O zaman somut bi sey soyle burdaki insanlara.. Mesela evlenip bosanmis olmasinin abine ne gibi bi zarari, kötülüğü olacagini dusunuyorsun ki "iyiligini" dusunuyorum diyorsun? Cidden meraktan soruyorum, tartismak icin degil.. Sen sebep soyle, onun uzerinden konusulsun madem.. Tabii mantikli ve gecerli olmak kaydıyla..Bu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
Doğru söylüyorsun, fevri davrandık gibi. Bir de ön yargılı.Bazi arkadaşlar görmüş gelin adayinin ikinci evliligi olacak diye yazmışsınız sonra silmissiniz neden istemediginizi soran o kadar kişiye bunu mu söyleyemiyorsunuz bunda cekincek bisey yok istememeniz doğal bi kere basariz evlilik (belki kizin suçu yoktur ama sonuçta basarisiz evlilik oluyor) yapan yine yapar diye endiseleniyor olabilirsiniz ama abin bu durumdaysa siz tepki vermeyi birakmaniz lazim ve kabullenmis gibi yapin rahat davranin önce yargisiz infaz yapmadan kizi iyice bi taniyin eğer fena biriyse iyice delil toplayip abine anlatmaya çalışın ama iyi biriyse birakin evlensinler belki abin dünyanın en sansli adami olacak bunu bilemeyiz
Niye sevmedıklerını sebebıde yok. Kotu gorumfe ve kaynana olma rolume kendılerını programlıyorlarBoşanmış birinin sevilme ihtimali o kadar uzak geliyor ki olayı muskaya, büyüye kadar bağlamak daha normal geliyor.. "Hayir yani nasil olabilir boyle bi sey, nasil sevebilir oyle (!) bi kadini?! Ya büyü vardir ya muska ya tehdit.."
Umarim abin haddinizi bi güzel bildirir de o geline yaranmaya calismak durumunda kalirsiniz..
Her karar butun hayatimizi etkiliyo. Bosanmis biriyle evlenince hayati zindanmi olacak saniyorsunuz. Belki istediginiz bir kizlada mutlu olmayacak. Tanimadan gormeden yaptiginiz bu tutum abinizi kaybetmenize sebep olacak bilesiniztüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.
Bunlarin hepsi haddini bilmemekten, her seyi kendine hak gormekten kaynaklaniyor.. Cidden yazik.. En basindan her şeyin tadini kacirip sonra köşelerine çekilip onu bunu suclamaya devam eder bu tipler genellikle..Niye sevmedıklerını sebebıde yok. Kotu gorumfe ve kaynana olma rolume kendılerını programlıyorlar
Bacım kızın kusurunu yazsan fikir veririzBu ne ya fikir veren hariç her şeyi söylediniz. Allah aşına kötü biri değilim burada abimin iyiliği için konu açtım. Kötü biri olsam buraya gelir yazar mıydım.
Fark ettim sanırım fevri davrandım.Doğru soylüyorsunuz bilemeyiz.Her karar butun hayatimizi etkiliyo. Bosanmis biriyle evlenince hayati zindanmi olacak saniyorsunuz. Belki istediginiz bir kizlada mutlu olmayacak. Tanimadan gormeden yaptiginiz bu tutum abinizi kaybetmenize sebep olacak bilesiniz
Kiz evlenip bosanmis diye istemiyorlaryahu açık açık sebep yazmayıp sonra akıl vereceğinize linç ettiniz diyosunuz. mantıklı bişey yazın, diyin ki kız madde bağımlısı falan anlayalım.
hiçbir neden yazmadan abimin iyiliği diyip durmanın mantığı yok.
çok belli abiniz maddi anlamda hep eli üzerinizde olan biriydi, evlenince o kadar yardım etmicek, sizde buna bozuluyosunuz.
klasik cahil ve bencil kaynana görümce tavrı
NEDEN?????tüm hayatını etkileyecek bir karar bu. bizde iyiliğini istiyoruz.
E yok artık ya. saygısızılık yapmayın.
Zaten abimin bizi kâle aldığı da yok.insanları sınıflandırmayın . (bekar -boşanmış gibi ) yarın başınıza ne geleceği belli değil . abiniz kararını vermiş sizi ilg,lendiren bir durum yok
Kızın yerine kendini koy. Sevdiğin adamın annesi ve kız kardeşi hiçbir sebep göstermeden, bizim fikrimizi almadı diye evlenmenize karşı çıksın.Yo tepki için değil. Ama hani bizimde fikrimiz alınmalı diye düşünüyoruz. linc edilmek istemiyorum.
2
2. Evliligi olacagi icin kizin