- 7 Mayıs 2012
- 7.206
- 8.227
- 398
- Konu Sahibi atlantistengelenkadin
-
Ben öyle çok aldım, neredeyse tüm büfeler bakkal öyle satiyor:) basedemez, üniv deyken öyle alıyordum tabi lisede değil.Çocuklara , paketi açıp tek tek sigara satan bakkallarla dolu oluyor okulun çevresi.
Onları tek tek sorup şikayet edin. Okul çıkışında alın beraber eve gelin/ bir şeyler yapın
Hiç içecek vakit bulamasın.
Birde sigarayı bırakmak için çok etkili videolar var beraber ızleyebilirsiniz.
Benim kuzenim ilkokuldayken başlamış, ogretmeni karışmayı icsin demiş, hatta cebinde paketi bile vardı,sonra kendi tiksindi birakti,şimdi ne alemde bilmiyorum .
evinde mutlu- huzurlu olan, anne babası iyi anlaşan gençler kötü arkadaşa yada başka yollara genelde sapmıyorlar..özellikle kavga içinde büyümüş çocuklar daha ağır ergenlik geçiriyor...2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
Okul bitirince demeyelim de..
Üzerine sayısız akademik çalışma yapıp, kongrelerde sunum yapıp, makaleler yayınlayıp, haftada 18 saat ders anlatıp, tezler yazınca diyelim.
Ama sizin karakterinizi az çok biliyoruz yorumlarınızdan. Mutlu olacaksanız tamam siz haklısınız diyelim..:)
İlhisi yoktu ki bu zaten yeni bir şey.siğaraya bu gune kadar verdiği tepkiler nasıldı
yani içene verdiği tepki, kokusuna, külüne , A atlantistengelenkadin
benım kızımda 11 yaşında ben hiç içmedim
kendi kendime hep onu içenlerin çirkin bir cilde sahip oldukalrını
dişlerinin ağzının pis oldugunu düşünürdüm ve hiç içimden gelmedi içmek çok şükür ,
kızımada oradan yürüyorum inşallahh tutar ,
yanlış düşünüyorsunuz! evet bazı konularda çucuklarla zıtlaşmak, fazla tepki vermek ters etki yapar ama bu durum da oturup arkadaşları gibi karşılıklı içmekle çözülecek bir konu asla değil. bir kç kişi sizi savunmuş yorumlarda. ve hepsi en az 5-6 sene kullandım demiş. demek ki sizin tezinizle hareket edince de doğruyu anlamyormuş çocuklar.. yanlış anlaşılmak istemem . ebeveynler bu durumda çocuklara bağırsınlar, kızsınlar, ceza versinler demiyorum tabiki de. ancak yanlış bir şey yaptıkalrını ve bu durumun ne kadar kötü ve üzücü bir durum olduğunu anlatmaları gerekiyor ciddi şekilde diye düşünüyorum.Tabiki de ciddiyim. Cocugum bu zararli icme mi desin. Karsinda saftirik bi anne profili olusturmanin manasi var mi? Hic mi insan psikolojisinden anlamiosunuz ya. Ozellikle ergenlikte inadina yapar yapma desen.
ne alaka? sanki insanlar istedikleri her şeyi elde ediyr yaşamında? hiç bir şey içimizde ukte kalmıyor mu? ukte kalan her şeyi tamamlamaya kalksaydık sanıyorum ki başarısız olurduk..Oysa ben seni ilk defa görüyorum minik kız. Çarpıcı bi bilgi birikimin ya da yorumun olsaydı dikkatimi çekerdi mutlaka benim senin dikkatini çektiğim gibi. Du bakalim daha yolun başındasın kac tez yazmis olabilirsin ki alahaskina. Yeni fikirlere bu kadar kapali olma hem arastirmaciysan ve akademik kariyer dusunuosan. Bir sey den tamamen sogumanin yolu sonuna kadar tuketmekten gecer. O yuzden en cok yarim kalmisliklar koyar insana tuketilmis seyler degil. Sigarayi birakmak isteyen biri tiksinmeli. Tiksinene kadar icmeli. Yoksa icinde ukde olarak kalır. Severken ayrıldığın sevgili gibi.
Alkol ve sigara bağımlılığı tiksinti ile çmzülemez, ya tiksinmezse, bu sav ile yola çıkarsak başarılı olamayız gibime geliyor.
2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
ne alaka? sanki insanlar istedikleri her şeyi elde ediyr yaşamında? hiç bir şey içimizde ukte kalmıyor mu? ukte kalan her şeyi tamamlamaya kalksaydık sanıyorum ki başarısız olurduk..
Merhaba
Ben çocuk psikolojisinden anlıyorum, zira işim bu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki karşılıklı sigara içmek çok faydalı olmaz
Canim tiksinmesi icin yillarca beklemiceksiniz. Mesela 1 hafta surekli icireceksiniz. 1 gun bile olur. Yak bak oyle cekilmez boyle devamli devamli cek tadi boyle cikio diyeceksin. 1 sigarayi hic ara vermeden sonuna kadar cekmeyi denedin mi hic. 1 sigarayla bile bunu yapsa %90 tiksinir. Bunla ilgili videolar bulabilirsin. Musait olunca atarim ben de. Kisa bir sure keyfine varamicak kadar cok içmesi uzun vadede icmemesini saglayacak.
kesinlikle katılıyorum. zaten zamanın bu kadar kötü olmasının sebebi bu düşüncedeki insanlardan kaynaklıyor diye düşünüyorum... tüm kötü alışkanlıkları, yanlışları normalleştiriyorlar. sonrasında da böyle bir toplum , dünya oluyor. suçların, suçluların arttığı , güven kelimesinin giderek anlamının yok olduğu bir dünya.....Okul çıkışlarında babası alıp etüde bırakacak, ordan da alacağız, başka yolu yok, esrar da verirler, sigaranın içinde. İzin ver diyenleri de anlamıyorum, alkole başlasa ona da mı izin vereceğim, sigarayı bu kadar masumlaştırmalarını anlamıyorum, o da bağımlılık yapan bir madde.
Ama siz bunları bağımlıyken ciğerleriniz sigaraya alışıkken yetişkin hayatınızda yaptınız değil mi?Bunun başarılı olabileceğini sanmıyorum, 27 yıldır içiyorum ve tiksinmek için yüzlerce yol denedim. Mesela insanlar gripken içemez ben özellikle grip olduğumda iki kat içiyorum, tiksinmek için hiç dişlerimi fırçalamadan iki gün içtim, yarım gün içmeyip toplu taşımada sigara kokan insanların dibine girdim, ard arda içip zehirlenme geçirdim yok olmadı tiksinmedim. Tiksinme duygumu geliştirmeye çalışırken sabah aç karnına içmeye alıştım daha neler neleerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?