Boşanma aşamasında gelgitler

Bence hayatta asla denmemeli ve büyük konuşmadan önce iki kere düşünülmeli .
çünkü böyle konuştuğumuz her şey başımıza geliyor .
içinde bulunmadığımız durumda hiçbir bulunmayacağımız anlamına da gelmez .yaşamadığımız bir durum hakkında böyle yargılamanın doğru olduğunu düşünmüyorum
Haklısınız ne diyeyim. Fakat yaşamadığım bir durum değil bir kisiden kurtulamama bagimlilik hissi yasadim ve kurtuldum 20 yıl sürmedi bunu anlatmaya çalışıyorum

Sürekli fiziksel şiddetin huzursuzluğun hüküm sürmediği günlerde çok oldu. evliliğin sıkıntılı olduğu her an çatışmaya hazır olduğumuzu hissetsem de lohusalık depresyonların başka şeylerim oldu ve hep uzun süreler antidepresan kullandım. Bu antidepresanlar ve başka takıntıların gözüme evlilikten başka bir yöne çevirmeme neden oldu belki de. Ben başka kaygilarla boğuşurken bu evlilikte bir şekilde sürdü. Ama bir noktadan sonra bu bastırılmıştık antidepresanlardan gelen bu sükunet alttan alma daha fazla götüremedi olayı. Ben evet kolaya kaçtım. Çünkü kavgadan korkuyorum. Ben korktuğum için mi o kavgacı oluyor yoksa o kavgacı olduğu için mi korkuyorum bunu ben de tam bilemiyorum. Belki de her ikisi. Ama kötü bir döngü var gittiği yere kadar götürmeye çalışıyorsun. Ta ki böylesine bir istismar oluncaya kadar. Buradan sonra artık insan bilinci bazı şeyleri kabul etmiyor.
Sen kavgadan korktuğun için onu kaybetmekten korktuğun için bu şekilde zalimleşmiş.

Çalışıyorum gücüm var aslında içten içe o da boşanmak istiyor tehlikeli biri de değil. Ama bu kadar kötü olabilecek o kadar çizgiyi aşabilecek biri. Şu anda o da acı çekiyor bir kenarda ağlıyor. Çünkü bağımlılık dediğim gibi bizimki kaç yıllık evlilik bir de. Ama bir araya geldiğimizde bir şeyler oldurmaya çalıştığımızda olmuyor ne Benim kendime ne onun bana saygısı kalmadı yaşananları unutmuş gibi devam edemiyoruz. Ben dünyanın ilacını kullanıyorum hatta zanas alıyorum yine bana mısın demiyor. İlişkiyi bitirmezsem çok fazla bedel ödemeliyim hem onurum hem sağlığım. Ama inanın bu acıya dayanamıyorum nasıl bir şey bu ilişki bağımlılığı diye bir şey varmış ve inanın bana öyle böyle bir şey değil. Destekleriniz için teşekkür ederim biraz güç buldum sabah sabah
AdChoices
ADVERTISING​

Evet olayın bir de o boyutu var. Affetmezsen affetme diyemedim. Değişik bir korku bendeki ben inanamadım hem de izin verdim. Kendimi de affedemiyorum tabii. Yani bu çok garip bir durum yaşananlar anlamlandıramıyorum da anlamı yok çünkü. Zaten onun sapkınlıkları da benim korkularımdan besleniyor bence. Diyetimi ödedim aklımca öyle hissettim kendimi . Ve o an ona dönüp sen şu an evliliğin bitti farkında mısın dedim. Hala bu saçmala devam ettiriyoruz ikimiz de bitmesi gerektiğini biliyoruz ve sadece biraz daha sabretmem lazım duruşma gününe kadar psikolojik destek de alıyorum
Merhabalar geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyler yaşadım ve ilk defa birine anlatıyorum bunları çünkü kendim bile kabul edemiyorum nasıl yaptı ve kimse beni korumadı kendimi koruyamadım diye yedim bitirdim içimi, ama o ana ne yapabilirdik ki şoke olmuştuk tepki veremezdik çünkü ne yaşadığına anlam veremiyorum ben çok ssonradan anlamlandırdım ve kahroldum , kavga anında yüzüme sigara üflüyordu hasta olayım diye bir de bir kere ben istemeden birlikte olmaya çalıştı eski eşim , o an sinir krizi geçirdim bir şey yapamadım o an öldüm sandım , artık gözümü sevgiymiş aşkmış bir şey görmemişti çok seviyordum ama tak ettirdi o hareketleri ailemi karşıma aldım ben boşancam dedim kimse umrumda değildi çok severek ayrıldım ama nefrette ediyordum hala nefret ediyorum intikamımı alamadım o pislikten Allahından bulsun, kendinizi affetmek için ayrılmanız lazım uzun terapi gerek evet ama gezin eğlenin kendinize vakit ayırın kendinize şefkat gösterin ♥️

