• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Basenleri inceltmek için

İnceltme için her şeyden önce yine dönüp dolaştığımız tek olay, yeterli ve dengeli besleneceğiz. Vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içeri sokacağız. Aç kalarak kilo verilmez ;kilo alınır. Bunun altını çizerek söylüyorum. Yine oraya yönelik bir takım aktiviteler var. Özellikle direnç egzersizleriyle hem kalça hem de bacaktaki, o alttaki kasları güçlendirebilirsek, yağ yakımı daha üst sürelerde olur ;ama bir 6 hafta o direnç çalışmaları için kişi, kendini motive edecek o süreye kendilerine tanıyacaklar. Hanımefendilerin bu konuda çok büyük endişesi var. Aman kaslanmayım, kaslanırsam çirkin olur. Endişelenmesinler, hanımlar yine genetik ve hormanal yapılarına bağlı olarak o kadar kas kitlesi çabuk artmaz ;ama balerinlerin o alt bölgede ki kasları ama onlar daha 5 yaşından 20 yaşına kadar bala yapıyor, parmak ucunun o şekilde kalınlaşıyor kasler yoksa, gidip salona 1-2 kiloluk ağırlıklarla çalışma, direnç çalışması yaptığımızda o taraf genişlemez. Bir terazinin bir kefesine 1 kilo pamuk koysunlar öbür tefesine 1 kilo kurşun koysunlar. Pamuk yağ, kurşun kastır. Giden 1 kilo yağ kalça bölgesinden, gelen 1 kilo kassa, pamuk kurşun gibi küçülür, genişlemez. Bu endişeden uzak dursunlar.

Nohut Salatası

Malzemeler

250 gram yoğurt
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
10 adet küçük domates
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı

Nohutları bol suda 3-4 saat ıslatın. Tuz ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 1 saat orta ateşte haşlayın. Soğumaya bırakın. Sarmısağı ve soğanı soyun. Soğanı ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maydanozun yapraklarını koparın, yarısını ince kıyın. Diğer yarısını bir kenara koyun. Küçük domatesleri yıkayın, dörde bölün. Hazırladığınız malzemeleri (kıyılmamış maydanoz yaprakları hariç) dikkatlice karıştırın. Sirkeyi tuz ve karabiberle hafif çırpın, zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek yeniden çırpın ve malzemeyi ilave edip karıştırın. Nohut salatasını 30 dakika ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce maydanoz yapraklarını ilave edin.

Kaşar Peynirli Kereviz Çorbası

MALZEMELER
¤ 3 adet kereviz
¤ 2 adet soğan
¤ 1 kase kaşar peynir (rendelenmiş)
¤ 1 paket göğüs tavuk eti
¤ Tuz
¤ Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kerevizlerin etli kısımlarını küp küp doğrayın.
Daha önceden haşladığınız tavukların suyuna 2 bardak daha su ekleyerek kerevizleri kaynatın.
Göğüs tavuk etlerini ve kerevizleri mikserden geçirerek çorba suyunda 10 dakika kadar daha pişirin.
Servis yaparken üzerine kaşar peynir ekleyin.

Şifalı bitkilerle zayıflayın

Şişmanlık; alınan kalori miktarının, yakılan kaloriden daha fazla olması sonucu ortaya çıkan bir metabolizma bozukluğudur. Bilhassa sırt, kol, bacakların üst kısımları, kalçalar ve karın bölgesinde aşırı derecede yağ birikir. Yüz ovalleşir; hareket etme kabiliyeti azalır. Dolaşım sisteminde de bozukluklar görülür.

İstatistiklere göre; şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar ruhî veya sinirsel hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle, şişmanlıktan kurtulmak için diyet ve beden hareketleri yapmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir:

Reçete 1
Malzeme: Limon, greyfurt, bal, su

Hazırlanışı: 3 tane limon ile 2 tane greyfurt, kabukları soyulmadan inci ince kesilir, üzerine, 4 su bardağı su konulur. 15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir. 15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür. Sabah akşam birer su bardağı içilir.

Reçete 2

Malzeme: Limon, şeker, su

Hazırlanışı: 1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur. Karıştırıldıktan sonra içilir.

