30 yaşında bekar olmak...

+1

Bu işler o kadar nasip kısmet işi ki. 32 yaşımda evlendim. Severek evlendik ve 9 ay icinde söz nişan nikah yaptık. Ne oldugunu hiç anlayamadım. Eşim karsıma çıkana kadar bende senin gibi karamsarlik icindeydim. Yaş oldu 32 bu saatten sonra kimle tanısıcam da sevicem de evlenicem diyordum. Tam evlilik sayfasını kapatıyordum ki olanlar oldu. Alnımıza yazılmışsa elin dilin baģlanıyor. 2 yıllık evliyim 3aylık bir kızım var. Geç evlendiğin zaman daha mutlu bir evliliğin oluyor sanki. Etrafımda ki evliliklere baktığımda kendimi şanslı hissediyorum ve iyi ki diyorum. Çok şükür diyorum. Sen de üzülme lütfen herşeyin bir zamanı var. O aşk gelip seni bulacak. Allahtan her zaman hayırlısı dile. İnşallah tez zamanda mutluluğu yakalaman dileğiyle :)

30 yas sendromu bu.inanin 30 bir milad oluyor.en guzel ve en zeki yillardir 30 lu yaslar.yaslaniyorum artik derken hayati farkedersiniz.ergenlikten cikip ozgur kaldigimiz kisiligimizi kimligimizi buldugumuz ozguvenin tavan yaptigi en guzel en verimli yillar.evlenmek istemeniz cok dogal cunku bir aile bir hayat kuracak olgunluga eristiniz.hersey kismet..ogrencilerinize gelince onlarda evliligi evcilik sanmayi baslarina gelince anlarlar.ayrica o soruyu soran ogrencilerinizde cok geri kafali cahiller kaale almaniz bile hata.sadece tuz biber olmuslar derdinize onlari umursadiginzdan degil.ne guzel mesleginiz var evlenirsiniz insallah bu zamanda yasmi kaldi eskiden di o sacma muhabbetler..

konu sahibi dediginiz gibi düşünse bunu yapardı
ama o da onları onayladığı ve onlar gibi düşündüğü için utanıyor zaten. kâğıt üstünde de olsa insanlar ne der sorusuna cevabı olsa yeter diyor.

summerwine hanım
sizin öğrencilerden elalemden once kendinizi birey olarak değerli görmeniz lazım. bekar olmak evli olmaktan önce kıymeti kendinden menkul bi insansiniz .
elalem illa ki bisi der evli olsanız çocuk sorar. siz kendinizi bilin. kıymetinizi bilin. elaleme göre hayat yaşamayın. kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. toplumun beklentilerini yaşamak zorunda değilsiniz.
o çocukların üstünüzde yaptirimi yok. siz onlara icten içe hak verdiğiniz için yaptırımları var. siz onların yorumlarını üstünüze yük ediyorsunuz.
hayatınız bir tane. onu kendiniz kendiniz için yaşayın. el-alem ne der diye onların standardına göre değil .

Hatirladigim bekar bi hocam vardi cok iyi bi kadindi cok severdim.. sert gibi durur ama altinda yumusacik bi kadin yatardi. Evlenmemisti hic ve evde kalmis derlerdi lisede ona cok uzulurdum.

Etrafta milyonlarca evli ama mutsuz cift var..mutlu olanda var tabii.. sirf evliler diye laf yemiyolar.. bu isler nasip, oteye gitmez

Bence keyfini çıkar derim...evlilik çocuk derken bir sürü sıkıntı çekeceksin yorulacaksın nasıl dinlensem diyeceksin...ben evliliğe hazır değildim ama evlendim sevdiğim için...şimdi 3 ay oldu bekar olsam diyorum

Maşallah ne güzel meslek sahibisiniz,koca ,cocuk derdi yok.yiyin için gezin keyfinize bakın.sizin yerinizde olmak isteyen cok kişi vardır eminim ,biri de benim.30 yasındayım ve saclarım beyaz dolu,ruhum 60 yasında

Bir öğretmenin böyle bir konu açmasına üzüldüm..
Oda insan ögretmen olmasiyla ne alaka yalnızlık sadece yaşayan bilir isterse çok üst makam olsun yalnizlik okadar berbatki uzun süreliyse istediğin kadar çevren arkadaşin olsun anlamsiz hepsi tabi iy bi eşin varsa allah hayirlisini versin herkesr

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz kişinin evliliği dünyanın merkezi gibi görmesine üzüldüm.
Öğretmenlerin bu konuda daha bilinçli olması lazım. Gelecek onların ellerinden geçiyor!
İnsani duygular bambaşka bu bambaska bir olay.

Aklıma ne geldi :) Seneler önce gerçekten Türkiye'nin en güzel üniversitelerinden birine girdim, çok şükür. Lise biter bitmez halasının oğluyla evlenen ve üniversiteye girmeyen bir arkadaşımla mezun olduğumuz liseye, hocalarımızı ziyarete gitmiştik. Hocalarımdan biri son sınıflara motivasyon konuşması yapmamı istedi. Sınıfa girdik ve inanın sınıftaki tüm kızlar sadece arkadaşıma eşiyle nasıl tanıştığını, nasıl evlendiğini, evliliğin nasıl bir şey olduğunu sorup durdular. Ay hatırladıkça gülüyorum. Ben bi heves "şöyle çalışın böyle kararlı olun" derkene kimse beni dinlemedi. Ben de tuhaf hissetmiştim yani sen çalış çabala sonra sıfır ilgi.

Sonra ben zamanı gelince güzel bir işe de girdim, çok erken denmeyecek yaşta güzel bir evlilik de yaptım. Ama arkadaşım hep pişman oldu o yaşta evlenip üniversiteye gitmediğine.

Demem o ki o yaşlarda gençler evliliği çok matah, en önemli şey zannediyorlar. Biz de öyle değil miydik. Ama zamanla görüyorsun ki kocaman bir hayatın bir parçası. Tamam önemli bir parçası ama. Siz okumuşsunuz, güzel bir iş sahibisiniz, kendinizi gerçekleştirmişsiniz. Şimdi evlilik kalmış ve çok da ideal bir yaştasınız bence. Öğrencilere de bunu anlatın olabildiğince. Siz de inşallah en kısa zamanda çok gönlünüze göre bir evlilik yaparsınız.

Evlenmek hayatın akışında illa olması gereken bir şey, zorunluluk değil ki. Karşına hayatını, hayatlarınızı birlikte yürütmek istediğin biri çıkarsa olabilecek bir şey. Boşver sen onu, bunu. Sonra görüyoruz mutsuz evlilikleri, boşa geçen ömürleri, sevgisiz büyüyüp topluma zararlı bireyleri.

Sevgili KK sakinleri kızı gaza getirmeyin boşuna daha erken evlenip ne yapacaksın diye
Bende 26 yaşındayım evlenemedim diye çok takıyorum kafaya ben bu yaşımda dert ediyosam 30 yaşındaki ne yapsın

ögrencilerinizin nasil bir ev ortaminda buyudugunu cok merak ettim

Sevgili KK sakinleri kızı gaza getirmeyin boşuna daha erken evlenip ne yapacaksın diye
Bende 26 yaşındayım evlenemedim diye çok takıyorum kafaya ben bu yaşımda dert ediyosam 30 yaşındaki ne yapsın
Bu işin erkeni, geçi yok ki. Evlenmiş olmak için saçma sapan biriyle mi evlenmek istersiniz yoksa belki biraz daha bekleyip size uygun insanla mı? Bakınız Muhterem Nur örneği..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…