• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Merhaba ben 38 yasımda üçüncü çocuğumu doğurdum bile isteye.diğer çocuklarım büyük 15 ve 9 yasındaydı.hem oğlum hem kızımda vardı ama gel gör ki benim doğurasım tuttu.🙂 Gebe kalmadan önce doktora sordum yasım 37 sıkıntı olurmu diye şimdikiler senin yasında ilk çocuklarını anca eline alıyorlar dedi.belkimdojtorda negatif konuşsaydı vaxgecerdim . muayene vs oldum hersey yolundaydı saglıklıydım.ve bidahaki ay hamile olarak gittim doktoru karsısına.hamişeliğim boyunca sıkıntı yasamadım.bebekte iyiydi.yanlız doğduktan sonra bakmak zor geldi çünkü ben rahata çok alışmışım bunu anladım.şu an bebeğim 1 yasında oldu hala zorlanıyorum malesef 😓

tamam siz 20 yaşında üreyin, 40-50 gibi benden geçti artık yaşlandım diyip 60'da da elden ayaktan çekilin fakat benim bu şekilde yaşamaya niyetim yok.
Ağzına sağlik 40 yaşındayım kızım 1 yaşında ve dinç biriyim çok şükür bin şükür beni görünce yasimi söylemesem 30 yukarı hiç söyleyen olmadı bende aynada kendimi hala 25 30 gibi görüyorum ki önemli olan bu değil dinç hissediyorum.40 yada 50 yaş değil bence ne hissettiği insanin neye göre kime göre bu olumsuz yorumlar

Merhaba ben 38 yasımda üçüncü çocuğumu doğurdum bile isteye.diğer çocuklarım büyük 15 ve 9 yasındaydı.hem oğlum hem kızımda vardı ama gel gör ki benim doğurasım tuttu.🙂 Gebe kalmadan önce doktora sordum yasım 37 sıkıntı olurmu diye şimdikiler senin yasında ilk çocuklarını anca eline alıyorlar dedi.belkimdojtorda negatif konuşsaydı vaxgecerdim . muayene vs oldum hersey yolundaydı saglıklıydım.ve bidahaki ay hamile olarak gittim doktoru karsısına.hamişeliğim boyunca sıkıntı yasamadım.bebekte iyiydi.yanlız doğduktan sonra bakmak zor geldi çünkü ben rahata çok alışmışım bunu anladım.şu an bebeğim 1 yasında oldu hala zorlanıyorum malesef 😓
İnan daha genç annelerde zorlanıyordur yaşla ilgisi yok bence rahata alışınca herşey zor

İnan daha genç annelerde zorlanıyordur yaşla ilgisi yok bence rahata alışınca herşey zor
çocuğum iki bucuk yasinda geçende okulda çok agladigindan çığlık çığlığa ağladığını anlattim.
Ses denemesi yapıp çiglik atıyor diye.
Öğretmenin biri hocam kaç yaşındasin dedi.
Yaşımı söyleyince geç anne oldugun icin dayanamıyorsun dedi.
Ben de ne alaka dedim?
O sese 20 yaşında olsam da dayanamam ki ben yaş aldıkça olgunlastigimin daha stabil olduğumun farkındayım.

37 yaşındayım 5aylık hamileyim . Risk her zaman var her doğumda .. elbette yaş ilerledikçe daha da artıyor ama eğer kontrollerinizi yaptırırsanız her şey yolunda ise sağlık aşısından bir problem yok ise neden olmasın .. yaş ilerledikçe büyütmek zor oluyordur tabi enerji tahammül vs ama istiyorsanız engel değil bence

çocuğum iki bucuk yasinda geçende okulda çok agladigindan çığlık çığlığa ağladığını anlattim.
Ses denemesi yapıp çiglik atıyor diye.
Öğretmenin biri hocam kaç yaşındasin dedi.
Yaşımı söyleyince geç anne oldugun icin dayanamıyorsun dedi.
Ben de ne alaka dedim?
O sese 20 yaşında olsam da dayanamam ki ben yaş aldıkça olgunlastigimin daha stabil olduğumun farkındayım.
Allah aşkına nerden nereye o soru garip yani.Etrafimda 25 yaşlarında arkadaşlar da var çocuk ağlayınca onlar da dayanamiyor bağır çağır olurlar her an bir değildir bazen tahammül zorlaşır annelerde bir can yorgundur hasta olur

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
Daha bugün eğitimimiz vardı otizm sebebi bilinmiyor ancak kanıtlanmış nedenlerden biri ileri yaş .
35 den sonra riskli .Allah evladınıza ömür versin .

