Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

ben biraz ev toplıycam platesten önce kıslar . ....
asüüüüüüü çık ortaya ......

aeben cim plates iyi hoşta benim ufaklık çizgi film seyrediyo ya açtırmıyo sabahları,çok zorlayıp az mızlatıp elinden alıyorum ama kıyamıyorumda...neyse ben stepper yapayım bari sabahları....hihoyyyt

sabah,kahvaltısı ekmeksiz olur mu yahu?az ekmek kızarttım,ama gün boyu yemem,neyse bol peynir,1 domates(hormonlu almazdım ama diet için)ve tatlandırıcılı çay,içtim,şimdide yaseminli yeşil çayımı içicem ve biraz tepinicem....

öle pınarım ama artık yavaştan çekilcem burdan bu kadar gelmeyeceğim sen bak yerime:),
pinarim sen nassın nasıl gidiyor kaymaklı baklavam...

öle pınarım ama artık yavaştan çekilcem burdan bu kadar gelmeyeceğim sen bak yerime:),

aşkolsun hayalim,neden gelmiycen bakalım?biz seni buralarda görmekten çok memnunuz canım benim,pınarcım senide,ve gelen tüm misafirlerimizi,valla benimde bol vaktim olsa gezicem tüm takımları,,Eeee nede olsa aynı yola baş koymuşuz....a.s.

hayalcim ben kreme başladım biliyorsundur,bana kaymaklı baklavam deme yahu canım çekiveriyor benim... yaaa bakalım cuma tartılcam inşallah vermiş olurum....
pınarcım yazsana kız bişeyler zaten az durup tepinmeye gitçem lak lak yaparız az....

pnarim sınavlarım var ders çalışmam gerek tatlım geçen sen sınıfta kaldım bu sene geçmem gerek onun içinde çalışmam gerek demi,
inş işe yarar tatlım kullandığın,evet hepimiz aynı yola başkoydum ve yorulduk be:)...

Pasta ve kekler size kendinizi iyi mi hissettiriyor? Düşünce şeklinizi değiştirdiğinizde bir daha asla bu yiyecekleri yerken iyi hissedemeyeceksiniz..

Amanda Hamilton ve Sandy Newbigging yeni kitapları 'Life-Changing Weight Loss' kitaplarında hayatınızı değiştirerek nasıl zayıflayacağınızı anlatıyor.

Araştırmalara göre olumsuz düşünceler yüzde yüz yemeğe yönlendiriyor. Bu nedenle ilk olarak her mutsuz olduğunuzda yememek için kendinize dışarıdan bakın. Beliniz ya da kalçalarınız giderek kalınlaşıyor mu? Bu sizi daha da mutsuz etmiyor mu? Burada yiyerek rahatlamayı bırakmak için beyin detoksuna ihtiyacınız olacak.

1. Aklınızdaki ağırlıklardan kurtulun.

Ağırlıkları değiştirmek için gerçekten yapacak birşeyiniz yok mu? Kendi kendinize olmanız gereken kilonun çok üzerinde olduğunuzu söyleyin. Araştırmalar insanın inandığı şeyi tekrarlamasının motivasyon için çok önemli olduğunu belirtiyor. Yani kilolu olmanın kaderiniz olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle öyle olacak.

Vücudunuzla ilgili aşağıdaki düşünceler defalarca aklınızdan geçebilir. Bunları aklınızdan çıkarın ve tam tersini düşünmeye ve en az 10 kez söylemeye başlayın.

1 Kolayca zayıflayamam
2 Metabolizmam yavaş
3 Kilo vermek için çok çalışmam gerek
4 Benim için kilo vermek imkansız
5 Bu benim doğal halim

Belirtilenlerden en çok hangisi sizi anlatıyor? Unutmayın, bu tür negatif düşünceler sizi zayıflatmaz.
2. Aşırı yemeyi bırakın

İlk adımda negatif düşüncelerinizden kurtuldunuz. İkinci olarak yiyerek rahatlamanızın gerçek sebebini keşfedin. 5 dakikanızı ayırarak hayatınızda sizi en çok üzen şeyin ne olduğunu keşfedin. Ne olduğu, kaç yaşında olduğunuz hiç önemli değil sadece en çok üzüldüğünüz anları yazın.

