• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 dan sonra bebek

Yazılanları ilgiyle okudum. 40tan sonra bir bebege, 50inde bir ergene enerjin yetecek mi, 60 yaşına geldiğinde evladına yük olacak mısın diye soran cümleleri eminim 40tan sonra hamile olan veya cocuk düşünen her kadın kendine sormuştur.

Ben uzun bir egitim ve sonra iş yaşamı derken 32 yasında evlendim. Evlilik rayına oturmadan cocuk yapma fikri sorumsuzca geldi, herkes böyle olmak zorunda değil ama ben bizim ilişkimizde böylesini dogru buldum. Zaten bekarken de yeni evliyken de anneliğe ve cocuk fikrine yakın olamadım. Herkes doguracak diye şart yok zaten deyip aştım konuyu. Bu dunya ile inanılmaz bir bag kuruyorsun cocuk üzerinden. Beni cocuk degil bu fikir mesgul etti devamlı. Cok farklı ailelerden geliyor olmamız ve bunu evliliğe taşımamız söz konusuydu aynı zamanda. Eşimle 2 yıl beraber yaşadıktan sonra görevim nedeniyle başka şehre taşındım. 3 yıl ayrı yaşadık. Sonra bir araya gelince yeniden bir adaptasyon, ardından eşimin istegi beni ikna etmesi üzerine cocuk düşünmeye başladık. Ama baktık ki olmuyor.

Tüp bebek için iyi bir profesore gittim. Aslında her yıl genel kontrollerim duzenli yapılmışsa da birden bire rahim sorunları yaşadığımı öğrendim. Patates cuvalı tabir edilen myoma görüntüsü, memede alınması gereken kistler vs hepsi bir yıl olmadan bedenimi sarmış. Bir de bağışıklık sistemi hastalıklarım var, vitiligo haşimato gibi. Tüp bebekte amh degerimin tükendiği menopoza girdiğim söylendi. Hala regl oluyordum. Tedaviye başlandı, iğnelere yumurtalık cevap vermedi ve olgunlasmadı. Doktorum Türkiyenin her yerinden hasta alan ünlü başarılı bir profesordu, bosu bosuna umut tacirlerinin eline düşmeyin dedi, prp de sizde işe yaramaz deyip konuyu kapattı. Acıkcası ben doktorlarda gercekçiliği severim, ama saglık calışanının hasta ile bag kurabilmesi gereğine de inanırım. Bu acıdan onu zayıf buldum ve devamlı bana Kıbrıstan bahsetmesi, taşıyıcı anne teklif etmesi beni kendinden cokca soguttu. Sonunda da bagısıklık sistemimin saldırgan olmasından dolayı, yumurtalıgımı erken bozdugunu soyledi.

Ben doktorlara tıbba bi şekilde hep güvenmişimdir. Zaten yasım da ilerledi eh menopoza da giriyormusum deyip konuyu zihnimde kapattım. Üzülsem de dogru olan belki budur, hayırlısı budur deyip baska kapılar da calmayı istemedim. Evladın da annenin de hayırlısı var hayırsızı var diyip belki Allah beni bir hayırsız evlattan veya hayırsız annelikten korudu diye düşünüp bıraktım.

Bu razı olmuş halim sürerken spora, yüzmeye ve yabancı dil kursuna yazıldım. Nasıl bir hamur delisi olsam da, bağışıklık sistemimi baskılamak, baska organlarıma da saldırmasını engellemek için glutensiz beslenmeye gectim. 6 kilo zayıflayıp 66 kiloya indim. Eşimle gezdik tozduk tatil yaptık. Mesleğim geregi devamlı yurt dışında oluyorum, hayatıma hem stresini yaşayarak hem şükür sebeplerini arayarak oldugu gibi devam ettim.

Şu anda 41 yaşındayım. 40 yaşımın sonlarına dogru kendimden süphelenip birgun hamilelik testi yaptım. Pozitif cıktı. Sasırdım, doktora gittim orda da kandan pozitif. Eşim o kadar kanıksamış ki, içtigim tiroid hormonu hapları dengemi bozmustur, hamile değilimdir veya dış gebelik? dedi devamlı, ama ultrasonda keseyi de gördük şükür.

