Sevgilimin düşüncesi normal mi, özellikle anneler cevap verirse sevinirim(yanlış anlaşılmasın herkes cevaplayabilir)

Nişanı uzatmak demek kendınızden de vermek demek. Eğer içinizde en ufak olmaz bu iş cümlesi kuruyorsanız bırakın önünüze bakın . Yani herseyi çok güzel buda eksik kalıversin diye düşünmeyin
Nişanı uzatmak demek kendınızden de vermek demek. Eğer içinizde en ufak olmaz bu iş cümlesi kuruyorsanız bırakın önünüze bakın . Yani herseyi çok güzel buda eksik kalıversin diye düşünmeyin .
Çok kötüyüm psikolojik açıdan bana iyi mi geliyor kötü mü geliyor ben mi cok bencilim bilemiyorum, narsistlik belirtileri ondan var, genelde benim psikolojim üzerine oynar kendimi sorgularim hep

Şöyle düşünmenizi istiyorum, oğlunuz ve gelininiz başka şehirde yaşıyorlar ve birkaç aydır da görüşmüyorsunuz, gelininiz ve torununuz yasadiginiz şehre bir hafta öncesinden geliyolar ve gelinin kızkardeşinde kalıyolar, oğlunuzda onlar geldikten birkaç gün sonra geliyor ama size haber vermiyor gizlice gelinin kizkardesine karisi ve cocugunun yanina gidiyor( orda vakit gecirmeyi sevdigi gelinin kzikardesinin kocasi var hic onlardan ayrilasi gelmiyor kadinlar bir erkekler bir takiliyor)bu durumu sorun eder misiniz, kirilir misiniz? Sevgilim diyor ki ilk anne babaya ugranmali sonra istedigi yere gitsin aile buyukleri evlatlarini gormek isterler bana da garip geldi dedim ki oğlan annesinden babasindan niye gizliyor bu durumu geldigino direkt soylesin ertesi gun size gelicem anne veya baba desin, veya oglan bir iki saat durup da gidebilir annesime babasina demekki dedim anne baskin oglani elinde tutmak istiyor oglan o yuzden kaciyor dedim, siz ne dusunuyorsunuz anne degilim bilmiyprum digrusu nedir bu durumun
(Sevgilimin 2 teyzesi var ikisininde sorunlu gelini var, bende bu sohbet uzerine dedim ki tek sorun sizde gelinlerde degil herhalde dedim alındı konusmuyor çok 3 gündür)
Anne değilim. Ama çok benzer bir durum başıma geldi hatta şöyle söyleyeyim yalnız gitmeme rağmen ilk bize geleceksin muhabbeti döndü tabiki ben kabul etmedim kendi ailemin yanına gidiyorum ama burada bir sürü durum var önceden olanlar vs gibi duruma göre şekilleniyor herşey misal çok anlayışlı bir kayinvalidedir bişey demez ama benim ki gibi her dediği yapılmaya alışmış despot bir kayinvalide ise hayattaki en büyük sorun haline gelir. Ha tek başıma gitme durumu çözüldü ama eşimle gidiyorsam mutlaka ilk oraya gitmemiz gerekiyor bende mümkün olduğumca eşimle hiç gitmiyorum. Bir kere başıma geldi tayin sebebi ile taşınıyorduk Midyattan Boluya Ankara'da ailelerimiz Boluya geçmeden uğradık bir gün kalacaktık o zaman hamileydim çok ağrım vardı kötüyüm ilk annemlere uğradık çünkü bizi havalimanından onlar aldı akşam kayınvalidemlere geçecektik ben o ağrı ile falan uyuya kalmışım eşim kendi gitmiş annesigile ben bildiğim için sabah gel al götür dedim ayıp oldu almadı meğer kadın bana bir bilenmiş Allah'ım inanılmaz derecede o yüzden olay çıkmasın diye götürmemiş eşim ama bunun lafını aylar sonra yaptı kayınvalidem bana içinde biriktirmiş bir sürü olay falan zaten o gidemediğim gün birde bebeğimi kaybetmişim haberim yokmuş. Yani kısaca çok büyük bir kitle için inanılmaz büyük bir durum sorun bu tamamen kayinvalidenlerin nasıl karşılayacağı ile ilgili bir durum ona göre şekil alınır