1
2
3
4
5

Şimdisize en çok kilo aldıran sebebi belirleyin. O zamanlar nasıl hissettiğinizi düşünün ve bunun gibi bir cümle ile durumu özetleyin: "Büyükannemsiz korunmasız hissettim" ya da "Ali tarafından istenmediğimi hissettim". Bu neden yiyerek rahatlamaya başladığınızı bulmanızı sağlar.
. Yanlış alışkanlıklarınızı bırakın

Yiyerek rahatlama alışkanlığınıza sonsuza kadar veda edebilirsiniz. Nasıl mı? Duygularınızla yüzleştiniz ve bu alışkanlıktan kurtulmak için yolun yarısına geldiniz. Olumsuz anılarınızı geride bıraktınız buna rağmen bu 5 dakikalık ödevi de yapın. Aşağıdaki cümleyi tamamlayın.

Yeme alışkanlıklarımı kontrol edemiyorum çünkü................................

(sizi mutsuz eden sebepten başlayarak düşüncelerinizi yazabilirsiniz ya da acı veren bir anınızdan yola çıkarak duygularınızı anlatabilirsiniz.)

Daha sonra yazdıklarınızı yüksek sesle okuyun ve ne kadar mutsuz olduğunuzu puanlayın.

"Bu sebepten mutsuzluğum 10 üzerinden................................ Ancak daha önce bu şekilde hissetmiş olsam bile kendimi çok seviyorum ve olduğum gibi kabul ediyorum" diye düşünün.

Sandy ve Amanda bunu defalarca yapmanızı öneriyor ve bunun sizi negatif düşüncelerinizden arındıracağını belirtiyor

4. İnce düşünmeye başlayın

Şimdi artıl pozitif ve başarabileceklerinizi düşünmenizin zamanı geldi. Kendinizi çok sevin. Bedeninizin sağlıklı olması için yapmanız gerekenleri yapın. Kalorilerinize dikkat edin, düşük yağlı beslenin. Sizin formda kalmanızı sağlayacak "Mutlu, sağlıklı, aşk dolu, eğlenceli, yaratıcı, kibar, akıllı, anne, arkadaş, eş, koca, aşık, dinleyici, öğretmen..im." gibi cümleler kurun.

"Kendini seven, motive eden, sonuca ulaşan, gülen, sağlıklı bir yaşam süren BİRİ OLMAK İSTİYORUM" cümlesini her gün, fırsat bulduğunuz her zaman yüksek sesle söyleyin. Bu sizi forma sokarken, formda kalmanızı, motive olmanızı sağlayacak.

aeben cim plates iyi hoşta benim ufaklık çizgi film seyrediyo ya açtırmıyo sabahları,çok zorlayıp az mızlatıp elinden alıyorum ama kıyamıyorumda...neyse ben stepper yapayım bari sabahları....hihoyyyt

ya okalay ... ufaklıga pcden aç çizgi filmi yada sen pcden yap tn lerin canlı yayınları var nette . gir istedigin kanalı aç . cücüde übürüne yollla ....hihoyyyt

hayalım biz memnunuk böyle kıs çakilme....:1hug:
hoş geldin diycen ben gelene kadar uçmişun ..
:1hug: open hoş geldin güzel . işin yogum giremiyosun galiba fazla....sengözlerimebaksanab

12 Diyet Hatası

Sürekli diyette olduğunuz halde bir türlü zayıflayamıyor musunuz? İşte buna sebep olabilecek yanlışlar..