Şuan 20.haftamdayım. Başka bir riskli gebelik profesorunun takibindeyim. Bebeğim büyüdükce myomlar da büyüyor, 8 santimlik bir myoma başını yastık gibi dayamış görünüyor şu anda çocugum :) düşününce korku veriyor çünkü risklerini biliyorum. Ama Allahın birplanı bir takdiri gözüyle bakıyorum hamileliğime ve bebegimi cok seviyorum.12.haftada doktorumun yonlendirmesiyle kan verip Amerikaya dna testine yolladık. Panorama testin sonucu hepsinde negatif geldi şükür.

Doktorum ilk trimesterde zayıflayıp 65e düşseö de bebeğin tüm gelişimi normal diyor. Tek korkumuz bu myomlar. Kan testlerimi her 4.haftada veriyorum, tiroidimi de takip ediyor endokrinoloji. Vitaminlerim demir vs hepsi iyi görünüyor sadece kilo almıyorum. 5 aylık olacagız bu hafta fakat sadece 750 gram aldım. Doktorum diyetisyenle ilerliyor gibi saglıklı oldugumu kilonun onumuzdeki haftalardan sonra önem kazanacagını şu ankilo almamamın sorun olmadıgını söylüyor.

41 yaşında, önümüzdeki agustosta inşallah anne olacagım. Annem abimi 17 beni 20 yaşına girdiği hafta dogurmuş. 40 yaşında da myomlar nedeniyle rahmi alınmış bir kadın. Yani genetiğim bunlar. Şu anda torunlarıyla ilişkisi sanki 20 yasında genc bir anne gibi hala. O kadar enerjik, sevgi dolu. Demem o ki genc bir annesi olmanın tüm nimetleriyle büyüdüm ama ileri yaşta bir anne olacagım.

Bu başlık altında sayılan tüm riskler ve acabalar benim kafamda aylarca hatta yıllarca dönüp durdu. Ama şu an aklımı bulandırmamaya calısıyorum. Bana hamileliği tattıran Allah saglıkla büyütür inşallah bebeğimi. Bu satırları 40tan sonra hamilelik isteyen ama olmayan hemcinslerime umut vermek için yazdım.
Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.

Şu ara etrafta çok görüyorum 35-45 arası doğuran gördüklerim gayet sağlıklı, tıp çok ilerledi artık. 100 yıl önce 30 yaşında menapoza giriyormuş kadınlar, devir değişti, evlilk yaşları ilerledi, 30-40 arası doğurmak da çok normalleşti. Forumda yazılanlara takılmayın herkes doktor gibi bilmişçesine konusuyor. Doktorunuz en doğrusunu bilecektir. Bana da 25 yaşındansa 35- 40 arası çocuk sahibi olmak daha mantıklı geliyor, en azından karakteriniz oturmuş, hayatınızı oturtmuşsunuzdur.

40 yaş bazı durumlar hariç çok geç bir yaş değil kesinlikle olmaz yaşı değil yani.
bende 37 yaşımdayım seneye düzenimizi tamamen oturttugumuzda ikinci çocuğu düşünecegim.
evde bebek sesi bebek telaşı ozleyecegimi hic sanmiyordum ama özledim 🥺

Sağlık kısmını bilemem, şans bazen.

Ancak 43 yaşında hamile kalsanız, 44te doğursanız, çocuğunuz 18 olmadan 60 yaşında olacaksınız. Bu haksızlık değil mi?
Kendi istekleriniz var tamam ama peki ya çocuğun hakları?
Enerjik ebeveyn hakkı, arada dağlar kadar ya farkı olmayan anne baba hakkı, hatta geçirebileceğiniz süre açısından hak, bunlar ne olacak?

Hiç çocuğunuz olmasaydı ve çocuk denemesi için didiniyor olsaydınız o başka mevzu olurdu, ama şu an bana göre bencillik ediyorsunuz.

ben şeye katılmıyorum kendine iyi bakan, spor yapan, hobileri ilgi alanları olan bir insan için 60 yaş yaşlı değil ki. Çoğu gelişmiş ülkede 60 yaşa yeni 40 yaş diyorlar. Benim de çevremde gördüğüm nice 60 yaşındaki çalışıyor, sporuna gidiyor, seyahat ediyor. Yani 60'a 80 muamelesi yapmak çok 1950'lerde kalmadı mı? Yaşlar uzuyor, geçen bbcde bir araştırma gördüm şu anki doğan çocukların çoğu ileride 100 yaşına gelicekmiş. Türkiye'de yaş konseptine bakış açısını yeniden düzenlememiz gerekiyor bence.

