- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
- Konu Sahibi atlantistengelenkadin
-
Fazladan harçlık istediğini nerden çıkardınız?Fark etmemeniz garip geldi banaevde sigara içen biri yoksa gizli gizli alamaz. mecburen harçlığıyla alacak. E sigaralarda ucuz değil. Okulda yemek yiyecek parası vs. De kalmıyordur. Fazladan harçlık istemesi bile biraz işgillendirirdi açıkçası
Ciddi misiniz?Karşısına gec yak bi tane uzat ona da. Serbest birak baskiladikca daha cok icer.
Harçlık kesilecek zaten.Bu konudaki kızgınlığınızi belli etmelisiniz. Gerekirse harçlığını kesin. 14 15 yaşında çocuk sigara içmek nedir? Dayak gibi bir şeyi tavsiye etmem ama gereksiz yumuşaklığı da saçma buluyorum.
Keşke harçlık kesmeyle olsaydı. Benim de kesmişlerdi arkadaşımla ortak pakete giriyorduk ya da gidip tek sigara alıyorduk.içesi varsa içer ama ailede sigara içen biri olmadığı halde garip geldi bir anlık hevestir belki. Ben küçükken babaannem babam falan hep içerdi o yüzden hiç öcü gibi bakmadım sigara olayına gayet olağan bir şey gibi geliyordu. Dış görünüşüne önem veriyorsa sigaranın dişleri sararttığından teni koyulaştırdığından falan bahsedebilirsiniz. Hoşlandığı aşık olduğu biri varsa sigara içiyorsa onun dikkatini çekmek için ya da ona özendiğinden yapıyor olabilir. Ailede kendine rol model aldığı biri varsa laf arasında sigara içenleri falan aşağılasın belki vazgeçer. Onun dışında fazla abartılı tepki vermeyin sakin konuşun iyice asi bir ruha bürünmesinHarçlık kesilecek zaten.
Pedegogdan destek alın neticede yasaklamak kızmak ceza vermek sorunu cozmuyo.2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
Açık konuşayım, arkadaş çevresi iyi değil, çoğu sorunlu,anaları da salmışlar, dertleri süslenip püslenip gezelim modundalar, içi boş bir yeneke gibilerÖncelikle çocuğunuzla iletişiminiz nasıl?Aile içerisinde bir sıkıntınız var mı?Bunları bir düşünün.Ben bir eğitimciyim.İçen öğrencilerime neden içiyorsun diye sorduğumda dertten diyorlar.Yani içsel sıkıntılarının olduğunu söylüyorlar.Daha sonra arkadaş çevresini sorgulayın.Eğer sizin kızınız içiyorsa yanındakilerde içiyordur bu ortamı değiştirmeye çalışın. Ergen kızlar görünüşe çok önem verirler görünüşe ve sağlığına olan zararlarından bahsedin.Ve en önemlisi kızmak yerine cidden üzüldüğünüzü belli edin.Bu durumun sizi çok yıprattığını söyleyin.Eğer bunlara rağmen sonuç alamıyorsanız rehberlik ile görüşün.Çünkü zararlı maddelere bağımlılık irade zayıflığından kaynaklanabiliyor.Bırakmak da devam etmek de onun iradesinin elinde.
Saygi sigarayla olmaz. Buyuklerin yaninda sigara icmek saygisizlik degildir. Annem hep der bana da esime de. Bana sigarayla saygi duymayin diye.Sigara uzat diyenlere katılmıyorum. 30 yaşındaki adam da anne, babanın karşısında sigara içmez bizde. Saygısızlığa gerek yok.
Rehber öğretmenle konuşup izlemeniz gereken yolu sorsaydınız keşke. Kızıp, bağırmak doğru değil bence.
Çocuğunuz sigaraya başladıysa nasıl davranmalısınız? - Acıbadem Hayat
Çocuğunun sigara içtiğini öğrenen aileler çocuklarına nasıl yaklaşmalı? En doğru strateji ne? Ebeveynlerin çocuklarına en doğru yaklaşımını nasıl olmalı? İşte bu soruların yanıtları…www.acibadem.com.tr
Böyle bir yazı buldum, belki faydası olur.
Ne yazık ki en büyük problemimiz bu.Velilerin çocuklara büyüdü gözüyle bakıp başıboş bırakması.Yaptığımız veli toplantılarına bile katılmazlar bizim çocuğumuz büyüdü ne toplantısı diyorlar.Haftalık problem gördüğüm derslerinde düşüş gördüğüm öğrenci velilerini ararım.Cok arıyorum diye numaramı bile engelledi çoğu.Sizi korkutmak gibi olmasın ama bir süre sonra sigaradan bir üst levele atlıyor genellikle bu yaştaki çocuklar.o yüzden her daim takipte olmak lazım.Açık konuşayım, arkadaş çevresi iyi değil, çoğu sorunlu,anaları da salmışlar, dertleri süslenip püslenip gezelim modundalar, içi boş bir yeneke gibiler
Yani 13 yasinda filan mi.. hep arkadas cevresinde basliyo zaten2 senedir düzgün bir arkadaşı olmadığından zaten şikayetçiydim. Derslerinde de düşüş var, çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?