Ha 40 ha 45, o zaman ha 45 ha 50 diye mi gidecek bu?
Ben 40 yaş için, düz 40 için, bir şey demedim zaten. Konu sahibi unuttum şimdi, 42-43 yaşındaydı, hamile kaldı, doğurdu derken 45 olacak. Şimdi siz 60larında bir insanın yanında 15 yaşında çocuk görseniz çocuğu mu dersiniz torunu mu?
Gerçekten yazık çocuklara.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Belli bir yaştan sonra çocuk sahibi olmak çok bencilce. İnsanlar sadece "ben ne istiyorum" kısmına odaklanmış.

Daha bugün eğitimimiz vardı otizm sebebi bilinmiyor ancak kanıtlanmış nedenlerden biri ileri yaş .
35 den sonra riskli .Allah evladınıza ömür versin .

Buraya otizm ve anne baba yaşı ile ilgili bulguların olduğu bir makale bırakıyorum.

Kadın yaşıyla otizm bulguları çelişkili. Hatta 25 yaş altında anne olanların 35 üstü anne olanlardan daha yüksek riskli olabileceği bile bulunmuş bir çalışmada. Genç ve yaşlı annelerin daha riskli olduğu ama kadın yaşının çok da anlamlı olmadığı anlatılmış.

Asıl bana yaşı daha anlamlı deniyor fakat bu anlam öyle genç babalar %0.001 ken 40 yaş babalar %50 falan değil :p 20 yaşında erkek baba olduğunda otizm riski %1,5 40 yaşında baba olduğunda %1,58 . Yani evet istatistiksel olarak anlamlı ama biri size dese ki gençken ameliyat olsaydın riskin %1,5 olacaktı ama şimdi %1,58 e çıktı dese ne diyor bu dersiniz :p. Otizm genler ve çevre etkisiyle ortaya çıkan bir durum olduğu düşünülüyor ve en yüksek risk otizmli çocuğu olan ebeveynin diğer çocuklarında otizm riski deniyor.

Yani dediğiniz bazı çalışmalar için doğru ama "otizm riski artıyor" demek bizim insanımız için ciddi bir risk artışı olarak düşünüldüğünden insanları korkutmanın anlamı yok diye yazdım.

Gençken de otizm riski gayet yüksek 1,5, yaşlıyken (erkek için) 1,6 :p her gebelik çok büyük risk. Çocuk sağlıklı olacak mı? Hayırlı olacak mı? Mutlu bir insan olacak mı? Dünyaya geldiğine memnun olacak mı? Yeterince risk zaten. Ama çocukta otizm için yaş nedenli bu kadar korkmak bana çok mantıklı gelmiyor açıkçası.

Eklentiler

• 6E594404-A377-43C9-B239-1B0DEC011700.png
    6E594404-A377-43C9-B239-1B0DEC011700.png
    211,8 KB · Görüntüleme: 23
  • F2428C08-D5B7-40E5-905B-934FE38A53FB.png
    F2428C08-D5B7-40E5-905B-934FE38A53FB.png
    203,2 KB · Görüntüleme: 23
Hehehehee bu benim konum :))
Benim de 1 çocuğum var.
40 yaşındayım.
İkinciyi yapmak istiyordum.
Simdilerde vazgectim, çünkü fiziki-ruhi gücüm yok, sağlığım iyi degil, kendimi zor idare ediyorum desem yeri. Altindan kalkamam dedim, bıraktım.