ya normal konularda yapılan yorumlar zerre umrumda değil ama sağlık bu sağlık.
ben kaç tane kadının çevresinden yap bir seu olmaz deyimleri ile korkunç sorunlar yaşadığını gördüm biliyor musunuz?

ayrıca yorumlarım sizi hiç ilgilendirmez istersem 50 kere yazarım.
sıktınız artık ya gidin hastahaneye orayı darlayın

Aslında 30 önce anne olmak çok yanlış 30 ve 40 arası super bir yaş

Aklı başında oluyor insan bir olgunlaşma geliyor ben erken anne oldum düşünüyorum yanlışlarımız o kadar saçma şeyler ki bu yaşım da anne olsam daha saglıklı olur du

50 yaş çok geç çocuk annesiyle hem az zaman geçirmiş olur tabiki kim ne kadar yaşar bilinmez ama genede yanlış

Ama bence 40 yaş anne olmak için geç değil

ben şeye katılmıyorum kendine iyi bakan, spor yapan, hobileri ilgi alanları olan bir insan için 60 yaş yaşlı değil ki. Çoğu gelişmiş ülkede 60 yaşa yeni 40 yaş diyorlar. Benim de çevremde gördüğüm nice 60 yaşındaki çalışıyor, sporuna gidiyor, seyahat ediyor. Yani 60'a 80 muamelesi yapmak çok 1950'lerde kalmadı mı? Yaşlar uzuyor, geçen bbcde bir araştırma gördüm şu anki doğan çocukların çoğu ileride 100 yaşına gelicekmiş. Türkiye'de yaş konseptine bakış açısını yeniden düzenlememiz gerekiyor bence.
O neden oluyor biliyor musunuz
Bizim ülke insanının ruhu yaşlı
Bizler belli kalıplarda yaşayan insanlarız

Geçen arkadaşım ablası için geç evlendi daha çocuk sahibi olmaz dedi.
Kaç yaşında evlendi dedim.
37 demesin mi
37 ye geç dedi 😂

37 demesin mi
37 ye geç dedi 😂
Evet bizim ruhumuz erken yaşlanıyor gerçekten. Bana da 40 yaş çok yaşlı geliyor nedense. Halbuki insanın en olgun aklı başında zamanları.

Merhaba hanımlar bu konuda tecrübe ve görüşü olan paylaşırsa sevinrim 42 yaşındayım evladım var ama Allah bağışlarsa.ama ben nedense 1 tane daha olsun istiyorum çok içimden geliyor bu yaştan sonra risk mi bir bayan için.cocuk yetiştirmek kolay değil hem manevi hem maddi yükü var ayrıca çalışan bir bayanım ama çok yoğun değilim deneyim ve kıymetli fikrinizi paylaşırsanız sevinrim
mrb 42 yaş erken bir yaş,eskiden 35 yolun yarısı eder diye bir söz vardı,şimdi genç, erken yaş olarak tanımlanıyor,eskiden 30 sonrası insanlar inanılmaz hantallaşıyorlardı,çöküyorlardı,şimdi bakıyorumda bizim 20 diye söylediğimiz tipler gibiler,hatta geçen oglumun arkadaşınin annesiyle tanıştım,kadına ne kadar erken evlenmişsiniz çok gençsiniz dedim,kadın en fazla 25 fln görünuyordu,tskr etti ama benden buyukmuş hayatımın sokunu yasadim ama sonra etrafıma baktım çoğu insan yaşam koşullarının iyi olmasındanmı bilinçlenmesindenmidir bilinmez baya formdalar,eskiden doktora gidince yaş sorulurdu riskler sıralanirdı şimdi kan tahlili fln alınıp normal sağlığına bakılıyor,birde önemli olan doğum yaşı değil biyolojik yaş diye duymuştum,dayımın eşi 43 yaşında şuanda 7 aylık hamile hiç yaş konusu sorun olmadı hiç gündeme bile gelmedi,çoğu insan 30 dan sonra evlenip ileri yaşlarda anne oluyor bu yaşta çok normal bir yaş anne olmak için...

