- 22 Mayıs 2023
- 1.915
- 3.381
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #12.121
25 e kadar yolu var diye biliyorum. Ama yine de bu aralar biraz otur laydciğim dinlen :) çok emin olmamakla beraber hafta ilerledikçe herkesin bi tık düşüyor sanırım ya forumda okuduğum kadarıyla. Durul pozisyonu da önemli değil. İçeriye yer açtı bebiş ister amuda kalkar ister tekme atar herkesin hayatına kimse karışamazHayırlı haberlerle gel bacım
Rabbim korktuklarından emin eylesin.
15 gün önce çocuğum baş aşagı duruyordu. Bugün gittim. Makat pozisyonu, oturur vaziyette duruyor karnımda
Dr rahim ağzı uzunluğunu 31 mm ölçtü. Detaylıda dosyasına baktım 37 mm imiş. Bu günden güne azalan bi şey mi, normal mi, Dr lar mı farklı ölçüyor bilmiyorum. Dr olumsuz bi şey demedi sadece iki Dr kendi aralarında konuşurken anlayabildiğim bu
Popüler Konu Konu Mesajı '2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı'
Ay ben demiri yanlış içiyorum o zaman
Acaba minikler büyüyor diye olabilir mi bilemedimdemir ilacı kullanmıyorum canım ama neredeyse bir hafta on gündür böyle sırtım sürekli ağrıyor ve midemde de oluyor
Bir de ilacın içeriğinde folik asit var folik asit benim yüzümde kızarıklığa sebep oluyor herkeste oluyor mu bilmiyorum ama zaten hassas cildim var ne zaman folik asit içerikli kullansam yüzüm kıpkırmızıDemir ilaçları türlü türlü, yeni bir ilaç kullanmaya başladıysanız ondan olabilir mi? Ben de baştan beri kaşık şurup şeklinde Ferifer kullanıyordum, doktor değiştirelim hap olsun dedi, Gyno Ferro Sanol verdi, ilk defa içtikten yarım saat sonra kıvranmaya başladım, kramplar girdi karnıma. Yan etkilerine baktım ilacın, yaygın olarak varmış bu tür sorunlar. O yüzden Ferifer şurup'a geri döndüm sonra.
Canım ben set almıştım katlanabilir küvet kova ve tas. Küvetten memnunum yine kullanacağım ama kova devriliyor çok su koyunca tasikiyir katlanıyor her yer su oluyor. Bütün markalar aynı mıdır bilmiyorum ama kovası hariç memnunum doyebilirimKızlarrr katlanabilir küvet mı yoksa normal küvet mi bebişler için sizce deneyimli anneler yardım
Okurken gözlerim doldu. Onu o kadar iyi anlıyorum ki Rabbim yar ve yardımcısı olsun evladına en sağlıklı en afiyetli şekilde kucağına almayı zamanında alabilmeyi nasip etsin. Ben de 12. haftamda 1:30 aylık geçmeyen bir kanamalı gebelik geçirdim düşük riski mi oldu 2:30 ay yattım onu çok iyi anlıyorum Rabbim Düşmanıma evladini kaybetme korkusu vermesin.Bacım koyverme kendini ya. Benim çok düşüktü. Bi ay b12 tablet kullandım. Kendine gelmiş.
Kansızlık da sanırım hamilelerin kaderi.
Namazdan sonra uyumayıp iyi yapmışsın. Yat kalk aptal oluyor insan.
Yanına yiyecek al, yüklemeden sonra ağzına atarsın.
Ben karar verdim şükredecem, sabredicem. Dün hastanedeki arkadaşımla konuştum. Hani dedim ya Dr dışarıdan karnına sıvı enjekte edelim demiş. Ama zor bi işlem riski de fazla. Tek başıma karar da alamam, uygulayamam da demiş. Çapa da bi Prof a göndermiş. O da tamam desin diye.
Dr bakmış. Hiç suyu kalmamış. Tehlikeli sınırdasın. Bebeği alalım demiş.Nasıl ağladı arkadaşım Demis ki hocam kalbi atıyor nasıl ondan vazgeçelim? Bu sefer sıvı enjektesini sormuşlar. O çare değil. Yukarıdan verilir su anında asagıdan akar gider. Yapılmasın demiş. Hastanede yatışa devam. Her an her şey olabilir. Suyu olmadığından kasları, ciğerleri de gelişmeyebilir ama bi umut bekliyorlar. Bir ay daha dayansa alınacak sezaryenle.