Reçete 3

Malzeme: Papatya, limon, su

Hazırlanışı: 4 bardak kaynak suya, 1 çorba kaşığı ufalanmış papatya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur. 6 saat bekletildikten sonra süzülür. Saat 10:00 ve 15:00′te birer çay bardağı içilir.

Reçete 4

Malzeme: Atkuyruğu (tilkikuyruğu, zemberek otu), su

Hazırlanışı: 4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. Yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Saat 10:00, 15:00 ve 21:00′de birer çay bardağı içilir.

Reçete 5

Malzeme: Kiraz çöpü, su

Hazırlanışı: 6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur. 12 saat bekletilir sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir. Süzüldükten sonra saat 10:00, 15:00 ve 21:00′de birer çay bardağı içilir.

Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar

• Reçetelerde verilen miktarları aşmayın.

• Uygulamak üzere seçtiğiniz reçeteyi 14 günden fazla kullanmayın.

• Çabuk zayıflamak için aşırıya kaçmayın.

• Yavaş yavaş zayıflayın.

• Her gün, hiç olmazsa yarım saat yürüyün.

BUGÜNLÜK YETER DEĞİLMİ KIZLAR SIKMAYAYIM SİZLERİ

KIZLAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SİZLERDEN HAREKET BEKLİYORUM

YAPTIĞINIZ SPOR VE EGZERSİZLERİ YAZMANIZI
YEDİKLERİNİZE DİKKAT ETMENİZİ
VE KENDİNİZİ SEVMENİZİ İSTİYORUM
KENDİNİZİ SEVİN Kİ ZAYIFLAYASINIZyerimseniben

MERHABALAR..SİNİRLERİM ÇOK BOZUK ARKLADAŞLAR..KESİN DEPRESYONA GİRMİŞİM BEN..SABAHTAN BERİ AĞLAMAKLIYIM..MORALİM 00000000000...KENDİMİ ARTIK NASIL MOTİVE EDİCEĞİMİ ŞAŞIRIYORUM....İNŞALLAH DAHA FAZLA KENDİMİ KAYBETMEM..

NEYSE DÜN AKŞAM YEMEĞİM:
2 KAŞIK PİLAV ÜSTÜ 2 KAŞIK K. FASULYE,
2 KAŞIK YOĞURT,
5 ADET KANAT BUT..

2 KUPA ŞEKERSİZ ÇAY..

SABAH:09:30 DA
2 DİLİM TAHILLI EKMEK,
1 DİLİM PEYNİR,
1 ADET YUMURTA,
K. BİBER..
1 KUPA YEŞİLÇAY...

BYY KIZLAR..:a015:

14. takim ****84 ETAP***

nukeray ( 66.0/67.0 /-1.0/-1.52 %)
serince84 (73.0/72.5 /0.5/0.68%)
s2000( 70.0/70.0/0.0/0.0%)
sumilat( 62.8/63.4 / -0.6/-0.96 %)
haysem (/69.0/68.0 /1.0 /1.45 %)
gayem ( 71.5/ 71.0/0.5 /0.69%)
rose14 ( 86.0/85.0/1.0 /1.16%)
neslihan ( 76.0/76.0/ 0.0/0.0%)
psoriasis(70.0/69.0 /1.0 /1.43 %)
eylulce(/89.0/89.0/0.0/0.0%)
Sympathique(59.8/59.8/0.0 /0.0/%)
14.TAKIM TOPLAM KILO (793.1/790.7/2.4/0.30%)

canim kontrol ederseni sevinirimm opuldunuz ayrica namcim listemide hazirladigin icin sagolasin aslinda ben bugun bilerek gec geldim ben y okken ne yapacaklar diye bir arkadasa ceza vermistim ama nerde sen hazirlamissin listeyii gerci ben bekliyecektim daha ama siz acele ediyorsunuz oyuzden liste hazir canimm tekrar sagol

Son düzenleme:

TAKIMIMIZIN GURURU 1.CİSİ
2.CİSİ
3.CÜSÜ OLAN ARKADAŞIMI KUTLUYORUM
YUKARIDAKİ ÜNVALARIN HEPSİNİ

COMPASS ROSE ALMIŞTIR(KIZ TARİHE GEÇECEKSİN NASIL BECERDİN 1,2VE 3 OLMAYI)
HEPİNİZİN HUZURUNDA(UYUYANLARIDA BURADA SAYIYORUM):hooray:a.s.:nazar:VERİYORUM

bu hafta aç gezmemin bir yararı olacağını biliyordum :teytey:
tabi ki en büyük yararı benim için kilomun azalması ama verdiğin ödüller için de çoook teşekkür ederim. a.s.
Hadi bakalım bir dahaki hafta yine ben alırım 1.liği 2.liği 3.lüğü diyorum ve yarış ilan ediyorum. Ama en önemli hedefim 1.lik. :teytey:

merhaba kızlar,
sabah kahvaltım beyaz peynirli domatesli tost yedim.
aslında 1 dilim yemem gerekiyordu ama aşırı aç uyandım o yüzden tost yaptım yani 2 dilim ekmek yemiş oldum.
Sağlık olsun ne diyelim.
1 bardak çay içtim.
Şimdi de yeşil çay ile mate çayını karıştırıp içtim böyle daha güzel oldu onu içiyum.
Öptüm hepinizi

arkadaşlar benim kilom aynı geldi ama benim çok kötü bir (çok afedersiniz) kabızlık sorunum var bu gün 4 gün oldu bir rahatlasam eminim fark edecek birde çok şiştim yani gazımda çok bu mesajım için özür dilerim ama ne yapsam işe yaramadı öyle gerginim ki

şimalcim akşamdan 4-5 sarımsağı yutabileceğin boyutlarda kes suyla hap gibi yut.sabah tuvatlete parfüm şişesiyle girmeyi unutmadelikafadulden

selam bacular
dün dışarda 3 saat dolaştıktık oğluşumla azcık kar yağdı bizimki bayıldı anne kardan adam olucaz ya burnumuza havuç takarlarsa diyip durdu ama neşesi görülmeye değerdi.
dün akşam yediklerime gelince balık.azcık mısır ekmeği ve bol salata oldu menüm.sonrasında arkadaş yaş pasta yapmış getirmiş azcık ondan tırtıkladım muzlu olması şansımdı ben meyvalı pasta sevmem çünkü.2 bardak tatlandırıcılı çay

bernuşum canım ,sıkıntın neyse ALLAH yardımcın olsun.kendini bırakma bol bol papatya çayı iç sinirlerine iyi gelir canım.bide bitkisel bir hap var onu kullan istersen depresyona girmeni engeller.tabi depresyon ilacı kullanıyorsan beraber kullanılmıyor.

bu aralar bende felaketim tatlı düşkünlüğümden anaşıldığı gibi.yoksa kromdan sonra çikolatayı tatlıyı unutmuştum.sabah akşam almaya başladım kromu papatya içiyorum.melisa (oğulotu )aldım oda iyi geliyormuş sinirlere.
sabah 7 de kocişi uğurlamaya kalktığımda 2 günkurusu 2 bardak su sonra yine yattım uyu uyan 12 de kalkıyorum sinir oluyorum kendime yaaaaa:mymeka::mymeka:ah erken kalksam artık

sonra 12 ;00de lahana kapsülümü aldım yarım saat sonra 1 bardak süt ve 2 tane N**** (Siyahi) yedim.(lisede tek favorimdi süt ve N**** (Siyahi) yarım litre pastorize sütü 1 paket N**** (Siyahi) ile yerdim hocalar gülerdi halime)
sonrada sütlü neskafe içtim .çenem düştü valla toplayıp çenemi yerden gidip işlerimi yapayım.birsürü ütü ev işi beni bekliyor.öptüm siziŞenizŞeniz

tatlım bir diyet liste hazarladım demiştin
unuda bizimle paylaşırsan

kesin haftaya vereceksin ben inanıyorum(tabiki bende diyet yapacağım)

nam abla basladığım diyeti zaten kkdaki diyet listeleri bölümünde 2.5 ayda 14 kilo verdiren diyet diye bir başlık var ordan daha ayrıntılı ulaşabilirsiniz.ama ben sadece liste kısmını yazayım :
Önce 2 bardak suyumuzu içelim ve suyla beraber 2 kuru kayısı yiyelim.

