Aklı başında olan herkesin fikrine ihtiyacım var.. Lütfen.. Çok zor durumdayım..

Doğrudur sen konu sahibinin sevgisini baz alarak yorum yapmışsın ancak kendisi şöyle bir soru sormuş yazısında:..."Mesaj ve msnden görüşürüz dedi fceten eklemedi. Ben şimdi ne olup bittiğini olayın en içinde ki insan olarak bile anlayamadım. Seviyo mu, seviyosa neden böyle yapıyo.. Sevmiyo mu?" bizde aslında sevmediğini anlatmaya çalıştık ama arkadaş yorumlarımızı beğenmedi, ben istermiyim 22 yaşında bi kız saçma sapan bi herifin peşinde savrulsun gitsin, bende bi bayanım sonuçta, bizde naçizane bunu anlatmaya çalıştık, seni eleştirmek için yazmadım o yorumu, bu konuda ne düşünüyosun anlamındaydı

ben de sevmediğini düşünüyorum canım.. nankörlük yaptıklarından bahsetmiştim yorumumda.. seven insan nankörlük yapmaz.. sonu olmayacak ve büyük yıkımlarla(umarım yanılıyorumdur..) bitecek bir ilişki olduğunu düşünüyorum.. kendisi de söylemiş cevabını vermiş aslında.. olayların içinde olduğum halde anlayamadım tarzında konuşmuş.. zaten olayların içinde olan insanlar genelde objektif olamazlar.. dışardan bakanlar görürler

ilk sayfada bir arkadas durumunuza gereksiz yuzgoz olmak yazmis. ben ona kesinlikle katiliyorum. siz asmissiniz kendinizi ne diyim. ayni dunyada yasamiyoruz sizinle. benimde ailem bana guvenir ama kizina guvenmek demek onu sevgilisinin yanina aylarca yollamak demek degildir ki bunun guvenle hic bir alakasi yoktur. TOPLUMUN ahlak kurallarina karsi olan, cok fazla elestirilecek birseye goz yummaktir, umursamaz karsilamaktir. Bu ailenizin en buyuk hatasi, sizinde yaptiklarinizin tumu hatalariniz olmus. simdi tabiki de oturur ailecek halinize aglarsiniz. bu kadar sorunlu bi ailenin cocugunu illaki isterseniz suanda oldugu gibi o zaman onlarda seni istedikleri gibi kullanir sonrada boyle cop posetine koyar gonderirler istedikleri zaman. Senin degil o cocugun seni elinde tutmasi icin cabaliyor olmasi gerekiyordu. Bu iliskide roller degismis. Hem bu kadar sorunlu adamda boncuk mu buldunuz diye sorarlar insana? siz onun tum kacmaniz gereken davranislarina asik olur, kosulsuz onu isterseniz o zaman onun istedigi zamanlarda ilgilendigi bi tip olmaktan kurtulamazsiniz. ki bana oyle geliyorki bu zamana kadar kovulana kadar gittiginiz yerde gitmeseydiniz bu iliski bu kadar yurumezmis. bakin cagiriyorsunuz kendisi gelmiyor..

direkt olarak sana cevap vericem.
bir erkek arkadasima depresyondayim demistim, o da bana demisti ki kisinin once kendi sorunlarini cozmesi lazimdir. bunu deyip ayrilmisti simdi dusunuyorum hakliymis. kisinin once kendi kendisi, ailesi ile sorunlarini cozmesi lazim.
yani sevgilinin once uyusturucu durumlarini duzeltmek isteyip duzeltmesi lazim.
seni yargilayip nie ole yaptin bole yaptin demicem ama bi dusun, bunlari hakediyor musun bir dusun. kendini cezalandirma. bambaska bir insanla duzgun bir insanla mutlu olup olamiycagini bi dusun.

Almanyada doğdum büyüdüm ama daha hiç kimsede böyle rahatlık görmedim. Aklım almıyor harbiden. Yanlış anlamayın sakın konu sahibine değil, genel olarak söylüyorum. Hayretler içindeyim okuduğum birçok konuda Sevgilisiyle beraber yaşayanlar var. Birde yurtdışında normal böyle şeyler diyorsunuz..! Türkiyenin zerre kadar farkı kalmamış diğer "modern" dediğiniz ülkelerden.
Türkiye de böyle şeyler artık çok normal karşılanıyor sanırım. Şaşkınım gerçekten. Allah utandırmasın kimseyi!!

Son düzenleme:
1. senin uyuşturucu kullanan biriyle ne işin var?
2. madem hadi sevdin uzun vadeli neden düşünüyorsun ondan soğuyup kurtulmaya bak
3.hadi kurtulmakta istemedin e be canım arkadaşım sen bu adamla evlendin diyelim çocuğun olduğunda napcaksınız sorumluluk yok bişi yok çaba yok adamda.gelecek desen hiç yok
4.arada resmi bişi yokken neden adamn annesine anne dersin ewlerinde kalıp yatak toplayp kendini ezdirirsin?
5 ya köyde ne işin var senin allah aşkına????
sen baştan kaybetmişsin.sen keni kişiliğini ihtiyaçlarını göz ardı etmişsin hemde kim için bi el oğlu....çocuun diil kocan diil anan baban diil ne bu özweri?? benim 5 yıllık bir ilişkim var kendi aramızda yüzük taktık resmiyet yok ben daha sevgilimin ailesyle aynı evde kalmadım muhabbet etmişliğimiz var ama ne anne derim nede ewine gtsem bile ki gtmem ewini toplarm.Sevgilim benden bu kdr uzak dursa k.bakmada bana böyle seninki gibi davransa ayrılırım ya senden önemlimi? senin hayatından mutluluğundan önemlimi kendinize gelin yolunuzu çizin derim