Her gece yatakta elimi karnımda dolaştırıyorum. Hareketleri hissederken diyorum ki bir gün daha atlattık. Bir gün bile kıymetli.
Dedim ki ona, sen ince çıtı pıtı bi kızsın. Bedenin belki küçük ama dev gibi bi kadınsın. Annesin.
Akşamdan beri tansiyonlarımda oynama var. Ona üzüldüğüm içinDedim ki, Ya Rabbim herkesin ve herseyin sahibi Sensin. Bu bebekleri bize sağlıkla bağışla.
Bilmediğimiz ne hikayeler yaşanıyor. Dua tevekkülden başka yapacak bir şeyimiz yok.
Çok şükür canım sevindim senin adına inşaallah hep iyi haberler alırsın.Ah kader arkadaşım benim
Rabbim dermansız dert vermesin. Gececek, ins hepsi geçecek.
Dr ultrasonda muayene ederken spot idrarda çıkan 3+ protein için vücuttaki bi enfeksiyondan olur dedi, vücutta su azalmıştır idrar azalmıştır protein görülebilir dedi, sonracığıma vajinal akıntın varsa onda da protein vardır dedi ki; benim renksiz, kokusuz, berrak bi akıntım var ta hamileliğin başından beri. Hala günde 2-3 defa çamaşır değiştiyorum.
Sabahleyin verdiğim idrar sonucu çıkmış. Hiç protein yok. Bakalım 24 saatlik idrarın sonuçlarında ne çıkacak..
Tansiyon yükseliyor mu ? Dr tek başına idrarda protein gebelik zehirlenmesi teşhisi koymaz tansiyonla beraber olunca önemli dedi.
Canın saolsun ya. Sınırlı gün geçerSelam hanımlar malesef bende de gebelik şekeri çıktı. Yarın diyeti uygulamaya başlayacağım 10 gün günde 4 defa şeker ölçümüm olcak sonrasında insüline karar verilcek. Tatlı bağımlısı ve yemeyi seven biri olarak baya zorlayacak beni
Benim başıma çok garip bir şey geldi onu paylaşmak istiyorum. Şimdi ben açlık şekeri verirken aile hekimim de birden idrar tahlili de verdim sonra ertesi gün lökositim üç enfeksiyonum da 1311 çıktı ve bayağı yüksek dedi doktor bana acil antibiyotik iğne yazdı hemen gidip bunu vurulacaksın dedi. Sonra ben de kendi Doktorumu aradım durumu anlattım gel buraya bakalım bazen aile hekimimlerinde yanlış çıkıyor dedi. Sonra gittim orda da idrar tahlili verdim orada bekledim 3 saat çıkmasını çıktı ve orada bakteri bir olarak gözüküyordu değerler de sıfır beş arasındaydı doktorda bu yok denecek kadar az antibiyotike gerek yok dedi. Ben de açık açık hocam çok arada kaldım ne yapacağım bilemiyorum deyince o da istersen bir hastaneye daha git dedi şimdi de bir hastaneye gittim idrar sonucu verdim ayriyeten de demirim yerlerde B12 yerlerde olduğu için bugün yaklaşık 6 milyar para verip damardan demir aldım inşallah bir işe yarar âmin. Orada da şöyle bir ibare var “ her sahada nadir lökosit 3 -4 epitel hücresi az amorf ürat ve kalsiyum oksalat kristalleri görüldü.” Bu ne demek Allah için ya dünya para harcadım. Enfeksiyon var mı yok muÇoğumuza takviyeler yeterli olmuyor bendede öyle b12 demir kansızlık yerlerde çünkü bebişler herşeyi vakkum gibi çekiyorlar
Canım merhaba soramadım başıma çok garip bir şey geldi yukarıda yazdım okumak istersen okursun şu an olayın şokundayım inan o zaman sormak aklıma bile gelmedi biraz gergindimSOrdun mu canım izin verdiler miinşallah güzel haberlerle gelirsin kuzum
Arkadaşın o kadar haklı ki. Kalbi atıyor, bu zamana kadar mücadele etmiş, şimdi nasıl vazgeçsin? Nasıl alın desin? Ne umutlarla bekliyor o minik bebeğini.. Allah yardımcısı olsun en beklenmeyen mucizelerini göstersin de bir an önce toparlansınlar insallah.Sağlıkla alsın kucağına inşallah.. hepimiz sağlıkla alalım inşallah? Şuan kaç haftalikti bacım arkadaşın?
