Aklı başında olan herkesin fikrine ihtiyacım var.. Lütfen.. Çok zor durumdayım..

konu sahibi arkadaşım

herkesin yorum yapabileceği her tür fikirlerin konuşulabileceği bi sosyal platformda konu açıyorsun,
sorununu anlatıyorsun ve sorununa çözüm arıyorsun burda ki insanlardan...

ama gelgelelim sen yapılan yorumlardan sadece, kafandaki düşünceye uygun olanlara teşekkür edip,
diğer yorumcuları eleştirmekle çirkin yorum yapmakla suçluyorsun

madem problemin cevabı kafanda varsa, yorumlara ihtiyacın yoksa

neden buraya yardım edin diye konu açıyorsun arkadaşım???

Son düzenleme:
konuyu baştan okudum . evet dünya görüşlerimiz biraz farklı bende yazanlar gibi yaptığın pekçok şeyi onaylamadım. ama bu konulara hiç girmeyeceğim. bence her insan kendi hayatından sorumludur nasıl isterse öyle yaşar Allahtan başkasıda hesabını soramaz.

öncelikle hatan çok fazla özveride bulunmak olmuş. o insan sevmişsindir doğru ama kendinden bu kadar fedakarlık yapmana gerek yoktu. hala seviyorum demişsin bir yerde. sevmek değil sevilmektir bence mühim olan. hayatında keskin kararlar almanın zamanı gelmiş. ağır psikolojik bunalımdasın ve birşeyler yapmazsan gideceğin yön çok kötü görünüyor.
o insanı ara ama sadece bir kez ve beni seviyor musun de seviyorumsa cevabı bıraksın arkasında herşeyi gelsin yanına sıfırdan başlayın hayata. ( ki böyle olmayacak gibi) yok bahaneler nazlar şifreli laflar ediyorsa KIZIM KENDİNE GEL UNUT BU ADAMI ben ne aşıklar gördüm hepsi geçer. hepsi unutulur bu dünyada ilk seven acı çeken sen misin. bak şu topiğe ne hikayeler var. anladığım kadarı ile gençsin. önün açık daha yılların var allahın izni ile.

kalk bir gel kendine git doktora tedaviye başla sonra kendine bir yol çiz okuyor musun çalışıyor musun her ne ise. hobi bul. kurslara yazıl. en iyi tedavi nedir biliyor musun çalış eşşek gibi çalış yorgunluktan gel eve yat uyu. düşünecek vaktin kalmazsa sorunda kalmaz. ilerde bu günlerine güleceksin. bu hayat senin kimse içinde feda etme. hele uyuşturucu bağımlısı ne demek ya. tedavi olsa bile ne kadar güvenecek çocuklarına baba yapabilecek misin bu adamı iyi düşün. ..

sen, dünyanın en mantıklı insanı da olsan, en doğru şeyleri de yapsan ilişkideysen asla yetmez. karşılıklı bir şeyler olması gerek.

sen daha da fedakarlık yap... git yanına, ayı ev tut, al sevgilini yanına 24 saat başında bekle.. herşeyi ile ilgilen.... adamda o irade yok. senin ona bağlılığın kadar sana bağlı değil. yüzleş artık. zaten bir sürü şey yapmışsın ve olmamış, bırakmamış... bu sorunu yaşayan bir sürü insan var. senin kadar destek almıyorlar sevgililerinden ama bir şekilde bırakabilen de var....

sevmek... herşeyi mübahlaştırmaz. insanların aşkından ölse de duracağı, ardına bakmadan çekip gideceği şeyler vardır. sen o kadar uğraşın sonucu onu maddeyle yakala, rest çek ailenin yanına dön, üstüne bir de sana sitem etsin. "yanımda yoktun, gittin" desin. bunu madde söyletmiyor ona. onun karakteri bunları söyleten...

eşini çok seven biri olarak sana söylüyorum ki bazı şeyler var ki, ömrüm boyunca yeniden birini sevemeyecek dahi olsam bir dakika durmam eşimin yanında.... zor belki. ama insanlar evlatlarını kaybediyor yaşamanın yolunu buluyorlar. tırnaklarıyla tutunmaya çalışıyorlar hayata....

bir ağlarsın iki ağlarsın..... aramamalısın. senin eşyaların sana torbada yollandı... insanlar birbirini adatıyor da bu şekilde hakarete maruz kalmıyor.

