Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

selam bacular
dün akşam 3 kaşık pilav ve 6 adet isveç köfte yedim 1 bardak ayran
sonrasında çay ve çikolataklava:klava:ben varya ben tam dayaklığım bu aralar milletin üzülünce iştağı kaçar benim açılıyor hiç yemediğim kadar yemek yiyesim geliyor çikolatanın kazanına düşşem yalar yutarım üzülünce ama bu gidişata dur demem lazım bide çok uyuyorum buda kötü kilo vermemi engelliyorklava:

merhaba kızlar

13:30 da temizliğim bitti
telefon üzerine telefon bir komşum var zorla ona gittim öğlen yemeğini orada yedim

14:45 2 yemek kaşığı patates salatası
2 patatesli börek(sıgara böreği gibi ama fırında)
yarım dilim kek(ısırar üzerine)
2 bardak çay şekersiz

16:00 gibi kalktım sıkıldım
30 dk. Yürüyüş yaptım yağmur altında

ohh iyi yapmışssın valla o kadar ısrardan sonra bunalmışsındır, yağmur iyi gelmiştir a.s

ben hiç hoşlanmam ısrarcı insanlardan benim HAYIRım HAYIRdır. İyi yaptıklarını sanıyorlar aslında iyi niyetliler ama kötü yapıyorlar. Sen kilo vermeye çabala... Neyse devam etmeyeyim ben biraz bu konudan müzdaribim de.

dün gece 1 tane elma 1 tane de havuç yedim.
Sabah nedense canım yemek yemek istemedi.
1 kupa 1 şekerli nescafe içtim.
Sonra da 1 tane kepekli galeta yedim.
öğle 1 simit 1 bardak ayran.
Akşam yemeğinde de 3 tane kabak dolması yedim bol salata ile.
Tabi dolmaların üstüne de yoğurt döktüm.

1 saat yürüdüm. Nam ablacım dediğin gibi yapıyorum zaten başta yavaş başlayıp sonra hızlanıyorum ama yine de koşma derecesinde değil hızım.
Bugün daha hızlı yürüdüm. Koşar adım derler ya öyle işte.
Öptüm hepinizi.

dün akşam
21:00 1 kupa yeşil mercimek çorbası erişteli
22:00 1 dilim ekmek

sabah
07:00 2 bardak su ve ilaçlarım
07:30 yarım litreye yakın su
08:00 1 kupa 1 şekerli kahve

kızlar tuzlu birşeyde yemedim ama nasıl su istiyor canım anlatamam
birazda boğazım gıdıklanıyor onunda etkisi olabilir
yani hasta olacak gibiyim grip anlamında

Zayıflatan bitkiler

Yaz yaklaşmaya başlayınca spekülasyonlar da başlıyor, bu bitki zayıflatıyor, şu bitki zayıflatmıyor, şu bitki yağ yakıyor bu bitki ödem atıyor diye. Bunların bir kısmının bilimsel dayanağı var, bir kısmının ise yok,

İşte size bilimsel dayanağı olan zayıflatan bitkilerin en etkilileri:

Mate Yaprağı

Enerji verici, canlandırıcı etkilerinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkileri var. Yeşil çaydan daha kuvvetli bir antioksidandır.

Kafeinin sağladığı bütün canlandırıcı ve metabolizma hızlandırıcı etkilere sahiptir ama onun yaptığı yan etkileri yapmaz. Yağ yakıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve enerji verici etkileri ile kilo vermek isteyen kişiler için mükemmel bir yardımcıdır.

Yeşil Çay

İçeriğindeki 'polifenolik' bileşenler, yüksek antioksidan özelliklerinin yanısıra yağ yakımını artırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir.

Yeşil çayın zayıflamaya yardımcı etkileri yağ yakımı ile de sınırlı değil, yemeklerle aldığımız karbonhidratların yavaş ve kontrollü yakılmasını sağlıyor, böylece kan şekeri yavaş yavaş yükseliyor, buna karşılık olarak da pankreastan insülin salınımı yavaş oluyor ve böylece yemekten hemen sonra oluşan açlık hissi önleniyor.

