• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
Koca kaçmasın diye en baştan her saçmalığa susup susup evlendikten sonra 4 yıl boyunca konuşamazsın, eşin seni boşasa yeridir , en baştan neden hayır demedin , atı alan Üsküdar'ı geçmiş hala konuşuyor ve kavga çıkarıyorsun, keşke evlenmeden önce sinir krizi gecirseydiniz daha mantıklı olurdu, ay sizde nişan istemem şunu bunu istemem deyip benim nişanımda salon tutulup nişan yapılınca ayılıp bayılan yengem gibisiniz 🤣

Kayınvalidem ile aramda sorun yok. Görüşüyorum. Eşim ile de aynı şekilde. Düğün kına konusu açılınca sanki dün yaşamış gibi hissediyorum. Ankisiyet mi oldu psikoljim mi bozuldu. Gurbette ikimiziz ondan mı oldu inanın ben sizden fikir almak için açtım. Yaptığım şeyin farkındayım. Geçmiş de beni rahatsız ediyor konuşunca da rahatsız oluyorum.
Terapi şart, bu seçeneği mutlaka kullanın

O zaman alan kişi arkadaş yada kuzen olur, arabayıda insanıda ayarlaması gerekir belki yardımcı olacak rica edecek insanı yoktu. Ben aktif araba kullanmayan ehliyetsiz birine şu saatte gel beni al demem alakasız bulurum.
Hiçte böyle adet gelenek görenek adı altında çeyizi serdin şunu almadınlara takılmadım, takılacak inceleyecek olsam bin tane kavga sebebi çıkarırdım.
Az değil koskoca 4 sene geçmiş sürekli didikleyip huzursuzluk çıkarmanın anlamı ne, bazı insanlar gerçekten ömür törpüsü gibi
Evlendiğim günden beri bu konularda bu fikirde değildim. 4. Seneye yaklaşınca oldu . Bu sorun bir kaç haftadir var . 4 senedir virvir konuşan birisi değilim. 2 haftadır bende sorun hâline dönüştü.

Zamanında konuşacaktın bunlara izin vermeyecektin. Şimdi bin kere konuşsan ne olacak. Benim bi akrabam da böyle düğün zamanı her şey içinde kalmış. Oğlunun sünnetinde gelinlik giyip eşine altın yaptırdı kına düğün yaptı istediği gibi. Mutlu mu bilmiyorum. Eş özür dileyip pişmansa değer veriyorsa geçti artık

O zaman alan kişi arkadaş yada kuzen olur, arabayıda insanıda ayarlaması gerekir belki yardımcı olacak rica edecek insanı yoktu.
O zaman bunu açıklaması gerekir. Öyle samimi olduğum kimsem yok diyerek… Maddiyatı sıkıntı ettiğini bilmesem taksi çağırabilirdi derdim. Adet falan değil bu jesttir.

Koca kaçmasın diye en baştan her saçmalığa susup susup evlendikten sonra 4 yıl boyunca konuşamazsın, eşin seni boşasa yeridir , en baştan neden hayır demedin , atı alan Üsküdar'ı geçmiş hala konuşuyor ve kavga çıkarıyorsun, keşke evlenmeden önce sinir krizi gecirseydiniz daha mantıklı olurdu, ay sizde nişan istemem şunu bunu istemem deyip benim nişanımda salon tutulup nişan yapılınca ayılıp bayılan yengem gibisiniz 🤣
😂 Çok güldüm.birseyler içimde kalmadı eşimin hissettirdikleri kaldı. Keşke salon olsaydı sorun. Param yoktu olmadı denilirdi. Ama konu başka.

Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?

canim dugun zamani herkesin mutlaka bir konuda keske si vardir.ilk yil evet hayiflanmalar olur ama 4.yil hala varsa icinizde kalan seyleri cozebilirsiniz.mesela icinizde kalan nedir gelinlik giymediyseniz gelinlik giyin dış cekim yaptirin tekrar hosunuza giden biryerde felan.artik moda zaten surekli nikah dugun tazelemek dis cekim yaptirmak bende mesela dogumdan sonra dusunuyorum keyfine tekrar gelinlik giyip cocugumuzla bir dış cekim.gelinlik giydimmi evet ama doymadiysan yaparsun tekrar ya da yapmadiysan simdi yap ama gecmisi duzeltemeyiz bunu kabullenelim icimizde kalan seyleri simdi halimiz yerindeyse degistirebiliriz mesela uyguna ucuz bi koltuk takimi aldik diyelim suan yenisini guzelini alabiliriz yani keyfine ve parana gore zorlayabilirsin sartlarini.gec degil ya da aadece dugun yilina ozel degildi

Evlendiğim günden beri bu konularda bu fikirde değildim. 4. Seneye yaklaşınca oldu . Bu sorun bir kaç haftadir var . 4 senedir virvir konuşan birisi değilim. 2 haftadır bende sorun hâline dönüştü.
Evliliğinizde mutluysanız aşın bunu. Biz evlenirken sıfır destekti her şeye kendimiz koşturduk, aman ya boşver diye diye günü bitirdiğimiz oluyodu. Verilen değer bununla ölçülmez, dünyaya kaç kez gelirsem geleyim yine aynı dikenli yolları yürüyeceğimi bilsemde yine yeniden eşimle evlenmek isterim.
Bende kin tutan biriyim yapılan yanlışı unutmam unutamam, tavrım mesafemde ona göre olur. Böyle olduğu zaman içinde öfkede birikmez.Senin kv terbiyesizlik yapmış mesela onunla mesafen yoksa eşin duygularını önemsemiyorsa, bunlar sorun.
Eşinin sana olan tavrı sevgisi nasıl sen ona bak

Hadi boşan desek boşanmayacaksın

O zaman artık kabul et kavga etme

İçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .

Siz en çok kendinize kırgın ve kızgınsınız. Kendinizle ilgili problemleriniz var.
Takınamdığınız bir tavır var zamanında. Hatta hala devam eden. Neden izin verdim sorusuna cevap almak neden böyle yaptı sorusunu sormaktan daha zor. O yüzden o noktada yüzeysel kalıp başedebileceğiniz ve sorgulayabileceğiniz kısımlara bileniyorsunuz.

O zaman bunu açıklaması gerekir. Öyle samimi olduğum kimsem yok diyerek… Maddiyatı sıkıntı ettiğini bilmesem taksi çağırabilirdi derdim. Adet falan değil bu jesttir.
Kimsesi olup olmadığını biliyordur heralde nişanlısının, yoksa neden ehliyetim yok emrivaki yapmayın desin, atlar birinin arabasına yada taksiye gelir hatta daha kolayına gelirdi. Bence arada bi iletişimsizlik var

neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan
Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi.
Hanginizin annesi haklı çıktı? Siz evlilk için evlenmişsiniz, eş olmak hayatı paylaşmak için değil. Hiç keşke evkenmeseydim demeyin, yine aynısı olacak deseler yine evlenirsiniz. Kınamda gelip kuaförden almadılar diye 4 sene sonra sinir krizi geçirmek nedir? Babanız ne karışıyor buna, gel kızımı kuaförden al diye emrediyor? Kendi ailenizde hiç mi sorun çıkmadı, niye onlardan şikayet yok? Kusura bakmayın çekilir çile değilsiniz. Her gün her gün bu konuları açıp kavga çıkarıyorsanız bir doktora görünün ya da boşanın adam rahat nefes alsın.

Evliliğinizde mutluysanız aşın bunu. Biz evlenirken sıfır destekti her şeye kendimiz koşturduk, aman ya boşver diye diye günü bitirdiğimiz oluyodu. Verilen değer bununla ölçülmez, dünyaya kaç kez gelirsem geleyim yine aynı dikenli yolları yürüyeceğimi bilsemde yine yeniden eşimle evlenmek isterim.
Bende kin tutan biriyim yapılan yanlışı unutmam unutamam, tavrım mesafemde ona göre olur. Böyle olduğu zaman içinde öfkede birikmez.Senin kv terbiyesizlik yapmış mesela onunla mesafen yoksa eşin duygularını önemsemiyorsa, bunlar sorun.
Eşinin sana olan tavrı sevgisi nasıl sen ona bak
Eşim aslında değer veriyor. O zaman Olsa herşeyi yapacağını da biliyorum. Boşu boşuna uzuyorum. Şuan ne dusunecegimi bilemedim. Kafam allak bullak oldu.niye böyle yaptım yapıyorum anlamıyorum.

