ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Buradayım.:KK3:Nasılsın canım?:KK36:

Eline sağlık.:KK200:Tarçın ve fındık varsa eminim çok lezzetlidir.:kk77:Ben de kurabiye yapmıştım geçen gün dur ben de ekleyeyim:)
Yaz geldi gezmelerdesin tabi:KK53:
Sağol canım:KK60: Tavsiye ederim canım, çok lezzetli oluyor:KK19:

Bu kurabiyeler biraz iri kıyım oldu.:KK53:Daha kibar olabilirdi ama elim aza gitmediği için hamurları büyük büyük yapmışım.Minik minik daha hoş olurdu:)

ÇİKOLATALI KURABİYE

MALZEMELER

125 gr.tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri (Ajda bardağı)
2 yemek kaşığı nişasta (Buğday kullandım)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un

ARASI İÇİN

Sarelle veya nutella veya
2 adet 80 gr.çikolata (Ben sarelle sürdüm)

UCUNA SÜRMEK İÇİN

Fındık
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Yağ,sıvıyağ ve un dışındaki tüm malzemeler iyice karıştırılır.En son un eklenerek ne çok sert ne çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.Sonra ceviz büyüklüğünde hamur koparılıp yuvarlanıp elimizle yassılaştırılır.Avuç içinde çatalla ucuna şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirilir.(Ben davul fırında derecesiz pişirdim.Üstü kızarmadan aldım.)Soğuyunca kurabiyelerin içine sarelle,nutella veya benvari usulü eritilmiş çikolata sürülüp diğer kurabiye üstüne koyulup kapatılır.Kurabiyenin ucuna da çikolata sürülüp fındık veya hindistan cevizine batırılır ve çay eşliğinde afiyetle yenir:)

Eki Görüntüle 1860578
Eki Görüntüle 1860573
Eki Görüntüle 1860574
Eki Görüntüle 1860575
Ellerine sağlık canım, çok da şık duruyor:KK60: Tam çocukların göz zevkine hitap edecek bir kurabiye, ben de deneyeyim:KK19:
Sadece tereyağ koyup, sıvıyağ eklemesek olur mu canım?o_O

Yaz geldi gezmelerdesin tabi:KK53:
Sağol canım:KK60: Tavsiye ederim canım, çok lezzetli oluyor:KK19:
Biraz öyle canım:)

Tarif alalım o zaman hemen.:KK66:

Ellerine sağlık canım, çok da şık duruyor:KK60: Tam çocukların göz zevkine hitap edecek bir kurabiye, ben de deneyeyim:KK19:
Sadece tereyağ koyup, sıvıyağ eklemesek olur mu canım?o_O
Evet canım hoş duruyor gerçekten de.Sadece tereyağ koysan da olur ama diğer malzemeleri azaltman gerekir o zaman.Ayarı tutturabilirsen olur.:KK66:

Annem komşudan eli kolu dolu geldi.Komşu bahçesinden bize düşenler:)

13835803_1399745246708132_217879332_o.jpg

Skandal.:skandal:Karadenizli birinin yemek sayfasında hiç balık tarifi yok.:eek:Tam yiyecekken tarif eklemek aklıma geldi.En sevdiğim balık.Benim favorim kızartması ama böyle de güzel oluyor.Ölçü vermiyorum göz kararı.Annem yaptı.Balıkları da kardeşim tuttu.Çok organik besleniyoruz görüldüğü gibi.:KK48:

PALAMUT BUĞULAMA

MALZEMELER

Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su

YAPILIŞI

Balıklar dilim dilim doğranır.Soğan,kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates ve maydanoz tepsi içinde pulbiber ve karabiberle harmanlanır.Üzerine balıklar dizilir.Sonra halka halka kesilen ve sıvıyağla yağlanan patatesler dizilir.Üzerine tuz,su,az sıvıyağ ve parça parça tereyağ eklenir.Suyu çok eklemeyin lezzetsiz olur.Görünen tepsiye iki su bardağına yakın su eklendi.)Fırına verilip patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.

13833579_1399693876713269_162931138_o.jpg

13833269_1399693593379964_328878834_o.jpg

Son düzenleme:
Skandal.:skandal:Karadenizli birinin yemek sayfasında hiç balık tarifi yok.:eek:Tam yiyecekken tarif eklemek aklıma geldi.En sevdiğim balık.Benim favorim kızartması ama böyle de güzel oluyor.Ölçü vermiyorum göz kararı.Annem yaptı.Balıkları da kardeşim tuttu.Çok organik besleniyoruz görüldüğü gibi.:KK48:

PALAMUT BUĞULAMA

MALZEMELER

Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su

YAPILIŞI

Balıklar dilim dilim doğranır.Soğan,kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates ve maydanoz tepsi içinde pulbiber ve karabiberle harmanlanır.Üzerine balıklar dizilir.Sonra halka halka kesilen ve sıvıyağla yağlanan patatesler dizilir.Üzerine tuz,su,az sıvıyağ ve parça parça tereyağ eklenir.Suyu çok eklemeyin lezzetsiz olur.Görünen tepsiye iki su bardağına yakın su eklendi.)Fırına verilip patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.

Eki Görüntüle 1860641
Eki Görüntüle 1860642
Limon dilimlerini unutmuşum.:KK47:Annem de unutmuş:)Üzerine kabukları soyulmuş limon dilimleri de ekleniyor.