Yeşil çayın metabolizmayı artırıcı ve kan şekerini düzenleyici özelliklerinin yanısıra arındırıcı ve toksin atıcı etkilerinin de olması onu daha yıllarca zayıflama reçetelerinin baştacı yapacak.

Biberiye

Metabolizmayı canlandırıcı, hücre düzeyinde yağ yakımını artırıcı etkilerinden dolayı zayıflama reçetelerinde yer almayı hak ediyor. İdrar söktürücü ve toksin atıcı etkileri de zayıflamaya yardımcı olur.

Ayrıca kan ve lenf dolaşımını artırıcı özelliğinin olması onu selülit tedavisinde de değer kılıyor. Ben biberiyeyi sıklıkla fazla kilo ve selülit problemi bir arada olan hastalarımda kullanmayı tercih ederim.

Biberiye özütü içeren lokal masaj yağları da hem selülit hem de bölgesel incelmeye çok etkilidir. Hamilelerin ve yüksek tansiyonu olan kişilerin kullanmaması gereken bir bitkidir.

Kekik

Kekik hem baharat hem de etkili bir ilaçtır. İdrar söktürücü, metabolizmayı canlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkilerinden dolayı zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Sayısız şifa özelliklerinin yanısıra kuvvetli bir antioksidandır ayrıca sindirimi kolaylaştırmaktadır. Tansiyon yükseltici etkisinden dolayı, yüksek tansiyonu olanlar kullanmamalı ya da doktor kontrolünde kullanmalıdır.

Kişinin ek bir sağlık problemi bulunmuyor ise kekiği hem çay hem de baharat olarak kullandırıyorum. Vücuttan su atarak zayıflamaya yardımcı olan, ödem çözen bitkiler de zayıflamaya yardım ederler, çünkü sahip olduğumuz fazla kiloların bir kısmı fazla sudur.

Şunu önemle vurgulamak isterim, kesinlikle kilo vermek tek amacınız olmamalıdır, önemli olan sağlıklı ve vücuda zarar vermeden ideal kiloya ulaşıp o kiloda kalabilmektir. Elbette bitkiler gibi masum yardımcılardan istifade edilebilir ama hiçbir bitkiden tek başına mucize beklememek lazımdır.

Üstelik bazen bitkiler de yetmez, 'bitki özleri' kullanılır ki bunların doktor kontrolünde kullanılması şarttır. Zayıflamayı takıntı haline getirmemek, sağlıklı kiloda mutlu olmayı becerebilmek gerekir.

Esenlikle kalın, sağlıklı, mutlu ve güzel kalın.

Bağırsak gazı ve şişkinlik için limon suyu kürü

Sabah kalktığınızda şişkinliğiniz varsa,bağırsak gazınız varsa ve bu gazı çıkarmakta zorlanıyorsanız..

Sabah kalktığınızda aç karnına yarım bardak oda sıcaklığındaki taze suyun içine tam bir limonun suyunu sıkarak için. (İçine başka hiçbir şey katmayın.)Ardından 2-3 dakika evin içinde dolaşın.

Şişkinlik ve bağırsak gazlarının giderilmesinde mükemmel bir çözümdür.

Şişkinlik devam ederse öğleden sonra da aynı uygulamayı tekrar edin.

Uyarı : Limon suyu midenize zarar veriyorsa bu uygulamayı yapmayın.

