40 dan sonra bebek

Kimin lime yalan borcu
35 ten sonrası risk
her yaş için risk atar .
şimdi buraya gelip benim kaynimin bilmem neyi 50 yaşında doğurdu yazılarına bakmayın ,
onlara sorun olmamis size olabilir
bu riski almanızı asla tavsiye etmem
Kimin kime yalan borcu var ki, anlamadım. Her kes yalan, siz gerçək?Hanımın sağlığı hakkında karar verecek kadar eminliyiniz de var. Hayret

Tek çocuk hiç çocuk lafına hiç katılmıyorum.Bakamam diye 2.çocuğu hiç istemedim.Şimdi keşke diyorum oğlumun yaşına yakın bir kardeşi olsaydı.Birbirlerine arkadaş olurlardı.Tek çocuğa yetmek çok daha zor.Arkadaşa ihtiyacı var ve siz her zaman onunla oynayacak enerjide olamıyorsunuz.İmkanı olan 2. çocuğu yapsın.

Ben de aynı şeyi düşünerek 2. ye gebe kaldım. daha doğmadı gerci ama, fikrim o yöndeydi. Çünkü tek çocuk seni oyun arkadaşı biliyor. Her ne kadar oyun oynamayı seven bi yapıya da sahip olsam da çocuğun hayal dünyasına çocuk gerek bence. Mesela en basitinden deprem bölgesine çok yakınız. Depremde de burda gördük ki bi afet anında herkes önce kardeşine, abisine, bacısına koştu. Fazla ev, yazlık vs. varsa önce kardeşe verildi. Sevgiyle, rekabet ettirmeden büyütülen kardeşler ömür boyu yoldaş oluyor genelde.

artik evlilikler gec oluyo eski#en 17/18 iken simdi 30 uste oldu cogunluk。dogal olarak gebelikte oyle。40 yasindayim hamileyim surekli dr kontrolundeyim zaten aylik rutin kontroller var ki ters bi durumda hemen biliyorsun。
Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bende 40 ımdayım ve yeni hamile kaldığımı öğrendim. Süpriz oldu. O nedenle şok ve endişelerim devam ediyor. Hic vucudumu hazirlamadim...Sağlıklı devam ederse ilk çoçuğum olacak. Sizin kaçıncı haftanız ,nasıl gidiyor hamileliğiniz?

Ay evet ya .
Risk var tabi risk her zaman var.
Sanko bütün down sendromlu çocukların annesi 40 yaş üstü.
Sağlık problemleri yoksa zaten tak diye de hamile kalıyor 35-40 yaş arasu kadınlar.
Pko çok yaygın olduğu için hamilelik erken yaşta bile zor artık bu ülkede ona bakarsan

Aynen bende 40. dogum gunumde hamileymisim haberim yok beta hcg niz duzenli arttiysa korkmayin ins. 28. Hftama geldim ben sukur bi sikinti yok rabbim.saglikla getirsin kuzularimizi gec kaldik napalim

Bende 40 yasimda do
Aynen bende 40. dogum gunumde hamileymisim haberim yok beta hcg niz duzenli arttiysa korkmayin ins. 28. Hftama geldim ben sukur bi sikinti yok rabbim.saglikla getirsin kuzularimizi gec kaldik napalim
Onuda bilmiyorum ki 2690 ciktı bir kere kontrol günüm verdim. Gecikmem geçen aya göre yoktu normalime gorede 2-3 gün. Kese göründü ama haftaya bidaha gel dedi doktorum kese büyümesine bakalım hatta belki kalp atisinida duyarız dedi. Fetal dna falan dedi bide nisan sonu gibi. Sizde yaptırdınız mı?

Bildigin doğum günü hediyesi gelmiş sana geç haberli olsada ne güzelll

Anne açısından değil çocuk açısından konuşamam gerekirse büyük bir yük. Annemle aramızda 40 yaş var. Bunun yaşı olmaz tabii ki ama annem uzun yıllardır hastalıklarla boğuşuyor. Gece uyurken uyanıp nefesini dinlediğimi bilirim yaşıyor mu diye. Çocuğum olursa göremez korkusunu hep yaşadım hala yaşıyorum. Ha artık insanlar daha geç yaşlanıyorlar tabii ama yine de aradaki yaş farkı açıldıkça korkunun da artacağını düşünüyorum ben.

Yanlış biliyorsunuz Doktor Hanım.
Test konusunda kendinizi güncellemelisiniz.

Yani 10. Haftadan sonra bebeğin down sendromlu olması durumunda gebeliğin terminasyonu mümkündür.
evet ben erken teşhis testleri demiştim
hatta bana göre geç dönem testleri de dedim .
hatta sonra 10+ hafta kısmını da yazmıştım
demekki yanlış bilmiyormusum.
zaten emin olmadığım şeyleri buraya yazmam.
o kadar meslek etikimi kaybetmedim

Evet ama is isten gecmis olmuyor, sizin dediginiz gibi. Gebeliği sonlandırmaniz mümkün.

Ilk secenekte ise hic riske girmeden daha öncesinde biliyorsunuz, yani kisacasi öncesinden bile ogrenme imkaniniz var.

Ama ben sizi tanıdım az cok.
Enteresan tepkileriniz var.

yahu dediğiniz şeye daha önceden cevap vermişim zaten günler öncesinden
10 hafta kısmını belirtmistim yukarıda Cook yukarılarda bile var .
dediğim gibi işte neyi bilmiyorum?

dediğiniz yanlış çıkınca ben sizi tanıdım az çok diye giydirmeye çalışıyorsunuz
tepkilerim enteresan ise benimle muhatap olmamayı seçebilirsiniz, memnun olurum buna.

Bırakın 10. Haftayi size transfer öncesinde yapılan test var diyorum. Bundan çok korkan gider böyle onlemini alır. Ne gebelik sonlandirir me bisey.

Hic de hakli falan olduğunuzu düşünmüyorum. Siz 10 hafta örneğini neden verdiniz? Yasal kürtaj sınırı diye? Is isten geciyor dediniz. Yani sonrasinda anlarsiniz ama yasal sureyi astığınız icin aldiramazsiniz diyorsunuz. Ben de diyorum ki böyle bir sey yok.

Ben de size diyorum ki yasal sure aldirmada 10 hafta değil dolayisiyla 11. Ve 16. Haftalarda test sonucunun problemli gelmesinde gebeliği sonlandırmada bir sorun teskil etmiyor.

Size son mesajim. Iyi gunler.

Risk faktörü tabii ki önemli ama bence kendinize sormanız gereken önemli sorular var.

-Sil baştan; uykusuz gecelere, boklu bezlere, ağlama krizlerine hazır mısınız?

-Mevcut evladınız buna hazır mı?

-Maddi olarak, mevcut evladınızın standartını düşürmeden ikisine de yetebilecek misiniz?

-Sıkıştığınız durumda yardıma çağırabileceğiniz birileri var mı?

-Dünyanın geleceği sizce nasıl görünüyor?

yahu konu tüp bebek mi ? Konu sahibi nerede tüp bebek düşündüğünü yazmış ?
ben bana göre 10+ hafta geç zamandir diye kaç kere yazacağım / günler öncesinde de yazdım ?
Neye dayarak vicdanima dayanarak ?!
yeterli oldu mu ?
umarım gerçekten son mesajınız olur ,
zira okuma konusunda iyi olmayan insanlarla ben de yazismak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…