KAHVALTI : 08.00-09.00

1 DİLİM KEPEK EKMEĞİ (1 gün kepek ekmeği bir gün beyaz ekmek yiyebilirsiniz çünkü hep kepek ekmeği yemek saçlarımızı döküyor)
Kibrit kutusu peynir (yağlı hatta tam yağlı bile olabilir eğer peyniriniz lor peyniri yada yağsız peynirse 2 kibrit kutusu olabilir)
1 SALATALIK
1 DOMATES(büyük yada orta boy olabilir)
1 bardak süt ( az yağlı yada light(yağsız) süt)
1 ÇERLİSTON BİBER
5 ADET ZEYTİN (siyah yada yeşil olabilir ,dönüşümlü yiyebilirsiniz yeşil zeytinin kalorisi daha azdır)
isteğe bağlı ki ben genelde yaparım bir avuç maydonozu doğrayın çok az zeytin yağı bol limon sıkın ve az isot serpin üstüne .bence çok lezzetli .

arkadaşlar sabit kahvaltı bu ama yağsız menemen tarzı şeyler ekliyebilirsiniz haftada 1 yada iki kez haşlanmış yumurta yiyebilirsiniz :)
evet arkadaşlar bence kahvaltı gayet güzel

ARA ÖĞÜN 10.00-10.30

1 PORSİYON MEYVE (porsiyonun açılımı mesela 1 orta boy yeşil elma ,1 portakal diğer küçük taneli meyveler için 1 avuç:1 porsiyon demek arkadaşlar)
YASAK MEYVELER: MUZ ,ÜZÜM,İNCİR .. ) ayrıca elmayı mümkünse yeşil elma olarak yiyin arkadaşlar daha az kalorili:)
YADA YARIM AVUÇ TAZE FINDIK( BENCE DÖNÜŞÜMLÜ YAPIN)

ÖĞLE 12.30-13.00

HAFTADA 2 GÜN ÇORBA İÇİN
BOL SALATA (arkadaşlar büyük bir göbek alıosunuz yarısını yıkayın doğrayın içine biraz kırmızı lahana 2 tane yada 3 tane taze soğan çok az zeytinyağı ,bol limon yada sirke çok az tuz ) Lezzetli salatamız oldu :)
3 KÖFTE BÜYÜKLÜĞÜNDE ET (ama arkadaşlar kırmızı eti haftada 1 yada 2 tercih edelim tavuk eti tercih edioruz ,tavuk etinin en yağsız kısmı gögüs kısmı ama çok kurudur bunun için diğer kısımlarınıda yiyelim burada önemli olan derisini yememek çünkü kalori bombası orada:)et yemeğimizi genelde öğlen yiyelim ama isteyenler sebze yemeğide yiyebilir ) kuru soğan tercih etmeyin iştah açar taze soğan
zayıflatır!
DİYET YOĞURT YADA AYRAN
1 DİLİM KEPEK EKMEĞİ

ARA ÖĞÜN :1 PORSİYON MEYVE YADA YARIM AVUÇ TAZE FINDIK)

AKŞAM :17.00 -19.00
6 YEMEK KAŞIĞI SEBZE YEMEĞİ (yağ bir tatlı kaşığı)
YASAK SEBZELER: nohut, bezelye ,havuç,patates
BOL SALATA
DİYET YOĞURT YADA AYRAN
1 DİLİM KEPEK EKMEĞİ

19.00 DAN SONRA YATMADAN 2 SAAT EVVELE KADAR 1 PORSİYON MEYVE
YİYEBİLİRSİNİZ.

AYRICA AYDA BİR YADA 2 HAFTADA BİR SERBEST GÜN YAPIN İSTEDİĞİNİZİ YİYİN AMA 18.00 DEN SONRA YEMEYİN.