Çok geçmiş olsun kuzum. Rabbim sana ve tüm annelere güç kuvvet versin sağlıkla alsınlar inşallah bebeklerini kucaklarına. Zor oralarda öyle görünce insan daha kötü hissediyor. İnşallah hiç bir şey olmadan sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına. Az kaldı az daha sabır çokça dua.. dua edeceğiz bol bol inşallah sağlıkla gelecek minigin ben inanıyorum.
Canım benim güzel haberlerle gel inşallah
Ya canım çok şükür şu sindirim gaz olayı varya o mahvediyor bizi ama iyi olacak inşallah sevindimKizlar cok sukur haberler iyi
Karin sertligim tamamen bebegin buyumesi ve gaz sebebiyetliymis.
Kafasi ve ayaklari kaburgamin tam bitiminde bu beden ikimize dar geliyormuski bunlar iyi gunlerin bile asil sorunlar 30. Haftadan sonra baslayacak o yuzden simdi napiyosan yap dedi
Erken dogum ihtimalini sordum. Suanda oyle bir riskin yok. Rahim agzin kapali attigimiz dikisin simdi faydasini goruyoruz dedi.
1 kilo 33 gr olmus teyzeleri
Birde yuzunu eliyle kapattigi yetmiyor gibi tek ayaginida atmisti yuzune
Ama malum bolge sereserpe ortadaydi edepsiz cocuk
Ay canım sorma ya beni var ya bugün delirttiler başıma gelenleri bir bilsen yukarıda yazdım zaten. Doktorlarımın ikisi de çok pimpirikli bir tanesi aile hekimindeki resmen bir deli falan olabilir yani tavırları falan da çok garip. Aşırı stres yaptım bugün gerçektenBenimde trigiliserit , kolestrol birkaç değer daha sınır dışında telaşlandım doktor hamilelikte normal dedi. Bende , sen benden daha iyi biliyorsun diyerek düşünmeyi bıraktım
Enfeksiyonda 2 ay önce vardı bir süredir, geçen ay gittimde yoktu.
Doktor önemli derse tmm diyorum değil derse normalmiş diyorum :) Sonrasında da unutuluyor sanırım. 5 yıl önce hamileydim onda hiç bunları yaşamamışım bu stresler yokmuş gibi geliyor :)
Çok sagolCanım ben set almıştım katlanabilir küvet kova ve tas. Küvetten memnunum yine kullanacağım ama kova devriliyor çok su koyunca tasikiyir katlanıyor her yer su oluyor. Bütün markalar aynı mıdır bilmiyorum ama kovası hariç memnunum doyebilirim
Ay buda güzelmişBanyoda kullancaksan bunu öneririm canım küvetten daha konforlu
Kimi içiriyor kimi içirmiyor bu konuda bile yarımız gerçekten çok saçma değil miBen de şimdi şeker yuklemesindeyim5 dakika sonra ikinci kanımı vercem. Kan alan hemşire su içebilirsin dedi. Bakalım sonuçlar 3ten sonra çıkacakmış inşallah temiz gelir
Evham yapma canım eğer kötü bir durum olsa doktor sana bunu söylerdi enfeksiyon varsa ilaç yazardı bebiş te tedirgin olurBenim başıma çok garip bir şey geldi onu paylaşmak istiyorum. Şimdi ben açlık şekeri verirken aile hekimim de birden idrar tahlili de verdim sonra ertesi gün lökositim üç enfeksiyonum da 1311 çıktı ve bayağı yüksek dedi doktor bana acil antibiyotik iğne yazdı hemen gidip bunu vurulacaksın dedi. Sonra ben de kendi Doktorumu aradım durumu anlattım gel buraya bakalım bazen aile hekimimlerinde yanlış çıkıyor dedi. Sonra gittim orda da idrar tahlili verdim orada bekledim 3 saat çıkmasını çıktı ve orada bakteri bir olarak gözüküyordu değerler de sıfır beş arasındaydı doktorda bu yok denecek kadar az antibiyotike gerek yok