Hanginizin annesi haklı çıktı? Siz evlilk için evlenmişsiniz, eş olmak hayatı paylaşmak için değil. Hiç keşke evkenmeseydim demeyin, yine aynısı olacak deseler yine evlenirsiniz. Kınamda gelip kuaförden almadılar diye 4 sene sonra sinir krizi geçirmek nedir? Babanız ne karışıyor buna, gel kızımı kuaförden al diye emrediyor? Kendi ailenizde hiç mi sorun çıkmadı, niye onlardan şikayet yok? Kusura bakmayın çekilir çile değilsiniz. Her gün her gün bu konuları açıp kavga çıkarıyorsanız bşr dıktora görünün ya da boşanın adam rahat nefes alsın.
Her gün konu açmıyorum.😂 Bir konu açtım.diye de mahalle karısı gibi eşim eve girer girmez kına düğün demiyorum komik olmayın lütfen. Konu açılınca normalde bu kadar rahatsız olmayan ben rahatsız olmaya . Ben rahatsız olunca da eşim ile tarstistigimdan bahsettim. Yoksa 7/24 saat böyle yaşamıyoruz herhalde

Siz en çok kendinize kırgın ve kızgınsınız. Kendinizle ilgili problemleriniz var.
Takınamdığınız bir tavır var zamanında. Hatta hala devam eden. Neden izin verdim sorusuna cevap almak neden böyle yaptı sorusunu sormaktan daha zor. O yüzden o noktada yüzeysel kalıp başedebileceğiniz ve sorgulayabileceğiniz kısımlara bileniyorsunuz.
Aaaaa o kadar haklısınız ki . Neden izin verdim kesinlikle cevap bu . Neden

😂 Çok güldüm.birseyler içimde kalmadı eşimin hissettirdikleri kaldı. Keşke salon olsaydı sorun. Param yoktu olmadı denilirdi. Ama konu başka.
Haksızlığa uğramış insan psikolojisi bu lakin 4 yıl geçmiş eşimle mutluyum ailesi ile de iyiyim diyorsunuz, bence terapi alın bu konuda, eşiniz de sizden özür dilemeli kendisi ile alakalı sorunlardan dolayı ama bu saatten sonra gelen özrün bir değeri olur mu bilmem , valla ben evlenirken çatır çatır herşeyi yaptırdım, ne altın ne eşya ne gelinlik hiçbir konuda söz hakkı tanımadım kimseye, hatta gelinlik seçme mevzusu biraz kaosluydu görümcem yüzünden ama benim dediğim oldu sonuçta, asla pişman değilim, bugün içim rahat iyi ki hakkımı söke söke almışım diyorum 😅 haa başka sorunlar yaşandı evliliğimin ilk zamanları onları da aştık şükür, bence tüm suç evlenecek kızların pasif agresif davranıp susmalarından kaynaklanıyor, evlenenemekten, düğün olmaz sorun çıkar korkusuyla hareket ediyorlar evlenince de gözleri açılıyor...

Haksızlığa uğramış insan psikolojisi bu lakin 4 yıl geçmiş eşimle mutluyum ailesi ile de iyiyim diyorsunuz, bence terapi alın bu konuda, eşiniz de sizden özür dilemeli kendisi ile alakalı sorunlardan dolayı ama bu saatten sonra gelen özrün bir değeri olur mu bilmem , valla ben evlenirken çatır çatır herşeyi yaptırdım, ne altın ne eşya ne gelinlik hiçbir konuda söz hakkı tanımadım kimseye, hatta gelinlik seçme mevzusu biraz kaosluydu görümcem yüzünden ama benim dediğim oldu sonuçta, asla pişman değilim, bugün içim rahat iyi ki hakkımı söke söke almışım diyorum 😅 haa başka sorunlar yaşandı evliliğimin ilk zamanları onları da aştık şükür, bence tüm suç evlenecek kızların pasif agresif davranıp susmalarından kaynaklanıyor, evlenenemekten, düğün olmaz sorun çıkar korkusuyla hareket ediyorlar evlenince de gözleri açılıyor...
Bilmem olabilir.

Back