ARKADAŞLAR LİSTEYİ BEĞENİRSENİZ VE İSTERSENİZ DAHA BİRÇOK ÖNERİM VE DİYET YAPTIĞIM LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ VERİCEM. TEŞEKKÜRLER.VE ŞUNU BİLİN 75 KİLO İSENİZ HAFTADA 750 GR VERMEK NORMAKDİR 64 İSENİZ 640GR NORMALDİR .VE SİZ SİZ OLUN AYDA MAX 6 DAN FAZLA KİLO VERMEYİN .SADECE KASLARINI GİDER ÇÖKÜK BİR YÜZÜNÜZ OLMASINI İSTEMİYORSANIZ DİYETİM İDEAL
galp adındaki arkadaşımızın yazmış olduğu bir diyet bu...kendi yaptığı diyet yemekleride yazmış.dediğim yerden bakabilirsiniz..

3.TAKIM ****84. ETAP ****
sılagul(64.5///%)
bernuş ( 72.5/ / / %)
cici35 ( 72.0/ / /% )
kararsız ( 59.5/ / /%)
selin34 ( 67.0/ / /% )
compass rose ( 78.0/ / /%)
cabik (79.6///%)
ŞİMAL(93.7///%)

3. TAKIM TOPLAM KİLO ( 586.8///% )

KIZLAR YENİ ALDIĞIMIZ ARKADAŞ ORTALIKLARDA YOK O YÜZDEN İSMİNİ YAZMADIM

canm ben bu mesaji yazdigim günden sonra cok hastalandim atesm eklem agrilarim fln wardi...yeni yeni kendime gelyiorum:S
iiylestigimi farkeder etmez de diete basladim...hem söz werdimm asla birakmiycam die birakirmiyim burayi..
bugün basladim yediklelrime dikkat etmeye...
ztn hastaliktan dolayi 67,5 kiloya inmisim 69 dan..
fazla istahm yokk...

sabah tost light peynirli,
öglen kücük kase meyvali yogurt
aksam ise spaghetti yagsiz..ve arada yesil cay, aksamlari ise siyah cay:dance:

iyi akşamlar kızlar

20:30 geldim spordan duş filan derken ancak gelebildim

öğlen
12:45 1 kase yeşil mercimek çorbası
1 dilim ekmek

ara yarım litre su
16:30 1 tabak makarna(spora gideceğim için erken yedim)

yarım litre sporda su

yarım litre su şimdi duşdan çıkınca

MERHABALAR..SİNİRLERİM ÇOK BOZUK ARKLADAŞLAR..KESİN DEPRESYONA GİRMİŞİM BEN..SABAHTAN BERİ AĞLAMAKLIYIM..MORALİM 00000000000...KENDİMİ ARTIK NASIL MOTİVE EDİCEĞİMİ ŞAŞIRIYORUM....İNŞALLAH DAHA FAZLA KENDİMİ KAYBETMEM..

NEYSE DÜN AKŞAM YEMEĞİM:
2 KAŞIK YOĞURT,
5 ADET KANAT BUT..

2 KUPA ŞEKERSİZ ÇAY..

2 DİLİM TAHILLI EKMEK,
1 DİLİM PEYNİR,
1 ADET YUMURTA,
K. BİBER..
1 KUPA YEŞİLÇAY...

HAYIRDIR GELİNLERİN GELİİNİ NE OLDU SANA
NAZARMI DEĞDİ YOKSA

bu hafta aç gezmemin bir yararı olacağını biliyordum :teytey:
tabi ki en büyük yararı benim için kilomun azalması ama verdiğin ödüller için de çoook teşekkür ederim. a.s.
Hadi bakalım bir dahaki hafta yine ben alırım 1.liği 2.liği 3.lüğü diyorum ve yarış ilan ediyorum. Ama en önemli hedefim 1.lik. :teytey:
İNŞALLAH HAFTAYADA BÜTÜN ÜNVANLAR SENİN OLUR DİYORUM Kİ(YARIŞIN ARANIZDA)
şimalcim akşamdan 4-5 sarımsağı yutabileceğin boyutlarda kes suyla hap gibi yut.sabah tuvatlete parfüm şişesiyle girmeyi unutmadelikafadulden
:roflol:
selam bacular
dün dışarda 3 saat dolaştıktık oğluşumla azcık kar yağdı bizimki bayıldı anne kardan adam olucaz ya burnumuza havuç takarlarsa diyip durdu ama neşesi görülmeye değerdi.
dün akşam yediklerime gelince balık.azcık mısır ekmeği ve bol salata oldu menüm.sonrasında arkadaş yaş pasta yapmış getirmiş azcık ondan tırtıkladım muzlu olması şansımdı ben meyvalı pasta sevmem çünkü.2 bardak tatlandırıcılı çay

