3 aylık evliyim ve ayrılıyorum

size birsey daha anlatacagim bakalim buna ne diyeceksiniz
dügünde takilan altinlarimi bankada kasaya koymustuk
kocam anahtari bana hic vermedi sakladi
babamin evine döndügüm gün bankaya gittim ve ordaki bayana anlattim durumu oda kasaya engel koydu yani kocam bensiz o kasadan birsey alamicak anahtar onda olsa dahi. dün bankayi aradim ordaki bayan esiniz geldi altinlari almak istedi dedi..engeli duyunca sinirlenmis benim nasil haberim olmaz demis.soruyorum peki beni seven erkek altinlarin pesindemi olurdu yoksa yuvayi kurtarmak icin cabami harcardi...tabi altinlari kesin annesi al demistir bu maglum

o eve gerı donsen yıne aynı seylerı yasıcaksın canım
esın gelıp ozur dılese bıle ayrı eve cıkmayı ıste
sevgısı agır basarsa kabul eder belkı
ama kayınvalıdenle aynı yerde bı omur gecmez anladıgım kadarıyla

güzelim sen bu insanla evlenirken başına silahmı dyadılar gözlerinimi bağladılar..hiçmi ailesini tanımıyodun?annesiyle olan iişkilerini bilmiyomuydun..bak okudukça sinirlendim inanki..evlenir evlenmez mutasyonamı uğradı eşin..bu nasıl bi şey gülüm ya..daha 3 aylık evlisiniz...3 yıl sonranızı düşünmek bile istemiyorum...sen bi elinde anti-depresan kutuları,diğer elinde mendil ruh gibi dolaşırken,onlar gün yapıp çalgı çengi çalarlar valla..eşinde alkış tutar..yavrum koy ver gitsin allasen..hangi evliliği ayakta tutmak için mücadele edip sabır göstericeksinki...

babamin evine döndügüm gün bankaya gittim ve ordaki bayana anlattim durumu oda kasaya engel koydu yani kocam bensiz o kasadan birsey alamicak anahtar onda olsa dahi. dün bankayi aradim ordaki bayan esiniz geldi altinlari almak istedi dedi..engeli duyunca sinirlenmis benim nasil haberim olmaz demis.soruyorum peki beni seven erkek altinlarin pesindemi olurdu yoksa yuvayi kurtarmak icin cabami harcardi...tabi altinlari kesin annesi al demistir bu maglum

olayları hep kendinize gore değerlendiriyorsunuz
bu olayı diğerlerinden bagimsiz değerlendirmek gerekirse;

siz de eşinize aşık oldugunuzu soyluyorsunuz
oysa ondan önce gidip altınlar icin kasaya engel koydurmussunuz be arkadaşım :kahve:
hani seven inan altın maltın düşünmezdi?

çok üzüldüm canım, inanması güç ama oluyor böyle şeyler..benim de eşim annesine çok bağlı ama annesi bizim bırak ayrılmamızı kavga etmemize bile neden olacak şeylerden kaçınan bir insan..hele de nedenin kendi olduğunu düşünse bile yataklara düşer....

gelelim senin eşine böyle bir annenin yetiştirdiği annenin çocuğunun da pek sağlıklı olacağını sanmıyorum...onlar olmasa bile sizin evliliğinizde büyük sorunlar çıkması olası..sen şimdi sevgiyle eşinle barışmak istersen yine ezilme ihtimalin çok fazla...ya onların herşeyine göz yumup kendinden vazgeçeceksin ki bu durum bile onları memnun etmeyecek ya da en az zararla çıktım deyip kendine yeni bir yol çizeceksin....Allah yardımcın olsun...

Canım benim-hayata umutla bakacağın gencecik yaşında bunları yaşıyor olman gerçekten çok acı.
Bu olumsuzluklar yaşandığında hiç kendine bakıpta-ben de şurda şunu yapmasydım bunlar olmazdı dediğin oldumu tatlım. Eğer seninde sonunu düşünmeden yaptığın ufak tefek hatalar varsa-bazı şeylerin düzelmesi adına önce kendi hatalarının ne kadarını düzeltebileceğine bakarak işe başlayabilirsin. Çok fazla beklentiyle karşılaşınca kafan karışmış ve beklentilerin hiçbirini karşılamamak üzere bir tavır almış olabilirmisin? Eğer sende hiç hata olmadığı halde bu olumsuzlukların yaşandığını düşünüyorsan-bu zulme daha fazla katlanamazsın canım. Sen onların eline verilmiş taptaze bir fadansın. Bu fidana en iyi şekilde bakarak büyütmeleri gerekirken hoyrat rüzgarların arasına bırakıp
kurumasına seyirci kalmaları olacak iş değil. Sana yar etmek istemedikleri çok kıymetli oğulları onların olsun.

