Mutsuzluk diye tabir edeceğim bir hayatım yok ama saçma sapan şeyler beni maziye götürüyor. Niye böyle yapıyorum anlamıyorum. Konuşunca eski gelmiyor bağırıp çağırınca haklı da olmuyorum ama olmuyor konu açılınca sus konuşma. Ama yok icimde alev çıkıyor çok saçma.Evliliğinizde mutsuzsunuz sanırım. 4 yıl önce bitmiş gitmiş mevzuları hala kafada tekrar tekrar canlandırıp kavga çıkarmanızın başka açıklamasını bulamadım
Mutsuzluk diye tabir edeceğim bir hayatım yok ama saçma sapan şeyler beni maziye götürüyor. Niye böyle yapıyorum anlamıyorum. Konuşunca eski gelmiyor bağırıp çağırınca haklı da olmuyorum ama olmuyor konu açılınca sus konuşma. Ama yok icimde alev çıkıyor çok saçma.Evliliğinizde mutsuzsunuz sanırım. 4 yıl önce bitmiş gitmiş mevzuları hala kafada tekrar tekrar canlandırıp kavga çıkarmanızın başka açıklamasını bulamadım
Ehliyeti yoksa arabalı bir arkadaşı kuzeni falan da mı yok…Neden 90 yaşında demans olmuş neneler gibi evlilikte ilk zamanları hatırlayıp duruyosunuz?
Ayrıca ehliyetsiz biri nasıl sizi alacaktı? Bir sürü saçma neden yazdıklarınız hiçte dişe dokunur değil.
4 yıl geçmiş bırakın bu işleri.Merhabalar hanımlar. Bu işin içinden çıkamıyorum. 4 senedir evliyim. Nikah ile evlendik. Kınayı evimizde organize ederek yaptım. Çokda içime sindi. Gelin görün ki zaman ile büyüyen içimde sorunlar var. Nikah kına günü o kadar herşeyi tolere ettim ki şimdi eşim ne zaman konuyu açsa sonu kavgaya ayrılığa gidiyor. Yediremedigim o kadar çok şey var ki. Herşeyi eşim yaptı ailesi maddi olarak hiçbirsey yapmadı. Nikah alışverişi yapmaya onların memleketine annem ile gittiğimizde aldığım gelinlik ile kinaliga daha ucuzunu alsaydın dedi eşim. Fotoğraf çekimi için para kalmadığı için tartıştık eş annesi duymuş bana annamin yanında neler söyledi neler. Yaşım esimden büyük bunu söyledi neden bu kadar acele ettiğimizi madem tartisiyorsunuz biraz zamana yayın filan güya bana kızmış akıl vermiş olurken veriyorda veristiriyor . Annem hiçbirsey demedi ve bu kadın seni istemiyor oğlu hemen evleniyor diye rahatsız kızım bu çocuğun hiçbir suçu yok ona sakın belli etme dedi. Ah şimdiki aklım olsa yüzüğü koyar evlenmezdim.kina da kaynanam bir tuhaftı aileme karşı. Sanki kızınızı alın der gibi muamele ile karsilastik..bizde kına karilirken kaynanadan bahşiş isterler . Yanlarına çağırdılar bir kızdı bu saate kadar niye kına karilmadi diye herkese rezil oldum. Birde hiç unutmadığım bir şey daha var ki kına gününden iki gün önce ceyizimi eşimin memleketine getirdik dizdik arabaya binerken babam eşime kına günü erken gelmemi ve beni kuaförden almamı söyledi. O günde eşim ile imam nikahı ile nikahlanmistik. Yol boyu bana demedigini bırakmadı babamın o söylediği burnumdan geldi. Neymiş ehliyeti yokmuş nasıl gelsinmiş babam emrivaki yapıyormuş. Ve biliyor musunuz eşim kinada kuaförden beni almadı. Herkese yine rezil oldum. Bugün bunlari konuşurken sinir krizleri geciriyorum neden ben neden el üstünde tutulmadim neden neden anlamadığım bir çok şey. Unutamıyorum yapılanları. İçimde kocaman öfke var bunla nasıl başa çıkılır bilmiyorum. Eşim ile tartisiyoruz. Benimle zorla mı evlendin deyip beni anlamıyor. Nasıl baş edilir nasıl bu konulari unutmaliyim kızlar nasıl. Konuşunca olmuyor öyle büyük kı haksızlıklar. Eşimin hali tavrı unutamıyorum. Neden şimdi diyorum ya herşey yoluna giderken neden kavga çıkarıyorum. Neden ?
İçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .Evleneli 4 sene olmuş 4 sene önce yüzüğü eline vermeyip ayrilmamissiniz annesinin o kadar hakaretlerine rağmen evlenmissiniz şimdi niye kavga çıkarıyorsunuz ki neden diye nedeni belli kayınvalide sizi sevmemis istememiş bu saatten sonra kavga etmenin anlamı yok ki düğün için kına için kavga etmeye yok beni almaya gelmedi,ucuz gelinlik aldım annesi böyle yaptı diye.
İçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .Evleneli 4 sene olmuş 4 sene önce yüzüğü eline vermeyip ayrilmamissiniz annesinin o kadar hakaretlerine rağmen evlenmissiniz şimdi niye kavga çıkarıyorsunuz ki neden diye nedeni belli kayınvalide sizi sevmemis istememiş bu saatten sonra kavga etmenin anlamı yok ki düğün için kına için kavga etmeye yok beni almaya gelmedi,ucuz gelinlik aldım annesi böyle yaptı diye.
Boşanıp tekrar evlenmek ya da nikah tazelemek mantıklı geldi bu konuda4 sene geçmiş artık boşanın o zaman
Terapi alın böyle yaşanmaz. Eşiniz şimdi de mi değer vermiyor sizeİçimde bitmek bilmeyen öfke var. Kime kızgın olduğumu anlamıyorum. Ne ucuz gelinlik umrumda nede kuaför. Böyle bir değersizlik hissi gibi. Böyle hissettirdiği için eşime kızgınım.kirginim . Severek evlendim ama eşim hep burnumdan getirdi . Aslında konu ne olursa olsun hissettiğim şey değersizlik. Ondan kavgam .
Bende sevmiyorum. Rahatsızım hatta pişmanım. Söylediğim veya söylemediklerim değil. Ben kimseyi memnun etsinler o olsun bu olsun istemedim ki . Sadece eşim bana destek olsun bir olalım istedim. Hangi olumsuzluk olursa eşim bana patladı.buda bende tramvatik bir hal oldu . Patliyorum. Herşeyin gereksiz olduğunu biliyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilemediğimden yazdım. Kendimi koca karı gibi hissediyorum zaten . Söyleyince değişmiyor ama psikolojik bunaldayim.En haz etmediğim insan tipisiniz annemde böyledir yıllar geçmiş içine dert eder büyütür kavga çıkartır. İş işten geçmiş zamanında söylücektiniz söyleyeceklernizi şimdiye kadar aklınız nerdeydi yani ?
Evlenirken zaten ne yapılıyorsa gelin damat ortak yapar ailelerden destek görcekseniz neden evleniyorsunuz kendi paranız varsa evlenirsiniz. Adamın ayrıca ehliyeti yokmuş nasıl alsın adam seni kuaförden allah aşkına bide rezil oldum diyorsunuz. Elalemi düşünerek yaşıcaksak işimiz var.
Yahu neden susayım. İnsan rahatsız olamaz mı. Olduğu seylerden bahsedemez mi .4 sene önce bu olaylar olurken kocadan vazgeçemeyip evlendiysen artık susucan, bunları dile getirmeyeceksin
Böyle giderse adamı gerçekten bıktırırsınız ve sonu boşanmaya gider. Sürekli geçmişi eşen insanlar bir süre sonra bıkkınlık yaratır insanda. Boş işlerle uğraşıyorsunuz.Haklısınız. Bı terapiye ihtiyacı olduğumun bende farkındayım.
Haklısınız.nişan-düğün süreçleri çoğu kadın için çok önemli, insan el üstünde tutulmak istiyor haklısınız ama kaç insan bunu gerçekten yaşayabiliyor ki?
ne kadar öfkelenirseniz öfkeleyin o günler artık geçmişte kaldı ve geri getiremezsiniz. ancak bundan sonrası için eşinizden talepleriniz olabilir. aynı konuları, özellikle geçmişte kalanları tekrar tekrar konuşmak ilişkinize iyi gelmez.
Durup durup bahsetmez. Çünkü değişmiyor. Sadece beyin oyuyorsunuz. Kabullenemiyorsanız boşanacaksınız. Bu dünyada cehennem azabı yaşamaya da yaşatmaya da hakkınız yok.Yahu neden susayım. İnsan rahatsız olamaz mı. Olduğu seylerden bahsedemez mi .
O zaman alan kişi arkadaş yada kuzen olur, arabayıda insanıda ayarlaması gerekir belki yardımcı olacak rica edecek insanı yoktu. Ben aktif araba kullanmayan ehliyetsiz birine şu saatte gel beni al demem alakasız bulurum.Ehliyeti yoksa arabalı bir arkadaşı kuzeni falan da mı yok…
Kayınvalidem ile aramda sorun yok. Görüşüyorum. Eşim ile de aynı şekilde. Düğün kına konusu açılınca sanki dün yaşamış gibi hissediyorum. Ankisiyet mi oldu psikoljim mi bozuldu. Gurbette ikimiziz ondan mı oldu inanın ben sizden fikir almak için açtım. Yaptığım şeyin farkındayım. Geçmiş de beni rahatsız ediyor konuşunca da rahatsız oluyorum.Kaynananizla araniz nasil simdi? Gorusuyor musunuz?
Degersizlik hissi demissiniz, simdi esinizle durumunuz nasil, size deger vermiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?