bernuşum canım ,sıkıntın neyse ALLAH yardımcın olsun.kendini bırakma bol bol papatya çayı iç sinirlerine iyi gelir canım.bide bitkisel bir hap var onu kullan istersen depresyona girmeni engeller.tabi depresyon ilacı kullanıyorsan beraber kullanılmıyor.

bu aralar bende felaketim tatlı düşkünlüğümden anaşıldığı gibi.yoksa kromdan sonra çikolatayı tatlıyı unutmuştum.sabah akşam almaya başladım kromu papatya içiyorum.melisa (oğulotu )aldım oda iyi geliyormuş sinirlere.
sabah 7 de kocişi uğurlamaya kalktığımda 2 günkurusu 2 bardak su sonra yine yattım uyu uyan 12 de kalkıyorum sinir oluyorum kendime yaaaaa:mymeka::mymeka:ah erken kalksam artık

sonra 12 ;00de lahana kapsülümü aldım yarım saat sonra 1 bardak süt ve 2 tane N**** (Siyahi) yedim.(lisede tek favorimdi süt ve N**** (Siyahi) yarım litre pastorize sütü 1 paket N**** (Siyahi) ile yerdim hocalar gülerdi halime)
sonrada sütlü neskafe içtim .çenem düştü valla toplayıp çenemi yerden gidip işlerimi yapayım.birsürü ütü ev işi beni bekliyor.öptüm siziŞenizŞeniz
MAŞALLAH OĞLUŞUN İYİ EĞLENMİŞ
yine ben ve yine geç kaldım =( neyseki 100 gr almışım zaten - yönde bir katkım olurdu yani.=(

Söz veriyorum hafatay tam zamnına bildirim yapıcam =)
HAYATIM HAFTA İÇİ HGİÇ UĞRAMIYORSUN LÜTFEN DAHA FAZLA PAYLAŞIMDA BULUN Kİ BURANIN FAYDASINI ANCAK ÖYLE GÖRÜRSÜN
compass_rose bende tebrik ediyorum seni maaşallahh.darısı başımıza.yarış ilan ediyorum demişin ama ıı ııhh kimse cesaret edemez heralde :)) çok iyi gidiyosun.tekrardan tebriklerrr

ASLINDA ÇOK GÜZEL SÖYLÜYORSUN ARADA ÇEKİŞME OLUNCA DAHA GÜZEL VERİYOR İNSAN KİLOYU

NEYSE DÜN AKŞAM YEMEĞİM:
2 KAŞIK YOĞURT,
5 ADET KANAT BUT..

2 KUPA ŞEKERSİZ ÇAY..

2 DİLİM TAHILLI EKMEK,
1 DİLİM PEYNİR,
1 ADET YUMURTA,
K. BİBER..
1 KUPA YEŞİLÇAY...

canım ya kendine dikkat et canım hayatta hiç birşey insanın kendinden ruh ve beden sağlığından önemli değil lütfen canım bir şeylerle ilgilen kendini zorla hoşlanacağın şeyler yap

selam arkadaşlar takımımızın medarı gururu compass rosa cım tebrik ediyorum darısı başıma daha doğrusu başımıza kızlar bugün feci yorucu ama güzeldi sabah hafif bir kahvaltı yaptım okulda 5 sınıf geziye gittik altındağda bilim merkezine yorulduk ama değdi çocukların çok hoşuna gitti akşamda dünden kalan bezelye pilav çorba vardı 1 kepçe çorba 1 kaşık bezelye 1 kaşıkta pilav yedim
bu arada arkadaşlar yarın giremeyebilirim sabah kurs var akşamda ispantadan kardeşim gelecek anneme süpriz doğum günü yapcaz okuldan gelince hazırlık yapmam lazım vaktim olmayabilir hadi öptüm canlarım

Back