• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9.sınıftaki kızımın sigara içtiğini okul toplantısında öğrendim.

Şuan bana komik gelen birşey yazmak istedim. Annem babam biz küçükken yanımızda sigara içerlerdi daha sonra ablam ve kardeşimde sigara içenler kervanına katıldı dı. Hatırlıyorum ablamın ilk sigara içişini öğrendiklerinde temiz bi sopa çekmişlerdi. kardeşim başladığında ise bu kadar şiddete başvurmadılar. Şuan ki durum. Annem babaö sigaraları bitince kardeşlerimden istiyorlar:) hazır fırsatını bulmuşken laf sokuşturuyorum tabi ki. Eskiden dövüyodunuz yasaklar getiriyordunuz. Demek sigaraya başlamasalardı şimdi sigarızlıktan kıvranıyo olacaktınız diye
İnanılır gibi değil ama benim ailemi anlattıniz resmen benim annem babamda sigara içiyorlardi bende 9. Sınıfta başladım dayak yemedim ama sürekli üstümü ararlar herşeyimi kontrol ederler sürekli koklarlardi üstelik elimde yakaladıkları yarım kalan sigarami yedirdiler bana tiksineyim diye :kusmuk:Sonuç tam 10 yıldır sigara kullanıyorum erkek kardeşim de başlayınca hiç tepki vermediler şaşırmadık dediler :KK14:

28 yaşımdayım annemden gizli 10 senedir sigara içiyorum. Şuan duysa evli olmam çocuğumun olması belli bir yaşta olmamı gözü görmez cidden döver. Herkesten saklayarak ablam ve ben içiyoruz. Demem o ki bağırarak çağırarak bir yere varamazsınız. Yapacak olursa her türlü yapar.

Bu sizin görüşünüz. Benim yetiştiğim ailede yaptığınız saygısızlık olarak görülür. Annenizin yanında sigara içebilirsiniz ama aynı ortamda benim ailemin yanında içemezsiniz. Yapacak bir şey yok :KK70:
Herkesin yaninda gayet de cakarim cakmagi yakarim sigarami valla. Kimse kusura bakmasin. 😂 Sigarayla saygiyi bagdastiran zihniyete de sadece uzulebilirim.. 😊

İnanılır gibi değil ama benim ailemi anlattıniz resmen benim annem babamda sigara içiyorlardi bende 9. Sınıfta başladım dayak yemedim ama sürekli üstümü ararlar herşeyimi kontrol ederler sürekli koklarlardi üstelik elimde yakaladıkları yarım kalan sigarami yedirdiler bana tiksineyim diye :kusmuk:Sonuç tam 10 yıldır sigara kullanıyorum erkek kardeşim de başlayınca hiç tepki vermediler şaşırmadık dediler :KK14:
Sigara kötü bişi diye dövüyorlar güya :) senelerce göz önünde içerek örnek olmadıklarını sanıyorlar işte

İctigini nasıl anlamadiniz diyen arkadaşlar olmuş fakat inanın itinayla sakliyorlar. o deodorantlar baştan aşağı üstlerine sıkılıyor naneli sakizlar 3 er 5 er ağızlarda atılıyor normal sigara yerine mentolluler tercih ediliyor ve dahası.. harçlık kesmekte bir çözüm değil bence, 1-2tl arkadaşlarından toplamaya baslar yine çıkarır o parayı, üstelik bu bir süre sonra para bulmak için evi karıştırmaya ceketlerinizin ceplerini yollamaya kadar gider kesin bir çözüm olduğunu düşünmüyorum sahsen yapıcı bir şekilde yaklasarak kesin çözüme ulaşabilirsiniz sakin kafayla planlayin derim.

Tabiki de ciddiyim. Cocugum bu zararli icme mi desin. Karsinda saftirik bi anne profili olusturmanin manasi var mi? Hic mi insan psikolojisinden anlamiosunuz ya. Ozellikle ergenlikte inadina yapar yapma desen.

Merhaba
Ben çocuk psikolojisinden anlıyorum, zira işim bu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki karşılıklı sigara içmek çok faydalı olmaz

Çocuklara , paketi açıp tek tek sigara satan bakkallarla dolu oluyor okulun çevresi.

Onları tek tek sorup şikayet edin. Okul çıkışında alın beraber eve gelin/ bir şeyler yapın

Hiç içecek vakit bulamasın.

Birde sigarayı bırakmak için çok etkili videolar var beraber ızleyebilirsiniz.

Çocuklara , paketi açıp tek tek sigara satan bakkallarla dolu oluyor okulun çevresi.

Onları tek tek sorup şikayet edin. Okul çıkışında alın beraber eve gelin/ bir şeyler yapın

Hiç içecek vakit bulamasın.

