337.Dönem de Eşi-Nişanlısı-Arkadaşı Askere Gidecek Olanlar

bizim için de zor oluyo.üni. yıllarında beraberdik üni. bitti.ayrı şehirlerdyiz bir süredir.12 sinde askere gidiyor.çok stresliyiz ikimizde saçma sapan şeylerden kavga ediyoruz.acayip gerildik..nolucak bilmiyorum..ah ayrılık..ayrı şehirlerde olmasaydık belki böyleolmazdı ama bilmiyorum işte..bizim askerlik başladı bile..bir de acemilikte 45 gün sürüyomuş ve doğru düzgün arayamıyolarmışbile..napıcaz artık bilmiyorum..
canm bnm biz gitmedn son 2 gün fln çok gerildk saçma sapan tartışmalar yaptık...son gün htta arabada gidiyodk bnm yanıma deilde öne oturdu uzak durmaya çalıştı bendnsürekli çnkü en ufak bi bakışında bile aglıyodm sinirlerm çok gergindii.. off anlatırkn yne yaşadm o günü :( yani cnm bnm bu tartışmalara şuan hiç canını sıkma bizde öyleydk ama gttiginden beri mşşlhh hiç tartışmadk büyk bi şekilde.. :nazar::nazar:
bide biri acemilikte arayamıyolar demiş.. gittigi yere göre değişir cnm o bnmki hergn arıyodu ama 5 dk knuşabiliyodk .. bu arada bizm acemilik 28 gndü 45 demiş biri :/ acemilikten snra rahatlıyosnz..
şmdi yarım saat fln knuşuyorz genelde içinizi rhat tutun
ahh ahh ama bşladı ve bitiyo şafak 43 ! :72:

Son düzenleme:

benim için farketmiyo şuanda farklı şehirlerdeyiz ama tabi askerliğin bir ağırlığı var. özendim şimdi sizlere gezmeler tozmalar falan.

335dc çok teşekkür ederim.birazda olsa içim rahatladı..araya askerlik girince bizim bu gerginlikte geçecektir eminim zaten..elidada biz de ayrı şehirlerdeyiz..ama üzülüyo insan farklı oluyo ne de olsa askerlik bu.en basiti bir ,bir buçuk ayda bir görüşüp sık sık telefonlaşıyoduk.şimdi o da kesilicek..ama olsun her geçen gün onu bana gtiriyo..bizimde askerlik şimdiden başladı zaten..ne de olsa ayrı şehirlerdeyiz..ama şu askerlik bir bitsin önümüz açılıcak..Allah herkeze hayırlısını versin inş.

kızlar bugün sözlümün yanından geldim bütün gün kendimi tuttum en son bir ağlamaya başladım allahım tutamadım kendimi,ama ağlamakta iyi değil hep dua edicezki hayırlısı olsun,sağsalim gelsinler,benimkide dedi ilk günler arayamassam merak etme diye ama eldemi işte herşeyim o benim,valla şimdi en iyi biz birbirimizi anlarız kızlar hep destek olalım birbirimize,hepimizi allah kavuştursun:98:

Perşembe gecesi hayirlisiyla gidecekleri yerlerde bı belli olsun kızlar ya...

ayrılırken benim yanımda annem vardı ağlayamadım bile..en son otobüse bindik gidiyoruz başka bir otogara uğradık.baktım asker uğurluyolar istiklal marşı falan okunuyo..sonra bitti herşey otobüs hareket etti annesi babası garip garip dönüp yürüdüler annesi ağlıyodu giden askerin..işte artık bende dayanamadım içim ezildi o an ağladım..ahhh ahhh..bu da geçer inş.

bütün bunlara rağmen içimde umutlar çığlık çığlığa bağırıyo..kötü yönden bakmamaya çalışıyorum.bu aşamayı atlatmak zorundaydık..evlenince daha zor olurdu çünkü..düşünsenize her geçen gün sevdiğinizi de size getiriyo bir gün daha az kalıyo kavuşmanıza..hiç birinizin önünde askerlik diye bir engel kalmıcak sonra..oh rahatız sonrasında nasılsa..biran önce bu askerliği atlatmamız daha iyi olucak kızlar..ha gayret biraz daha sabır..baharla baharlarımızda gelicek inş.

beni en çok tedirgin eden şey su kızlar,bende daha ağlama belirtisi vs olmadı..kendimi o kadar çok kasıyorum ki..pazar gunü patlak vermekten çok korkuyorum..beni ağlarken görmesini istemiyorum..o günde tutayım kendimi başka şey istemiyorum ya..