Tatlım, yazın ve olaylar çok karışıktı ama sonuna kadar okumayı başardım.
Senin okuduğumda bir tek hatan var oda birkaç arkadaşında söylediği gibi
*ortada nişan bile olsa ki o da yokmuş, aylarca onların yanında kalman. Ailesinin gözünde tüm saygınlığın gitmiş olabilir, çünkü bizim toplulumuzda bu yüzsüzlük olarak algılanır.
Zannediyorum ki ailesinin sana cephe almasının sebebi de budur. gözlerinden bu yüzden düşmüşsündür.

diğer konuya gelince, seni en iyi ben anlarım
Çünkü benim şuan ki sözlüm de bir zamanlar uyuşturucu bağımlısıydı, uyuşturucuyu bıraktıktan sonra krizini esrarla gideren yani daha sonra düzenli esrar kullanan biriydi.
şuanda hepsini aştık Allaha çok şükür.

Sana bir kaç önerim var;
1) sevgilin yazdıklarında haklı, o durumda ki bir insan farklı düşünüyor. içinde bulunduğu karanlıktan çıkmaya çalışırken bazen yanında kimseyi istemiyor. sen "aşkımız,sevgimiz" filan gibi konuları açma bile. Açıklaması çok karışık ve uzun olan ruh halleri ve beyindeki uyarı iletileri farklı olduğu için sakın ama sakın beni seviyor musun, neden böyle,şöyle gibi konular açma.
2) ağlamayı bırak ve onun içinde kendin içinde dua et. ben bu dönemlerde bana çok faydası olduğunu düşündüğüm bir dua ismi söyleyeceğim, internetten bakarsın. "Şahmeran duası" diye geçiyor. Muhteşem mucizevi bir dua. Bir anda birşeyler olmasını yada düzelmesini bekleme...
Sözlümün birşeyleri bırakıp bambaşka bir insan olması 2,5 yıl sonra oldu. Sen dua et. Seninle olmasa bile Allah onu kurtarsın,selamet versin diye dua et. Kendin için değil onun mutluluğu huzuru için dua et...
3) kendini ve aileni üzmeyi bırak. Ben çok endişeleniyordum üzülüyordum. en sonunda bir gece bu üzüntü ve içimdeki sıkıntı beni okadar yorgun düşürmüştü ve dedim ki kendi kendime; ne kaygılanıp duruyorsun be, adamın senden önceki 20 küsur yaşına kadar sen mi vardın hayatında onu koruyup kollayacak, sahibi (Allah) düşünsün dedim. ve onu sahibine havale ettim, o benden daha iyi düşünür ve ona bakar dedim. o bilir kulunu yola getirmeyi dedim. ben sadece dua ettim. böyle düşününce üstümden yük kalktı.
Kaygı denen şeyi hayatından çıkar. bizim kul olarak elimizden gelen sınırlıdır. ve sen elinden geleni yapmışsın
4) İnanmazdım bir şeyin değiştiğini de görmezdim ama, zamana bırak, herşeyi Allaha havale edip zamana bırak. olayın içindeyken ve süre geçerken bunu anlayamıyor insan ama gün olup, zaman gelecek zaman olduğunda geçmişe baktığında anlıyorsun ki taşlar yavaş yavaş oturuyormuş. İlerde geçmişe baktığın zaman taşların oturduğunu göreceksin. Bazen Neden?? diye cevabnı aradığın soruların bile cevabını ileride görüp "öyle olması gerekiyormuş, aaaa evet ozaman için en mantıklısı oymuş" diyeceksin.
şuanda zaman geçmek bilmiyor olabilir. ama akışına bırak...zaman geçecek

Ben böyle atlattım o zor zamanları...
aileni olayların içine çok sürükleme. çok içine dahil etme. neden? gün olur belki siz düzelirsiniz, iki aşık el ele tutuşunca birbirine dediklerini bile unutur ama aileler unutmazlar. Ailelerden her olayı uzak tutmaya çalışın. Ailenden bu olayın acısını da uzak tut.
Şuan depresyondasın, bende öyleydim. ilaçlarını bırakma,düzenli kullan. aileni üzme ve ailene herşeyi anlatma.
neden?
çünkü karşındaki insanlar senin aynandır, bazen içimizdeki karanlığı karşımızdakilere anlatmak, içimizdeki karanlıktan bir avuç alıp karşımızdaki aynaya sürmek gibi olur, bir zaman sonra o aynalar bize geçmişiizi hatırlatır ve artık o aynaya bakmak istemeyiz, bazen çok zor dönemlerimizde derdimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı çok neşeli anlarımızda görmek istemememizin sebebi budur, aynaya baktığımızda, yani onun yüzüne baktığımızda eski kötü günlerimizi hatırlamamız sebebi...Bu yüzden çok neşeli zamanlarımızda bazen o dert ortaklarımızı görmek istemeyiz.
Bu sebeple en yakın aynalarını, ailenin yüzünü, içindeki karanlıkla sıvama ki onların yüzüne her baktığında huzur, mutluluk ve kendinden farklı olan bir şeyler bul.

nacizane önerilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…