Merhabalar geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyler yaşadım ve ilk defa birine anlatıyorum bunları çünkü kendim bile kabul edemiyorum nasıl yaptı ve kimse beni korumadı kendimi koruyamadım diye yedim bitirdim içimi, ama o ana ne yapabilirdik ki şoke olmuştuk tepki veremezdik çünkü ne yaşadığına anlam veremiyorum ben çok ssonradan anlamlandırdım ve kahroldum , kavga anında yüzüme sigara üflüyordu hasta olayım diye bir de bir kere ben istemeden birlikte olmaya çalıştı eski eşim , o an sinir krizi geçirdim bir şey yapamadım o an öldüm sandım , artık gözümü sevgiymiş aşkmış bir şey görmemişti çok seviyordum ama tak ettirdi o hareketleri ailemi karşıma aldım ben boşancam dedim kimse umrumda değildi çok severek ayrıldım ama nefrette ediyordum hala nefret ediyorum intikamımı alamadım o pislikten Allahından bulsun, kendinizi affetmek için ayrılmanız lazım uzun terapi gerek evet ama gezin eğlenin kendinize vakit ayırın kendinize şefkat gösterin ♥️
Çok teşekkür ediyorum anlaşılabilmek çok güzel. İnşallah ben de artık bu saçma ilişkiye bir son verip iyileşecegim

Bir problemi çözemeyeceğini anlamak da bir çözümdür diye bi yazı okudum geçenlerde, çok hoşuma gitti.
Bi bırakın böyle darmadağın.
Boşanın elbette, yani mutlaka boşanın. Zorla da olsa acıdan geberseniz de dönmeyin bu davadan. devam edin Ama neden bunları yaşadım benim sorunum neydi neden böyleyim diye sorgulamalara bi ara verin. Belki kendiliğinden çözülür bunlar
Sizi çok iyi anlıyorum.
Biraz dinlenin.

Zaten gel-git yaşamanızdaki sebep de şu; iş boşanmakla bitmiyor biliyorsunuz. Hissediyorsunuz.
Sonrasında uzunca bi iç hesaplaşma dönemi başlayacak.
Ben ne yaşadım onca sene? Neydi o ?
Ben kimim ? Ben niye bunlardan kurtulamadım ?

Şimdi en kolay yol zaten halihazırda alıştığınız bu toksik düzene devam etmek.
onca sene bu hayatı yaşamışım, idare edebilir miyim acaba ?
benliğiniz iyice silinene kadar kendinize toz zerresi kadar saygınız kalmayana kadar idare edersiniz aslında.

Diğer taraftan önünüzde hiç bilmediğiniz bi yol var.
Belirsizlik dolu.
Çok korkutucu.
Bu yüzden yıllar geçiyor o adımı atamıyoruz işte.
Hastalık gibi bi şey bu.

Zaten gel-git yaşamanızdaki sebep de şu; iş boşanmakla bitmiyor biliyorsunuz. Hissediyorsunuz.
Sonrasında uzunca bi iç hesaplaşma dönemi başlayacak.
Ben ne yaşadım onca sene? Neydi o ?
Ben kimim ? Ben niye bunlardan kurtulamadım ?

Şimdi en kolay yol zaten halihazırda alıştığınız bu toksik düzene devam etmek.
onca sene bu hayatı yaşamışım, idare edebilir miyim acaba ?
benliğiniz iyice silinene kadar kendinize toz zerresi kadar saygınız kalmayana kadar idare edersiniz aslında.

Diğer taraftan önünüzde hiç bilmediğiniz bi yol var.
Belirsizlik dolu.
Çok korkutucu.
Bu yüzden yıllar geçiyor o adımı atamıyoruz işte.
Hastalık gibi bi şey bu.
Ya çok teşekkür ederim bu yazıyı sürekli okuyacağım her gün

En azından iyileşene kadar her gün 🙂🙂🙂

İyileşmek çok meşakkatli, çok sancılı bi dönem. Ama bu sizi korkutmasın. Çözülme olmadan iyileşme olmuyor. Çözülme sürecinde de ciddi sancılar çekebiliyoruz. Bunlarla başa çıkabilirsiniz, çıkabiliriz.
Umarım yeni hayatınız çiçek bahçesi gibi olur.
Kendinize çok yüklenmeyin bu süreçte.
Ben mecburen içimde kendimi ikiye böldüm. Bi sancı çeken , kafası karmakarışık bi kadın, bi de ona ebeveynlik yapan, dinleyen, sırtını okşayan bi kadın. Böyle böyle geçiyor. Kendinize hiç kimsenin vermediği sevgiyi ve şefkati verin yeter.