dedi. Ben de açık açık hocam çok arada kaldım ne yapacağım bilemiyorum deyince o da istersen bir hastaneye daha git dedi şimdi de bir hastaneye gittim idrar sonucu verdim ayriyeten de demirim yerlerde B12 yerlerde olduğu için bugün yaklaşık 6 milyar para verip damardan demir aldım inşallah bir işe yarar âmin. Orada da şöyle bir ibare var “ her sahada nadir lökosit 3 -4 epitel hücresi az amorf ürat ve kalsiyum oksalat kristalleri görüldü.” Bu ne demek Allah için ya dünya para harcadım. Enfeksiyon var mı yok mu
Allah kolaylık versin valla zor diyet uygulamaları bakalım benim doktor diyet uygulayacak mı buradaki arkadaşlar sınırda dediSelam hanımlar malesef bende de gebelik şekeri çıktı. Yarın diyeti uygulamaya başlayacağım 10 gün günde 4 defa şeker ölçümüm olcak sonrasında insüline karar verilcek. Tatlı bağımlısı ve yemeyi seven biri olarak baya zorlayacak beni
Merhaba bende de protein çıktı ama sizde kaç çıktı protein ?Selam kızlar nasılsınız umarım Allah korktuklarımizdan emin eylesin feraha çıkarsın hepimizi amin
Kan ve idrar testi istedi Dr um protein çıkmış idrarda 24 saat idrarda protein testi yapılacakmış gebelik zehirlenmesi olabilir önlem almamız gerekiyor bakalım hemen dedi
Allah affetsin ama yoruldum vallatam kafamdan bazı şeyleri atıyorum yine birşey ihtimali çıkıyor. Dualarınıza beni de alın inşaallah
Valla ben bir şey demek istemiyorum ama. benim 12. haftada iki ay süren bir kanamam oldu ve doktorum prog Están iğne ve prog Están ilaç verdi ikisini de kullandım şu an 27. haftadayım ve hala bana kullan diyor ne olur ne olmaz diye 3.04 günde bir alıyorumKızlar devlette kontroldeyim ve belli sabit bir doktorum yok.
Progestan kullanıyordum ne zaman bıraksam ortalama 6 ila 8 hafta sonra kanama yaşadım her seferinde. Şimdi yine progestan bitmek üzere ve rahim ağzında şimdilik sorun yok şükür.
Önceki gebeliğimde 30. Haftada erken doğum riski yaşadım. Şimdi bunda da kanamalar yaşadıkça tedirgin oluyorum.
Sizce doktor gerek yok bırak deyip yeni kutu yazmasa da acaba ben progestana devam mı edeyim? Yoksa akışa bırakıp kanama olacakmış hissinim pençesinde mi sıkışayım?Ben ne yapayım akıl verin
Ya ben aslında Aham yapan bir insanım yapmayan bir insanım dersem şimdi yalan söylemiş olurum da ama bana salak kadın afedersiniz dedi ki eğer antibiyotik kullanmazsan bu kadar enfeksiyona kanama bile olabilir dedi ben zaten daha önce kanamam oldu ve iki ay yattım bebeğini kaybetme korkusu yaşayan bir insanım yani sen bana bunu söylersen ben tabii ki de dünyam başıma yıkıldı rengim bembeyaz oldu ellerim titremeye başladı biraz böyle hafif ağlayacak gibi oldum eşim yanımdaydı diye tam kendimi de salamadım çünkü eşim biraz fazla duygusal Hemen koşa koşa doktora gittim falan kendi doktoruma yani zor bir süreç geçirdim normalde enfeksiyon birtık daha az çıksaydı bu kadar korkmazdım da çok yüksek bir enfeksiyon çıkınca ve kadın da böyle bir şey söyleyince ben şok oldum. DengesizEvham yapma canım eğer kötü bir durum olsa doktor sana bunu söylerdi enfeksiyon varsa ilaç yazardı bebiş te tedirgin olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?