30 yaşında bekar olmak...

Bu durumla nasıl başa çıkıyosun peki kuzum bende 26 yaşında ve bekarım

Kafaya takmayarak
Cunku kafaya taktikca insanin sinirletini ziplatiyorlar.
Suna da emin olun tam umidi kestigimiz anda geliyorlar kuzenim 35 de evlendj tam umidini kaybediyordu cikti
Ben de takmiyorum
Dua ediyorum herseyin hayirlisi

Ama su bir gercek yas ilerledikce kriterlerimiz artiyor
Bazi seylerin onunu kapattim
Kriterlerimde secici olmak yerine
Karsima cikan kisilere.nasil mutlu olurum.diye dusunmeye basladim

En onemlisi
Siz secin secilmeyin
Neden baskasi sizi secsin ki
Siz secin evleneceginiz kisiyi
Gorucu usulu evlilikler biraz mecburi birazda secenegi kalmamis gibi geliyor

Herseyinnhayirlisi

Bence bekarlar evliligi soyle zannediyor. Kendine ait ev , seven es , uslu cocuklar . Sevilmek ihtiyac zaten , bence .

Ama evlenince tam olarak oyle olmuyor. Bitmeyen ev isleri. Esle de devamli canimli cicicmli olmuyorsun ki, ben esime hala asigim. Surekli mizmizlanan cocuklar . Birde maddiyat girince , zor olabiliyor. Ki bu verdiğim iyi bir ornek.

Birde kavgali gürultulu evlilikler var , iskence.

Bence cabala tabi , bende bekar olsam yine isterdim evlenmeyi . Ama her sey kismet .

Olana sukret , olmayana duaya devam et derim her zaman.

Yazdiklarim yanlis anlasilmaz ins . Yani insan kendinde olmayani istiyor hep bence .
Allah burdaki vr cevremdeki butun bekar arkadaslarima hayirli esler nasip etsin.

Sen oluruna birak ama biraz cevre edin ,kurslar vs. Elbet olur .

Bu arada 20 li yaslarda banada 30 cok buyuk geliyordu. Ama simdi 40 da genc , 50 de . Simdi orta yas bence 60 tan başlıyor.

Cocuklara ozel hayatinizla ilgili sinir koy bence .

Son düzenleme:
Bu onun özel hayati ama çocuklara oturupta evlenemedim vah vah etmiyorki konuyu değiştirmiş sadece değişmeye çalismis kendince onlarda insan onlarinda yeri geliyor pskolokileri bozulabiliyor yalnızlık inanin kolay bir imtihan değil maksatim polemik yaratmak değil

sen özgüven sahibi olmazsan millet senin yumuşak karnını yakaladı mı canını acıtır hiç acımaz.
sen önce kendine acımayı bırakmalısın.
evlilik şart diye bir kaide yok. çalışıyorsun paranı kazanıyorsun mis. gez dünyayı.
evlilik hayatı öyle pembişli kocişli hayatlar değil. öyle bile olsa herkes aynı şeyi yaşayacak değil.
doğduğumuzdan beri bu toplumun kafamıza işlediği evlilik kurumuna şiddetle karşı çıkıyorum.
kimse toplumun dayattığı kurallara göre yaşamak zorunda değil. kendinizi bununla sınırlandırmayın ve üzmeyin. kimsenin de sizi üzmesine izin vermeyin.

Bu 30 yaş ve hala evlenemedim psikolojisi beni benden alıyor. Boşuna kendinize hayatı zehir etmeyin. Evlenince kimsenin başına kuş konmuyor . Hayırlısını dileyin . Nasipte varsa vakti saati gelince olur .

Öğrencilerim dediğinize göre öğretmensiniz. Yani maaşınız var ve bol bol tatiliniz. Sizin yerinizde olsam şu an erken rezervasyonla tur, tatil peşinde olurdum :) Senede bir kez 10 gün izni zor alabilen ve zamanı asla belli olmayan, her an iptal olma durumu olan ve eşimle belki de hiç aynı anda izin alamayacağımız bir mesleğim var. Öğretmenleri bu açıdan çok kıskanıyorum :)

Bekarsınız işte ne güzel gezin tozun, değişik insanlarla tanışırsınız belki aşık olursunuz belki ufkunuz genişler belki hayat amacınızı bulursunuz..

Oturduğunuz yerden olmaz ki bu işler. Olumsuz enerji yayıyorsunuz. Ayrıca evlenmek istiyorum değil, ruh eşimi hayat arkadaşımı bulmak istiyorum deyin; evliliğin amacı bu olmalı bence. Yoksa sırf evlenmiş olmak için yıllarca bir adamla aynı evi, yatağı, hayatı niye paylaşayım?

Valla kafaya takılmayacak gibi değil ki yakın arkadaşımla 7/24 evlilik konusunu konuşuyoruz

32 yasinda evlendim iyki de oyle olmus yaşla degil duygularla evleniliyo guvendigin sevdigin biri karsina hangi yaşta cikarsa o zaman evlenirsin. Cocuklara da bakma onlara kalsa yarin evlenirler okumaktan daha kolay geliyo akillari ermedigi icin ama koca koca insanlar da garip garip tepki veriyo onlari da cocuk say hahaha

Bence yasinizdan buyuk gosteriyorsunuz. Biraz estetik ve makyajla, giyim tarziyla yasinizdan daha genc gorunmeyi deneyebilirsiniz. Ogrencileriniz sizi daha yasli saniyor bence, tepkilerinden bunu anladim.

Geçen bir öğrencimle aramda geçen diyalog şöyle:
Önce yaşımı sordu biri dedim 32.
-Öğretmenim sizin çocuğunuz var mı?
-Hayır yok.
-Neeeeee!? Öğretmenim nasıl oluyor ya?
Benim annem sizden 1 yaş küçük.
Üstüne 3. kardeşime hamile.
Siz ondan büyüksünüz ve hiç çocuğunuz yok.
Çok tuhaf değil mi?

Yani canım anladığım kadarıyla öğrencilerin üniversite ve ders kafasında değiller. Biz de geçtik lise yıllarından. Hatta bir hocamız bekardı 30yaşlarında. Yüzüne söylemeyi geç hiç neden evlenmediğini sorgulamamışızdır. Çoğumuzun işi üni kazanmaktı ve derslerden yüksek almaktı çünkü. Demem o ki öğrencilerin bidaha böyle şeyler derse tavrını net koyup konuyu kapatmalısın. Senin gibi tatlı bi öğretmen olunca çekinmemişler anlaşılan :) Ha görüş açılarını da değiştirebilirsin tabi ama bilemiyorum değişir mi :) takılmaaa, İnşallah hayırlısı olsun hakkımızda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…