annesinin ağzına bakan adamdan hayır bekleme bence,huylu huyundan vazgeçmez .Bi ömür sen çekersin,annesi varken ikinci planda kalırsın.Bende 21 yaşında 3 ay dolmadan boşandım.Seninkine benzer bir durumdu.Çok sevdim çokta acısını çektim.Ama değmez gençliğimize yazık.Bence okulunu asla bırakma ailen arkandaysa hiç birşeydende korkma.Hakkında hayırlısı olsun canım...

afferın kız akıllı davranmıssın valla
kocanada ne dıyım bılmıyomkı
ınsan boyle annesının lafıyla hareket edermı
esınde bı bırey olmayı basaramamıs dogrusu

ya haklisiniz bende defalarca söyledim ayri eve cikalim diye ama kaynanam benim cesedimi cignersinizde cikarsiniz bu evden dedi benim kocam annesine bagli oldugu icin ben bu evden cikmam dedi ben daha ne yapabilirimki o öyle düsünüyorsa. bende diyorum sartim ayri ev ama onda o yürek olmadigi icin tamamen ümidimi kesiyorum

ayrı eve çıksanız bile huzursuz olursunuz bu sefer eşin daha kötü davranabilir beni ailemden ayırdın diye araya girmiş gibi olursun bi yuvayı yıkmak tabiki kolay değil ama senin psikolojin bozuluyosa kendini düşünmek zorundasın hazır çocuğun falanda yok yinede kendi kararındır biz sadece fikirlerimizi yasıyoruz ama daha öncede yasdım SAYGI SAYGI SAYGI evlilik saygıyla yürür

Allah başa vermesin ;ama negatif bir olayda 'TAKI TAKILANA AİTTİR' diye danıştaydan onanmış mahkeme kararı var bu emsal alınır tek celsede sonuç alırsın temennim öyle noktalara hiç gelmemeniz bak kocana giden yol kaynanandan geçiyor azıcık politik ol yuvan için sevgin için ben kaynanama sonsuz saygı duyuyorum we bir o kadar da ondan NEFRET EDİYORUM ;lakin içimde yaşıyorum adama annen şöyle dedikçi olmaz sabır et we bol dua

çookk kızıyorum....
eşin seni ezdirmekle çok büyük hata yapmış,
seni kollaması ezdirmemesi lazımken annesinin dizinin dibine gitmiş,
sen onun ailesisin artık ailesine böylemi sahip çıkıyor,
seni kormusa ailesini silmesi anlamına gelmezki,
saygısızlıkta olmaz...
hata senin bile olsa sen onun eşisin hatalrın la,yanlışlarınla,doğrularınla...
bence eşinle çok ciddi konuş,gene onların dedikleriyle dolucaksa,
şimdi bikere üzül....
ilerde hep üzülmektenseee:delphin:

:kızgın:
öncelikle herkese merhabalar..
söze nasil baslasam bilmiyorum ben 21 yasindayim ve almanyada kaliyorum üniversite ögrencisiyim
agustosta evlendim tam üc ay oldu
herseye toz pembe basladim evlilik gözümde cok güzel görünüyordu esimi cok seviyordum halada seviyorum :(
kayinvalidem üst katta oturuyor kalabalik bir aileler tam 4 tane görümcem var ve ikisi evli ve onlarda bizim oturdugumuz evde kaliyorlar yani isim hayli zor -du-
benden cok beklentileri oldu üc günlük gelin iken evime toplandilar onlara mecburen yemek fln yaptim evde görümcelerim oldugu halde kayinvalidem hep evinde is yapmami bekledi devamli emirler yagdirdi ...kocama gelince annesine cok bagli hatta asiri bagli
yani hep böyle beklentiler oldu ve bir gün kavga ettik dügünümden üc hafta sonra evime gelip hakaretlerde b ulundu..sebebi cok uzun bir mevzu sorarim size hic üc haftalik bir geline böyle yapilirmi? bu olaydan sonra ben ondan cok sogudum eskisi kadar sevmedim ve sicaklik göstermedim . kocami cok kiskandi gezmeye fln gidiyorduk döndügümüzde kariyi aldin bizi unuttun gibi laflar ediyordu ben pek ilgilenmiyordum onunla yukari fln cikmiyordum bir gün tehdit etti yatak odanizi yukari alirim diye ipler iyice kopmaya baslamisti ha simdi siz soruyorsunuz kocan ne diyor diye kocam bana hep sabret derdi vs ama annesinin laflarini söylerdi hep bana doldurusa geliyordu. devamli böle annesi yüzünden kavga ettik ve ben kocam dururken kayinvalidemden izin alacakmisim bazi seyler icin bende bir gün sinirlendim sen dururken neden onlara sorayim dedim böyle cok kötü kavga ettik birbirimize girdik kocamla ve bana ya bu kurallara uyarsin yada defolur gidersin dedi. annesini cagirdi böle böle sizin icin böyle diyor dedi ve oda aynisini söyledi deefolur gider fln. ve ben ertesi gün intihara tesebbüs ettim hastanede actim gözlerimi kendi ailem yanimda ve babamin evine döndüm iki gün sonra kocam ve ailesi gelip yalvardi kocam ayagima kapandi nolur geri dön diye sevgim yine agir bassti belki bu sorunlar olmaz dedim geri döndüm ve üc hafta sonra yine ayni sorunlar devamli ailesini savundu babasi gece yarisi kapiya vurup hakaretler etti kocamin sesi cikmadi en sonunda görümcemle sac basa girdim bizi ayirmaktan baska birsey yapmadi. bardagi tasiran olay ise okuluma engel olmak istediler kaynanam ben iizin vermezsem sen o koltuktan bile kalkamazsin dedi ve namusuma laf atti ve kocamin yine sesi cikmadi.bu olaylardan sonra yine biz güle oynaya okulumuza gittik sabah , aksam o annesininyanina cikti gece yarisi geldi yüzüme bile bakmadi yalvardim söyle noldu diye konusma benimle hatta yatak odasina girecektim cik odadan üstümü degistiricem dedi ve ben cok kötü oldum sabah farkli aksam farkli bir insan oldu ben ertesi gün esyalariimi toplayip babamin evine geldim ve tam bir haftadir kocamdan ses yok...cok kötü durumdayim psikolojiim bozuldu ne yapmaliyim bana yardimci olurmusunuz???

:kızgın:önceliklen nasıl bi aileye gelin gitmişsin böyle...
yaşadıkların çok vahim...
kanı beş kuruş etmeyen insanlar için kendini üzme lütfen...
zaten bi erkek ailesine çok bağlıysa ben o erkeğe erkek bile demem...
senin yapacagın tek şey,kocan gelip özür dilerse aynı şeyleri yapmayacagına söz verirse evine gidersin gelmezsede sen yoluna o yoluna...
sana boşan diyemeyiz...
ama ailende senin arkandaysa sana sahip çıkıyosa neden bunlara katlanasın ki..:kızgın:
inan erkeklerin çogu böyle,aileye çok düşkün oluyorlar ne hikmetse...:kızgın:
allah sana sabır versin ne diyim artık...
her zaman söylüyorum yine söyleme ihtiyacı duyuyorum,ogullarınız bu kadar kıymeyliyse evlendimeyin,kökü kuruyasıcalar....:kızgın:
kusura bakma arkadaşım çok kızdım yaaa...:kızgın::kızgın:

Son düzenleme:
eşinin kişiliği gelişmemiş.olgunlaşmamış daha evliliğin bilincinde bile değil
sende evlilik için acele etmişsin bence.keşke önce okulunu bitirseydin
sana tek söyleyebileceğim eğer eşini seviyorsan ayrı eve çık.ailesiyle aynı yerde kalırsan sorunlar daha çok büyücektir.eğer sevgim bitti diyorsan ayrılman en doğrusu olur

canım içinde bulunduğun durum gerçekten çok zor. çocuğun olsa belki dayan derdim ama yaşın çok genç bu yaşta değmeyen insanlar için psikolojini alt üst etme. erkekler erken yaşta evlendiklerinde sorumluluk ve koruma duyguları tam olarak gelişmiyor. mükemmel bir annecilik oluyor anne iyi olsa da kötü olsada adı üstünde kaynana olunca değişiyor. istisnalar var tabi günümüzde ama senin ki tam illet türdenmiş. üstelik sadece o değil kayınpederin bile size takmış.orada ağlayıp dövüneceğine baba evinde ağla en azından yaslanacak bir omuz bulursun.eşin aramıyor diye de üzülme lütfen hakkında hayırlı olan kararlar al. sende bir anakuzusun nihayetinde annen baban senin üzülmeni istemezler. sana haksız yere böyle vizdansızlık yapıyorlarsa eğer yuvanı bozmaya çalışıyorlarsa Allah onlara daha büyük bir dert versin ki önce onların aklına sen gel sonra seni unutup o dertle uğraşsınlar. etme bulma dünyası kız olan adını dul yapmak öyle kolay değil. Allah sana doğru olanı çar çabuk gösterir inşallah yeni bir sayfa açarsın hayatında.

