Yaz geldi gezmelerdesin tabiBuradayım.Nasılsın canım?
Eline sağlık.Tarçın ve fındık varsa eminim çok lezzetlidir. Ben de kurabiye yapmıştım geçen gün dur ben de ekleyeyim:)
Ellerine sağlık canım, çok da şık duruyorBu kurabiyeler biraz iri kıyım oldu.Daha kibar olabilirdi ama elim aza gitmediği için hamurları büyük büyük yapmışım.Minik minik daha hoş olurdu:)
ÇİKOLATALI KURABİYE
MALZEMELER
125 gr.tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri (Ajda bardağı)
2 yemek kaşığı nişasta (Buğday kullandım)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
ARASI İÇİN
Sarelle veya nutella veya
2 adet 80 gr.çikolata (Ben sarelle sürdüm)
UCUNA SÜRMEK İÇİN
Fındık
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Yağ,sıvıyağ ve un dışındaki tüm malzemeler iyice karıştırılır.En son un eklenerek ne çok sert ne çok yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.Sonra ceviz büyüklüğünde hamur koparılıp yuvarlanıp elimizle yassılaştırılır.Avuç içinde çatalla ucuna şekil verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında 15- 20 dakika pişirilir.(Ben davul fırında derecesiz pişirdim.Üstü kızarmadan aldım.)Soğuyunca kurabiyelerin içine sarelle,nutella veya benvari usulü eritilmiş çikolata sürülüp diğer kurabiye üstüne koyulup kapatılır.Kurabiyenin ucuna da çikolata sürülüp fındık veya hindistan cevizine batırılır ve çay eşliğinde afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1860578
Eki Görüntüle 1860573
Eki Görüntüle 1860574
Eki Görüntüle 1860575
Biraz öyle canım:)Yaz geldi gezmelerdesin tabi
Sağol canımTavsiye ederim canım, çok lezzetli oluyor
Evet canım hoş duruyor gerçekten de.Sadece tereyağ koysan da olur ama diğer malzemeleri azaltman gerekir o zaman.Ayarı tutturabilirsen olur.Ellerine sağlık canım, çok da şık duruyorTam çocukların göz zevkine hitap edecek bir kurabiye, ben de deneyeyim
Sadece tereyağ koyup, sıvıyağ eklemesek olur mu canım?
Limon dilimlerini unutmuşum.Skandal.Karadenizli birinin yemek sayfasında hiç balık tarifi yok. Tam yiyecekken tarif eklemek aklıma geldi.En sevdiğim balık.Benim favorim kızartması ama böyle de güzel oluyor.Ölçü vermiyorum göz kararı.Annem yaptı.Balıkları da kardeşim tuttu.Çok organik besleniyoruz görüldüğü gibi.
PALAMUT BUĞULAMA
MALZEMELER
Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su
YAPILIŞI
Balıklar dilim dilim doğranır.Soğan,kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates ve maydanoz tepsi içinde pulbiber ve karabiberle harmanlanır.Üzerine balıklar dizilir.Sonra halka halka kesilen ve sıvıyağla yağlanan patatesler dizilir.Üzerine tuz,su,az sıvıyağ ve parça parça tereyağ eklenir.Suyu çok eklemeyin lezzetsiz olur.Görünen tepsiye iki su bardağına yakın su eklendi.)Fırına verilip patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1860641
Eki Görüntüle 1860642
Tamam canım, tereyağ miktarını da arttırıp malzemeyi eksiltmeden de yapabilirimBiraz öyle canım:)
Tarif alalım o zaman hemen.
Evet canım hoş duruyor gerçekten de.Sadece tereyağ koysan da olur ama diğer malzemeleri azaltman gerekir o zaman.Ayarı tutturabilirsen olur.
Nefis görünüyorSkandal.Karadenizli birinin yemek sayfasında hiç balık tarifi yok. Tam yiyecekken tarif eklemek aklıma geldi.En sevdiğim balık.Benim favorim kızartması ama böyle de güzel oluyor.Ölçü vermiyorum göz kararı.Annem yaptı.Balıkları da kardeşim tuttu.Çok organik besleniyoruz görüldüğü gibi.
PALAMUT BUĞULAMA
MALZEMELER
Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su
YAPILIŞI
Balıklar dilim dilim doğranır.Soğan,kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates ve maydanoz tepsi içinde pulbiber ve karabiberle harmanlanır.Üzerine balıklar dizilir.Sonra halka halka kesilen ve sıvıyağla yağlanan patatesler dizilir.Üzerine tuz,su,az sıvıyağ ve parça parça tereyağ eklenir.Suyu çok eklemeyin lezzetsiz olur.Görünen tepsiye iki su bardağına yakın su eklendi.)Fırına verilip patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1860641
Eki Görüntüle 1860642
Niçin sıvıyağ kullanmıyorsun?Tamam canım, tereyağ miktarını da arttırıp malzemeyi eksiltmeden de yapabilirim
Eki Görüntüle 1860721
Üzerine bulamak için pudra şekeri, tarçın miktarını yanlış yazmışım canım, eşit olunca tarçın çok fazla oluyor. 1 su bardağına yakın pudra şekerine 2 tepeleme tatlı kaşığı tarçın ekliyorum
Nefis görünüyorAilece ellerinize sağlık canım:)
Kurabiyelerde sıvıyağ kullanmıyorum canım, tereyağ daha cazip geliyorNiçin sıvıyağ kullanmıyorsun?
Tarçının baskın bir tadı oluyor gerçekten.Ayarı tutturmak önemli.Sağol canım tarif için.
Tabi canım tereyağ hem daha sağlıklı hem de lezzetli ama tarifte varsa ben kullanırım.Ama margarin kullanmıyoruz artık.Kurabiyelerde sıvıyağ kullanmıyorum canım, tereyağ daha cazip geliyor
Rica ederim canım
Margarini ben de kullanmıyorum senelerdir, zaten kokusu da oluyordu kullandığım zamalardaTabi canım tereyağ hem daha sağlıklı hem de lezzetli ama tarifte varsa ben kullanırım.Ama margarin kullanmıyoruz artık.
Çok güzel görünüyor canım.Eline sağlık.Ben de limon aromasını çok beğendim.Beş dakika fazla kaldığı için ağızda daha da dağılıyordur.Adra yaptım kurabiyeyiAğızda dağılan güzel bir tarif daha eklendi kurabiye kategorime:) Limon aroması da ayrı bir lezzet kattı:) Teşekkürler canım tarif için
Eki Görüntüle 1861495
Kızım lafa tuttu, bir hışımla 5 dakika geç çıkardım fırındanAma yine de lezzeti yerindeydi:)
Ağızda dağılması güzel oldu amaÇok güzel görünüyor canım.Eline sağlık.Ben de limon aromasını çok beğendim.Beş dakika fazla kaldığı için ağızda daha da dağılıyordur.Bir dahakine daha iyi olur:)
Ama gerçekten seninkiler hazır gibi duruyor.Eşin inanmamakta haklı.Ağızda dağılması güzel oldu amaBöyle pastane kurabiyelerine benzer kurabiye pek yapmadığımdan eşim de inanmadı, hazır aldım sandı Kızım da atladı tabi "annem yaptı ben de yardım ettim" diye... Hâlâ yok diyor
Çok iyiyim bulca sen nasılsın?adra nasılsın.
Sağol canım ben de iyiyim biraz dizimi sakatladım markette giderken düştümÇok iyiyim bulca sen nasılsın?