4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

Koskoca 4 yıl olmuş sürekli eskileri açan kadınlar gibi olmuşsunuz çekilir dert değil.
Zamanında bu kadar şey yapıldı madem o zaman sesinizi çıkaracaktınız kendinizi savunup karşı tarafa cevaplarını verecektiniz.
O zaman her şeye susup şimdi konusu her açıldığında huzursuzluk çıkarmak hiç hoş değil.
4 yıl geçmiş hala unutamayıp sindiremiyorsanız da ölene kadar evli kalmak zorunda değilsiniz biliyorsunuz.
Kendi içinizde bir karar verin de eşiniz rahat etsin bari.

Para kısıtlı , siz elinizi cebinize atmıyorsunuz, evde yapılan kına için kuaföre de gerek yok bu şartlarda.

Sizi kına günü kuaförden çıkarsa ee parayı nasıl ödeyecek, param yok diyemiyor (dese de anlamıyorsunuz) ehliyeti falan bahane etmiş ne yapsın?

Düğün günü eşim beni kuaförden almadı çünkü o ilçede ben merkezdeyim. Arkadaşımın arabasıyla geldik eve.Kına yakılırken bişey takılmadı1.5 yıllık evliyim hala eşimin bekarken kaldığı evde kalıyoruz.Yeni tek bir eşya alınmadı.Bütün çeyizim annemin evinde getiremedim bile bırakacak yer yoktu (1+1)Hiç sorun bile etmedim.Millet ponçik ponçik yeni gelin evi düzerken Ben halının bile olnadığı eve geldim.Eşim halı sevmiyor evde.Yazın ev aldı eşim.Daha yeni taşınıcaz ve yeni eşya lar alıyoruz.Bu arada eşimin maddi durumu çok iyi maddiyatsızlıktan değil bekar evi ve evi çok kullanmadığı için önemsememiş.Bana kalsa böyle yaşardım diyor evi senin için aldım.Şu 1.5 yılda o kadar mutlu etti ki beni ne halıyı gördü gözüm ne de başka bir şeyi.Her konuda destek ve her zaman arkamda.

Olanla ölmüşe çare yok. İçinizde iç savaşınız bitmiyor ve eşinizi sevmiyorsanız boşanmanız hayırlı olur. Yok seviyorum diyorsanız maalesef olanlar değişmez sizin de içinize oturmuş fakat ne yapsa kocanız içiniz soğumaz ve açılır. Bir bardak soğuk su içip yolunuza devam etmenizden başka yol yok. Yapılanları unutmayın yeri gelince usulünce cevap verirsiniz. Bu şekilde haklıysanız da böyle kavga ede ede haksız hale gelirsiniz evde sürekli huzursuzluk çıkarmak da geçimsizlik sebebi
4 sene taş olsa sürekli kavgadan çatlar. Eşinizi seviyorsanız soğutmayın kendinizden. Her insan hata yapar
Siz düğünden önce beklentilerinizi konuşup planlamalı idiniz.
Herkes kendine göre bir şey beklemiş anlaşılan. 4 sene sonra niye gelmedin yapmadın etmedin demek insanı şişirir.
Çift olarak kabahat sizde yani ikinizde, tek eşinizden kaynaklı değil bu organizasyonsuzluk. Bu kadar problem eden insan düğünü terk ederdi, etmemişsiniz. Biraz sakin olun bu kavga ile huzur bulunmaz

Son düzenleme:
O zaman bunu açıklaması gerekir. Öyle samimi olduğum kimsem yok diyerek… Maddiyatı sıkıntı ettiğini bilmesem taksi çağırabilirdi derdim. Adet falan değil bu jesttir.
Nişan nikah tamam da kına gecesi için şart mı? Taksiyi kendi de çağırabilir? Gelenekler de evrim geçiriyor. Kına kadınlar arasında ev ortamında yapılan bir aktivite değil mi? Ne zaman protokole girdi? Millet salon bile tutuyormuş artık, ben çok geri kalmışım. Bana 3 arkadaşım, kuzenlerim eşimin kuzenleri geldi o kadar. Annemin komşuları yiyecek içecek işini organize etti, biz de yedik içti hopladık oynadık. Hatta kuaföre bile gitmedim vaktim yoktu saçımı makyajımı kendim yaptım. Her şey için organize yapmak abartı geliyor bana.

