Aaa çok geçmiş olsun canım.Sağol canım ben de iyiyim biraz dizimi sakatladım markette giderken düştümkayıp yere birşey dökmüşler basmamla düşmem bir oldu dizim bel kısmın morardı.
Teşekkür ederim.Ezilmiş muza benziyordu erimiş dondurmada olabilir sarımsı birşeydi.Zaten arkamdan gelen adam tutmasaydı kesin komalık olurdum başım falanda vururdu.Aaa çok geçmiş olsun canım.Allah beterinden saklasın.İyiki kırılmamış bacağın.Ne dökmüşler acaba?Bazı insanlarda çevre bilinci yok maalesef.Morartı da baya acı verir.İnşallah en kısa sürede iyileşirsin canım.
Allah korumuş canım.Benim de aklıma ilk muz kabuğu geldi.İyiki de tutmuş adam seni.Çok geçmiş olsun tekrar.Teşekkür ederim.Ezilmiş muza benziyordu erimiş dondurmada olabilir sarımsı birşeydi.Zaten arkamdan gelen adam tutmasaydı kesin komalık olurdum başım falanda vururdu.
Diyet miAçıkcası bu tariften pek umutlu değildim ama baya güzel oldu.Refika Birgül tarifi.Onun tariflerini sevmiyorum ama bunu denemek istedim.Diyet yapanlar için çok güzel bir dondurma.Sıcak yaz günlerinde onlar da dondurmadan mahrum kalmasın.Normal dondurma gibi değil tabi ama bence tatlı ihtiyacını mükemmel bir şekilde giderir.İçinde hiç şeker yok ama çok tatlı.İkinci yapmaya vanilya ekleyebilirim.Sanki güzel olur gibi.
HURMALI DİYET DONDURMA
MALZEMELER
16 adet hurma
2,5 su bardağı süt
5 adet ceviz
YAPILIŞI
Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve mutfak robotuna koyulur.Üzerine parmağın dayanabileceği derecede ılık süt dökülüp kapağı kapatılır ve üzeri iyice sarılıp iki saat dinlendirilir.(Süt yoğurt mayalanma sıcaklığında olacak.)Sonra mutfak robotunda hurma ve süt iyice karıştırılır.(Taşıyor dikkat edin)İçine cevizler ilave edilip iyice çekilir.Dondurma kabına veya geniş yayvan bir kaba koyulup dondurucuya kaldırılır.Yarım saatte bir karıştırılır.(Toplam 3 kere olabilir.)Donunca afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1864254
Eki Görüntüle 1864255
Eki Görüntüle 1864256
Eki Görüntüle 1864257
Eki Görüntüle 1864258
Yok ben sevmiyorum Efser.Antin kuntin tarifler veriyor.Diyet mi
Refikanın tariflerini severim araştırmacı bir şef özgün tarifleri ve mekaleri beni cezbetmiştir
Hepsini değil de birazını yiyin.bakmak ıstemıyorum
herseyı yıyesım gelıyor resmen
açım oburum diye haykırmak ıstıyorumHepsini değil de birazını yiyin.
Hamilesiniz çok doğal yemek istemeniz:)Bence tadını çıkarıp istediğinizi yiyin.Doğumdan sonra o koşturmayla ve emzirmeyle verirsiniz.açım oburum diye haykırmak ıstıyorum
cok guzel gorunuyorlar ellerınıze saglık
zaten ne bulsam yemeye calsııyorum fakat benım cevremde bende dahıl boyle becerıklı kısılıkler yok :)Hamilesiniz çok doğal yemek istemeniz:)Bence tadını çıkarıp istediğinizi yiyin.Doğumdan sonra o koşturmayla ve emzirmeyle verirsiniz.
Ayrıca çok teşekkür ederim.
Banada degişik gelir cok uçuk tariflerYok ben sevmiyorum Efser.Antin kuntin tarifler veriyor.İlginç birşey yapacağım diye tuhaf tuhaf tarifleri var.Bence pek bize hitap etmiyor tarifleri.Güllaçtan pizza yapmış.Güllaç zaten kuru tafta gibi birşey.Bir de onu fırınlarsan ne hale gelir.At kafana yarılsın yani.
Ben de değişik tarifleri severim ama damak tadıma da uygun olacak:)Onun bir iki tarifi fiyaskoydu benim için.Banada degişik gelir cok uçuk tarifler