burda seni ezen yok. sen kendini eziyorsun. ileride çok pişman olursun kendini bu durumda bıraktığın için. kendine saygını yitirirsin.

ailen dahi olsa, hak edene değer vereceksin. her insana iyilik yapılmalı. sorgulanmadan hem de.... ama iyilik sonucu tavrına bakarsın. 1 yapar 2 yapar... uyarırsın... gene nankörlük yaparsa ona iyilik yapmamalısın. o zamanı ve emeği hak eden muhtaç başkasına vermelisin.

burada sana insanlar üzülür. seven bir kadının çığlığı.... ama sana kimse "tüm bunlara rağmen yine git" demez. silkelen ve aşk acısıyla yaşamayı öğren. insan nelerle yaşıyor...

konu sahıbı arkadasım.gercekten bu kadar ınsan yanlıs dusunuyor olamaz degıl mı?keske sunu desen evet yaptıklarım cok dogru degıldı ama ıcımden gelenler bunlardı ve sımdı sızden yardım ıstıyorum bana fıkırlerınızı soyleyın.cunku senın,aılenın,sevgılının ve onun aılesının yaptıkları cogumuza ters gelıyor.sen yanlıs olmmadıgını dusunuyorsun ve bende o sekılde dusunerek yardımcı olmak ıstersem sana soyleyecgım tek soz vazgec bu sevdadan.

Şuraya şu tarz düşünceyle yazan hiç kimseyle yaşantı olarak gram yakınlığımız olduğunu düşünmüyorum. Rahat değiliz, sadece hayatın insanlara babaları, dedeleri için söz laf gelmesin diye dayattığı örf ve adetlere inanmıyoruz. Ben gittim, kaldım fakat, yanlış hiç birşey yaşamadım. Bilmem ne kadar anlıyorsunuz.. Benim için namus denen şey kaba olacak ama biriyle yatıp kalktıktan sonra biten ya da başlayan birşey değil. Bir kişinin namusu, beynindedir. Ben evlenmeden yaşamamam gereken şeyleri yaşamadım. Yaşamam gerektiği kadarını tadıyla yaşadım. Ve pişman değilim. Aileme söz ettirecek birşey yapmadım, alnım açık.
Kendime güvenim sonsuz. Her haltı yiyip, kocasını bile aldatan, sevgilisini, nişanlısını aldatan sayısı tahmin edilemez kadınlar mevcutken, benim anlattıklarıma karşı şu tavrınız, tepkini asıl şaşırtıcı olan.
Ne ben, ne ailem, asla rahatlıktan değil, tamamen inançtan, sevgiden, iyi niyetten ve kazanmak istediğimizden yaptık ne yaptıysak.
Ve yineliyorum, şu tarz düşünen hiç kimsenin anlayabileceği birşey değil benim ailem ve benim aramda ki o sonsuz güven, sevgi, inanç. At gözlüklerinizden kurtulun ve 13-14 yaşında hamile kalan bir kızın hikayesini değil de, 22 yaşında onca şeye rağmen emek vermiş bir kızın hikayesi olduğunun farkına varın. Eleştrilerinizi, fikirlerinizi de bu şekilde yapın. Şu sıkkın canımı daha da fazla sıkmayın.

Sizi pohpohlayarak yorum yazan veya eleştirel bakan herkese ortak bir cevap vermişsiniz.
"Ben ondan ayrılamam,ayrı kalamam kopamam onsuz yaşayamam"
O zaman neden açtınız bu konuyu
Madem hatanız yok madem yaptığınız her hatayı savunuryorsunuz madem kendinizi değiştirmeye yeni sayfa açmaya niyetiniz yok.
Neden insanların vakitlerini alıyor,onları azarlıyor,bazılarına onay verir gibi sevdiğim 2-3 yorumdan birisin gibi garip laflar ediyorsunuz.
Forum,siz yorumları beğenin,insanları seçin,onlara yorumlarına göre sıralama falan verin diye kurulmadı ki?
Madem kopmayacaksınız aşıksınız ölüyorsunuz onsuzluktan Koşun sevdiğiniz adama,uyuşturucu,laçkalaşmış ilişkiler,insanlık onuruna aykırı insan ilişkileri,yeniden yataklarını toplayın evin görevlisi gibi ..yaşayın bunları.
Sorununuz ne ?