Herkesin mutlaka nişan sürecinde, kına sürecinde veya düğün zamanında bu tarz sorunları olmuştur bende dahil, o nedenle aklınıza bu tarz şeyler geldiği an bu bana Özel değil herkesin bir olumsuz hikayesi var diye kendinize telkinde bulunmanizi ve kafanızı hemen başka şeylere yonlendirmenizde fayda var. Hiç kimse gurursuz değil fakat evlilikte başka türlü yürümez, eşinizi bunaltmayin huzurunuzu kaçırmayın o günler nasıl geri gelmeyecekse bu günleriniz de geri gelmeyecek bunun bilincine ne kadar çabuk varırsanız o kadar az ziyan edilmiş gunleriniz olur.

O zamanlar eşiniz bulunmaz hint kumaşımıydı? Ana oğul sürekli laf saymış ve sizin deyiminizle rezil etmişler sizi ama siz her şeyi sineye çekip evlenmişsiniz. Şuan mutluysanız fazla üstelemeyin.

Sonuçta babası söylemiş mi söylemiş. Yapmayacaksan da alamam çünkü… diyerek gerekli iletişim kurulmalı bana göre. Ben adettir demedim zaten.

Değer vermeme olarak görüyorum. Bu zoruma gitti. Ama geri gelmiyor ne olsa.
Peki şimdi? Siz bu değersizlik hissinden bahsettiğinizde eşiniz bir elinizi tutup hüma sen benim için çok değerlisin, bunu bil diyor mu? Size şimdi değer verdiğini hissettiriyor mu?öyleyse neden şu andaki değer hissine değil de ta o zamanki değersizlik hissine yoğunlaşıyorsunuz? Ya da 4 yıl boyunca bu adam size değerli hissettirmedi mi?

Aaaaa o kadar haklısınız ki . Neden izin verdim kesinlikle cevap bu . Neden

İlişkilerdeki değerimizi hemen her zaman biz belirliyoruz. Neyi/ne kadar tolere ediyoruz mesela. Gerçekten farklı olmasını istediğiniz ne varsa o anda konuşulmalıydı. Orta yolun bulunulup bulunamayacağı ayrı bir mevzu. Siz hiç denememiş olmanın acısını çıkartmaya çalışıyorsunuz.

Değer içten dışarıya akan bir şey. Arada sekteye uğrayabilir. Eşinizin ya da insanların buna katkısı sandığımızdan daha farklı.

Sizin savaşınız kendinizle, eşinizle değil.

Sonuçta babası söylemiş mi söylemiş. Yapmayacaksan da alamam çünkü… diyerek gerekli iletişim kurulmalı bana göre. Ben adettir demedim zaten.
Babasının söylemeye karışmaya hakkı var mı? Kazık kadar insanlar plan program yapamıyor okul çocuğu gibi babaları söylüyor. Kendi niye gidip kızını almıyor kuaförden? O zaman damadın annesinin istekleri de emir sayılıp yapılmalı. Oğlum için şunu bunu yap desin gelinine, o kabul oluyor mu? Kimsenin babası kimsenin eşine yapacaksın edeceksin diye buyuramaz.

Gidememiştir belki babası bilemiyoruz orasını. Herkesin her lafı emir sayılamaz tabii ki ama gelini kuaförden almak atla deve bir şey olmamalı, vay emir veremez bana kayınbabam diyecek erkekler damat olmasın bi zahmet. Kadınlar evlilik boyunca fizyoloji icabı yükün büyüğünü çekiyor. Eften püften sebeplerle gurur yapacak adamı nikahınıza almayın kızlar benden söylemesi

Çalışmıyor musun çok mu boş vaktin var ya da canının kıymeti yok mu neden kendine işkence ediyorsun? Şimdi eşinle mutlu musun değil misin? Çözümü kolay mutsuz isen bosanirsin mutluysan olmuş bitmiş gitmiş şeyleri deşip huzurunuzu kaçırmayı bırakmalısınız

Düğün zamanı bazı ihtiyaçlar, büyük harcamalardan dolayı fuzuli ya da pahali gelebiliyor. Bu durumda evlenecek kisilerin birbirlerine maddi olarak destek olmalari gerekir. Bende birçok seyi sizin gibi yaşadım Eşimin maddi yetemedigi ya da gereksiz gördüğü seyi icimde kalmamasi için ya kendim hallettim ya da destek oldum. Eşimin bu tavrını değersizlik olarakta görmüyorum. Bu benim düğünüm istediğim sekilde olmasi icin elimden geleni yaptim sadece.
Insan evlilik arefesinde sudan çıkmış balığa dönüyor. adetler, gelenekler diye alinmasi gerekenler taraflara keskin bir biçimde ayrılıyor, aile büyükleri de karışınca sonuç sizinki gibi oluyor. Aslında siz eşinizi yönlerdirseydiniz, yetemedigi yerde destek olsaydınız bunları yaşamazdınız.