Şu an aynı evdeyiz. Çok gergin oluyor insan kolay bir durum değil ama madem anlaşmalı boşanacağız o zamana kadar evde kalmak istiyorum dedi. Davadan sonra gidecek ben çocuklarla kalacağım inşallah.
Kolay değil tabi keşke her hareketimizde insan kalabilsek ,dikkatli nezaketli yaşasak da o güvenli bağlar zedelenmese ,ama dünya işte.. Alalh halınızı iyi hale cevirsin ,içinize sükunet versin,yeniden neseniz ,huzurunuz yerine gelsin çocuklarınızla her zaman mutlu yaşayın ins.

Eşiniz hic normal biri degil sac kazimak ne demek konuyu ilk okudugumda bu kadarıni tahmin etmemistim olan olmus o an kabul etmissiniz ki kim bilir ozamana kadar sizi baska konularda nasil baski altina almistir nasil manipule etmistir kendinize kizmayin olmusla olmuse care yok bundan sonrasi icin kendiniz icin adim atin o adamsiyi sutlayin hayatinizdan saclarinizda uzar eskisinden de daha guzel olur ama kendize sayginiz onu bosadiginiz zaman geri gelir kendi pisliginde bogulsun insallah

bakın gerçekten samimi şekilde yazıyorum size evet bir insan sürekli acı çekmek isteyebilir. bildiği şey odur çünkü ve bundan beslendiğini fark etmesi gerekir. başka başlıkta önerdiğim bir kitap vardı. şimdi'nin gücü - eckhart tolle. orada "acı beden" denilen bir kavram ortaya atar yazar ve kurban bilincinden söz eder. kesinlikle kafanızda oturtmanız için çok faydalı bir kavram olduğunu düşünüyorum. youtube'da sesli kitap olarak aratın ya da pdf atayım size.

fakat burada çok doğru bir tespitiniz var kendinize karşı bilinçli de birisiniz. narsistler kendilerinin ve başkalarının duygularına hassas insanları seçerler bilinçli veya bilinçsiz. uzun süre stres ve istismar altında yaşamış insanlar sürekli tetikte olan bir alarm gibidir enerjilere karşı. fakat o hassaslık dengesiz durumdadır kişide çünkü kendine yönelecek tehditi arar. bu da kurban bilincinin sebebi midir sonucu mu o daha önce düşündüğüm bir şey değildi. lütfen kendinize bir defter edinip çocukluktan itibaren deneyimlerinizi ve bu deneyimlerden elde kalan sonuç ve tekrar eden duygu şemalarını, davranış örüntülerini yazın. bu size çok iyi gelecek farkındalık adına. tüm düşüncelerinizi toparlayacak, somut şekilde karşınızda olacak hepsi. tüm bunlardan sıyrılmanız mümkün. yeter ki isteyin ve yapın.
[/QUOTE
bakın gerçekten samimi şekilde yazıyorum size evet bir insan sürekli acı çekmek isteyebilir. bildiği şey odur çünkü ve bundan beslendiğini fark etmesi gerekir. başka başlıkta önerdiğim bir kitap vardı. şimdi'nin gücü - eckhart tolle. orada "acı beden" denilen bir kavram ortaya atar yazar ve kurban bilincinden söz eder. kesinlikle kafanızda oturtmanız için çok faydalı bir kavram olduğunu düşünüyorum. youtube'da sesli kitap olarak aratın ya da pdf atayım size.

fakat burada çok doğru bir tespitiniz var kendinize karşı bilinçli de birisiniz. narsistler kendilerinin ve başkalarının duygularına hassas insanları seçerler bilinçli veya bilinçsiz. uzun süre stres ve istismar altında yaşamış insanlar sürekli tetikte olan bir alarm gibidir enerjilere karşı. fakat o hassaslık dengesiz durumdadır kişide çünkü kendine yönelecek tehditi arar. bu da kurban bilincinin sebebi midir sonucu mu o daha önce düşündüğüm bir şey değildi. lütfen kendinize bir defter edinip çocukluktan itibaren deneyimlerinizi ve bu deneyimlerden elde kalan sonuç ve tekrar eden duygu şemalarını, davranış örüntülerini yazın. bu size çok iyi gelecek farkındalık adına. tüm düşüncelerinizi toparlayacak, somut şekilde karşınızda olacak hepsi. tüm bunlardan sıyrılmanız mümkün. yeter ki isteyin ve yapın.
Peki ben bu acı bedenin istediklerini artık vermemek, kurban rolünden çıkmak için ne yapmalıyım. kendimle yüzleşmek için yapmam gereken içsel yolculuğun zaman alacağını kabul edersek, şu aşamada bir an evvel boşanmayı istiyor olmam akılcı değil mi..

