9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

Ben öyle çok aldım, neredeyse tüm büfeler bakkal öyle satiyor:) basedemez, üniv deyken öyle alıyordum tabi lisede değil.

Benim kuzenim ilkokuldayken başlamış, ogretmeni karışmayı icsin demiş, hatta cebinde paketi bile vardı,sonra kendi tiksindi birakti,şimdi ne alemde bilmiyorum .

2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
evinde mutlu- huzurlu olan, anne babası iyi anlaşan gençler kötü arkadaşa yada başka yollara genelde sapmıyorlar..özellikle kavga içinde büyümüş çocuklar daha ağır ergenlik geçiriyor...

siğaraya bu gune kadar verdiği tepkiler nasıldı
yani içene verdiği tepki, kokusuna, külüne , A atlantistengelenkadin

benım kızımda 11 yaşında ben hiç içmedim
kendi kendime hep onu içenlerin çirkin bir cilde sahip oldukalrını
dişlerinin ağzının pis oldugunu düşünürdüm ve hiç içimden gelmedi içmek çok şükür ,
kızımada oradan yürüyorum inşallahh tutar ,

Oysa ben seni ilk defa görüyorum minik kız. Çarpıcı bi bilgi birikimin ya da yorumun olsaydı dikkatimi çekerdi mutlaka benim senin dikkatini çektiğim gibi. Du bakalim daha yolun başındasın kac tez yazmis olabilirsin ki alahaskina. Yeni fikirlere bu kadar kapali olma hem arastirmaciysan ve akademik kariyer dusunuosan. Bir sey den tamamen sogumanin yolu sonuna kadar tuketmekten gecer. O yuzden en cok yarim kalmisliklar koyar insana tuketilmis seyler degil. Sigarayi birakmak isteyen biri tiksinmeli. Tiksinene kadar icmeli. Yoksa icinde ukde olarak kalır. Severken ayrıldığın sevgili gibi.

İlhisi yoktu ki bu zaten yeni bir şey.

Tabiki de ciddiyim. Cocugum bu zararli icme mi desin. Karsinda saftirik bi anne profili olusturmanin manasi var mi? Hic mi insan psikolojisinden anlamiosunuz ya. Ozellikle ergenlikte inadina yapar yapma desen.
yanlış düşünüyorsunuz! evet bazı konularda çucuklarla zıtlaşmak, fazla tepki vermek ters etki yapar ama bu durum da oturup arkadaşları gibi karşılıklı içmekle çözülecek bir konu asla değil. bir kç kişi sizi savunmuş yorumlarda. ve hepsi en az 5-6 sene kullandım demiş. demek ki sizin tezinizle hareket edince de doğruyu anlamyormuş çocuklar.. yanlış anlaşılmak istemem . ebeveynler bu durumda çocuklara bağırsınlar, kızsınlar, ceza versinler demiyorum tabiki de. ancak yanlış bir şey yaptıkalrını ve bu durumun ne kadar kötü ve üzücü bir durum olduğunu anlatmaları gerekiyor ciddi şekilde diye düşünüyorum.

ne alaka? sanki insanlar istedikleri her şeyi elde ediyr yaşamında? hiç bir şey içimizde ukte kalmıyor mu? ukte kalan her şeyi tamamlamaya kalksaydık sanıyorum ki başarısız olurduk..

Ergenlik dönemi hayatı sorgulamak deneyimlemek macera risk heyecan tehlike demek hormonlar değişiyor dönüşüyor bu süreç normal baskılama ama siz toplumda örnek olun ilerde sizi örnek alıp bırakacaktır ama rehberlik hocasıyla veya bir psikologdan yardım alın

ilk defa sigarayı ortaokulda denedim sanırım. lisede içtiğimi hatırlamıyorum. üniversitenin son zamanlarında içtim. hala da ara ara içiyorum. aylarca hiç içmediğim de oluyor. elbette kötü bi alışkanlık ama dünyanızın başına yıkılacağı kadar da kötü bi alışkanlık değil. yetişkin olduğu zaman kendisi zaten ya bırakır ya devam eder.

Alkol ve sigara bağımlılığı tiksinti ile çmzülemez, ya tiksinmezse, bu sav ile yola çıkarsak başarılı olamayız gibime geliyor.

Canim tiksinmesi icin yillarca beklemiceksiniz. Mesela 1 hafta surekli icireceksiniz. 1 gun bile olur. Yak bak oyle cekilmez boyle devamli devamli cek tadi boyle cikio diyeceksin. 1 sigarayi hic ara vermeden sonuna kadar cekmeyi denedin mi hic. 1 sigarayla bile bunu yapsa %90 tiksinir. Bunla ilgili videolar bulabilirsin. Musait olunca atarim ben de. Kisa bir sure keyfine varamicak kadar cok içmesi uzun vadede icmemesini saglayacak.