bı de onu uğurladiktan sonra canım yigenimin dogum gunüne gidip,gülücükler saçmam gerekiyor..çok zor olacak benim için:( dogum gunüne gitmesem de olmaz :( oooff

cekhu bana kalırsa o gittikten sonra hemen sal kendini gitsin.çünkü sıkarsan kendini daha kötü olursun.kendini rahatlatman lazım..

bütün bunlara rağmen içimde umutlar çığlık çığlığa bağırıyo..kötü yönden bakmamaya çalışıyorum.bu aşamayı atlatmak zorundaydık..evlenince daha zor olurdu çünkü..düşünsenize her geçen gün sevdiğinizi de size getiriyo bir gün daha az kalıyo kavuşmanıza..hiç birinizin önünde askerlik diye bir engel kalmıcak sonra..oh rahatız sonrasında nasılsa..biran önce bu askerliği atlatmamız daha iyi olucak kızlar..ha gayret biraz daha sabır..baharla baharlarımızda gelicek inş.

canım hem duygulandım hemde içim rahatladı yazdıklarını okuyunca,gerçektende öyle kavuşmamız için askerliği atlatmamız şart:98:

beni en çok tedirgin eden şey su kızlar,bende daha ağlama belirtisi vs olmadı..kendimi o kadar çok kasıyorum ki..pazar gunü patlak vermekten çok korkuyorum..beni ağlarken görmesini istemiyorum..o günde tutayım kendimi başka şey istemiyorum ya..

canım ya o kadar iyi anlıyorumki aynen bugün ben öyleydim sıktım kendimi en son dayanamadım ama:(bizim güçlü olmamız lazım,hayırlısıyla şu perşembe yerlerde belli olsa,bu arada yeğenine mutlu yıllar:)

ama yarınlar bizimmmm...hayırlısıyla gidip gelsinler de kavuşalım artık dimi ama? bahara burdalar inş. düşünsenize:)yarınlarda yarınlarda mutlu günler var...

canım ya o kadar iyi anlıyorumki aynen bugün ben öyleydim sıktım kendimi en son dayanamadım ama:(bizim güçlü olmamız lazım,hayırlısıyla şu perşembe yerlerde belli olsa,bu arada yeğenine mutlu yıllar:)

sagol canım :)
vallahı annemle sımdıden pazarlık yapıyorum belkı dogum gunune gelemıyebılırım dıye..ya da aksam gelırım dıye ama bakalım :) o kafayla o curcurunayı kaldırabılecegımı sanmıyorum..
bır de gecen gun sevgılımın annesıyle konustuk,gıdecegı yer hayırlısıyla bellı olsun,belkı annesı,ablası ve ben teslım etmeye bıle gıdebılırız..oyle bır program yaptık ama tabıı gıdecegı yere gore degısır bu program..eger oyle olursa dgum gunu toptan yalan olur vallahı yıgenım kusura bakmasın artık :) daha 2 yasında hatırlamaz zaten :D

ama yarınlar bizimmmm...hayırlısıyla gidip gelsinler de kavuşalım artık dimi ama? bahara burdalar inş. düşünsenize:)yarınlarda yarınlarda mutlu günler var...

ah canım cok guzel soyledın...baharda agaclar cıcek acıyor,bu bahar bızde cıcek acıcaz :52:

evet aynen öyleee gidip gelicek aşkım vee 40 gün sonra bir ömür koynunda uyumaya başlıcamm çabuk geçsin bu kışşşş :69:

valla askerlik sanki daha tam hayatımıza girmedi su üstüne çıkmadı. farklı sorunlarımız var belkide nedeni askerliktir.alttan alıyım diyorum yine basaramıyorum sanırım tartısma çıkıyor.gitmeden göremicem ben:59:
sizler gibi arada ciddi bi adımda yok düşünün yani yemin törenine gitsem ne sıfatla gitcem ben anlamadım bu askerliği çok garip bi duyguymuş:43::43::43:

valla askerlik sanki daha tam hayatımıza girmedi su üstüne çıkmadı. farklı sorunlarımız var belkide nedeni askerliktir.alttan alıyım diyorum yine basaramıyorum sanırım tartısma çıkıyor.gitmeden göremicem ben:59:
sizler gibi arada ciddi bi adımda yok düşünün yani yemin törenine gitsem ne sıfatla gitcem ben anlamadım bu askerliği çok garip bi duyguymuş:43::43::43:

Allah kolaylk versin canım biz rahat rahat gidebilecegz yemın törenine nişanlıyız k.pederim hiç üzülme kızım yakında olursa ben senı arada bir h.sonları yine götürürüm yanına diyor.işin resmileşmesi çok önemlidir.hakkınzda hyrlısı olsunn üzülme akışına bırak bzde 5 yıldr beklıoruz herkes kolay gelmio bi yerlere :34:

ben dün akşam az daha aglıodum aşkımın yanında ama tuttum kendımı yusune baka kaldım bı muddett ve gözlerim dolu dolu olduu hafataya gtmiş olacak dedim içimden ama zor tuttum kendımı kaçtım banyoya hemen yanından annem falan anladı aglamıcaksın dio nişanlm yanımda hele aglarsan beni öle gönderirsen bana o 5 ay hiç geçmez sakın bebeğim dio gülerek gönder beni lütfenn io nasıl yapıcam yaaaaaa :14:

Sizin icin suan ne kadar zor anliyorum..yazdiklarinizi okuyunca benimde gözlerim doluyor yeniden o ilk gittigi zaman aklima geliyor..
Biz 26haziranda aniden nisan karari alip türkiyeye geldik ve hemen 1hafta icinde ayarlayip herseyi nisanlandik..ben Nisanimizdan 5gün sonra onu orada birakip Almanyaya geri döndüm..Bir ay boyunca hergün hastanelerdeydim kaldiramadim evdeki yoklugunu boslugunu.. Sonra yalvar yakar aileme geri gittim Türkiyeye en azindan askere yolcu etmeye.. 12gün birlikteydik ve kavga etmedigimiz bir gün bile olmadi kizlar=) ikimizde öyle gergindikki ama kavga dedigim küskünlük yok en fazla 1saat ben trip atarim yada o ondan sonra digeri gelir bir yolunu bulur kalbini alirdi..askim askere gittikten sonra bana sordu dedi biz o zaman neden o kadar kavga etmistik, ikimizde anladikki aslinda ayrilacagimizin acisiymis birbirimizden cikarmaya calistigimiz..
Birgün bile aglamadim ama onun yaninda ki beni cok iyi bilir acayip kolay aglarim cok sulu gözlüyüm=)
Ailesiyle birlikte otogara gittigimizde onlarin yüzlerinden düsen bin parca agladi aglayacaklar ben ise askima hala sebeklik yapiyordum gidip tost yedirdi bana sirf yanliz kalalim belki aglarim felan sandi o=)
Otobüsünün perona geldigini görünce kalbim bir fena carpmaya basladi yerinden firlayacak gibiydi,baktim ablalari kardesi.abisi,,enistesi agliyor ben aglamadim.. Birde onlara teselli verdim=) askim önce ailesine sarildi sonra yanima geldi onunda kalbi ayni benimki gibi carpiyordu sarildi bana simsIki seni cok seviyorum dedi ve arkasina bile bakmadan gitti..cok kisa sarildi bana acayip zoruma gitti öpemedim bile son kere giderken ama yinede aglamadim..cam kenarinda oturuyordu gectim el salladim gidene kadar ve yüzümdeki gülümsemeyi tek saniye bile düsürmedim..
Simdi gideli 117gün oldu bitmesine ise 42gün kaldi, askerlik bittikten bir ay sonra gidebilecegim ben yanina. Ve ben bugüne kadar bir kere bile moralimin bozuk oldugunu canimin yandigini ona belli etmedim. Gözlerimde yaslarla konusurken bile gülücekler attim ona sakalar yaptim.. Düsünün ya telefonda ona Genis aileyi anlatiyordum sirf gülsün diye=)
SIzlerde yapabilirsiniz kizlar,seviyorsunuz siz bu adamlari,onlarin üzülmesini istemezsiniz biliyorum. O yüzden lütfen aglamayin yanlarinda.. Onlar yokken bol bol vaktiniz olur bunu yapmaya ve geldiklerindede ayni sekilde=) Bu dönemi en iyi sekilde atlatmaniz icin bunu yapmaniz sart, eger bu zamanda güclü olabiliyorsaniz göreceksiniz baska hicbirsey yikamiyor insani..

çaglo gerçekten tebrik ederimmm ben gecen hafta kardeşimi gönderdim konyaya askere hep güldüm hep güldük yüzüne ama otobus perona yaklaşnca içim çok fena oldu ve yıne aglamadım yüzüne karşı ama otobus çktıktan snra annemle başladık aglamaya ve benım kardeşim 15 ay yapıcak daha gideli bir hafta bile olmadı ama insan alışıo alışmak zorunda.nişanlıma gelince 5 yıldr beraberız ve en fazla görüşemedgmz 1 haftadr 1 haftadan fazla olmamştr nasıl dayanıcam onu görmemeye bilemıorum ama kendımı tek teselli ettim sey aşkım geldkten snra düğünümüz var ve ömür boyu beraberiz tek tesellm bu inanın yoksa zor dururum ben ve gidene kadarda ağlamıcammm :50:

Back