• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık evliyim ve ayrılıyorum

zararın neresinden dönersen kardır arkadaşım. keşke nişanlılık döneminde görebilseydin bazı şeyleri.
yine de bu bile erken sayılır.
bundan sonra hakkında hyırlısı olsun. kendimi senin yerine koydum büyük konuşmayayyım ama bende katlanamazdım.

merhaba durumunu anlıyabiliyorum.kendini üzme inceldiği yerden kopsun.bugün bunu yapan yarın neler yapmazki.artık duyguların yerine mantığını kullan ve okulunu ne olursa olsun bitir.yarın pişman olma.kendi ayaklarının üzerinde durman için annesine bu kadar çok bağlı olan bir insanla yaşamak zor olur merak etme ilahi adalet denen bişey var kayınvaiden bu gün sana yaptı ama yarın kızlarından çıkacak bunun hesabı :oklava::oklava::oklava:

kasaya engel koydurması biraz da eşini ve annesini iyi tanıdığından ileri geliyordur bence...biraz geç kalsa ondan da olacakmış.....burda altın önemli değil, kızı bir hiç yerine koymaları önemli diye düşünüyorum....çünkü bu yaptıkları onu iyice çaresiz bırakmak adına yapılıyor....belki onların maddi amacından çok bu ön plandadır...

madem rahat ve huzur vermeyeceksin neden oğlunu evlendirdin be kaynana!!!
Allah yardımcın olsun hava durumu gibi değişen kocadan eş olmaz valla..
bir daha şans vermeye gelmez bu aileler :kızgın:

işin cok zor kübra yasında cok genc baksana olanlara biri sana basıma bunlar geldi dese sen ne derdin?? evlenmeden önce hiçmi anlamadın bu adamın anasına bukadar düşkn oldunu nişanlılık döneminiz olmadımı sizin tatlım ya cok üzüldüm olanlara ama balık bastan kokar die bi laf vardır mutlaka evlenmeden öncede anlamıssındır bişeyleri die düsünüyrm...

valla ben de eşimi canımdan çok seviyorum ama yazın kısa bir ayrılık yaşadık....aramızda çok büyük bir çatışma çıktı....ikimizde öfkeli, ikimizde haklı çıkmaya çalışıyor..ben de o sinirle evi terkettim gittim ama sevdiğim kocamı o sinirle terkederken bile altınlarımı yanıma almayı ihmal etmedim....benim parayla pulla işim olmaz...şimdi desen cebinde kaç para var, 5 kuruş yoktur,kredi kartım bile eşimde....aynı parayı kazanıyoruz oysa ki...ama bir kadının kendini garantiye alması gerekiyor...çünkü nasıl olursa olsun ne şekilde ayrılmış olunursa olsun ayrılıktan kadın zararlı çıkıyor ve bir de yeni gelin için o altınlar çok değerli oluyor...maddi boyutunu değil gerçekten insan manevi boyutunu düşünüyor..o altınlar sanki onun gelin olduğunu tek göstergesi gibioluyor....ama o süreçte ben eve döndüm,altınları geri yerine koydum..eşimin haberi bile olmadı...aklının ucundan bile geçmemiş.....işte böyle....

kendimi hıyar gibi hissettim:)
düğünde takılan altınlar ne kadar onu bile bilmiyorum
eşimin ailesi evleri için harcadı ki benden izin alarak eşim verdi,ailenin böyle bir talebi olmadı.
tek bildiğim bu helal hoş olsun
geçenlerde de geri ödemeye başlamışlar
eşime neden alıyorsun die kızdım
o da annem zorla yolluyo dedi,
sonuçta allah korusun onlara bişey olsa
öbür tarafta ev lazım olmuyo bize kalıcak,

gerek senin yazdıklarını gerekse yorumları okudum aslımda hepsine katılıyorum diyebilirim ama hepimizin farkında olmadığı bişey var yanlış anlamadıysam eşinde okuyooooo çünkü beraber okula gidiyoruz dedin yani eşinde sen gibi ögrenci buda eşinin ailesine bagımlı oldugunu gösterir neden okulunun bitmesini ve ayaklarının üstünde durmayı beklemedin merak ediyorum hadi sen hemen evlenmek istedin ailendemi okulun bitsin bekle demedi kayınvalidenin yaptıklarını haklı bulmuyorum ama hiçbirşey nedensiz olmaz bence seninde hataların varki o insanlarda sana tepki veriyolar altınlar konusuna değinmişsin ordada kocana altınların peşinde demişsin ama sende bankaya gidip tedbir almışsın sensiz alamaz diye yani bence burda ikinizdede hata var tek hatayı eşinde düşünme
Ve bence o evlilik yürümez yürüse bile sen ve eşin okulunuzu bitirip ayaklarınızın üzerinde durursanız evliliğiniz kurtulabilir tabi şuda var uzak bi yerde altlı-üstlü değil
:delphin::kahve:

kendimi hıyar gibi hissettim:)
düğünde takılan altınlar ne kadar onu bile bilmiyorum
eşimin ailesi evleri için harcadı ki benden izin alarak eşim verdi,ailenin böyle bir talebi olmadı.
tek bildiğim bu helal hoş olsun
geçenlerde de geri ödemeye başlamışlar
eşime neden alıyorsun die kızdım
o da annem zorla yolluyo dedi,
sonuçta allah korusun onlara bişey olsa
öbür tarafta ev lazım olmuyo bize kalıcak,

üle ayn
ya boşan bize gelin gel yada beni Aras'a al :Saruboceq: kaydirigubbakcemile3
öperim o güzel yanaklarından Şeniz

bazen herşey nedensiz olur...
bazen bir taraf gerçekten masumdur...
eğer bu olayda masumiyetinize inanıyorsanız eşinizin ailesi çok kötü demektir...
böyle bir ailenin gelini olmak istemezdim...
canımın bu kadar acıtılmasına izin veren adama da koca demezdim...
seviyor muyum...o da dönmemei istiyor mu...sevgimin hatrına şu şartlarla dönerim derdim...kabul etti mi...ettiyse ne ala...
etmediyse herkes kendi yoluna...

Altınmış paraymış hepsi boş,kesinlikle aynı fikirdeyim arkadaşlarla..kaydirigubbakcemile5
Ancak karşımızdakinin niyetini biliyorsak tedbir almalıyız öyle değil mi? Kızcağız da keyfine engel koydurmamıştır bankaya herhalde..
3 aylık evliymiş,kıyamadım,daha kimbilir neler var anlatmadığı..
Çeken bilir ancak..benneyaptımki
Ayrıca kız gitmek istediğinde ayaklarına kapanması onu sevdiğinden değil.. Seven insan işi raddelere getirmez..Erkek sadece terkedilmeyi hazmedemez,kayınvalide ise aman komşular oğlumu kötü bilecek diye yana yakıla ağlar sadece..Çok üzgünüm çoook
Şimdi Kübra arkadaşın hiç mi günahı yok derseniz,elbette kabahatleri vardır.. Ama hiç bir Allahın kulu okula gidiyor,kayınvalidesinin hizmetini yapmıyor diye başkalarının hakaret işitmek zorunda değildir..:kızgın:
Ailen arkandaysa,hiç durma bence,yazık etme gençliğine.. Daha 3 ayda bunları görmüşsün,ilerisini tahmin etmek bile istemiyorum..:delphin:

Altınmış paraymış hepsi boş,kesinlikle aynı fikirdeyim arkadaşlarla..kaydirigubbakcemile5
Ancak karşımızdakinin niyetini biliyorsak tedbir almalıyız öyle değil mi? Kızcağız da keyfine engel koydurmamıştır bankaya herhalde..
3 aylık evliymiş,kıyamadım,daha kimbilir neler var anlatmadığı..
Çeken bilir ancak..benneyaptımki
Ayrıca kız gitmek istediğinde ayaklarına kapanması onu sevdiğinden değil.. Seven insan işi raddelere getirmez..Erkek sadece terkedilmeyi hazmedemez,kayınvalide ise aman komşular oğlumu kötü bilecek diye yana yakıla ağlar sadece..Çok üzgünüm çoook
Şimdi Kübra arkadaşın hiç mi günahı yok derseniz,elbette kabahatleri vardır.. Ama hiç bir Allahın kulu okula gidiyor,kayınvalidesinin hizmetini yapmıyor diye başkalarının hakaret işitmek zorunda değildir..:kızgın:
Ailen arkandaysa,hiç durma bence,yazık etme gençliğine.. Daha 3 ayda bunları görmüşsün,ilerisini tahmin etmek bile istemiyorum..:delphin:

