 sene önce burada kalırken ben de sizin gibi düşünürdüm ama artık değişti. Almanya ucuzlamadı ama Türkiye'de fiyatlar alıp başını yürüdü maalesef.
Demekki yaşadığın sehre göre fiyatlar değişiyor. Ben kuzey bölgesindeyim büyük şehir olmasına rağmen 300 gram domatesi bioysa 3 euroya alıyorum. Bana pahalı geliyor dediğim gibi.

Back
X