2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum

Bende o yaşlarda başladım, 41 yaşındayım halen içiyorum maalesef
Babam hiç tepki vermemişti, senin ciğerlerin istiyorsan mahvet dedi o kadar
Annemin yanına geçtiğimde bir yıldır içiyordum, doğrudan söyledim saklamadım, o da tepki vermedi, ablamı yakaladığında çok baskı yapmış hatta dövmüş ama sonuç alamamış, beni kendi halime bırakmayı tercih etti, üstelik sporcuydum, spor yaptığım yıllar boyunca da içtim. Bundan kurtulmanın yolunu bilmiyorum, o kadar güçlü bir iradem yok sanırım ama bırakabilmeyi çok isterdim. Bence bizlerin tavsiyesi yerine bir uzman desteği alın bu durumla o şekilde savaşın ama ne olur peşini bırakmayın. Benim ebeveynlerim sigara içiyordu, belki kendileri de kullandığından ses çıkaramadılar bilmiyorum ama keşke uğraşsalardı, keşke o zaman bir şekilde mücadele verselerdi, siz içmeyen ebeveynler olarak daha şanslısınız sanırım, kolaylıklar dilerim

ne alaka? sanki insanlar istedikleri her şeyi elde ediyr yaşamında? hiç bir şey içimizde ukte kalmıyor mu? ukte kalan her şeyi tamamlamaya kalksaydık sanıyorum ki başarısız olurduk..

Asil ben senin yazdiginla bi alaka kuramadim cevap veremiyorum o yuzden. Sen ne diyosun peki ne yapmalı bu bayan? Konusma yapma etme kizim dese dinleyecek saniyor musunuz. Once ayni dilden konusmali bir insanla. Dinletmek ikinci planda olmali. Ben olsaydim kizimin sigara icmesini istemiosam şayet kizimin gelmesine yakın biraz aglar evde sigara icer her yeri duman alti yapar bi sorunum var ve sigaraya siginmis numarasi yapardim. Noldu derse soylemez ergen gibi davranip beni rahat birak der tum evde her köşede icerdim 1 gun boyunca. Odasini falan kokutur nefret etitirirdim. Sonraki günler de balkonda falan icerdim hem evim berbat olmasin daha fazla diye hem de biraz yatismis havasi yaratarak çünkü ayni modda devam etmek tuhaf olur numara oldugu yansiyabilir karsi tarafa. Kizim beni gordugunde yine bi sure derdimi paylasmaz sonra bi bahane soyler isterse icebilecgini soyler uzatirdim. Ondan sonra başlardım sen icine cekmiosun ki o nasi icmek boyle cekiceksin arka arkaya ne anladim o isten diyerek cok cok cekmesini saglar. Akabinde bi tane daha? Derdim. 3. Den sonra zaten 15 yasinda bi beden kaldiramaz. Kendi tiksinir.

samantha ya katılıyorum.
Baskıyla cezayla çözülmez aklı orda kalır kafası sürekli onunla meşgul olur.
Dibine kadar yaşasın ki aklı kalmasın.
Al karşına oturt keyifle değil baskıyla hadi hadi diyerek arka arkaya kusturana kadar içir.
Bence 2. bilemedin 3. sigarada pes eder.

Bunun başarılı olabileceğini sanmıyorum, 27 yıldır içiyorum ve tiksinmek için yüzlerce yol denedim. Mesela insanlar gripken içemez ben özellikle grip olduğumda iki kat içiyorum, tiksinmek için hiç dişlerimi fırçalamadan iki gün içtim, yarım gün içmeyip toplu taşımada sigara kokan insanların dibine girdim, ard arda içip zehirlenme geçirdim yok olmadı tiksinmedim. Tiksinme duygumu geliştirmeye çalışırken sabah aç karnına içmeye alıştım daha neler neleerr,

bu arada okuyanlara bir dipnot vereyim ard arda 4-5 sigara kan zehirlenmesine sebep oluyor, başıma geldi, tiksindiricem diye bu metodu denemeyin sakın

kesinlikle katılıyorum. zaten zamanın bu kadar kötü olmasının sebebi bu düşüncedeki insanlardan kaynaklıyor diye düşünüyorum... tüm kötü alışkanlıkları, yanlışları normalleştiriyorlar. sonrasında da böyle bir toplum , dünya oluyor. suçların, suçluların arttığı , güven kelimesinin giderek anlamının yok olduğu bir dünya.....

Ama siz bunları bağımlıyken ciğerleriniz sigaraya alışıkken yetişkin hayatınızda yaptınız değil mi?
Konu olan kızımız daha 15 yaşında ciğerleri tazecik azcık dumanla bile öksürüğe tutulur bağımlı değil ki daha.
Denemekten birşey kaybetmez bence konu sahibi.
Tabi bu benim şahsi kanaatim.
Ama bir anne olarak çok zor bir durum onu da anlayabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…