katılıyorum katılıyorummm.....
altın kimsenin umurunda olmaz tabiii,
ama kendi güvencesi o,
dinimizde bile mihir vardır neden kadını maddi anlamda korumak adına...
canım benim eşin biraz destek olsaydı çok değişirdi bu yorumlar,
o yüzden iyi düşün kendini harab etme,
unutma hiçbirşey için geç değil bu hayattaaa:1closedeyes:

canım sakın geri dönmeyi düşünme senin kocandan koca olmaz annesinin ağzına bakıyormuş ne kadar ayıp:kızgın: aile olmanın bilincine varamamış hala varacağınıda sanmıyorum şahsen. :kızgın: acaba neyine güvenip evlenmiş yazıklar olsun yaa tertemiz kızları alıyolar köle gibi muamele ediyorlar isyan edincede kapı dışarı koyuyorlar bumu evlilik :mymeka: sakın geri dönme derim ben yaşın daha çok genç okulunu bitir ayaklarının üstünde dur zararın neresinden dönersen kardır a.s böyle insanlar için kendini yıpratmaya değmez sen kendini düşün bundan sonra hayatına onlarsız devam et en azından kafan rahat olur huzurun olur a.s.

ben söyleyecek sözbulamıorum valla, arkadaşlar biçok yorum yapmışlar zaten, hemen hemen hepsi de çok yerinde tespitler, bana laf kalmamış, hakkında hayırlısı olsun ne diyeim

allah yardımcınız olsun
ben korkmaya başladım yaaa bendede bir kız çocuğu var
düşünmek bile istemiyorum başına bunların gelebileceğini allahım sen koru yarabbim
allah sabır versin o kaynanalarıda ıslah etsin
bir laf var burdan öğrendim üveye etme özünde bulursun geline etme kızında bulursun diye
çok doğru söylenmiş bi söz ama onlarda bu edepsizlik varken herkese kök söktürürler valla.............

canım sakın geri dönmeyi düşünme senin kocandan koca olmaz annesinin ağzına bakıyormuş ne kadar ayıp:kızgın: aile olmanın bilincine varamamış hala varacağınıda sanmıyorum şahsen. :kızgın: acaba neyine güvenip evlenmiş yazıklar olsun yaa tertemiz kızları alıyolar köle gibi muamele ediyorlar isyan edincede kapı dışarı koyuyorlar bumu evlilik :mymeka: sakın geri dönme derim ben yaşın daha çok genç okulunu bitir ayaklarının üstünde dur zararın neresinden dönersen kardır a.s böyle insanlar için kendini yıpratmaya değmez sen kendini düşün bundan sonra hayatına onlarsız devam et en azından kafan rahat olur huzurun olur a.s.

Doğru valla arkadaşım..
Sanki gelin değil de hizmetçi istiyorlar..
Lafa gelince ben anneyim ya da ama o bir anne..
Ayol kendi annem bir bardak yıkatmadı bana,sana ne oluyor demek var ama terbiyemizden susuyoruz,bu defa da hakaretler..:kızgın:
Yok efendim,ben kaldıramam.. Sanki oğlu dört dörtlük,bulunmaz hint kumaşı da onun hatrı olacak arada..Adam zaten evliliğin ne anlama geldiğini bilseydi,kendi ailesinin karakterini bilip eşini bu kadar yakın mesafede oturtmazdı,herkes kendi anasını babasını tanıyacak elalemin canını yok yere yakmayacak..Çok üzgünüm çoook
Ne yani onlar söyleyecek biz de yapacağız,oh ne ala memleket be:delphin:

canım benim senin evliliğinin sonu yok gibi .geri dönüp aynı sorunları yaşayıp yeniden üzülmektense inceldiği yerden kopsun .daha çok gençsin ,eğitimini de sakın bırakma kendi ayaklarının üzerinde dur .Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza

Dış ülkeye gelin gidilmesini bunun için tavsiye etmiyorum!!!!