Biraz öyle canım:)

Tarif alalım o zaman hemen.:KK66:

Evet canım hoş duruyor gerçekten de.Sadece tereyağ koysan da olur ama diğer malzemeleri azaltman gerekir o zaman.Ayarı tutturabilirsen olur.:KK66:
Tamam canım, tereyağ miktarını da arttırıp malzemeyi eksiltmeden de yapabilirim:KK58:

1468971660661.jpg

Üzerine bulamak için pudra şekeri, tarçın miktarını yanlış yazmışım canım, eşit olunca tarçın çok fazla oluyor. 1 su bardağına yakın pudra şekerine 2 tepeleme tatlı kaşığı tarçın ekliyorum:KK19:

PALAMUT BUĞULAMA

MALZEMELER

Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su

YAPILIŞI

Eki Görüntüle 1860641
Eki Görüntüle 1860642
Nefis görünüyor:kk77: Ailece ellerinize sağlık canım:):KK68:

Tamam canım, tereyağ miktarını da arttırıp malzemeyi eksiltmeden de yapabilirim:KK58:

Eki Görüntüle 1860721

Üzerine bulamak için pudra şekeri, tarçın miktarını yanlış yazmışım canım, eşit olunca tarçın çok fazla oluyor. 1 su bardağına yakın pudra şekerine 2 tepeleme tatlı kaşığı tarçın ekliyorum:KK19:

Nefis görünüyor:kk77: Ailece ellerinize sağlık canım:):KK68:
Niçin sıvıyağ kullanmıyorsun?

Tarçının baskın bir tadı oluyor gerçekten.Ayarı tutturmak önemli.Sağol canım tarif için.:KK37:

Kurabiyelerde sıvıyağ kullanmıyorum canım, tereyağ daha cazip geliyor:KK22:
Rica ederim canım:KK60:
Tabi canım tereyağ hem daha sağlıklı hem de lezzetli ama tarifte varsa ben kullanırım.Ama margarin kullanmıyoruz artık.

Adra yaptım kurabiyeyi:kk77: Ağızda dağılan güzel bir tarif daha eklendi kurabiye kategorime:):super: Limon aroması da ayrı bir lezzet kattı:) Teşekkürler canım tarif için:KK60:

IMG_20160723_201837.jpg

Kızım lafa tuttu, bir hışımla 5 dakika geç çıkardım fırından:110: Ama yine de lezzeti yerindeydi:)

Adra yaptım kurabiyeyi:kk77: Ağızda dağılan güzel bir tarif daha eklendi kurabiye kategorime:):super: Limon aroması da ayrı bir lezzet kattı:) Teşekkürler canım tarif için:KK60:

Eki Görüntüle 1861495

Kızım lafa tuttu, bir hışımla 5 dakika geç çıkardım fırından:110: Ama yine de lezzeti yerindeydi:)
Çok güzel görünüyor canım.Eline sağlık.Ben de limon aromasını çok beğendim.Beş dakika fazla kaldığı için ağızda daha da dağılıyordur.:KK48:Bir dahakine daha iyi olur:)

Çok güzel görünüyor canım.Eline sağlık.Ben de limon aromasını çok beğendim.Beş dakika fazla kaldığı için ağızda daha da dağılıyordur.:KK48:Bir dahakine daha iyi olur:)
Ağızda dağılması güzel oldu ama:KK45: Böyle pastane kurabiyelerine benzer kurabiye pek yapmadığımdan eşim de inanmadı, hazır aldım sandı:KK48: Kızım da atladı tabi "annem yaptı ben de yardım ettim" diye... Hâlâ yok diyor:KK70:

Ağızda dağılması güzel oldu ama:KK45: Böyle pastane kurabiyelerine benzer kurabiye pek yapmadığımdan eşim de inanmadı, hazır aldım sandı:KK48: Kızım da atladı tabi "annem yaptı ben de yardım ettim" diye... Hâlâ yok diyor:KK70:
Ama gerçekten seninkiler hazır gibi duruyor.Eşin inanmamakta haklı.:KK48:

AMASYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER

250 gr. yumuşak tereyağ veya margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı iri ceviz içi
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN

2 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine maya,toz şeker ve ılık su ilave edilip maya eriyinceye kadar karıştırılır.İçine sıvıyağ,yoğurt,süt,margarin ve tuz ilave edilip karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz ilave edilip güzelce yoğrulur.Üzeri örtülüp 1 saat mayalandırılır.Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.

13833338_1404147272934596_1843821901_o.jpg

Son düzenleme:
Ölçü vermiyorum göz kararı.

KIYMALI YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI

MALZEMELER

Patates
Kıyma
Tereyağ
Sıvıyağ
Domates salçası
Yoğurt
Sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz

YAPILIŞI

Patatesler haşlanıp ezilir.İçine maydanoz,karabiber,pulbiber ve tuz eklenir.Elimizle şekil verilir.(Ben küçük bir cam kaseye streç serdim.Patatesi koyup şekil verip kaseden çıkardım.)Sıvıyağda kıyma kavrulur.Tuzu,karabiberi ve pulbiberi ilave edilir.Kıyma şekil verilen patatesin ortasına eklenir.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Tereyağında salça kavrulur.Az suyla salça açılır.Pulbiber ilave edilir.Yoğurtlu patatesin üstüne bu sos dökülüp afiyetle yenir:)

13835739_1404728096209847_887627644_o.jpg

13646830_1404728169543173_205852286_o.jpg

Son düzenleme:
Çok iyiyim bulca sen nasılsın?:KK37:
Sağol canım ben de iyiyim biraz dizimi sakatladım markette giderken düştüm:skandal::skandal: kayıp yere birşey dökmüşler basmamla düşmem bir oldu dizim bel kısmın morardı.

X