37 demesin mi
37 ye geç dedi 😂

Ben katılıyorum yahu, genel olarak insanımızın 30da içi geçmeye başlıyor yavaştan 35ten sonra ise eve kapanıyor. Hayat kalitesi gayet düşük geliyor bana, 35ten sonra öldüm diyip kalan 35 yılını mezara koyuyor insanlarımız hayatlarından vazgeçiyorlar. Spor yok, yeni bir şeyler keşfetme yok, gezme pek yok o yok bu yok ... anca çocukla uğraşıp sonra evde oturma var.

Ikinci çocuğuma 35 yasinda hamile kaldım, doktorum risk çıkar ikili,üçlü taramada istersen fetal dna yapalım,bu iki testi yaptırma demişti,(10 haftadan önce yapılıyor)yaptırmıştım. Sizde bu testle erken teşhis alabilirsiniz diye biliyorum. Yüzde 99 doğruluk payı var,farklı farklı anomalilere bakıliyor.
Kendinizi hazır hissediyorsanız,maddi manevi sorumluluğunu alabilecekseniz neden olmasın.

Ben katılıyorum yahu, genel olarak insanımızın 30da içi geçmeye başlıyor yavaştan 35ten sonra ise eve kapanıyor. Hayat kalitesi gayet düşük geliyor bana, 35ten sonra öldüm diyip kalan 35 yılını mezara koyuyor insanlarımız hayatlarından vazgeçiyorlar. Spor yok, yeni bir şeyler keşfetme yok, gezme pek yok o yok bu yok ... anca çocukla uğraşıp sonra evde oturma var.
ben gibi çatlaklarda önünde test kitabı 39dan sonra sınava girmeye kalkıyor. işten arta kalan zamanda kkda takılmaktan vazgeçerse test çözecek :KK53:

bir de hayata tutunan spora bakan, kendine bakan insanları yargılama var maalesef bizim toplumda. Çoluğun çocugun var ne gerek var, bu yaştan sonra bu mu yapılır gibi. Nefret ediyorum bu ageismden

Aynen miss
Yeniden okula başlayacak olsan bile herkes dalga geçiyor 30 dan sonra okul mu olur diye
Bizim insanımız aslında 30 da ölüp 70 de gömülen cinsten

Aslında 30 önce anne olmak çok yanlış 30 ve 40 arası super bir yaş

Aklı başında oluyor insan bir olgunlaşma geliyor ben erken anne oldum düşünüyorum yanlışlarımız o kadar saçma şeyler ki bu yaşım da anne olsam daha saglıklı olur du

50 yaş çok geç çocuk annesiyle hem az zaman geçirmiş olur tabiki kim ne kadar yaşar bilinmez ama genede yanlış

Ama bence 40 yaş anne olmak için geç değil

Açıkçası 40 bana çok geliyor.
Benim gebeliğim sağlıkla ilerlerse, kucağıma aldığımda 30 olacağım.
Eğer annem beni 40 yaşında dünyaya getirmiş olsaydı, şuan 70 yaşında olurdu. Bilmem , hayatta olur muydu 🫣 Tamam, ömür ne zaman biter bilemeyiz ama yaş ilerledikçe hastalık ve ölüm ihtimalleri çok daha artıyor.
Allah nasip ederse çocuğum olduğunda da anneme ihtiyaç duyacağım. Mesela hastanede yanımda olsun isterim. Belki birkaç hafta benimle kalsın.
70 yaşında olsaydı bunları yapamazdı 😔
İş olarak düşünülmesin, manevi anlamda insan gerçekten annesine ihtiyaç duyuyor. Yaş ilerledikce o anne şefkati hala isteniyor.

Ölüm, hastalık gibi şeyler , hangi yaşta gebe kalırsak kalalım başımıza gelebilir. Ancak şuan gebelik topiclerinde de görüyorum, ileri yaşta risk her zaman daha fazla.

Ben şundan yanayım;
Günün birinde mutlaka çocuğum olsun deniyorsa, 40 beklememek gerek.
Ama çocuk olmaz, tedaviler yanıt vermez vs o ayrı bir konu. Bilinçli bir şekilde 40 yasa çocuk bırakmak , sağlıklı bir gebelik olsa bile manevi açıdan çocuğa zor diye düşünüyorum.

Back