4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

+10000

Bir planlama hatası olmuş konuşulmamış demek ki ama son anda gerçekleşen problemler için atak davranacak kişi kızın yaşlı babası değildir bana göre.

Dugun sureci sorunsuz gecen var midir ben hic duymadim, illaki birileri birseyleri yanlis yapar, bi anne baba yanlis anlasilir, adetler dogru yerine getirilmez, gelinligim niye boyle oldu denilir vs.

Kafaya takmak istedikten sonra dugunumdeki x teyze niye siyah ayakkabi giymis hayirdir matem mi var diyende cikar (ki burda buna benzer bir baslikta vardi)

Siz esinizle zorla mi evlendirildiniz? Sanmıyorum, memnun olmadiysaniz neden nisan atmadınız ki?

Acikcasi uzaktan yaptiginiz sey soyle duruyor, "nisanliyken sustum ayrilirsin diye korktum, cunku zar zor evlenecek birini buldum ama simdi nikahin verdigi guvenceye dayanarak canina okuyorum"

Bunu birine yasatmayin derim ben, nikah cokta guvenilir bir olgu değil, bir davaya bakiyor.

Madem bunları tolere edemeyecektiniz neden evlendiniz? O an ayrılsaydınız. Madem evlendiniz neden dört yıl önce ki olayları tartışıp duruyorsunuz?
Yok ben unutamıyorum yapılanları hazmedemiyorum diyorsanız boşanın madem, yada geçmişin üstünü kapatıp geleceğe odaklanın.

İşte bu yüzden evlenecek kızlara diyoruz kui; cicim günlerinde (söz, nişan, düğün) her şeyi alttan almayın, tabi abartmayın da. (KAMU SPOTU)
Size gelirsek 4 yıl önce olmuş geçmiş gitmiş. Kına kısmına takıldım mesela , bizde çok önceden karılır kına, belki kayınvalidenizde ondan şaşırmıştır bilemedim. Geçmişi değiştiremeyeceğinize göre günümüzdeki değerinize odaklanın.

Katıldığım yorumlar da var. Şu an bu konuya takılmaya gerçekten gerek yok. Maddi durumunuz şu an iyidir. Ancak o zaman gerçekten kötüyse neden kuaföre gelip alsın orada saçma sapan bahşiş dağıtmak zorunda kalsın ki? Ben kuaföre gitmedim, kendim hiç istemedim bile kuaför ortamını saçma bulduğum için. Düğün salonu tuttuk ama pandemi olduğu için nikahtan hallice bi şeydi zaten 1 saat bile sürmedi. Kına zaten yasaktı, evde kendi aramızda takıldık. Kv, ara sıra fikir beyanında bulunur ve ısrarcı olur, nikah elbisesi bakarken de öyle olmuştu. Ben o an anında istiyorum, istemiyorum diye çirkefleşmeden söyledim. Şimdi içimde kalan bir şey yok o konuda. Olan olmuş artık geçmişi bırakın, bir de takıldığınız geçmiş 2 günlük bir süre, o an sizde yüzük fırlatıp terketme isteği uyandırmamış olaylar..Haksızsınız demiyorum ama şu an yapılabilecek bir şey yok, zamanı geriye alamazsınız. Koskoca hakim, avukat böyle mi evlenir diye düşünüyorsanız bunu düşünmek için de çok geç.

Konuş yengenç, sen yaz biz okuyalım. Neleri yakalamışsın yine yaaaaa

Öyle olur içimizde uhte kalıp bastirdigimiz herşey gün gelir volkan olur patlar.Herseyi siler süpürür.Tuhaf bir kayınvalide var tamamda.Siz niye para olarak düğüne organizasyona hazır olmadan bide hazır olmayan Mali yönden böyle bir evlilik yaptınız.Yasiniz esinizden büyük olabilir bizene kimene kaynanaya ne.Begenip sevip alan dışında insanlara ne düşer.Bunu yazmayacagim ayıp Şimdi onun ogluda matah olsa paylaşılamayan olsa neysede öyle bir durumda yok.Şimdi siz genelde mutlu keyifli ve iyiki bu adamı eş yaptim diyorsanız konuyu yutup kapatacaksiniz çünkü sizde bile bile evlendiniz.Yok hata yaptım değmedi bu adam bunlara yanlış evlilikmis diyorsanız onunda çözümü var biliyorsunuz.Sinlenmeye gerek yok çözüme bakın böyle olmaz söyle saldır kavga çıkar yiprat bu olmaz