Birde sigarayı bırakmak için çok etkili videolar var beraber ızleyebilirsiniz.
Okul çıkışlarında babası alıp etüde bırakacak, ordan da alacağız, başka yolu yok, esrar da verirler, sigaranın içinde. İzin ver diyenleri de anlamıyorum, alkole başlasa ona da mı izin vereceğim, sigarayı bu kadar masumlaştırmalarını anlamıyorum, o da bağımlılık yapan bir madde.

Okul çıkışlarında babası alıp etüde bırakacak, ordan da alacağız, başka yolu yok, esrar da verirler, sigaranın içinde. İzin ver diyenleri de anlamıyorum, alkole başlasa ona da mı izin vereceğim, sigarayı bu kadar masumlaştırmalarını anlamıyorum, o da bağımlılık yapan bir madde.
Peki konusabıldınız mı Kızınızla

Gecmıs olsun , analar tahtınıda bahtınıda yapamıyor maalesef. Bır yere kadar...
Bızımkı daha 9 yasında , ne yasayacagız ne yapacagız bılmıyorum onumuzde ne var .
Ama bırakması cok kolay olmayacaktır.Bende sıgara ıcıyorum 20 yasındayken basladım

Anliyorum dediklerini anlaman icin en az bi 35 yasinda olman lazım :) okul bitirince anlio olmuosun.

Okul bitirince demeyelim de..
Üzerine sayısız akademik çalışma yapıp, kongrelerde sunum yapıp, makaleler yayınlayıp, haftada 18 saat ders anlatıp, tezler yazınca diyelim.

Ama sizin karakterinizi az çok biliyoruz yorumlarınızdan. Mutlu olacaksanız tamam siz haklısınız diyelim..:)

bende içtim o yaşlarda yakalanmadım da kendi kendime bıraktım neyden etkilendim de bıraktım çok iyi hatırlıyorum ... otobüsteki bir kadın çok ağır kokuyordu, sigara değilde bildiğniz izmarit dolu küllük gibi diğer insanlarda fark etmiş ki arkasından baya konuştular,gözlerini iğrenerek dikmişlerdi kadına... ozaman bu duruma düşme korkusu sarmış bırakmıştım... sizde kokudan vursanız, o yaşlarda önemlidir koku etrafta kokuyo olarak adlandırılmak istemezler
Kuzenımde ortaokulda ıcmeye baslamıs. Ben dedıgım gıbı 20 yasında ıcmeye basladım . Bır kere yakalanmıs akıllı kuzenım ızmarıtlerı okul cantasına atıyormus. Temızlıkte yarım canta ızmarıt bulmuslar. Hıc unutmuyorum hortumlarla dovduler onu o gun. Ama yıne de ıctı. Icmıyorum dedı ve hep sakladı. Kı ben sıgaraya basladıgımda teyzemlerın yanında ıcıyordum , buyuktum kendı kararımı kendım vermıstım sonucta. Annemde pek bısey soylemedı acıkcası. Ama kuzenımın sıgara ıctıgını ogrendıler ve hep benı sucladılar. Sen alıstırdın dıye halbukı neredeyse 12 yasından berı ıcıyordu kuzenım. Kım kımı alıstırdı tartısılır acıkcası

2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum:KK43:
bu devirde sadece sıgara içtiğine sevinmek lazım bence. tabiki cok matah bişey değil ama çokta olaaay bişey değil.

9. sınıf zaten bence ılkokul 1. sınıf gıbı zor ve adaptasyon surecı dıye dusunuyorum.
Kendı 9. sınıfımda cok parlak degıldı , derslerde ıbre hep asagıyı gostermıstı.
Bunu cogu kısıden de duyarım , bır anda tamamen degısık bır ortama kendılerınden 4 yas buyuklerınde oldugu bır ortama gırıyor maalesef bu kucucuk yavrularımız. Benım oglumda 13 yasındayken lıseye baslayacak, Allah kısmet ederse.
Sırf bu yuzden okula 66 aylık basladıgıma pısmanım, nasıl koruyacak kendını hep sapkınlıklardan hemde kotu alıskanlıklardan bılemıyorum

9. Sınıfta ben de içiyordum.
Sonra kendiliğimden bıraktım çünkü rahat içmeyince anlamı olmadığını fark ettim.
Okulda içiyorsun evde yok, haftasonu falan tırt o paketi saklamak kahır.
Uğraşmadım.
Sonradan öğrendim annem hep biliyormuş bu içememe maceralarımı, bir şey yapmadan geçmiş. Belki siz de sessiz kalıp takip etmelisiniz.
18 yaşında direk ben sigaraya başlıcam diyerek başladım. Keşke o zaman annem falan bir yapma etme deseydi.

kızınızla konuştunuz mu? ne söylediniz?
benimde büyük kızım 7 ye gidiyor
ne zor çocuk büyütmek

Back