- 10 Ekim 2014
- 31.903
- 142.915
- 798
- Konu Sahibi atlantistengelenkadin
-
Bulunduğunuz ortamdaki insanların düşüncelerine saygı göstermiyor olmanız sizin probleminiz. Saygı duyarım :)
Sigara için konuştunuz mu konu sahibi?
Açık konuşayım, arkadaş çevresi iyi değil, çoğu sorunlu,anaları da salmışlar, dertleri süslenip püslenip gezelim modundalar, içi boş bir yeneke gibiler
Allen Carr yöntemi. Kitabı da bulunuyor.You tube da bi sigara biraktiran video yabanci bi adam varmış.Ona bakin isterseniz .
Cok zor ne sacma bi alışkanlık.
Ne kadar suredir iciyor acaba belki de artik bağımlı .
Bi doktora gidin .
Onlar da sizin için “bak x’in kızı sigara içiyor. Bizimkilere kötü örnek olacak. Anasının ilgilendiği yok, okuldaki hocası demese ruhu duymayacak” deseler hoş mu olur? Evlat sahibi olmak kendini salmak demek değildir. Sizin gibi konuşan bir çok kişiye denk geldim. Azıcık bakımlı kadın görseler çocuğuyla ilgilenmiyor anca süsleniyor diye etiket yapıştırırlar. Bizler önce kadınız sonra anneyiz. Ayrıca çocuğa ceza vermek yerine sigara içince ne gibi hastalıklar meydana gelebilir anlatmaya çalışın. Hastaneden ya da tanıdıklarınızdan da yardım alabilirsiniz. Bir şeyleri kendi gözüyle görmesi ve idrak etmesi lazım. Harçlık kesmeniz de fayda sağlamaz. Dışarıda dalı bir tl olan bir şeye ulaşması çok da zor değil.Açık konuşayım, arkadaş çevresi iyi değil, çoğu sorunlu,anaları da salmışlar, dertleri süslenip püslenip gezelim modundalar, içi boş bir yeneke gibiler
Ben de modern giyimli çalışan bir insanım, bunu söylememdeki sebep farklı, yaşadığım semt ile alakalı,şimdi yazarsam polemik olur.Onlar da sizin için “bak x’in kızı sigara içiyor. Bizimkilere kötü örnek olacak. Anasının ilgilendiği yok, okuldaki hocası demese ruhu duymayacak” deseler hoş mu olur? Evlat sahibi olmak kendini salmak demek değildir. Sizin gibi konuşan bir çok kişiye denk geldim. Azıcık bakımlı kadın görseler çocuğuyla ilgilenmiyor anca süsleniyor diye etiket yapıştırırlar. Bizler önce kadınız sonra anneyiz. Ayrıca çocuğa ceza vermek yerine sigara içince ne gibi hastalıklar meydana gelebilir anlatmaya çalışın. Hastaneden ya da tanıdıklarınızdan da yardım alabilirsiniz. Bir şeyleri kendi gözüyle görmesi ve idrak etmesi lazım. Harçlık kesmeniz de fayda sağlamaz. Dışarıda dalı bir tl olan bir şeye ulaşması çok da zor değil.
Ben ağzıma bile vurmadım 75 liyim. İstanbul Davutpaşa Lisesinde okudum, içenler vardı evet ama sigara içenden bile uzak dururduk. Şu an okullarda öğrencilerin diktatörlüğü var. Ne velilere ne öğrencilere laf söylenilmiyor. Öğretmenlik hiç bu kadar zorlaşmamıştı bence. İzmir'de yaşıyorum, burada tuhaf bir serbesti var, diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum.Yasaklamanın sinirlenmenin hiçbir faydası olmaz. içecekse içer engel olamazsınız. Sigarayı paket taşıyacak kadar içmiyorsa üstüne gitmeyin bence. Ergen zamanlarda hepimiz kızkıza toplanıp içerdik.
Yazacaklarımı yanlış anlamayın lütfen, bunun serbestlikle yaşadığınız şehirle hiç alakası yok, kızım İstanbul'un gayet muhafazakar ilçelerinden birinde doğdu, 10. sınıfa kadar da o ilçede okudu, ilçemizdeki çocukların hiçbiri serbest değildi, aksine aileler herşeye yasak derdi, yasakçı arkadaşlarının çokça olduğu bir çevrede büyüyen kızım kurallar koyduğumuz ama gayet serbest büyüttüğümüz bir çocuktu, kızım ortaokulda lisede saçlarımı sarıya boyayacağım, makyaj yapacağım, okuldan da kaçarım demeyen bir çocukken sıkıyönetimle büyüyen tüm arkadaşları okul forması boyunu da süper miniye çeviriyordu, saçlarını da rengarenk boyuyordu, okuldan kaçıp nargile cafelere de gidiyordu, İstanbul'dan Ege'ye yerleştik, nargile cafelerin yerlerini barlar aldı, sabaha kadar eve girmeyen kızlarda var burada, süper mini şortlarla gezen kızlar da ama kızım aynı, ki şu anda 24 yaşına girmek üzere.Ben ağzıma bile vurmadım 75 liyim. İstanbul Davutpaşa Lisesinde okudum, içenler vardı evet ama sigara içenden bile uzak dururduk. Şu an okullarda öğrencilerin diktatörlüğü var. Ne velilere ne öğrencilere laf söylenilmiyor. Öğretmenlik hiç bu kadar zorlaşmamıştı bence. İzmir'de yaşıyorum, burada tuhaf bir serbesti var, diğer şehirlerde durum nasıl bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?