Son düzenleme:
[COLOR="#FF0000"]"bir ağlarsın iki ağlarsın..... aramamalısın. senin eşyaların sana torbada yollandı... insanlar birbirini adatıyor da bu şekilde hakarete maruz kalmıyor. "[/COLOR]

Unutamıyorsan lütfen bunlar aklına gelsin

sevgilini ara canım.
güzel güzel konuş.
ben senle mutlu olmak istiyorum güzel bir hayat yaşamak istiyorum.
ileride aile kurmak istiyorum ama senin bu bağımlılıktan kurtulman lazım de.
hayaller kur geleceğe dair onunda bu hayallere ortak olmasını sağla.
konuşmanda onu güzel bir atmosfere sokki verebileceği tepkiler biraz yumuşasın.
bağımlılığı bitince neler yapacağınızdan.
ne bileyim evlenmişsiniz çocuklarınız olmuş falan filan.
çünkü şuan onun gelecek düşüncesi dağılmış durumdadır.
ve muhtemelen senin kadar sahip çıkanı olmadığı için uyuşturcu madde temin etmiş olabilir.
orda tedavisinin güç olduğundan çevre değişmesi gerektiğinden bahset.
orda madde temini kolaydır çünkü kimden alacağını biliyor.
senin şehrine gelirse madde bulmaya çalışsa bile temin edeceği kişiye ulaşması zaman alır.
seninde burada ona ihtiyacın olduğundan bahset.
ama dediğim gibi tatlı dille.
ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
bir şekilde ikna etmeye çalış.
ters davranırsan tepki verebilir çünkü.
eğer gelirse ve düzelmeye çabalarsa bence oda seni gerçekten seviyordur.
ama gelmezse yapabileceğin birşey yok inan.
bir insana yardım edebilmen için onun yardıma açık olması senden yardım istemesi gerekir.
kendini yardıma kapatırsa iyileşmek istemezse sen ne yapsan boş.
ailesiyle çok muhatap olma birde.

ama yanlış yaptığını söylüyoruz işte...

sende kendine bi bak yaptıklarına ne kadar doğru...

senin yanlışlarınla beraberde daha bi çıkmaza girmiş olay...

hareketlerini eleştiriyoruz...

kişiliğine karakterine zaten kimsenin dil uzatmaya hakkı yok...

doğru ya da yanlış yaptığını düşündüğüm ya da sana katılıp katılmadığım yerler var ancak ben seni bir konuda uyarmak istiyorum. Sen bu adam bağımlıyken onun yanındaydın, hep kendinden bir şeyler verdin ama acaba bu adam madde bağımlılığından kurtulunca seninle olmaya devam edecek mi? Dışardan bakan bir göz olarak bu çocuk seni destek olarak görmüş bu bağımlılıktan kurtulursa gelir mi sana bunu tam kestiremiyorum...

Son düzenleme:

Bence siz kendinizi bu şekilde tatmin ediyorsunuz. Düşünceniz şuysa eğer. " ben yanlış hiç bişey yapmadım erkek arkadaşımın evinde 1 ay kalmam çok normal " böyleyse eğer. Gerçekten bana ve bi çok kişiye göre yanlış. Ailesini tanımıyorsunuz. Televizyon izlediğinz belli ki 13 yaşında hamile kalan kızları biliyosunuz peki hergün öldürülen bayanlarıda biliyomusnuz? Nerden bilebilirsiniz size kötü bşey yapmayacakalrını? Veya sevgiliniz maddeyi kullanamayıp delirdiğinde size zarar vermeyeceğini.? Siz bence bu sevdadan kurtulup hala yaşadığınıza şükredip kendinize yeni bi sayfa açın

Ayy valla daraldım insanlık insanlık..
2 yıla yakın bir süredir evliyim kayınvalidemin yatak odasına 2 kere falan girmişimdir o da mecburen.
Değil yatağını toplamak,bir çamaşırını bile katlamadım.Çünkü bence özel alanı.
Evliyim bakın,kocamın anası ?
suratınıza telefonları kapatan yüzünüze tahammül edemeyen kayınvalide adayınızın aksine bir dediğimi iki etmez.. Bir kez güleyim diye rica eder telefonda.
Simdi sizin bu laçkalaşmış ilişkiniz insanlık biz insanlıktan bi haberiz,öyle mi?
Nedir kayınvalideniz engelli mi? Yatağını toplayamıyor mu bir uzvu mu eksik.
Hayır mevzu yatak toplamaktan ibaret de değil.
Siz hayatınızda ki her hataya bir kılıf bulmuşsunuz şimdi herkese açık plartformda yüzleşince gerildiniz.
İnsan bir kere olsun kafasını ellerinin arasına alır birkaç kez yapar bunu hayatta.
Ben ne yaptım diye?
Kaç yaşındasınız hanımefendi lütfen ergen olduğunuzu söyleyin aksine inanmam çok güç.

