Öncelikle, 29 yaşında bekar biri olarak selam ederim.
Geçenlerde bir kursa başladım. Kursa gelenlerle tanışıyoruz. Muhabbet yaş meselesine geldi. Bana yaşım soruldu. 29 deyince " Aa hiç göstermiyorsun." falan diyorlar ama anlıyorum, yani rakam bi büyük geldi onlara
Sonra "Evli misin ?"diye sordular. Zaten yaştan sonra bu soru hiç şaşmaz . Hayır deyince birisi hayretler içinde kalarak " Aa niye evlenmedin?" dedi. Ben de nasip bu işler dedim, kapattım. Ama insanlar hadsiz onu anladım. Niye evlenmedin, niye boşandın, niye çocuğun olmadı ... diye gider bu sorular.
Vallahi millet ne düşünür zerre umrumda değil. Çok değil birkaç ay önce, evlilik hazırlığı yapıyordum,şimdi ise yalnızım ,huzurluyum.Kendimi olduğum gibi hissediyorum. Şimdi kafam da kalbim de çok rahat. Onca şey yaşadıktan sonra bir şeyi çok iyi anladım: " Huzur insanın içinde. İç dünyanda huzurlu değilsen, evli de olsan, çocuğun da olsa , dünyayı senin ellerine de verseler mutlu olamazsın.
Tabi insan istiyor, bir hayat arkadaşım olsun, iyi kötü her anımı paylaşayım, şöyle başımı yaslayacağım bir omuz olsun. Ama nasipten ötesi yok.Elbet vardır zamanı. Beklemek gerek. Gönlünüzü ferah tutun. Allah hayırlı zamanda, hayırlı insanlarla karşılaştırsın.