Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Kızlar biraz duaya ihtiyacım var. Benim bi 15 sene önce falan ciddi bi göbek deliği çevresinde ağrım olmuştu ve iltihaplı kanlı bir sıvı geliyordu göbek deliğimden. O zaman ufak bir operasyon geçirmiştim ve çok uzun süren bi antibiyotik tedavisi görmüştüm operasyon sonrası. İleriki senelerde de ara ara tekrarlamıştı batikonla sürekli pansuman yapıyordum evde. Epeydir de sorun yaşamıyordum. İki gündür yine göbek deliğimden iltihaplı bir sıvı gelmeye başladı ve canımı da çok yakıyor. Göbeğim büyüdükçe göbek deliğim de dışarı çıkmaya çalışıyor haliyle ağrı daha da fazla. Şimdi eşim iş dolayısıyla şehir dışında ailem zaten başka şehirde yaşıyor. Ağrım da fazlalaşınca doktoruma yazdım yarın genel cerrahiye gitmem gerektiğini söyledi. Bu durum bebişe zarar verir mi çok korkuyorum beni bi kaygı aldı şimdi. Kimseye de söyleyemiyorum paniklemesinler diye. Oturdum ağlıyorum evde

Canım benim… Şu an nasıl korkmuş ve yalnız hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki… Ama bir yandan da şunu bil istiyorum: Bu yaşadığın şey daha önce de olmuş, tanıdık bir durum aslında. Vücudun ne yapacağını biliyor, sen de nasıl baş edeceğini aslında biliyorsun. Şimdi yeniden olmuş olması elbette can sıkıcı ve zorlayıcı ama bu senin ya da bebeğinin güvende olmadığı anlamına gelmez.

Genel Cerrahi ile görüştüğünde bir uzmanın gözetiminde olacaksın, bu çok kıymetli. Belki sadece küçük bir müdahale ya da antibiyotikle çözülecek bir durumdur. Kendine yüklenme, dualarım seninle

Ah yavrum benim. Ağlamaaa

Gebelerin çoğunda göbek deliği dışarı doğru çıkar. Bu normal bi şey.

Senin o bölgede bir operasyon ve rahatsızlık geçmişin old için sıvı geliyor. Bebeğe bi tesiri olmaz ins. Mantıken de derinin üst katmanında olan bir durum sanıyorum. İç organlara doğru bi iltihaplanma durumu yok. Bunu da operasyondan sonraki yıllarda şikayet tekrarlayınca antibiyotik kullanmadan sadece batikonla temizlemenden çıkarıyorum.

Hastanedesin zaten, hemen yarın bi genel cerraha görünürsün ins. O seni rahatlatır

Hiçbir şey olmaz inşallah üzülme sen, iyi hissetmiyorsan da söyle ailene acile falan git bekleme, tek başına çekme öyle, kendini yipratmaktansa bı an önce ne yapman gerektigine bakarsın, yarın ne zamn gideceksin genel cerrahiye

Çok şükür canım iyi olmana sevindim çok teşekkür ederim formdaki yoklugumu farkettigin içinben dün biraz ter attım, güneşte yarım saat oturup d vitamini aldım, sanirim bugun iyiyim sizin de aklınızda olsun ter atmak ve bol sivi almak iyi geliyor. Mide bulantilariniz ne durumda bu arada? Benim reflum giderek artıyor, ne yesem hazımsızlık, geceleri midem sıkışıyor, acıkınca da bulanıyor, yemek yesem bir dert yemesem bir dert ve buna rağmen kilo almaya devam ediyorum. Bende gebelik böyle devam ediyor

Canım üzülme ben de bebeğe bir zararı olacağını sanmıyorum onlar tamamen farklı bir bölgede korunaklı bir yerde Bence ailenden saklama belki doktor istirahat verir bu durumda acil gelebilecek biri varsa çok iyi olur. İçine atma aranız nasıl bilmiyorum ama ailenin desteği her zaman yine hiç yoktan bir şeydir.

Kızlar bir şey soracağım bileniniz vardır belki.
Bende protein kaçağı var düzenli tansiyon takibi yapıyorum. Çok şükür bi sıkıntı yok
Ama bu protein kaçağı normal doğuma engel midir acaba?
Yani doğum esnasında tansiyon yükselebilir mi acaba kafama takıldı.
Doktorum bana 37. haftaya kadar dayan gibisinden bir şey söylemişti yeni farkediyorum yani sezaryene mi hazır ol dedi acaba anlamadım pek.
Muayene zamanınada biraz var o yüzden size sormak istedim :)

Canım kuzenimde gebelik tansiyonu vardı. Mecburi sezaryen oldu.

Ama her gebelik tansiyonu yada preeklempsi hastasında aynı mıdır bilmiyorum. Belki rahatsızlığın şiddetine ve gidişâtına göre karar veriliyordur.

Tansiyon varsa kesin sezaryen olunuyor canım biliyorum onu

Büyük ihtimalle dediğin gibi rahatsızlığın gidişatına göre karar veriliyordur.
Kafama takıldı normal, sezaryen farketmez de ilk doğumum normal denemek istiyordum merak ettim o yüzden
Bakalım doktoruma soracağım

Hiç üzülme hicbirsey olmaz Allahın izniyle güzel düşün şimdi nasılsın canım?

Yüksek tansiyon direk sezeryan diye biliyorum ben. Çünkü normal doğum anında ister istemez yükselme durumu oluyormuş ve tehlikeliymiş.

Bebişlerimiz sağlıkla gelsin de yönetimi çok da mühim değil

O kadar haklısın kii. Temizliğe özellikle bize yardıma gelmeleri gerekirken bizden hizmet beklemek...Ya zaten dayıya teyzeye falan doğumdan sonra gelsinler diye haber saldım annem aracılığıyla ama şimdi bunlara bir şey diyemedim eşimin arkadaşları diye. Bak bu saat oldu dinleniyorum :)

Ağlama lütfen sıkma içini ferah tut. Anladığım kadarıyla bebekle bir bağlantısı yok ama göbek gerildikçe göbeğin acıyor. Genel cerrah belki bir merhem , ilaç verip seni rahatlatacak onlar bebeği güvende tutacaktır hiç korkma ve nacizane tavsiyem ailenden gizleme onlar paniklemesin dedikçe sen panikliyorsun, o durumu iyi biliyorum. Dualarım seninle yarın için

Yüksek tansiyon direk sezeryan diye biliyorum ben. Çünkü normal doğum anında ister istemez yükselme durumu oluyormuş ve tehlikeliymiş.

Bebişlerimiz sağlıkla gelsin de yönetimi çok da mühim değil
Evet canım yüksek tansiyon öyleymiş ve çok önemli Allah korusun

Kesinlikle çok haklısın sağlıkla gelsinler de gerisi hiçç önemli değil sadece merak etmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…