Aklı başında olan herkesin fikrine ihtiyacım var.. Lütfen.. Çok zor durumdayım..

Teşekkürler, arada bu şekilde yazanlar oldukça iyi geliyor.

demiştim kol kırılır acısı içinde kalır yargılamak bize düşmez tavsiye istemişsin aklı başındayız yada en azından bu kadar insan yorum yapıyorsa hepside aynı şeyleri diyorsa.. bi arkadaşımız demiş kimsenin git, dön yalvar ayaklarına kapan demesini bekleme diye çok doğru söylemiş katılıyorum..
ama çok zor bi süreç senin için canın fazlasıyla acıyo sen anlamadan artık göz yaşların akıyo canım ama hiç bi acı sonsuza kadar sürmez buda bi imtihan bence ve sen bunu sabrını sınayarak geçmişsin artık hayatına bakmanın yolunu çizmenin zamanı gelmedi mi sence :26: ailenide daha fazla endişelendirme bence çünkü bu olaydan en çok zararı sen görüyosun en çok yıprananlarda onlar ve kimse bunların hesabını vermicek sen ona dönsen olmayacak dualara ne kadar amin diyebiliceksin ki sende bi gün burda yazılanların en azından bi kısmına hak vericeksin diye düşünüyorum umarım doğruyu aklı başında biri olarak bulursun...

yazdığın yazıda anlatım bozukluğu var ozaman farkındaysan kimse olaya fedakarlık olarak bakmamış.sevgilin için demiyorum sevgilin için tabiki fedakarlık yapmışsın her zor zamanında yardımcı olmuşsun bu ne kadar güzel birşey.fedakarlık olmadan aşk olur mu hiç.ben ailesine olan tavrından bahsettim.neyse benim ağırlıklı üstünde durmak istediğim şey gerçekten yardım almadan tek başına üstlenme bu olayı.zaten muhtemelen artık mantıklı düşünemiyorsundur.aldığın her karar çok önemli olacaktır.bir doktorun olsun.önemli kararlarını alırken ona danış.bizden bir akıl istemişsin ama sana sadece bu işin uzmanı olanların aklı yardımcı olur.söylemek istediklerimin ana fikri bu lütfen buna odaklan.ayrıntıya takılma

şu yazılanlara hak versem bile ben vazgeçemiyorum, yapamıyorum.. benim haftalardır üzerime oturmuş bir ağırlık var ve ne kalkmak biliyor ne gitmek.. uykumda bile off çeke çeke uyuyor olmam aklımın fikrimin ne kadar O'nunla dolu olduğuna dair ufacık bir ispat. Bir ispata gerek yok biliyorum ama ben sadece destek almak için yazdım buraya. Kendini bilmez, ukala, sevimsiz kişilerin kendileri gibi yazacakları yorumları okumak için değil.

Buarada kimseye mesaj atamıyorum ama, okuyan biri var duygu_onur. Sen nebioğlu musun? Okursa tabii..

Hay yazdığımda ki anlatım bozukluğuna..
Dediklerini önemsiyorum arkadaşım, teşekkür ederim. Zaten bu gidişle tek başıma karar alamayacak duruma gelicem. Bu yüzden dediğin, bir uzmandan destek al kısmını önemsiyorum. Ki zaten ailemin ısrarıda bu yönlü ama cesaret edemiyorum sebebini bilmediğim bir şey yüzünden.

Tekrar ediyorum, psikolojinin ve ruh halinin normal olduğunu düşünmüyorum. Seninki de bir çeşit bağımlılık, uzman desteği olmadan iyileşemezsin. Bir an evvel destek almaya başla. Sevgilin uyuşturucu bağımlısı sen de sevgiline bağımlısın. Sonunuzun ne olmasını bekliyorsun peki? Sevgilin silkelenecek kendine gelecek, mutlu mesut yaşayacaksınız. Bunca olaydan sonra bu mümkün değil. O yüzden kanındaki uyuşturucu yani sevgilini içinden temizlemesin.

Yaşadıkların gerçekten çok zor şeyler, ve psikolojik olarak da çok yıpratıcı. Daha çok gençsin ve hayatının en güzel günlerini yaşıyorsun. Yaşadığın herşeyin kendi adına bir tecrübe olduğunu düşünerek hayat deneyimi olarak bunları bir kenara koy. Hiç bir anne baba çocuğunu üzüldüğünü yıprandığını görmek istemez. Sana tavsiyem erkek arkadasını ve ailesini arkanda bırak, mümkün olan en kısa zamanda psikolij destek al ve kendine yeni bir yol çiz. Yaşam insana 1 kere verilen olağanüstü bir armağandır, ve unutma, hiç kimse senden daha kıymetli değildir.

kusura bakma hepsini okuyamadım...ama eğer dikkate alırsan bir iki şey söylemek isterim..

sevgilinleyleyken başkalarıda olduğunu söylemişsin..sen bu adamı sevmiyorsun kesinlikle..

