ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ne yaptın sen dedim, hemen kaçtı odaya Evet canım, bayağı sertti pide de, pamuk gibi oldu pizza yapınca

Ne yaptın sen dedim, hemen kaçtı odaya Evet canım, bayağı sertti pide de, pamuk gibi oldu pizza yapınca
Akıllı davranmış. Eline sağlık canım.Hamburger ekmeğiyle de çok güzel oluyor aklında bulunsun.

İftarda çakma beyti vardı. Hazır yufkadan yaptım.Tam yapmaya başladım baktım aldığım yufkalar birbirine yapışmış ayrılmıyor.İftara yakın koştur koştur yenisini aldırdım.O da öyle çıkmasın mı?Sıcaktan mıdır nedir anlamadım.Ben de iki kat ortasına kadar sardım.Daha önce bunu köfteli yapmıştım tarifi sayfada mevcut.

Son düzenleme:

Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor Beytinin lavaşını yapmaya üşeniyorum, böyle yapayım ben de

Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor Beytinin lavaşını yapmaya üşeniyorum, böyle yapayım ben de
Sağol Vuslat'cığım.Evde lavaş yapmak biraz uğraştırıcı gerçekten.Böyle pratik oluyor.Yufka harici hazır lavaştan da güzel oluyor.

Senin de kadir gecen mübarek olsun canım.Ve burayı okuyan herkesin kadir gecesi mübarek olsun.

Hiç denemedim bu tarifi.Eminim çok lezzetlidir.Eline sağlık canım.

Sağol canım Denemeni tavsiye ederim canım, hem pratik hem çok lezzetli Bir daha ki sefer çikolatalı yapıcam
Ohh, sıcak sıcak Ellerine sağlık canım

Sağol canım Denemeni tavsiye ederim canım, hem pratik hem çok lezzetli Bir daha ki sefer çikolatalı yapıcam

Ohh, sıcak sıcak Ellerine sağlık canım
Onu da deneyeyim eksik kalmasın bari.Sonra arkamdan ağlar.Sen denediğine göre garantili tariftir.O zaman tarifi rica ediyorum canım.Ramazandan sonra denerim.

Onu da deneyeyim eksik kalmasın bari.Sonra arkamdan ağlar.Sen denediğine göre garantili tariftir.O zaman tarifi rica ediyorum canım.Ramazandan sonra denerim.
Vereyim canım

2, 5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr. tereyağı

Unu, yağsız olarak kısık ateşte kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz (rengi dönmeyecek). Kavrulduktan sonra başka bir kaba aktarıyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra, pudra şekerini (eleyerek) ve önceden erittiğimiz tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Küçük boy tepsi veya borcamın tabanına 1 kaşık pudra şekeri serpiyoruz. Üzerine sıcak haldeki helvayı yayıyoruz. Elle yada spatula ile iyice bastırıyoruz ve sıcakken dilimliyoruz. 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra çayla afiyetle yiyoruz

Malzemesi baya azmış.Yapımı da kolay.Çok teşekkürler canım.Deneyeceğim inşallah.

Bu kurabiyeler biraz iri kıyım oldu.Daha kibar olabilirdi ama elim aza gitmediği için hamurları büyük büyük yapmışım.Minik minik daha hoş olurdu:)

ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER

125 gr.tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri (Ajda bardağı)
2 yemek kaşığı nişasta (Buğday kullandım)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un

ARASI İÇİN

Sarelle veya nutella veya
2 adet 80 gr.çikolata (Ben sarelle sürdüm)

UCUNA SÜRMEK İÇİN

Fındık
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Yağ,sıvıyağ ve un dışındaki tüm malzemeler iyice karıştırılır.En son un eklenerek ne çok sert ne çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.Sonra ceviz büyüklüğünde hamur koparılıp yuvarlanıp elimizle yassılaştırılır.Avuç içinde çatalla ucuna şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirilir.(Ben davul fırında derecesiz pişirdim.Üstü kızarmadan aldım.)Soğuyunca kurabiyelerin içine sarelle,nutella veya benvari usulü eritilmiş çikolata sürülüp diğer kurabiye üstüne koyulup kapatılır.Kurabiyenin ucuna da çikolata sürülüp fındık veya hindistan cevizine batırılır ve çay eşliğinde afiyetle yenir:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…