Ha 40 ha 45, o zaman ha 45 ha 50 diye mi gidecek bu?
Ben 40 yaş için, düz 40 için, bir şey demedim zaten. Konu sahibi unuttum şimdi, 42-43 yaşındaydı, hamile kaldı, doğurdu derken 45 olacak. Şimdi siz 60larında bir insanın yanında 15 yaşında çocuk görseniz çocuğu mu dersiniz torunu mu?
Gerçekten yazık çocuklara.
Forumda bu ve baska konularda sizinkine benzer mesajlar okudum ve hak verdim.
Emmesiydi, tuvaletiydi büyümesi ile rahatca ilgilenebilecek mi anne, bunu düşünmeli, yürüdüğünde arkasindan koşup yetişebilecek mi, yaş ve kuvvet itibariyle işlerini yapabilecek mi, tartmalı kendini L lalezan412

Benim bi akrabam, 40 üstü plansiz hatta spiralli iken vb. sürpriz bebek sahibi oldu, eşine "ne bebegi torunun mu oldu" diye sormuslar ciddi ciddi, dalga gecmek icin degil, bilememis, yakistiramiyor insanlar.

Bu tarz laf söz yanlış anlaşılma durumları ile de kırılmadan baş edilebilecek mi kendinizi ölçün konu sahibi arkadaşım.

Annem de bana 42 yaşında hamile kaldı 43 yaşında doğurdu. Ben genç yaşta annesiz kaldım. Annemin sonradan çok sağlık sorunları çıktı. Çocukluğum ve ergenliğim hep anneme bir şey olacak korkusu ile geçti. Normal ergen tripleri bile atamadım anlayacağınız. Yani arada da iki kuşak fark oluyor. Gerçekten anne için de zor. Dolayısıyla ben 40'dan sonra çocuk doğurmayı biraz geç buluyorum ama isteyene de yapma demem kesinlikle. Bir de şu var 40-45 yaşlar arasında premenopoz öncesine kadar kadınlık hormonlarında bir kıpraşma oluyor kanaatimce yükselme şeklinde. O yaşlarda kadınlar daha bir kadınsı oluyor libido artıyor, çocuk isteği de beraberinde geliyordur. Sizin Allah bağışlasın bir evladınız var. zaten. Bu ikinci çocuk isteğinizi siz kendi kendinize tartın, düşünün taşının, acaba bu geçici bir istek mi yoksa gerçekten istiyorsunuz ve ne olursa olsun zorluklarını da göğüslerim mi diyorsunuz. Ona göre karar verin.

Dünya bu kadar kötüyken insanlar insanlıktan çıkmışken her şey çok pahalı iken nasıl çocuk yapmayı düşünebiliyorsunuz ve yaştan dolayında risk.

Çocupunuz 17 yaşında iken siz 60 yaşında olacaksınız. Siz bu yaşta ebeveyn istermiydiniz

ya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.
ben kaç tane kadının çevresinden yap bir seu olmaz deyimleri ile korkunç sorunlar yaşadığını gördüm biliyor musunuz?

ayrıca yorumlarım sizi hiç ilgilendirmez istersem 50 kere yazarım.
"Korkunç"sonuçlar..Size aşkolsun hem de en büyüğünden..Azıcık bile empatiniz yok sizin.Siz bir düşünün bakalım yazdığınız o şeylerden dolayı şu an benim gibi yaşı 40 olup da hiç çocuğu olmayan,ama çocuk isteyen bir kadını nasıl üzüp,ağlattığınızı.

Arkadaslar 20-25 yasinda evlilik diyeni lincliyoruz +35 cocuk yapani da cocuga haksizlik diye lincliyoruz. 😄 yani ne olacak bu insanlar? Dunyadaki herkes 30la 35 yas arasindaki 5 senelik dönemde evlenip o aralik icinde ne kadar dogurabiliyorsa mi? 😄

"Korkunç"sonuçlar..Size aşkolsun hem de en büyüğünden..Azıcık bile empatiniz yok sizin.Siz bir düşünün bakalım yazdığınız o şeylerden dolayı şu an benim gibi yaşı 40 olup da hiç çocuğu olmayan,ama çocuk isteyen bir kadını nasıl üzüp,ağlattığınızı.
Üzülmeyin. Her şeyin bir zamanı ve hayrı vardır.. Biraz zamana bırakın farklı meşguliyetler bulun. İnanın yoluna girecek..

Back