oysa ondan önce gidip altınlar icin kasaya engel koydurmussunuz be arkadaşım :kahve:

valla ben de eşimi canımdan çok seviyorum ama yazın kısa bir ayrılık yaşadık....aramızda çok büyük bir çatışma çıktı....ikimizde öfkeli, ikimizde haklı çıkmaya çalışıyor..ben de o sinirle evi terkettim gittim ama sevdiğim kocamı o sinirle terkederken bile altınlarımı yanıma almayı ihmal etmedim....benim parayla pulla işim olmaz...şimdi desen cebinde kaç para var, 5 kuruş yoktur,kredi kartım bile eşimde....aynı parayı kazanıyoruz oysa ki...ama bir kadının kendini garantiye alması gerekiyor...çünkü nasıl olursa olsun ne şekilde ayrılmış olunursa olsun ayrılıktan kadın zararlı çıkıyor ve bir de yeni gelin için o altınlar çok değerli oluyor...maddi boyutunu değil gerçekten insan manevi boyutunu düşünüyor..o altınlar sanki onun gelin olduğunu tek göstergesi gibioluyor....ama o süreçte ben eve döndüm,altınları geri yerine koydum..eşimin haberi bile olmadı...aklının ucundan bile geçmemiş.....işte böyle....

hadi buyur bakalım sen böle bi insanla hayatını birleştirmişsin ailen yanındaysa da diilsede 5 dk bekleme ayrııll senin eşinin derdi yuva deil kendine ve annesine köle arıyo galiba bırak ne hali varsa görsün:kızgın:daha yolun başındayken böle bu adam sana ilerde çok zarar verir bence...

ayri eve çikmaktan başka çözüm yolu yok gibi tabi eşiniz buna sicak bakmayacak
ama bu evliliği devam ettirmek isterse yapicak yapmali:delphin:

valla ben de eşimi canımdan çok seviyorum ama yazın kısa bir ayrılık yaşadık....aramızda çok büyük bir çatışma çıktı....ikimizde öfkeli, ikimizde haklı çıkmaya çalışıyor..ben de o sinirle evi terkettim gittim ama sevdiğim kocamı o sinirle terkederken bile altınlarımı yanıma almayı ihmal etmedim....benim parayla pulla işim olmaz...şimdi desen cebinde kaç para var, 5 kuruş yoktur,kredi kartım bile eşimde....aynı parayı kazanıyoruz oysa ki...ama bir kadının kendini garantiye alması gerekiyor...çünkü nasıl olursa olsun ne şekilde ayrılmış olunursa olsun ayrılıktan kadın zararlı çıkıyor ve bir de yeni gelin için o altınlar çok değerli oluyor...maddi boyutunu değil gerçekten insan manevi boyutunu düşünüyor..o altınlar sanki onun gelin olduğunu tek göstergesi gibioluyor....ama o süreçte ben eve döndüm,altınları geri yerine koydum..eşimin haberi bile olmadı...aklının ucundan bile geçmemiş.....işte böyle....

elbette kadının kendini her şekilde garantiye alması lazım
arkadaşın anlattıgına istinaden soyledim bunu
yani altını aşkla sevgiyle ortak paydaya almamak lazım
cunku asla bir sevgi yada nefret gostergesi değildir
ha öyleyse sen de sevmiyorsun o zaman babındaydı söyledigim

gurbaya kesinlikle katılıyorum
eğer seviyorsam altınlar aklıma bile gelmez benim

bence hatayı en başta yapmışsınız alt lı üstlü oturmakla

benim eşimde annesine çok düşkün,bu huyunu çok se viyorum,
dilerim oğlumda babası gibi annesine düşkün olur
anneye düşkünlükten hiç bir zarar gelmez
önemli olan anne ile eş arasında nasıl bir ilişki kurmasını bilmektir.
bence biraz EMPATİ yapın

çok yazık ne hayaller kurularak evleniliyor ve 3 ayda tükeniyor ama büyüklerimizin bu baskıcı kendi dediğim dedik tutumları yuzunden ama eşinde ailesi ve eşi arasında asla yapıcı bir pozisyon sergilememiş bir tarafı ezdirip diğer tarafın tepesine cıkartmış yani tam bir anne kuzusu ki bu asla ve asla değişmez tekrar deneyelim desende değişeceğini sanmıyorum yol yakınken hatta bir çocuk sahibi olmadan ilişkini gözden geçirmeni tavsiye ederim...

Back