Şöyle düşünmenizi istiyorum, oğlunuz ve gelininiz başka şehirde yaşıyorlar ve birkaç aydır da görüşmüyorsunuz, gelininiz ve torununuz yasadiginiz şehre bir hafta öncesinden geliyolar ve gelinin kızkardeşinde kalıyolar, oğlunuzda onlar geldikten birkaç gün sonra geliyor ama size haber vermiyor gizlice gelinin kizkardesine karisi ve cocugunun yanina gidiyor( orda vakit gecirmeyi sevdigi gelinin kzikardesinin kocasi var hic onlardan ayrilasi gelmiyor kadinlar bir erkekler bir takiliyor)bu durumu sorun eder misiniz, kirilir misiniz? Sevgilim diyor ki ilk anne babaya ugranmali sonra istedigi yere gitsin aile buyukleri evlatlarini gormek isterler bana da garip geldi dedim ki oğlan annesinden babasindan niye gizliyor bu durumu geldigino direkt soylesin ertesi gun size gelicem anne veya baba desin, veya oglan bir iki saat durup da gidebilir annesime babasina demekki dedim anne baskin oglani elinde tutmak istiyor oglan o yuzden kaciyor dedim, siz ne dusunuyorsunuz anne degilim bilmiyprum digrusu nedir bu durumun
(Sevgilimin 2 teyzesi var ikisininde sorunlu gelini var, bende bu sohbet uzerine dedim ki tek sorun sizde gelinlerde degil herhalde dedim alındı konusmuyor çok 3 gündür)
Sizin sevgiliniz bu adamın neyi orayı tam anlayamadım? Bayram gibi özel günlerde bence önce aile büyükleri ziyaret edilir. Ama bayram dışında normal günlerde böyle bir öncelik olmasa da olur. Fakat bu konuda şöyle de bir saçmalık var annenin yaşadığı yere geliyorsun ve 1 haftadır haber vermiyorsun uğramıyorsun. İnsan annesinin yanına neden uğramaz hiç mi özlemez annesini? Bu 1 hafta içinde en azından 1 kere kapısını çalsalarmış keşke. Belki annenin bir ihtiyacı olabilir hastalığı olabilir. Evlendin diye aileni özelikle de anneni bir kenara atmak olmaz. Bu konu da herkesin düşüncesi ve tepkisi farklı olabilir. Ben olsam geldiğinden beri uğramadığı için kırılırdım aynı zamanda buna ben mi sebebiyet verdim diye de kendi içimde düşünür dururdum. Çook çok büyük bir sorun olmadıkça anneye uğramamazlık olmaz. Annesini boşveren adamdan da koca olmaz.

