30 yaşında bekar olmak...

summerwine88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2018
99
80
38
30 yaşındayım ve evli değilim. Bu durum beni zaman zaman düşündürse de kafama takmamaya calisiyordum. Hayatıma devam ediyordum. Ama şuan kendimi çok mutsuz ve umutsuz hissediyorum. Bugün derste öğrencilerimle sohbet ederken bir tanesi evli olup olmadığımı sordu. Evli olmadığımı söyleyince yüzlerindeki ifadeyi görmeliydiniz. O kadar şaşırdılar ki anlatamam. Bu nasıl olur dediklerini duydum. O an kendimi o kadar garip hissettim ve utandım ki anlatamam. Sanki bu dünyadan değilmişim, dünyanın en anormal insanı benmişim gibi. Sonra biri yaşımı sordu ve ben şaka yollu konuyu değiştirdim. Yaşımdan utandım resmen. Evlenmeyi ben de istiyorum ama olmuyor. Karşıma çıkan insanlara karşı bir şey hissedemedim. Hoşlandığım bir kişi oldu o da benden hoşlanmadı. Muhtemelen bundan sonra da böyle devam edecek. Evliliğe dair bir umudum kalmadı . Bu duruma alışabilirim ama insanların tavırlarına alışamıyorum. Kendimi vebalı gibi hissediyorum. Keşke kağıt üzerinde evli olsam da daha normal bir hayat sürsem bile dedim içimden . Böyle işte... Biraz dertlesmek istedim.

Öğrencilerin ne düşündüğünü niye umursuyorsunuz ki? Çoluk çocukken biz de 24 yaşımda evlenir 26’da çocuk yaparız derdik. Şimdi bakınca ne kadar yanlış olduğunu, hayatın matematikle yürümediğini görüyorum.

Bir de bdvye konu açmışsınız. Bir bakın şuradaki konuların %90’ı kötü evliliklerden kaynaklı. Kötü bir evliliktense bekarlık 40 kat daha iyidir. Özgürlüğünüzün tadını çıkarın. Hem 30 yaş ne ki aaaa

Kendinizi dibe cekmeyin lutfen..
Bunu soranlarin ergen oldugunu dusunuyorum.kaldiki gunumuzde insanlar
Okuyup meslek sahibi olarak 30 unda evleniyor.
33 yasindayim ve anneyim yasadigim onca zorlu hayat tecrubesi bana zaman zaman keske evlenmeseydim dedirtiyor.
Cocuklarim aklima gelince iyikide olmuslar diyorum.
Bir kadinin en guzel cagidir bnce 30 lu yillari, hem guzeldir hemde zeki

Bence asla kendinize dert etmeyin.Çünkü asla dert edilmeyecek bir mesele bu.Bende 28 yaşındayım.Ve bu sene evlendim.Yani geç evlenmek yada evlenmemek bir sorun değil ki.Tek başına ömrünün sonuna kadar yaşayan insanlar var.Tercih meselesi ki iş güç sahibi ve evlenmek için evlenme derdinde olmayan bir kadınsınız.Bu yönüyle kendinize haksızlık edip üzülmeyin.Evlenmiş olmak için evlenmek hayatınızın hatası olur.Şayet istiyorsanız da umarım çook aşık olur mutlu bir evlilik sürdürürsünüz.

Sirf evlenmek icin evlenmek gercekten akil isi degil. Evlilik inanilmaz bir sorumluluk ve özveri istiyor (henüz 1 aylik evliydi :)). Ögrencileriz size saskin bakarken siz keske buna istisnaden gecistirmek yerine ne biliyim bununla ilgili güzel ve bilgilendirici bir konusma yapsaydiniz misal 30 yasinda henüz evli olmayan bir kadina öyle bir tepki verilmeyecegini. Bekarliginda bir tercih oldugunu. Evlenmek icin evlenilmemesi gerektigini falan.

Evli olmadığımı söyleyince yüzlerindeki ifadeyi görmeliydiniz. O kadar şaşırdılar ki anlatamam. Bu nasıl olur dediklerini duydum. O an kendimi o kadar garip hissettim ve utandım ki anlatamam.

Anaları babalarının hayata bakışını görüyorsunuz o çocukların yüzünde; aha buraya yazıyorum, benim çocuğumdan o ifadeyi alamayacak 30 yaşında hiçbir bekar hatunumuz, hatta "Örtmenim, doğru insanın karşınıza çıktığını çok güzel anlayacak yaştasınız, ne istediğinizi biliyorsunuz ne güzel" diyecek. Öyle görecek. ^_^

Öğrencileriniz ilkokul filan mı? Eşek sıpaları ya, mklular. :)
Liseyse de serseri ukala dümbelekleri, onları da görürüz
Utanmayın, bilakis anlatın, öğretmensiniz :)

Bunları sanki ben yazdım şoktayim :)

Evet öğretmenin görevi cehaletle mücadele etmek haklısınız. Ama gerçek hayatta işler slogan cümleleriyle yürümüyor. Öğretmenler de insan neticede. Sinirlerimiz çelikten değil. Bizim de komplekslerimiz var, ozguvensiz olduğumuz noktalar var. Öğretmenleri insan üstü yaratiklarmis gibi düşünmeyin lütfen.

35’de evlendim.Çok da iyi yaptım.Hiç üzülüp kendinizi yıpratmayın 30 yaş nedir ki?Sizin de karşınıza değer verip sevebileceğiniz biri elbet çıkacak.

Ben lisedeyken , 30 yaş çok büyük görünüyordu şuan ise gayet normal.
Sırf evlenmiş olmak için evlenmemek gerekiyor yani yaşım geldi evleneyim diye düşünmemeli insan.
Gerçekten evlilik çok zor iş, bir kumar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…