- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
yarısından fazlasını okudum yetti. Devamını okuma gereği bile bulmadım çünkü asıl hatanın sende ve ailende olduğu bariz açık. İnsanlar nişanlıyken bile nişanlısın evine gitmeye çekinirken siz sevgiliniz evinde 1 ay boyunca kalıyosunuz ilk kez gördüm duydm böyle bişeyi. Aileniz buna nasıl izin veriyor anlamış değilim. Bizim görüşlerimize göre çok fazla bişey bu. Ben aynı şehirde oldğum halde eşimle sevgiliyken aynı yerde kalmadık hiç ve çoğu kişide içinde bu böyledir.
Bence fazla rahatsınız. Ve tanımadğınz etmedğiniz bi ailenin yanında uzun süre kalırsanız kavgada ederler sizle arkanızdanda konuşurlar. Ve bencede komşunun sizin hakkında söylediğide böyle bişey olabilir. kıza bak nişan yok nikah yok ne biçim kız gelip kalıyo demiştir haklıda.
Yazmasıyla mutlu eden 2-3 kişiden birisin.. Teşekkür ederim. Dediklerin doğru.. Ama ne birilerinin takdir etmesini istedim ne de başka birşey.. Tek derdim onun kurtulmasıydı. Sağlıklı ve mutlu olması..
Ben yaşadıklarımı yine söylüyorum doğrusunu yanlışını yazsınlar diye yazmadım. Bakın bunca şey yaşadım, yaşadık. O da bu kadar şey yaptı iyi, kötü.. Sizce seviyor mudur diye fikir almak adına yazdım. Ama daha da istemem burdan şu dediğime cevap. Çünkü zaten ben öz eleştrsini yapabilen ve buna karşı, akıl sağlığımında yerinde olmadığını bir şekilde ifade edere, "aklı başında birileri" diye devam eden bir cümleyle konu açmışım. İnsanların kalkıp kelimelerini süsleyerek ukala davranışlarına hiç lüzum yoktu.
Şuraya şu tarz düşünceyle yazan hiç kimseyle yaşantı olarak gram yakınlığımız olduğunu düşünmüyorum. Rahat değiliz, sadece hayatın insanlara babaları, dedeleri için söz laf gelmesin diye dayattığı örf ve adetlere inanmıyoruz. Ben gittim, kaldım fakat, yanlış hiç birşey yaşamadım. Bilmem ne kadar anlıyorsunuz.. Benim için namus denen şey kaba olacak ama biriyle yatıp kalktıktan sonra biten ya da başlayan birşey değil. Bir kişinin namusu, beynindedir. Ben evlenmeden yaşamamam gereken şeyleri yaşamadım. Yaşamam gerektiği kadarını tadıyla yaşadım. Ve pişman değilim. Aileme söz ettirecek birşey yapmadım, alnım açık.
Kendime güvenim sonsuz. Her haltı yiyip, kocasını bile aldatan, sevgilisini, nişanlısını aldatan sayısı tahmin edilemez kadınlar mevcutken, benim anlattıklarıma karşı şu tavrınız, tepkini asıl şaşırtıcı olan.
Ne ben, ne ailem, asla rahatlıktan değil, tamamen inançtan, sevgiden, iyi niyetten ve kazanmak istediğimizden yaptık ne yaptıysak.
Ve yineliyorum, şu tarz düşünen hiç kimsenin anlayabileceği birşey değil benim ailem ve benim aramda ki o sonsuz güven, sevgi, inanç. At gözlüklerinizden kurtulun ve 13-14 yaşında hamile kalan bir kızın hikayesini değil de, 22 yaşında onca şeye rağmen emek vermiş bir kızın hikayesi olduğunun farkına varın. Eleştrilerinizi, fikirlerinizi de bu şekilde yapın. Şu sıkkın canımı daha da fazla sıkmayın.
Sizi pohpohlayarak yorum yazan veya eleştirel bakan herkese ortak bir cevap vermişsiniz.
"Ben ondan ayrılamam,ayrı kalamam kopamam onsuz yaşayamam"
O zaman neden açtınız bu konuyu
Madem hatanız yok madem yaptığınız her hatayı savunuryorsunuz madem kendinizi değiştirmeye yeni sayfa açmaya niyetiniz yok.
Neden insanların vakitlerini alıyor,onları azarlıyor,bazılarına onay verir gibi sevdiğim 2-3 yorumdan birisin gibi garip laflar ediyorsunuz.
Forum,siz yorumları beğenin,insanları seçin,onlara yorumlarına göre sıralama falan verin diye kurulmadı ki?
Madem kopmayacaksınız aşıksınız ölüyorsunuz onsuzluktan Koşun sevdiğiniz adama,uyuşturucu,laçkalaşmış ilişkiler,insanlık onuruna aykırı insan ilişkileri,yeniden yataklarını toplayın evin görevlisi gibi ..yaşayın bunları.
Sorununuz ne ?
Ayy valla daraldım insanlık insanlık..
2 yıla yakın bir süredir evliyim kayınvalidemin yatak odasına 2 kere falan girmişimdir o da mecburen.