evet bir an önce boşanmanız akılcı. yalnız kalıp düşünecek ve yazacaksınız. benim bildiğim bende işe yarayan yöntem bu. bilgisayara geçince bazı şeyler atacağım size aklımda
dediğim kitaba bir göz atın lütfen pdf veya sesli kitap

kurban rolünden çıkmak için öncelikle bizzat kendinize veya başkalarına yaptığınız kötülükleri kabullenmek gerekiyor. çünkü bugüne dek hep dışarıyı suçladınız. suçlamakta haklı olup olmadığınız önemsiz. şimdilik konuyu böyle ele alacaksınız ki sorumluluğunu aldığınız şeyleri değiştirebilin. hayatta zıtların birliği esastır, ışık-karanlık gibi, düalite deniyor buna. sizin bir uçtan çıkabilmeniz için diğer uca gitmeniz gerek. daha sonra dengeye geleceksiniz. siz kurban ucunda olup devamlı kendinizin bir şeylere "maruz kaldığınızı" hissettiğiniz için suçlayan tarafa geçeceksiniz yani "maruz bırakan" olarak göreceksiniz kendinizi. mesela eşinizin böyle davranmasına izin verenin siz olduğunu kabul etmek gibi. başkalarının hislerini umursamayacak kadar kendi hislerinize gömülmüş olduğunuz zamanlar gibi. hayatta verdiğiniz tüm kararların sorumuluğunu alın, hangi duygu durumunun sebep olduğu ya da sizin de öyle yapmanızın nedenleri olması önemli olmadan. herkesin nedenleri var bunu bilin. fark edip kabullenin ama bu sefer de suçluluk psikolojisine girmeyin ve bu sefer de suçlulukla kendinize acımaya devam etmeyin. dengeye gelin o noktadan sonra. ve bu deneyimlerin size ne öğrettiğini algılayıp öğrendiğiniz dersleri bundan sonraki hayatınızda bilinçli şekilde uygulayın. kendinizi ve başkalarını suçlamayın, yalnızca etki-tepki düzenini görün hayattaki. bir etki bir tepkiye sebep olur. bir uç diğerini etkiler. her şeyin bir sebebi bir de sonucu vardır. bu evrenin temel prensiplerinden birisi. aşağıda somut örneği var. kelebek etkisi. bunu bilirsek bizim evrene gönderdiğimiz etkiler yani eylemlerimiz yani eylemlerimize yön veren inanış ve duygularımız değişirse o zaman aldığımız tepkiler de değişecek. kendinizi bu zincirdeki bir halka olarak görmeyi ve kaderinizi yönetmeyi öğreneceksiniz. sizi bu duruma itenler de zinciri kıramamış ve kendini çeşitli sebeplerle haklı görmüş ve değişmemekte direten ve hayatı sizinle kesişen ve size de böyle olmak için sebepler veren başka insanlardı. hatta sizi dünyaya getirenler bile olabilir. zinciri kırın kısacası.
.

.
atacağım dediğim şey ise adına gölge çalışması denen yazı yazma pratiğiydi. bu benim yaptığım şekli. siz bu isimle araştırabilirsiniz. başka başlıklarda da atıyorum bunu. bana yardımcı olan en önemli şey.

Ekran Resmi 2025-03-26 18.58.46.webp

belki bu kadar kısa anlatılabilecek bir şey değil ama eğer aklınıza takılan bir şey olursa sorun ben buradayım cevaplarım anlatırım. çünkü daha fazla insanın kendi kendini iyileştirmesini istiyorum. ben öyle yaptım ve bambaşka tercihlerim var hayatımda artık. bakış açınızı değiştirmek mesele.
kurban bilincini internette aratmamıştım hiç, biraz bakınıp size geri dönerim. ben sadece daha önce söylediğim kitabı okuyup durumu kavramıştım.

Son düzenleme:
Saçınızı kazımayı teklif ettiği an onu terk etmeliydiniz. İleri derecede rezil bir herif.

Adama bir şey yapsanız, kimbilir işkence listesinde daha neler var. Lütfen bir adım atın, onsuz o kadar iyi hissedeceksiniz ki. Ayrıca konu 20 yıl değil, beraberliğinizde yaşadıklarınız maalesef.

Back
X