Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
O zaman somut bi sey soyle burdaki insanlara.. Mesela evlenip bosanmis olmasinin abine ne gibi bi zarari, kötülüğü olacagini dusunuyorsun ki "iyiligini" dusunuyorum diyorsun? Cidden meraktan soruyorum, tartismak icin degil.. Sen sebep soyle, onun uzerinden konusulsun madem.. Tabii mantikli ve gecerli olmak kaydıyla..

Ne kadar ayıp yaptığınız. Sizin de annenizin de. Yarın bir gün evlenseniz herhangi bir sebepten boşansanız veya kocanız ölse bir daha evlenmek yasak mı oluyor size? Çok büyük konuşuyorsunuz ama unutmayın büyük konuştuğunuzla sınanırsınız. Konuyu dine çekmek istemiyorum, inancınız nedir bilmiyorum ama eğer Müslümansanız Hz. Muhammed’in hz. Hatice’nin 3.eşi olduğunu unutmayın. Sizin ne haddinize insanları kınamak? İyiliğine veya kötülüğüne insanların hayatına karıştırmayın abiniz kendi başına bir birey kızı sevmek zorunda değilsiniz ama en ufak bir saygısızlık yapma hakkınız yok

Bazi arkadaşlar görmüş gelin adayinin ikinci evliligi olacak diye yazmışsınız sonra silmissiniz neden istemediginizi soran o kadar kişiye bunu mu söyleyemiyorsunuz bunda cekincek bisey yok istememeniz doğal bi kere basariz evlilik (belki kizin suçu yoktur ama sonuçta basarisiz evlilik oluyor) yapan yine yapar diye endiseleniyor olabilirsiniz ama abin bu durumdaysa siz tepki vermeyi birakmaniz lazim ve kabullenmis gibi yapin rahat davranin önce yargisiz infaz yapmadan kizi iyice bi taniyin eğer fena biriyse iyice delil toplayip abine anlatmaya çalışın ama iyi biriyse birakin evlensinler belki abin dünyanın en sansli adami olacak bunu bilemeyiz
Doğru söylüyorsun, fevri davrandık gibi. Bir de ön yargılı.

Boşanmış birinin sevilme ihtimali o kadar uzak geliyor ki olayı muskaya, büyüye kadar bağlamak daha normal geliyor.. "Hayir yani nasil olabilir boyle bi sey, nasil sevebilir oyle (!) bi kadini?! Ya büyü vardir ya muska ya tehdit.."
Umarim abin haddinizi bi güzel bildirir de o geline yaranmaya calismak durumunda kalirsiniz..
Niye sevmedıklerını sebebıde yok. Kotu gorumfe ve kaynana olma rolume kendılerını programlıyorlar 🤭

tüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.
Her karar butun hayatimizi etkiliyo. Bosanmis biriyle evlenince hayati zindanmi olacak saniyorsunuz. Belki istediginiz bir kizlada mutlu olmayacak. Tanimadan gormeden yaptiginiz bu tutum abinizi kaybetmenize sebep olacak bilesiniz

yahu açık açık sebep yazmayıp sonra akıl vereceğinize linç ettiniz diyosunuz. mantıklı bişey yazın, diyin ki kız madde bağımlısı falan anlayalım.
hiçbir neden yazmadan abimin iyiliği diyip durmanın mantığı yok.
çok belli abiniz maddi anlamda hep eli üzerinizde olan biriydi, evlenince o kadar yardım etmicek, sizde buna bozuluyosunuz.
klasik cahil ve bencil kaynana görümce tavrı

Niye sevmedıklerını sebebıde yok. Kotu gorumfe ve kaynana olma rolume kendılerını programlıyorlar 🤭
Bunlarin hepsi haddini bilmemekten, her seyi kendine hak gormekten kaynaklaniyor.. Cidden yazik.. En basindan her şeyin tadini kacirip sonra köşelerine çekilip onu bunu suclamaya devam eder bu tipler genellikle..

Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
Bacım kızın kusurunu yazsan fikir veririz
Mesela desen eski eşini aldatmış yada kötü alışkanlığı var vs vs fikir verilir ama bişe yazmıyorsun o yüzden millet sinirlendi
Sebep ver ona göre yazalım
Ha madem sebep yazmican herkes aklına geleni yazar

Her karar butun hayatimizi etkiliyo. Bosanmis biriyle evlenince hayati zindanmi olacak saniyorsunuz. Belki istediginiz bir kizlada mutlu olmayacak. Tanimadan gormeden yaptiginiz bu tutum abinizi kaybetmenize sebep olacak bilesiniz
Fark ettim sanırım fevri davrandım.Doğru soylüyorsunuz bilemeyiz.

Kiz
yahu açık açık sebep yazmayıp sonra akıl vereceğinize linç ettiniz diyosunuz. mantıklı bişey yazın, diyin ki kız madde bağımlısı falan anlayalım.
hiçbir neden yazmadan abimin iyiliği diyip durmanın mantığı yok.
çok belli abiniz maddi anlamda hep eli üzerinizde olan biriydi, evlenince o kadar yardım etmicek, sizde buna bozuluyosunuz.
klasik cahil ve bencil kaynana görümce tavrı
Kiz evlenip bosanmis diye istemiyorlar

sevmiş , seviyor , sizene pardon da ? Siz bildiğiniz görümcelik yapıyorsunuz. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bence. Abiniz değil de gelin adayına üzüldüm şimdiden sizin gibi görümceye sahip olacağı için. Aynı durum ile siz de karşılaşabilirsiniz , erkek tarafı sizi de istemeyebilir , o zaman ne tepki verirdiniz ? yıl olmuş 2019 millet uzayda bizdeki zihniyetler aynı ...

Yo tepki için değil. Ama hani bizimde fikrimiz alınmalı diye düşünüyoruz. linc edilmek istemiyorum.
Kızın yerine kendini koy. Sevdiğin adamın annesi ve kız kardeşi hiçbir sebep göstermeden, bizim fikrimizi almadı diye evlenmenize karşı çıksın.
Sana yapılmasından hoşlanmadığın şeyi başkasına yapma. :KK43:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X