onu bu illetten kurtarmak için çok fedakarlıklar yapmışsın ama neden anlamadım?insan sevmediği birine bunu yapmaz?
eğer ona acıyorsan bak onu anlarım...

ayrıca sevgilinde olsa elalemin evinde kalmışsın..senin evin yokmuydu?Allah verede sevgilinle aynı odada kalmamışsındır..

sevgilinin ailesinin sana olan soğuk tavırları "hanım hanımcık bir bayan "gibi durmayışın olabilir..

yazının sonunu okumadığım için sonuç yazamayacağım ama içimden bir ses kendine yeni bir sayfa açmanı söylüuyor..
rahat bir yaşam tarzın olabilir ama eğer bi ingilizle evlenmeyeceksen yani bir Türkle evleneceksen
biraz daha hareketlerine dikkat etmeli,asla kendine laf getirmemelisin..

öncelikle şunu bende söyleyeyim keşke gidip orada 1 ay kalıp her işlerini görmeseymişsin.
nişan mişan vs gibi bir resmiyet olmadan gidince erkek tarafı çok sallamıyor seni.
yoldan geçen biri inan neyse sende öyle oluyorsun onlar için.

benim sana tavsiyem şu olacak.
erkek arkadaşını ikna etmeye çalış.
senin olduğun şehre gelip tedavi olsun.
orada pek sağlıklı tedavi olacağını düşünmüyorum.
gelmezsede ayrıl canım çok net söylüyorum ayrıl.
yoksa feci yıpranacaksın.
ailende destek olmuş zaten sana sizin şehrinize gelmesi konusunda.
bak bunu herkesin ailesi yapmaz ailenin kıymetini bil arkadaşım.
seninde sevginde gerçekten büyükmüş ki bu kadar çabalamışsın.
bu kadar paralamışsın kendini.

ama arkadaşım biraz bencil olma zamanı gelmemiş mi sencede.
kimse madalya takmıyor sen böyle paralandıkça.
bak bir kişide çıkıp o kadar çabanı takdir etmiş mi onun ailesinden.
gerçi kurtarsa kendini gerek yok onların takdirine de neyse.
sende sağlığını kaybetme noktasına gelmişsin.
artık birazda kendini düşünme zamanı değilmi.
önce bir kendini topla.
ilaçlarını almaya başla.
sen kendini toplamadan onada yardım edemezsin.
bir süre kafa dinle yahu kendine kastın mı var.
uzaklaş biraz.
gidebilirsen bir tatile git.

Yazdıklarımın tamamını okursan allah verede kısmının cevabını bulursun.. Hanım hanımcık olmak ne gibi kıstaslar gerektriyor?
Merak ediyorum da, çevrenizde olduğu gibi olup esas efendi, hanım hanımcık olan hiç kimse yok mu ya da her haltı yiyipte efendi ve hanım hanımcık gibi davranıp göz boyamaya çalışan.. Farkı farketmeniz zor olucak sanırım bu sabitliklerle yaşadığınız sürece.
Ve ben acımıyorum. Seviyorum. Hemde sen ve seninle aynı fikri paylaşanlardan kat kat fazla. Sadece doğru zaman da doğru şeyler yapamamış olmam hata..

sen tuhaf sevgilin tuhaf aileleriniz hepinizden tuhaf bir tane mantıklı adam göremedim yazdıklaında..
heleki ailen hem madde kullandığını biliyorlar hemde 1 ay kalmana hatta köylerine gitmene izin veriyorlar.şaşılcak iş doğrusu

Yazmasıyla mutlu eden 2-3 kişiden birisin.. Teşekkür ederim. Dediklerin doğru.. Ama ne birilerinin takdir etmesini istedim ne de başka birşey.. Tek derdim onun kurtulmasıydı. Sağlıklı ve mutlu olması..
Ben yaşadıklarımı yine söylüyorum doğrusunu yanlışını yazsınlar diye yazmadım. Bakın bunca şey yaşadım, yaşadık. O da bu kadar şey yaptı iyi, kötü.. Sizce seviyor mudur diye fikir almak adına yazdım. Ama daha da istemem burdan şu dediğime cevap. Çünkü zaten ben öz eleştrsini yapabilen ve buna karşı, akıl sağlığımında yerinde olmadığını bir şekilde ifade edere, "aklı başında birileri" diye devam eden bir cümleyle konu açmışım. İnsanların kalkıp kelimelerini süsleyerek ukala davranışlarına hiç lüzum yoktu.