Limon suyu kullanamıyorsanız 1 su bardağı kaynar suya 1 tutam melisa (oğul otu) koyarak 5-6 dakika demlendirdikten sonra süzerek için. Elde edilen melisa çayı aynı zamanda iyi bir sakinleştiricidir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

karlı bir ankara'dan herkese merhabalar,
Spiker gibi oldu
Ayy nam ablacım sen bir de dün gece görseydin çok güzeldi, her yer bembeyazdı.
Sabah kahvaltısında beyaz peyniri kepek emeğinin üsütne koydum fırına sürdüm. süper oldu yaa.
Yanında da açık çay içtim.

görüşmek üzere gidip biraz örgü öreyim

Nam ablacım sen örgü biliyorsun sana birşey soracğım.
Ben erkek arkadaşıma atkı örüyorum yalancı selanik modeliyle yani 3 ters 1 düz ama benimki yanlardan içe doğru kıvrılıyor.
Annem diyor ki onun kıvrılmaması lazım o atkı modeli diyor ama benimki kıvrılıyor sence neden dolayı olabilir?

TÜNAYDIN ARKADAŞLAR..NASILSINIZ..
DÜN ÖĞLEN ANNEM LE PAZAR YAPTIM,EVDE BİRKAÇ YAPILACAK İŞİ VARDI ONLARI HALLETTİM..SONRA CANI İSTEMİŞTİ BİZİM KARADENİZ TARAFINDA BİLİRLER,BİR KASE HASUDE TATLISI YEDİM..

AKŞAM: 19:30 DA:
1 KASE ÇORBA,
1 TABAK KABAK YEMEĞİ,
2 KAŞIK YOĞURT,
VE SALATA YEDİM..

21:00 DE 2 KUPA ŞEKERSİZ ÇAY,
22:30 DA 1 ADET PORTAKAL,

SABAH KAHVALTIM:
09:30 DA:
2 DİLİM KEPEK EKMEĞİ,
2 DİLİM PEYNİR,
1 ÇAY KLAŞIĞI BAL,
VE 3 KUAP ŞEKERSİZ ÇAY..

ŞİMDİLİK BU KADAR DAHA SONRA GÖRÜŞÜRÜZ KIZLAR..a.s

CANIMCIM KOLAY GELSİN..BEN DE BİLİYORUM O ÖRNEĞİ,ONUN PÜF NOKTASI VAR..EWET KIVRILMAMASI LAZIM..İLMEĞİNİ ATARKEN SONUNA GELEN KISIM HEP 3 TER 1 DÜZ 1 TERS OLSUN..GERİYE DÖNDÜĞÜNDE DE TEKRAR 3 TERS 1 DÜZ DİYE BAŞLARSIN HEP..BAŞTAKİ İLMEĞİ ÖRMEDEN ALABİLİRSİN..BİLMİYORUM ANLADINMI..YARDIMCI OLABİLDİMMİ..a.s.

Canım çok saol anlattığın için.
Ama örneği yanlış kurmuşum yaaa benimki 3 ters 1 düz lastik olmuş. 1 tane yünün yarısından çoğunu da geçmiştim. Şimdi napcam bilemiyorum.
Canım ben ilk ilmeği örmeden alıyorum o örmeden aldığım ters mi örülmüş oluyor hep?

EWET CANIMCIM İLK ALDIĞIN İLMEK 3 TERSİN İÇİNDE OLUCAK ŞEKİLDE ÖR..İLK ALDIĞIN HEP TER ÖRGÜYE GİRMİŞ OLUYO O ZAMAN..OK..a.s.

selam bacular
dün 1 mandalina akşamda 3 kaşık makarna 2 kaşık etli mantar sote yedim.gecede 00:30 gibi 1 kepekli ekmek ve poşette light ton balığı yedim 70 gr heralde bugün niyetliyim ALLAH kabul ederse sashur niyetine oldu balık ekmek

bu sabahta yarım dilim ekmek ve peyir yedim çay içtim
akşam oğlum anne okuldan gelince pizza yap bana dedi bende onunla beraber ince 1 dilim pizza yedim ama şu 5 li çayı çok ihmal ediyorum yapıpta içmeye alışamadım bir türlü üstelik ne kadar faydalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…