Rabbim hayırlı çıkış yolu versin ne diyeyim bacım ne denilebilir ki ?Eşin seni savunmuyorsa bir denge kuramıyorsa baba evine dönemene göz yumuyorsa ne denilebilir ki

Allah yar ve yardımcın olsun inşallah :(

evet arkadaşım ya aynen bende başka bir ülkeye gelin gidilmesini asla tavsiye etmem ki kayınvalidenler filan oarada senin ailen burada olacaksa çok ezilirsin burası kesin ama galiba bu arkadaşın kendi aileside orada o yüzden biraz daha şanslı bu konuda,

canım bence eşin gelirde barışmak isterse ki gelecektir severek isteyerek evlendiyseniz bence senin birkaç isteğin olmalı öncelikle ayrı bir ev kayınvalidene uzak öyle sık sık gelip gidilmeyecek uzaklıkta bir ev ve sen asla görüşme bırak eşin haftada bir gidip gelecekse gitsin ama sen ben görüşmem diye restini çek eğer ayrı eve çıkmaz ve görüşmeye devam edersen bu ayrı gelmelerin devam eder gider çünkü sihirli değnek deymiş gibi hemen herşey tozpembe olmaz eski tas eski hamam devam eder.

canım allah yardımcın olsun, ama isteklerini özellikle ayrı evi kabul ettirmedikç barışma bence canını sokaktamı buldun sen.

Doğru valla arkadaşım..
Sanki gelin değil de hizmetçi istiyorlar..
Lafa gelince ben anneyim ya da ama o bir anne..
Ayol kendi annem bir bardak yıkatmadı bana,sana ne oluyor demek var ama terbiyemizden susuyoruz,bu defa da hakaretler..:kızgın:
Yok efendim,ben kaldıramam.. Sanki oğlu dört dörtlük,bulunmaz hint kumaşı da onun hatrı olacak arada..Adam zaten evliliğin ne anlama geldiğini bilseydi,kendi ailesinin karakterini bilip eşini bu kadar yakın mesafede oturtmazdı,herkes kendi anasını babasını tanıyacak elalemin canını yok yere yakmayacak..Çok üzgünüm çoook
Ne yani onlar söyleyecek biz de yapacağız,oh ne ala memleket be:delphin:

biliyorum sürekli, katılıyorum ama:roflol:
napim lalecim öyle yerindeki yorumların....
yaşadıklarını bilmiyorum ama düşüncelerimiz aynı gibime geliyor nedensee:uhm:
anlatsam burda kayınvalidemin yaptılarını herkesin ağsı açık kalır,
sustummu evet yeri geldiğinde sustum neden,
saygımdam ama kednime olan saygımdan...
eşim beni ne ezdi nede ezdirdi hep korudu,haklı oldumu her defasında söyledi,
en sonunda beni uzaklaştırdı aynı ortama sokmadı,
bende bu yuvayı kimse için kurmadım ki,
birisi için bozayım,
ama arkadaşın eşide öyle biraz ya biraz çaba sarfetseydi,
devam et derdim...
ne yazıkki bakıyorum da gözünü kapamış,görmemiş,
o yüzden çekme arkadaşım sen kimsenin hizmetçisi oyuncağı deilsin,
ellerin oyuncağı olma....:delphin:

Tarih tekerrurden ibaret :kahve:

Bugun gelip ozurdilese affediceksin gidip ayni seyleri yasiyip baba evine doneceksin.Cunku senin kocanin adam olacagi yok canim.Olan sana olucak bence cocukta yokken ortada ayril derim ben.Cunku tek sorun kocan degil mubarek eskiya gibi mafya gibi bir aileye evlenmissin.Allah yardimcin olsun ne diyim..

biliyorum sürekli, katılıyorum ama:roflol:
napim lalecim öyle yerindeki yorumların....
yaşadıklarını bilmiyorum ama düşüncelerimiz aynı gibime geliyor nedensee:uhm:
anlatsam burda kayınvalidemin yaptılarını herkesin ağsı açık kalır,
sustummu evet yeri geldiğinde sustum neden,
saygımdam ama kednime olan saygımdan...
eşim beni ne ezdi nede ezdirdi hep korudu,haklı oldumu her defasında söyledi,
en sonunda beni uzaklaştırdı aynı ortama sokmadı,
bende bu yuvayı kimse için kurmadım ki,
birisi için bozayım,
ama arkadaşın eşide öyle biraz ya biraz çaba sarfetseydi,
devam et derdim...
ne yazıkki bakıyorum da gözünü kapamış,görmemiş,
o yüzden çekme arkadaşım sen kimsenin hizmetçisi oyuncağı deilsin,
ellerin oyuncağı olma....:delphin:

Katıl canım katıl..:1hug:
Dedim ya yaşayan bilir ancak...
Çok sinirlendim öyle yazdım işte..:delphin:
Allahım herkesin yardımcısı olsun ve nolur biraz akıl ve merhamet versin herkese inşallah:Saruboceq:

Back