Benim verdiğim tepkilere, insanlardan fikir istemiş her türlü fikir sunan olacak ve bunu biliyorken neden bu tepkiyi veriyorsunuzda, yazacak kişilerinde benden her türlü tepki alabileceği ihtimalini neden es geçiyorsunuz???? Kimsenin zamanına, fikrine, kendisine kastım mastım yok. Lafını bilde konuş. Asıl şu yorumu yazan kişi, senin sorunun ne? Bu forumda şu şekilde çözüm arayan, bu zor durumdayken tanımadığı insanlara sığınmak adına ilk kez birşeyler yazmış birine verilen şu tepkilerin anlamı ne????? Zamanını çaldırmak istemeyen yazmaz, olur biter! Yaşadıklarımın onur kırıcılığı hakkında hayır hiçte öyle değil diyemem. Ama yapanların daha çok kendi onurlarını zedeledikleri bariz ortada. Ben yaşadıklarımı paylaşıyorum, biri çıkıyor elalemin evinde ne işin var? Biri çıkıyor ailene anlam veremedim, ne bu rahatlık? Biri çıkıyor yok onca yaşadığın insanlık onuruna aykırı şeyleri git yeniden yaşa sorunun ne? Asıl sizin sorununuz ne ki, ben yaşadıklarımın doğruluğunu tartışalım, hadi herkes ağzına geleni söylesin dememiş, sizde hiç birşeyi kaldırıp indirmeden, kısa ve öz ne olur sizce gibi birşey demişken denen onca şeyin amacı, mantığı ne??????
Sizler ne tuhaf insanlarsınız ki, erkek arkadaşının evine gidip kalmış, buna izin vermiş aileleri, gitmiş kızları hemen hanım hanımcık ol, ağır ol vs gibi yargılar ifadelerle asıp kesme moduna geçiyorsunuz????
Akıllıca fikri olanlar yazsın, şu şekilde cvap verip sonra da bana dedikleri fakat esas kendilerinin isteği olan, "haklısınız, bunu yapmalıyım" gibi cevap alamayıp sonradan sözsel saldırıya geçecek olanlar yazmasın.

Alkışlıyorum :)

Sizler ne tuhaf insanlarsınız ki, erkek arkadaşının evine gidip kalmış, buna izin vermiş aileleri, gitmiş kızları hemen hanım hanımcık ol, ağır ol vs gibi yargılar ifadelerle asıp kesme moduna geçiyorsunuz????

Emin ol ki böyle söyleyen insanlar tuhaf değil. ben mesela daha 19 yaşındayım ve benim yaşlarımda böyle hareketler yapan arkadaşlarım çok. seni kınadğım gibi onlarıda kınıyorum. Bence hiçte mantıklı değil. Ve onlara da söylediğim şey şudur her zaman. erkek arkadaşın için olmasada ailesi için bi gün iş ciddiye binince seni değilde. onların evine gelip aylarca kalmamış birini tercih edeceklerinden eminim. Bi arkadaşımın başına gelmişti devamlı gidip kalıyordu sonra ailesi bu ne rahat kız bununla evlenemezsin dedi. Bu işler böyle cnm..

O kayınvalidenizin görüp geçirdiklerinden kendine alabildiği kadar güzellik almasından kaynaklıdır muhtemelen.
Bu da sizin şansınız. Ve eğer sabah sporlarına gidilip yatak odasının kapısını sonuna kadar açık bırakıp toplanmamış görünce de yüzü düşen bir kayınvalideniz yoksa, ne mutlu size.
İnsanlarla daha farklı alanlarda yüzleştim ben arkadaşım, şu şekilde yüzünü bile görmediğim insanların dedikleri sandığın kadarda germedi beni. Ben zaten gerginim ve iyi kötü tüm enerjimi sakladığım kişiler belli.
Daraldıysanız da, bi elinizi yüzünüzü yıkayın ve kayınvalidenizi arayın. Rica ederse gülersiniz belki.