Hızlı diyetlere güvenmek
Bir haftada 10 kilo zayıflayacağınızı vadeden hiç birşey yemediğiniz sadece greyfurt ya da lahana içeren diyetlere aldanmayın. İlk önce yemediğiniz için zayıflıyor gibi görünseniz de gerçekte, sadece birkaç kalori ile beslendiğiniz için metabolizmanız yavaş çalışmaya başlar. Diyet bittiğinde vücudunuz kalorileri az yakar ve verdiğinizden daha kısa sürede kilo alırsınız.

Kahvaltı etmemek
Sabah kahvaltı etmemek birkaç kalori az almanızı sağlıyor gibi görünebilir ancak bu sebeple gün boyunca hep aç hissedersiniz. Bu nedenle sürekli ofiste ya da evde kalorili şeyler atıştırırsınız. Ancak yüksek protein ve lif içeren iyi bir kahvaltı gün boyu aç hissetmenizi engelleyebilir. Araştırmalara göre her sabah kahvaltı eden insanlar diğerlerine göre daha sağlıklı.
Sık atıştırmak
Her öğününüzde yediklerinize dikkat ediyor olabilirsiniz ancak ara öğünlerde gereksiz şeyler yiyor olabilirsiniz. Masanızın üstünde koca bir dilim ekler varsa, çubuk dondurmadan vazgeçmiyorsanız ya da ofis partilerinde ikram edilen kekten mutlaka bir dilim kek yiyorsanız zararlı çıkan siz olursunuz. Beslenmenize bir bütün olarak dikkat etmelisiniz.

Çok fazla çerez yemek
Dikkat etmeden yediğiniz cips gibi kızartılmış atıştırmalıklar bel çevrenizin kalınlaşmasına neden olur. Bazı insanlar açlıklarını bastırmak için çok fazla yer. Bu tür yiyeceklerin yerine özellikle protein bakımından zengin fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler tüketmek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar. Araştırmalarda bunları tüketenlenlerin diğer cips gibi şeyleri yiyenlere göre daha zayıf oldukları da belirlenmiş.

Çok fazla az yağlı yiyecek yemek
Düşük yağlı yiyecekler diyette önemli bir yere sahiptir ancak düşük yağlı demek düşük kalorili demek değildir. Eğer tabağınızda düşük yağlı bir kek varsa düşük kalorili olduğu anlamına gelmez. En iyisi yediğinizin ne kadar yağ, kalori ve şeker içerdiğine de dikkat etmektir.

Çok az su içmek
Bu en çok yapılan en basit diyet hatasıdır. Su özellikle kalorilerin yakılması için gereklidir. Eğer suyunuzu kurutursanız metabolizmanız çalışmaz yani daha yavaş zayıflarsınız. Her yemekten veya atıştırmalıklardan sonra mutlaka bol su için.

Süt ürünleri tüketmeme
Süt, peynir, dondurma, yoğurt çoğu diyet yapan kişi için tabudur ancak aslında yararlıdır. Bazı araştırmalara göre vücut yeterince kalsiyum aldığında yağ yakmaya başlar. Vücut kalsiyumdan yoksunsa vücut yağ depolamaya başlar. Kalsiyum vitaminleri yerine süt ve süt ürünleri tüketilmesi daha yararlıdır. Çoğu diyetisyen yağsız ya da yarım yağlı süt, peynir ve yoğurt öneriyor.

Araçta yiyip içmek
Yiyeceklerinizi aracınızda yiyecekseniz mutlaka salata türü sağlıklı yiyecekleri tercih edin. Bol kalorili menülerden uzak durun. Eğer bir kere aracınızda yiyip içerseniz bu alışkanlık haline gelebilir, bu yüzden asla denemeyin.
Her gün tartılmak
Her gün tartılmak sizi diyetiniz konusunda umutsuzlaştırabilir. En iyisi haftada bir tartılmak ya da uzun bir diyet döneminden sonra tatılmak olabilir. Tartıda başlangıçtan daha az bir değer gördüğünüzde daha mutlu hissedeceksiniz.