Değil yatağını toplamak,bir çamaşırını bile katlamadım.Çünkü bence özel alanı.
Evliyim bakın,kocamın anası ?
suratınıza telefonları kapatan yüzünüze tahammül edemeyen kayınvalide adayınızın aksine bir dediğimi iki etmez.. Bir kez güleyim diye rica eder telefonda.
Simdi sizin bu laçkalaşmış ilişkiniz insanlık biz insanlıktan bi haberiz,öyle mi?
Nedir kayınvalideniz engelli mi? Yatağını toplayamıyor mu bir uzvu mu eksik.
Hayır mevzu yatak toplamaktan ibaret de değil.
Siz hayatınızda ki her hataya bir kılıf bulmuşsunuz şimdi herkese açık plartformda yüzleşince gerildiniz.
İnsan bir kere olsun kafasını ellerinin arasına alır birkaç kez yapar bunu hayatta.
Ben ne yaptım diye?
Kaç yaşındasınız hanımefendi lütfen ergen olduğunuzu söyleyin aksine inanmam çok güç.
Ayy valla daraldım insanlık insanlık..
2 yıla yakın bir süredir evliyim kayınvalidemin yatak odasına 2 kere falan girmişimdir o da mecburen.
Değil yatağını toplamak,bir çamaşırını bile katlamadım.Çünkü bence özel alanı.
Evliyim bakın,kocamın anası ?
suratınıza telefonları kapatan yüzünüze tahammül edemeyen kayınvalide adayınızın aksine bir dediğimi iki etmez.. Bir kez güleyim diye rica eder telefonda.
Simdi sizin bu laçkalaşmış ilişkiniz insanlık biz insanlıktan bi haberiz,öyle mi?
Nedir kayınvalideniz engelli mi? Yatağını toplayamıyor mu bir uzvu mu eksik.
Hayır mevzu yatak toplamaktan ibaret de değil.
Siz hayatınızda ki her hataya bir kılıf bulmuşsunuz şimdi herkese açık plartformda yüzleşince gerildiniz.
İnsan bir kere olsun kafasını ellerinin arasına alır birkaç kez yapar bunu hayatta.
Ben ne yaptım diye?
Kaç yaşındasınız hanımefendi lütfen ergen olduğunuzu söyleyin aksine inanmam çok güç.
Benim verdiğim tepkilere, insanlardan fikir istemiş her türlü fikir sunan olacak ve bunu biliyorken neden bu tepkiyi veriyorsunuzda, yazacak kişilerinde benden her türlü tepki alabileceği ihtimalini neden es geçiyorsunuz???? Kimsenin zamanına, fikrine, kendisine kastım mastım yok. Lafını bilde konuş. Asıl şu yorumu yazan kişi, senin sorunun ne? Bu forumda şu şekilde çözüm arayan, bu zor durumdayken tanımadığı insanlara sığınmak adına ilk kez birşeyler yazmış birine verilen şu tepkilerin anlamı ne????? Zamanını çaldırmak istemeyen yazmaz, olur biter! Yaşadıklarımın onur kırıcılığı hakkında hayır hiçte öyle değil diyemem. Ama yapanların daha çok kendi onurlarını zedeledikleri bariz ortada. Ben yaşadıklarımı paylaşıyorum, biri çıkıyor elalemin evinde ne işin var? Biri çıkıyor ailene anlam veremedim, ne bu rahatlık? Biri çıkıyor yok onca yaşadığın insanlık onuruna aykırı şeyleri git yeniden yaşa sorunun ne? Asıl sizin sorununuz ne ki, ben yaşadıklarımın doğruluğunu tartışalım, hadi herkes ağzına geleni söylesin dememiş, sizde hiç birşeyi kaldırıp indirmeden, kısa ve öz ne olur sizce gibi birşey demişken denen onca şeyin amacı, mantığı ne??????
Sizler ne tuhaf insanlarsınız ki, erkek arkadaşının evine gidip kalmış, buna izin vermiş aileleri, gitmiş kızları hemen hanım hanımcık ol, ağır ol vs gibi yargılar ifadelerle asıp kesme moduna geçiyorsunuz????
Akıllıca fikri olanlar yazsın, şu şekilde cvap verip sonra da bana dedikleri fakat esas kendilerinin isteği olan, "haklısınız, bunu yapmalıyım" gibi cevap alamayıp sonradan sözsel saldırıya geçecek olanlar yazmasın.
O kayınvalidenizin görüp geçirdiklerinden kendine alabildiği kadar güzellik almasından kaynaklıdır muhtemelen.
Bu da sizin şansınız. Ve eğer sabah sporlarına gidilip yatak odasının kapısını sonuna kadar açık bırakıp toplanmamış görünce de yüzü düşen bir kayınvalideniz yoksa, ne mutlu size.
İnsanlarla daha farklı alanlarda yüzleştim ben arkadaşım, şu şekilde yüzünü bile görmediğim insanların dedikleri sandığın kadarda germedi beni. Ben zaten gerginim ve iyi kötü tüm enerjimi sakladığım kişiler belli.
Daraldıysanız da, bi elinizi yüzünüzü yıkayın ve kayınvalidenizi arayın. Rica ederse gülersiniz belki.