Ama cevap alamadım ki..
AMacınız nedir yani ileriye doğruya gitmiyorsunuz.
Hatalrı hata kabul etmiyorsunuz çözüme yönelik bir tutum ve ilerleme yok.
Amaç ne yani?
Şimdi soruyu soran ben oldüğum için bana patlamışsınız ama.
İnsanlar siz namuslu değilsiniz milletin evinde 1 ay kalıyorsunuz türünden söylememiş.
İlişkiniz laçkalaşmış henüz tanıdığınız insanların evinde yatıp kalkmak hizmetlerini görmek köydür düğündür gezmek lafın özü yüz göz olmak niye diye sormuşlar?
Ki doğru belki de herşeyin bu kadrar berbat bir noktaya gelmesi bu pervasızlık.
Bakın pervasızlık diyorum ahlaksızlık demiyorum.
Aile yapınız belli ki genel toplum yapısını yansıtmıyor o halde verdiğimiz tepkilere hmm nasıl desem anlayışla karşılaması gereken sizsiniz.
Küçük bir anket yaparak durumu sorgulayabilirsiniz.
Evlenmedne önce eşiyle aynı ecde yaşayan birçok kadın bulabilirken ana -babasının bilgisi dahilinde hiç tanımadığı insanlara uyuşturucu bağımlısı sevgilisine hizmet
eden bir kadın bulma ihtimaliniz çok az.
Fakat bu tahlil elbette işinize yaramaz siz bunları çoooktan yaşadınız yargılamak da faydasız
Size adamdan ve bu ailedne kurtulun demişler size de yoook olmaz aşığım ölüyorum demişsiniz aşktan.
Peki tekrar soruyorum amacınız nedir konuyu açmakta.
çözüme ulaştık adam ve aile kötü ama siz aşıksınız kopmayacaksınız.
şimdi neyi tartışıyoruz :26:

Mecbur değilsin ki?
Kim o kadın senin neyin kimin oluyorda sana ne cürretle surat asıyor.
Anan mı bacın mı ekmeğini mi veriyor suyunu mu veriyor.
Sevgilinin annesi,ne hakkı var senin üstünde ?
Kendini neden bu poziyona soktun neden ilişkine 1-0 önden başlamak varken 0-3 geriden başladın.
Hata bunlar işte ama sen kanıksamışsın.
Şans faktörü var evet katılırım ama yaşadıklarımızı biz de çağırıyoruz çoğu kez tavizlerimizle.

bende ayıp günah kavramlarını geçiyorum herkesin kendi görüşü... ama sevgilinizin kızkardeşi ve annesi size tepki göstermiş. bence bunun sebebi insanların evinde bir aydan fazla kalmanız. evlerinde bir yabancının bu kadar uzun süre kalmasına sinir olmuşlardır. bende olsam bende maksimum bir haftadan sonra gıcıklık yapardım gitmesi için. hiç mi rahatsızlık hissetmediniz o kadar uzun bir süre başkasının evinde kalmaktan? sizin konunuzda bana en batan husus buydu.

buraya konu açan kişi her türlü yoruma açık olmalıdır ki hala kk da bu tam idrak edilmiş değil,açılıyor bir konu duymak ,görmek istenilenler yazılmayınca lütfen konuma saldırı yapacak olanlar yazmasın denilebiliyor,anlamış değilim,
konuya gelecek olursak o kadar uzun ve karışık ki sonuna kadar okumadım bile başlarda yazdıkların anlamaya yetti
gidip orada 1 ay kalmak yatak toplama işine varana kadar her işi yapmak ...taviz tavizi doğurur işte yüzgöz olunmuş laçkalaşmış ilişki sonucu bunların olması çok normal hep diyorum biraz mesafe şart daha evlenmeden kaldı ki evlenince de mesafe olmalı...
arkadaşken,nişanlıyken erkeğin ailesiyle yatılı gidip gelmeler ,iş yapmalar ...bunun sonucunda kıymet bilen çok nadir kişi vardır herhalde biraz kıymet verin kendinize bırakın başkalarının gözünde değerli olmayı kendinize değer verin önce...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…