yarısından fazlasını okudum yetti. Devamını okuma gereği bile bulmadım çünkü asıl hatanın sende ve ailende olduğu bariz açık. İnsanlar nişanlıyken bile nişanlısın evine gitmeye çekinirken siz sevgiliniz evinde 1 ay boyunca kalıyosunuz ilk kez gördüm duydm böyle bişeyi. Aileniz buna nasıl izin veriyor anlamış değilim. Bizim görüşlerimize göre çok fazla bişey bu. Ben aynı şehirde oldğum halde eşimle sevgiliyken aynı yerde kalmadık hiç ve çoğu kişide içinde bu böyledir.
Bence fazla rahatsınız. Ve tanımadğınz etmedğiniz bi ailenin yanında uzun süre kalırsanız kavgada ederler sizle arkanızdanda konuşurlar. Ve bencede komşunun sizin hakkında söylediğide böyle bişey olabilir. kıza bak nişan yok nikah yok ne biçim kız gelip kalıyo demiştir haklıda.

sevgi diye bahsettiğin şey acıma duygusu olmasın sakınnnn?
kaçırılan kişinin bir süre sonra kaçırana aşık olması gibi. mahkumiyet gibi.
şöyle düşün fedakarlık tek başına olmaz. hep sn vermişsin vermişsin elinde ne var koca bir hiç.
sen fedakarlık için orda kaldım diyosun ama herkes senin ailen gibi değil ki düşünebilirler bu kız kimki sürekli bizde. ve buda sana karşı zamanla tepkili olmalarını sağlayabilir...
nacizane tavsiyeme gelince. bağımlılık adı üstünde vazgeçilmesi nerdeyse imkansız. anca hastanede yatması lazım sürekli gözetlemeyle olmaz bu iş....
o sana artık 1 adım gelmezse sen geri geri kaç derim. sevgi aşk zamanla köreliyo inan şimdi hiç acın dinmicekmiş gibi gelir ama gerçekten bitiyo ben yaşadım. tam 1 sene acı çektim ama ne oldu yaralarımı saran biri çıktı karşıma ve onu çok seviyorum şimdi 15 gün sonra nişanımız olucak. o adamı unuttummu hayır. ama herhangi bir duygu yok artık içimde nötrüm. sende zamanla atlatıcaksın. ama artık kendinden vermekten vazgeç. senden daha kıymetli kimse yok ve hayat çok kısa sakın unutma

canım hak veriyorum tabiki çok zor ağlamak bağırmak onca yükün ağırlığı uyusan bile rüyanda bide onun eski hali sana davranışı çok zor yaşadım biliyorum ama unutamam içimden atamam diye bişi yok istedikten sonra psikolojik yardım bile almadan kurtulursun sen ben inanıyorum buna ve önünde çok daha güzel günler olucak bunuda unutma ben seni hissediyorum ve bunlarda geçicek tanımıyorum ama ne halde falan tahmin edebiliyorum dua et sadece...

Ailemle ilgili hiç kimseye söz hakkı tanımadım, bu yüzden duracağın yeri bil. Mantık dediğinin zerresi sende yok ki, yazdığım onca şeyi okudun mu okumadın mı bilmiyorum, hiç birşey algılayamamışsın.

Ben sevgilinin seni sevdiğini sanmıyorum. Uyuşturucu bağımlısı bir insan uyuşturucu dışında bir şeyi ya da kimseyi sevemez, madde almak için yeri gelir yaşadığı evden hırsızlık yapar. Acı ama gerçek.

evet çok haklısın,her bi haltı yiyip ondan sonrada el üstünde tutulan tonla "hanım hanımcık"var..

sen kendin gibi davranmışsın,bunu herkes yapamaz ama o aileninde sana tavır almaması için cidden bambaşka bir kültürde olmaları lazım...

biz evlenmeden önce eşimde sigara içiyordu ama ben sigara dumanından etkilendiğim için yanımda asla içmiyordu..
kendime sevgime okadar güveniyordumki nasılsa evlenince benim bi lafımla bırakır diye:)
ayy çook safmışım çookbırakması tabiki sigarayı,tek keyfi oymuş falan...sevgiliyken çıtı çıkmıyordu..

yani demek istediğim bu erkekler eğer istemezse hiçbir alışkanlıklarından vazgeçmiyorlar..
eğer sevgilin bu illetten tam ama tam anlamıyla kurtulmadan onunla evlenirsen,sana kalıbımı basarım ki bu illetle yaşamak zorunda kalırsınız..erkekler evlenince verdiği sözleri unutup bide haklı bahaneler üretip üste çıkarlar..

kendine yazık etmemen açısından..yeni bir sayfa diyorum....

Hepsini okuyamadım, çok uzundu ve karışıktı...Ama bir soru sormak istiyorum siz onların evinde hangi sıfatla kaldınız af buyurun ? ve siz o evde 1 ay kalırken anne babanız nerdeydi ? Nasıl izin verdi ? .. O aile için ne ifade ediyorsun ? birde kalkıp anne babasının yatak odalarını topluyorsun, tey ALLAH'ım !

Acımıyorum. Sana da çok fazla mutluluklar diliyorum. Umarım dilediğin gibi bir hayatın olur ve madem ki yeni biriyle yeni bir hayatı seçtin eskiye dair kötü hiç birşey kalmaz içinde, aklında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…