Isteklerinizin olmasını çabalamadiğıniz icin kendinize icten içe kızıp, bunun acısını da eşinizden cikarmaya çalışıyor olabilir misiniz?

Bunlara izin verdiğin için kendine kızgın olmayasın?

Her düğünde böyle şeyler oluyor herkesin olmasa da bi coğumuz böyle şeylerden geçiyoruz bazı şeyler bende yaşadım fakat artık geçmiş bitmiş. Haklı haksız olaylarına girerseniz zaten zararlı çıkarsınız 4 sene geçmiş böyle tartışmalarda hatta hiç bir tartışmada haklı ve haksız olayına karışmamalısınız ben burda yanlışım ama sende burda yanlış yaptın demen gerek. Yoksa kimse oluruna gitmiyo hep bi tarafı B*klarsan olmaz bu iş. Ben ağlaya ağlaya bindallı almaya gittiğimi hatırlıyorum :) ama lafımı soktukdan sonra da kaynanam koşa koşa peşimden geldi almaya tamam ozaman almayın ailem yakında yanımda şükür Babam ve annem hayatta onlar alırlar bana siz zahmet etmeyin demiştim :) hiç bağırmadım olay çıkarmadım... sadece laf soktum:) sizin artık geçmiş bişe başlığı okurken oww olaylar taze eywah dedim ama sen takıntı etmişsin .. seni istemeyen kaynan var ayrılsan 40 gün 40 göbek atar. Ben olsam ekmeğine yağ sürmem eşimle mutlu olmaya bakarım eşin nekadar değerini bilse nekadar çok aşk yaşasanız okadar çatlar herşeye rağmen hemde ..:)

Ya olduğu zaman tepki verecektiniz yada şimdi susacaksiniz.Ben evleneli 15 sene oldu şimdi dusunuyorumda düğünde doğumda başka günlerde hep saçma sapan şeyler olmuş.Simdi olsa ne eşim öyle davranir nede ben.Ama her gün eski mevzulari açıp kavga cikarmaninda bir anlami yok.Siz gene iyiymissiniz ben bohca bile yapmadım masraf olmasin diye.Uc aşağı beş yukarı çoğumuz aynı haldeyiz

Eften püften sebeplerle gurur yapacak adamı nikahınıza almayın kızlar benden söylemesi
Polemik - tartışma olarak bakmayın, fikir alışverişi yapıyoruz. Bu cümleyi erkekler de kadınlar için kurabilir. Kına gecesi için kuaförden gelip beni almadılar demek de eften püften mesele. Bunu eşime ben söyleyebilirim babam söyleyemez. Evlenecek yaşa gelmiş iki yetişkin insan bi zahmet bu planları da kendisi yapsın. Biz böyle şeylere hiç takılmadık. Ben hatta nikah günü ablamla gittim kuaföre, eşimin gelemeyiz yaşlıyız diyen akrabaları gelmişti onları organize ediyorlardı. Evden almaya geldiler bindik gittik düğüne. Ben bunu hiç mesele bile etmedim, halletiniz mi her şeyi diye konuştuk geçtik. Eşimin yardıma ihtiyacı oldu ben hallettim, benim yardıma ihtiyacım oldu eşim halletti. Kaç senedir evliyiz adam dünyayı serdi önüme.

Henüz zaman makinası icat edilmedi olanla ölmüşe çare yok. Niye hayatı kendine de eşine de dar ediyorsun ? Allah daha beter sıkıntılar ile imtihan etmesin. Bir gün vaktin olursa bir mezarlığa git nice nice senden küçükleri toprak altında. Hayat çok kısa. Sizin için anlamlı istekler karşılanmamış ve beklediğiniz ilgiyi gelin olarak görmemişsiniz. Ama artık önünüze bakma zamanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…