4 yıllık evlilik ve düğün nikah günü tartışmaları.

Hemen hemen herkesin böyle hikayeleri var daha iyi şartlar olsa çok daha iyilerini beklerdiniz ve bunun sonu yok adamın bir yanlışı yoksa bu gün bir sorununuz yoksa daha fazla kendinizi de eşinizi de üzmeyin

Sizi bir kadın olarak cidden çok iyi anlıyorum. Bizim de eşimle evlilik arefesinde ailesinden kaynaklı çok problemimiz oldu çok kavga ettik çok mutsuz olduk, takıntı halini almıştı artık bende o konular. Fakat zamanla çözdüm tavsiyelerimi vericem size:
öncelikle bir insanın geçmişe bu kadar takılı olması bugününe bir yatırım yapmaması, geleceğe umutla bakmaması ile bağlantılı biraz da. Yani mutsuz evlilikle. Kendinize yatırım yapın artık hangi konu ilginizi çekiyorsa işle evle alakalı olabilir spor olabilir kitap okuyabilirsiniz manevi şeylere yönelebilirsiniz, hoşunuza gidecek sizi besleyecek herhangi bir şeyler
Sonrasında bu meseleleri konuşmama kararı alın, dile getirmedikçe bir yerden sonra takma durumunuz da azalacak (ayrıca gerçekten eşinize de yazık, olmuş bitmiş adamın da mutlu olmaya hakkı var)
Gelecek planları yapın bakış açınızı değiştirin. Ömrümüzdeki en önemli günler kına veya düğün günlerimiz değil, gelecek için o kadar güzel hayalleriniz olsun ki eşinizle ailenizle alakalı geçmişi unutabilesiniz
Sonrasında bunları yaptıkça mutlu olmaya başlayacaksınız ve eşiniz de mutlu olmaya size daha düşkün olmaya başlayacak özgüveniniz de yerine gelecek. İnanın bir erkek için eşinin yüzünün gülmesi çok önemli bir şey çoğu şeyi değiştirir. Eşim bana artık birbirimizle alakalı şeyler yüzünden tartışmak istiyorum yeni bir mesele duymak istiyorum bıktım artık bu konulardan demişti bir gün bana hiç unutmam, ondan sonra bunu yapmayı bıraktım ve Şuan Allah’a şükür çok mutluyuz. Hayat kına gününde bitmiyor yani :)
Bunları yaptıkça gündeminiz değişecek psikolog ve psikiyatrist desteğini yazmama gerek yok heralde özele gidemeseniz bile devlete gidebilirsiniz. Herşey değişebilir yeter ki bakış açınızı değiştirmeye başlayın :)

Üstünden dört sene geçmiş şeyler neden hala konuşulur ki

Gına geldi bu aile yapma zorunluluğundan.
Adam kendi yapacağını yapmış işte.
Çalışıp beraber yapacaksınız inşallah çocuğum şu adet zırvalığı olan biriyle evlenmez evlenirse de kapı orda kendi yapar. Kendine güvenmeyen de evlenmesin.

Bana kalırsa evlenmeden önce tolere ettim sustum dediğiniz şeylere anında tepki göstermediğiniz ses çıkarmadığınız için kendinize kızgınsınız o yüzden öfke patlamaları yaşıyorsunuz.

Eşiniz zorla mı evlendin derken haklı, nikah zamanı ne yapılacaksa sadece eşinizin maddi imkanlarıyla yapılacağını biliyordunuz değil mi?

Bu konuda sizi kandırmadıysa, düğün yaparım en iyi gelinliği alırım vs vs gibi, bütçesini de yapabileceklerini de biliyorsunuzdur, ailesinin sıcak bakmadığının da farkındaydınız, kadınlar evlenirken ne istediklerini bilmeliler, ya tüm adetler tam yapılsın ya hiç olmasın deyip ona göre karar vermeliler, muhtemelen şu an çevrenizde adetleri yaparak evlenenleri gördükçe ben niye istemedim diye kızıyorsunuz ama böyle tercih eden sizsiniz.

Düğünle, kına hazırlanırken verilen parayla, fotoğraf çekimiyle değer ölçülmez, eşiniz sizi seviyor sayıyor mu mutlu ediyor mu ona bakmalısınız, direkt mutluyum da diyemiyorsunuz eşinizle problemleriniz varsa çözülmeyecek gibiyse ayrılmalısınız, sürekli eskiyi deşerek devam edemezsiniz.

Öf ne saçma saçma adetler içim sıkıldı. Bunlar için durup durup öfkeleniyorsanız ayrılın gitsin ikiniz de rahat esin yok kına karılırmış, yok kınalık alınırmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…