Gerçekçi olmayan hedefler koymak
İlk haftada 5 kilo zayıflamaya çalışıyorsanız hafta sonunda umutsuzluğa kapılarak beslenmenize dikkat etmeyebilirsiniz. Kendinizi cesaretlendirmek ve motive etmek adına gerçekleştirebileceğiniz hedefler koyun. Ne kadar zamanda ne kadar zayıflayacağınızı bilemiyorsanız diyetisyeninizle konuşabilirsiniz.

Egzersiz yapmamak
Egzersiz yapmazsanız verdiğiniz kilolaları almanız daha kolay hale gelir. Eğer egzersiz yaparsanız sevdiğiniz şeyleri daha çok yiyebilirsiniz ve hala zayıflamaya devam edersiniz. Düzenli egzersiz yapmanın anahtarı ise sevdiğiniz egzersize karar vermek ve başlamak.

kızlar bu plates işi beni sardı çok memnunum .canlar .. bakın size ne diycem mesela yürüdügümüzde sadace kl. yakıyoruz bırakınca bitiyo degilmi . ama kaslarımızla yaparsak sporu . bıraktıgımızda hatta uyurken bile o kaslar yag yakıyo önemle düyrülür özellikle nazlıma bazan saatlerce yürüyo evda iyi ama birazda kaslarını gelistirecek hareketler serpiştirsen araya . çok daha iyi sonuç alacaksın . .
ayrıca beden yapısıda gelişiyo kaslar gelisince ..ben mesela egik oturmayı unuttum dim dik oturuyorum sırtım hiç agrımıyo . özellikle pc başında uzun süre oturanlar . platesin srt hareketlerini . oturdugunuz yerdede yapa bilirsiniz kızlar bunu size sefalarca anlattım ama hiçç uygulayanınız yok ... neden ki ....

abenim biz keyfimizden mi akşam yürüyos eve gidince mekikti basendi çalıştırcez diye uğraşıyos hıh:)
ben derse didiyom gelerim sona...

abenim biz keyfimizden mi akşam yürüyos eve gidince mekikti basendi çalıştırcez diye uğraşıyos hıh:)
ben derse didiyom gelerim sona...
kaydirigubbakcemile5tamam işte nıye bu aralar güzel kilo veriyon cadı ondan işte azminden çünki kilo vermeyi istiyosun .....sengözlerimebaksanab..:teytey:

ben pazar günü itibarı ile plateste yapmaya başladım. kursta yaptığımız haretlerden yapıyorum. hafta içi fazla yapamasamda haftasonu düzenli olarak yapmaya karar verdim.

ben pazar günü itibarı ile plateste yapmaya başladım. kursta yaptığımız haretlerden yapıyorum. hafta içi fazla yapamasamda haftasonu düzenli olarak yapmaya karar verdim.
kaydirigubbakcemile5 aferin bak kilo vermeyi isteyen biri daha .....Şenizdelikafadulden

aebenim bakıyorumda süpper gidiyosun valla belli olmuyor bazen yoğun bazen durgun ama beni şu bankalar deli kötükedihüso ediyor yaa 10:30 gittim daha yeni geldim bir tanecik işlem için offfff ...

hayalim sen dayanamazsın bence gezmeden ...

Saggol pınarım evet süperim bide regl olmasan dişarı yürüyüşene atacam kendimi güneşi bi göreyim tamiz havada ohhhh ....:teytey:hım ben pek o işleri b,lmmem 1.2 kere gitmişligim var bankaya . benım ki ve birodakiler hallederler saggolsunlar ....

bencede hayal gezmaden duramaz benım gibi . alışmiş ............ beterdir ..kaydirigubbakcemile3delikafadulden

kızlar öğlen yemeğimide yedim.
1 kase pirinç lapası ( 1 adet domates ve 1 adet salatalıkla karıştırdım.) yedim.
şimdide şekersiz çayımı içiyorum.

bende 2 küçük tavuk parçası ızgar 1 kaşıkta süzme yagurt ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…