- 26 Şubat 2019
- 413
- 553
Hayırdır yani sebeb ne ?. Bu kadar kin gütcek olay ne. ?. Niye istenmiyor. Kız kötü ahlaksız da mı bu kadar olay çıktı çözemedim. Abinize mi zarar verecek? Uyuşturucu falan mı kullanıyor. Nedir onuda yazsanız. Takıldığınız noktayı.İyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
E yok artık ya. saygısızılık yapmayın.Abisi gerdeğe girince bunlar kan göremeyecekler diye endişe ediyorlar büyük ihtimalle.
Bende simdi okudum. Amac evlenip mutlu olmak kan gormek degil bunu anlamiyorlarkızın 2.evliliğiymiş. ondan istemiyolarmış.
kötü birisisiniz. kos koca okumus isi evi meslegi olan insanin hayatina girecek insana siz mi karar vereceksiniz. allah askina bide ayilip bayilin sütümü hakkimi helal etmemlere girin. ne diyim yasadigini yasatmadan ölünmezmis....Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
2. Evliligi olacagi icin kizinabiniz sevmiş. insan abisi ve oğlu için susar..
kız kötu biri mi ? ne bileyim paragöz mü ? saygısız mı? tanıyor musunuz?
Niçin karşı çıkıyorsunuz ?
Boşanmış birinin sevilme ihtimali o kadar uzak geliyor ki olayı muskaya, büyüye kadar bağlamak daha normal geliyor.. "Hayir yani nasil olabilir boyle bi sey, nasil sevebilir oyle (!) bi kadini?! Ya büyü vardir ya muska ya tehdit.."İyıde ne yanı ne dmeeye gelıyorsunz bu kız abınıze muska buyu falnmı yapmıs demek ıstıyonuz. Kız belkı ıyı ne biliyorsunuz sız boyle boyle yaparak kızı kendınızden sogutup işleri iyice gelın kötu gorumce kotu kaynana cıkmazına getırirsınz. Kız ılerde sıze icerler benı ıstememıstınz dıye sonra gelde o gelınden ıyılık bekle. Bszen en bastam ısı bozuyor bır taraf. Vu adam sızın ıstesgınz bırıyle evlenmek zorunda degıl, her evlenmek istedigi kızıda sıze begebdırmek zorunda degıl nıye sımdıden comak soukuyorsnuz ıstememe sebebını soylersenıs ha tm haklılar ozaman derız susarız ama sebebte yok
Doğru söylüyorsun aslında. önemli olan mutlu olması.Abinizin neler yapıp yapmadığını şu ana dek nasıl bilebilirsiniz. Belki çok kötü şeyler yapıyordu, çok berbat yollara sapmıştı da bu kızla tanısınca düzeldi. Ay insanların oğullarını “açılmamış tertemiz gonca” sanmaları ne kadar saçma ya. Emin olun abiniz sizden de annenizden de çok şey yaşayıp görmüştür. Hatta o kızdan emin olmasa asla evlilik yoluna girmez. Biraz insaflı olun madem abinizi de seviyorsunuz kıza da iyi davranın bi tanımaya çalışın. Ayrıca yarın öbür gün siz evlendiğinizde de ayrılabilirsiniz, kimse ayrılmak için evlenmez. Kız kötü bir evlilik yaşadı diye kötü biri olmak zorunda değil.
Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
yok arkadasim dertleri kan degilAbisi gerdeğe girince bunlar kan göremeyecekler diye endişe ediyorlar büyük ihtimalle.
Bazi arkadaşlar görmüş gelin adayinin ikinci evliligi olacak diye yazmışsınız sonra silmissiniz neden istemediginizi soran o kadar kişiye bunu mu söyleyemiyorsunuz bunda cekincek bisey yok istememeniz doğal bi kere basariz evlilik (belki kizin suçu yoktur ama sonuçta basarisiz evlilik oluyor) yapan yine yapar diye endiseleniyor olabilirsiniz ama abin bu durumdaysa siz tepki vermeyi birakmaniz lazim ve kabullenmis gibi yapin rahat davranin önce yargisiz infaz yapmadan kizi iyice bi taniyin eğer fena biriyse iyice delil toplayip abine anlatmaya çalışın ama iyi biriyse birakin evlensinler belki abin dünyanın en sansli adami olacak bunu bilemeyizİyi günler burayı arkadaşım tavsiye etti. Bende tavsiye almak için üye oldum. Konu abim, abim inşaat mühendisi kendisine ait evi işi olan iyi biridir. Hiç evlenmedi hatta doğru düzgün ilişkisi bile olmadı. Abimi tanıttım şimdi asıl soruna geciyorum
Abim 1 hafta önce evlenmek istediğini söyledi,sevindik. fakat evlenmek istediği kişiyi annemle ben istemiyoruz Abimle 1 yıldır sevgililermiş neyse annem ve ben istemediğimizi söyledik. abim çıldırdı, başladı ya o olur, yada ya o. ya gelir istersiniz yada sizi silerim diyor.Seviyorum iyi anlaşıyorum demeye naptı bu kız buna bilmiyoruz. babam bırakın sevdiğiyle evlensin diyor ama ne biliyim biz istemiyoruz. çocuk beyaz eşyaları bile almış yani seviyorum diyor başka bir şey demiyor. Biz istemediğimizi söyleyince iyice hırs yaptı. Sizle tanışmaya gelince, saygı da kusur etmeyeceksiniz diyor. Yani tabi ki saygıda kusur etmeyiz ama hiç laf söyletmemesi falan nolduğunu anlamıyoruz.
Ya bir şey söyleyin vazgeçirelim abimi. Ne diyelim,ne yapalım da vazgeçer.
şimdiden teşekkür ederim.
tüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.kötü birisisiniz. kos koca okumus isi evi meslegi olan insanin hayatina girecek insana siz mi karar vereceksiniz. allah askina bide ayilip bayilin sütümü hakkimi helal etmemlere girin. ne diyim yasadigini yasatmadan ölünmezmis....
Allah kinadigini yasatmadan öldürmezmiş. Evlenmis olunca ne oluyo kötü kadinmi oluyo anlamiyorum bu zihniyetiNiye? Buraya girerken iyilik ölçerden mi geçiyorsunuz? Burdan bakınca kötü birisiniz bence. Kadın evlenmiş boşanmış diye evliliklerine engel olmaya çalışmak pek iyi niyetli bir davranış olarak görülmüyor maalesef. Seven insanları ayırmak için fikir isteyenlere de vermiyoruz.
Sanane , size ne abinin aklı yok mu?tüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.
buraya gelip yazi yazan bir suru kotu insanda vsr hepimiz iyiysek bunca kotulugu kim yapiyor degilmiBu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.