Evet nişan yakında ama yapasım hiç gelmiyor
Bir ablam boşanma aşamasında kaynanası çok zulüm etti simdilerde evde psikolojisi iyi degil ve cocugunu tek buyutuyor bizde kaliyor , ben anlasamamazlik kislanclik arkadan is cevrime sevmiyorum oyle bir ailefe gelin gitmem istemem
Gözlemlerim sonucu yeterli ilgi sevgi almış çocuklar, erkek kız farketmez seçimlerini doğru yapıyor, değer gördükleri için değer arıyor. Benim babam narsist ondan dolayı bizde annemde çok çektik, sevgilimde de bu aralar narsistlik seziyorum ondan dolayı nişanı uzatacağım
bence bu olaylardan ötürü korkularınla hareket ediyorsun. soruda verdiğin örnek bana çok absürt geldi. ideal olarak ailelere şehre gelindiğinden haber verilir ve o şehre gelen çift için nasıl uygunsa öyle plan yapılır, çünkü onlar dışarıdan geliyor, mesela atıyorum görüşeceğin insanlar bir tek o gün müsaittir, şehirde kısıtlı vaktiniz vardır vs, ailelerin de buna tavır almaması gerekir ama mutlaka gidip görülmeleri de gerekir. kime önce gidildiğinin bir önemi yoktur. herkes için sağlıklı ve sevgi dolu olan bu. ama herkes bu bakışa sahip olmayabilir, kalkıp o insanı hayır bence doğrusu bu diyerek ikna etmeye çalışmak kaos yaratacak, zaten böyle şeylere takılan biriyse buna üzülmese başka bir şeye üzülecek. öyle bir ebeveynle mücadele etmek zorunda olsan sen ne yapardın? bunu düşün. bence gerçek bir sevgi bağın olan partnere bu konuda şefkatli yaklaşmak gerekir. kendisini ailesine dürüstçe ifade edecek cesareti aşılamak gerekir. narsist kelimesini bu kadar kolay kullanıyor olmanı sorgulamanı isterdim dediğin gibi yaşadıysan sen de biliyorsundur bu korkunç bir hastalıktır. bu arada kendini yetiştirmiş ve iradesini terbiye edebilmiş bilinçli biri ailesinden gelen travma zincirini kırabilir, hastalıklı bağlanma şeklini, alışkanlıklarını iyileştirebilir ve doğru partner seçimi yapabilir. aynı şekilde mutlu ailede büyüyen biri de mutsuz bir evlilik yapabilir. tamamen kaderimize mahkum değiliz. belki de erkek arkadaşın da senin bu örneğe olan tepkin yüzünden seninle yaşayabileceklerinden çekinip uzaklaşmıştır.. ikiniz de olumsuzluk istemiyorsunuz ama el ele vermek yerine uzaklaşıyorsunuz bunun sorgulanması lazım. bir ilişkide de olası problemlerde çıkış noktasının korkular değil sevgi olması lazım yani bu insan benim yanımda durur, destek olur gibisinden. sen onda veya o sende bu özelliği göremiyor olabilir. ben dışarıdan bunları gördüm, verdiğin bilgiler kadar yorumlayabiliriz tabii.

Son düzenleme:
Bu standart kalıp cevabı verilecek bir soru değil bence.
Ben benden saklamasına alınırdım. Bana söylesin- iletişimimiz açık olsun yani- sonra istediği yerde kalabilir, utlu olsun kırmasın kırılmasın yeterli.

Eşimin ailesi yurtdışında yaşıyor. Evlendik ilk bayram evden çıkmadan ikisinide aradık ve ikiside açmadı. Sonra tabi büyükleri ziyaret için çıktık. Sonrasında bizle bayramlaşmadan nasıl olurda benim aileme gidermişiz gibi laflar söyledi, bağırmalar, tartışmalar... Şimdi bayramlarını bile kutlamıyorum. Tabi tek yaptıkları bu değil, hep ben diyen biri her konuda. Ben görüşmüyorum. Eşimde olabildiğince uzak duruyor. En ufak şeyde tartışma çıkıyor çünkü.
Yani böyle tuhaf olmasalardı, o şehire gidiyorsam illa arardım. Normalde aile benim için önemli. Dışarıdan tuhaf görünen olayların birde iç yüzü var.
Eşin yanında olsada normalde yüzlerine bakmayacağım insanlarla bir şekilde muhatap olmak yorucu..

Bir oğlan annesi olarak yazıyorum. Kırılmam açıkcası oğlum da gelinim de keyifli vakit geçirsin isterim. Ama geldiğini haber vermemesine kırılırım. Neden şeffaf olmasın ki? Biz burda bikaç gün kalıp gelicez diyebilir hiç sorun etmem. Ha oğlumla gelinim istediği kadar kalabilir ama torunumla ekstra vakit geçirmek isterdim 😀

Hem 2 erkek annesi hemde gelin olarak yazıyorum. Ben farklı şehirden eşimin ailesinin olduğu yere gitsem ilk onlara uğrayıp gönüllerini yaparım sonra dilediğim gibi gezer dolaşırım. Oğullarımda ilerde farklı şehirlerden gelseler ilk bana gelip özlem gidersin sonra istedikleri yere gitsinler hiçte sorun çıkarmam. Farklı şehirden gelip anne babayı ziyaret etmeyen evlat bilemiyorum ama hayal kırıklığı olurdu..

Aile sorunluysa ben hak veririm gitmek istememesine ya da geç gitmek istemesine. Olabilir yani sorun değil.
Ama böyle gizli saklı yapan pısırık adamlardan hoşlanmam. Totosu yiyorsa duruşu olacak, tilki gibi arkadan iş çevirmeyecek.

Back
X