Bunları ozaman düşünüp ayrılmalıydınız.
Şuanda iyi giden bir evliliğiniz varsa üstünü kapatın, geçmişi deşmek sizi üzmekten ve ilişkinizi çıkmaza sokmaktan başka bir işe yaramaz.
Eğer evliliğiniz başından beri değersizlik hissiyle devam ediyorsa, kalan ömrünüzü de bu şekilde heba etmeyin. Bırakmak bu kadar zor olmamalı, bazen bırakmak rahatlamaktır.

Çünkü ilk başta siz kendinize değer vermemişsiniz. Kaç yaşında evlendiniz?

İsterseniz camdan akşamdan sabaha bağıra çağıra anlatın ya da kayınvalideyi yatırın kıtır kıtır ikiye kesin hicbi şey değişmeyecek çünkü ortada bi sorun kalmamış, muhattap alıp hesap da soramıyosunuz cünkü o adam o adam değil artık aradan kaç sene geçmiş falan filan. Bunları zaten siz de biliyorsunuz, daha fazla üstüne gidip sizi rencide etmeye gerek de yok. O yüzden çözüme odaklanalım

"Cok salakça şeyleri dert ediyorum. Dert etmeyi bırakayım da sorun çözülsün." ya da "Dırdırı bırakmazsan gocan seni boşar haaa"larla olacak iş değil bu. Mantıklı ya da mantıksız kimin umrunda hisleriniz değerli çünkü siz de değerlisiniz, o kafanın icinde 24 saat yasıyosanız ortamın stabil olması bi şeylerin çözüme ulasması şart. Bu sebeple duygularınızı bastırarak hiçbi yere varamazsınız, tüm birikmiş öfkenizi kocanıza kusarak da aynı şekilde. Bağıra çağıra sorunların cözüldüğü nerede görülmüş ki siz başarasınız değil mi. O olmaz bu olmaz ee ne olacak: cevap TERAPİ

Hemen kalburüstü bi yer bulup terapiye başlicaksınız ve Oğuz Alper Öktem kararlılığında cehennem gibi çökeceksiniz çocukluk evlilik hayat mayat gelmişiniz geçmişinizdeki tüm sorunların üstüne. Anksiyeteye diyeceksiniz ki sen mi büyüksün ben mi lan. Sonra bi bakıcaksınız hiç beklemediğiniz kadar hızlı çözülmüş içinizdeki öfke. Ondan sonra alacaksınız karsınıza kocayı bağırma yok cağırma yok poposuna tv kumandasını sokma arzusu yok anlatacaksınız böyle böyle. O da bi şaşıracak "ulan bizim hatun ne ara mürekkep yalamış da gelmiş yuh" falan ortada bi saldırı olmadığı icin kendini savunma moduna da almayacak paşa paşa özrünü dileyecek. Siz de humakaser 2.0 geliştirilmiş sürüm 4k kamera ve 36 saatlik yeni şarj ömrünüzle kendinizin daha gelişmiş bi versiyonu olarak yolunuza devam edeceksiniz

Değer görmek zorla yaptırılacak bir şey değil. Değerli olmak, değerli hissetmek kişinin kendine biçtiği payedir. Siz zamanında kendinize bir değer biçmediğiniz için kocanız da sizin kendinize layık gördüğünüz değeri size göstermiş.
Şimdi kocanızı suçlamayı bırakın ve sakin olun. Değerli olduğunuz aklınıza şimdi gelmiş olsa da bunu kavga yoluyla halledemezsiniz.
Fidanlar ağaç olmuş sizin neyin derdindesiniz?

Madem öyle eski aklın olsaydı ne diyelim yani 4 sene geçmiş üstünden yeni gelinliğin bile kalmamış gelmişsin yıllar önceki şeylerden kavga çıkarıyorsun.Evlenmeyi biliyorsunuz ya size saçma sapan konuşan kaynanaya, cimri kocaya karşı susmamayı da bilecektiniz kusura bakmayın.

Herkesin hataları vardır ama birinin size nasıl davranacağını siz belirlersiniz tavırlarınız belirler.Ayrılacaktın ayrılmadıysan da şu an konuşmaya hakkın yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…