Abimi Evlilikten Vazgeçirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablacığım abimin mutluluğunu istiyorum diyorsun da böyle yaparak onu üzen sen ve annensiniz. En heyecanlı günlerinin içine etmişsiniz işte.

Çocuk gerizekalı mı, kızla 1 yıl geçirmiş, onunla mutlu olurmu olmaz mı senden daha iyi anlamıştır değil mi? Sen bu kızla kaç gün geçirdin de kötü biri olduğuna karar verdin?

Geçerli bir sebebin yoksa kızın da hakkına giriyorsun, haberin olsun. Bir yerden çıkar bak.

Fark etttim,çok ön yargılı davrandım sanırım.

Zaten abimin bizi kâle aldığı da yok.

Normal. Boşanmış amaaaa diyorsanız kimse almaz, burada da gördüğünüz üzere. Kızın tek suçu boşanmış olması anladığımız bu. Kimse boşanmak için evlenmiyor hanımefendi, kimbilir neler yaşadı da boşandı.

Bu nasıl bir düşünce. Neye dayanarak istemiyorsunuz

Zaten abimin bizi kâle aldığı da yok.
sizin için diyorum evli misiniz yoksa bekar mı bilmiyorum . başınıza ne geleceği belli değil . yaptığınız ayrım çok ayıp . o başanmış kadının nasıl bir hayat yaşadığı hakkında bir fikriniz yok . belki büyük acıları oldu ve abiniz onu sarıp sarmaladı . siz de baltalamak yerine kucak açmayı deneyin

Biriyle 2. Kez evlenmek sizin kriteriniz olmayabilir, saygı duyarım ama abiniz için boyle bor kriter yoksa sizinde ona saygi duymaniz lazım bekar ama sayko biriyle evlense daha mi iyi?????

Yazık cidden önce hak mezhep deriz ehli sunnet deriz ama sunnet ehli gibi yasamayiz.. Hayatta herşey insan için.. Koskoca peygamber efendimiz 2 evlilik yapmış hz.hatice validemizle ki aralarinda 25 yaş fark var evleniyor.. Bizse kendi oglumuza kendi abimize kendi erkek kardesimize istemeyiz.. Bu nasıl bir yanardönerlik? Hakkını verin artık şu islamın..

Canım abin o kizlar evlenir.. Ama hayat bu ya umarim mesinmediğin şeyle sınanmazsın.. Şaşmam desen de şaşırtır bu hayat.. O zaman da sana aynı muamele çekilince de ayni sekilde es adayina ailen haklı diyebilecek misin? Evlilikler bosanmak için yapılmıyor, ama herşey olabiliyor bu hayatta.. Elbette ki boşanmak iyi birşey değil.. Ve boşanmaların tek tarafli oldugunu düşünmüyorum.. Ama kim mukemmel bu hayatta? Abiniz o kızı eksigiyle kusuruyla iyiligiyle guzelligiyle sevdi demekki.. İki taraf istiyorsa ne diye bu istememek?

Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.

tavsiye baştan itibaren kıza çok iyi davranın. herkes çok güzel hayatlar yaşamıyor, kimbilir belki eşi çok sorunluydu onun için boşanmıştı çok iyi bir kız belki.
tanımaya çalışın. iyi olacak gözüyle bakın. işi inada bindirirseniz abinizi de kaybedersiniz.

Klasik kaynana görümce vakası! Neden istemiyorsunuz peki bari onu açıklamaya zahmet etseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…