Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
O kadar dua ettim insan gram tiksinmez mi TİKSİNMEDİM ilk günkü heyecanla içmek istiyorum

Ben
emzirirken içer miyim bilemiyorum arada içerim herhalde inan bilmiyorum ama emzirmeyi bırakınca kesin içerim yada ek gıdaya geçişte ek gıda veririm o sıra içerim

Arkadaslar baya konu dışı ama sormak istedim eve temizliğe gelen ablalar kaç olmuş fiyatlar 2500 dedi bana , evim 3 +1 aşırı geniş değil küçük odalarım yani 3 ayda bir zam geliyor sanki

Ben 5 gün 50 lik 2 gün 25 lik kullanıyorum. Son kontrolde tsh 2.94 çıkmıştı, dr ikinci trimesterda sınır 3.50 dedi bana
Ben de 50 lik içiyorum tüm hamilelik boyunca,ilk ayda yükseltti ve orada kaldı çünkü daha az içince yükselmişti, 22.haftamdayım yaklaşık 2 hafta önce de 1,65 çıkmıştı
Ben 5 gün 50 lik 2 gün 25 lik kullanıyorum. Son kontrolde tsh 2.94 çıkmıştı, dr ikinci trimesterda sınır 3.50 dedi bana

Bana 3 üzerine çıkınca 75'lik veriyor, 2,5 civarı olunca 50'lik devam ediyorum. 3 haftada 1 düzenli tiroid baktırıyorum

Anlatayım şöyle oldu; normal kontrol günümdü, ağrım sızım yoktu, doktor korku dolu gözlerle “bu bebek neden bu kadar aşağıda” dedi. Bende güldüm ben nerden bileyim diye. Daha sonra olmaz alttan muayene edicem dedi. Alttan muayane ile çokta aşağıda olmadığını korkulcak durumun olmadığını söyledi. Şöyle oluyormuş; rahim ağzı 40mm civarında bekleniyormuş, riskli durum ise 25mm ve altıymış. Benim 31mm çıktı. 25 haftalıktım 34 haftalık konuma gelmiş. Ve inanmazsanız (farkındayım psikolojik) 2 hafta oldu ağrılarım arttı, rahmim ağrıyor, vajinam ağrıyor.
Akabinde doktor 4 hafta sonra gel ne yapacağımıza karar verelim şimdilik ilaç vermeyelim dedi. Bende evde yatmaya çalışıyorum

Yani doktorunuzdan ne kadar memnunsunuz bilmiyorum ama biraz aynı şeyleri yaşıyoruz gibi ve doktorum çok başka konuşuyor.
20. haftada detaylı ultrasonda rahim ağzı 34mm olarak ölçülmüştü ve ben bunu sonradan raporda gördüm doktorum hiçbir şey dememişti. Bi dahaki kontrolde gidip sorduğumda korkulacak bir şey olmadığını progestanı kullanmaya devam etmemi söyledi. Korktuğumu anladığında da bir şey olmayacağını söyledi çok rahattı.
Daha sonra devlet hastanesine kaydım olsun diye 25. haftada kontrole gittim ve orada doktor sekreterine bebek baş aşağı demişti biraz tedirgin oldum. Aslında baş aşağı olduğunu biliyordum doktorun bakmasından anlıyordum. Yine zamanı gelince ben sordum doktoruma baş aşağı dimi diye evet ama korkma orası onun istediği yerde olur dedi.
Yani doktorum bunların hiçbirini bana söyleyip bi telaşa kapılmamı sağlamadı. Aksine ben sorunca gülerek ve çok rahat şekilde yanıtladı. Sürekli yat,kalkma vs de demedi. Hala daha progestan kullanıyorum gebeliğimin başından beri ve şuan rahim ağzı 38mm olmuş çok şükür
Ben doktorumdan çok memnunum ona çok güveniyorum. Güvenme sebebimden biri de riskli gebelik doktoru olması :)

Sizin yaşadıklarınız bencede psikolojik ama bence progestan isteyin doktorunuzdan ve çok kalkmamaya çalışın. Yani siz elinizden geleni yapın.
Makat gelişi olan bi bebek nasıl aşağıda oluyor onu da tam anlamadım ben. Bebeklerimiz çok farklı konumlarda da olabilir belki aynı şeylerde değil yaşadıklarımız ama stres yapmayın. Korkunuz varsa başka bir doktora daha gözükmenizi tavsiye ederim :)

Nasıl biliyor musunuz, bebişin poposu rahmimde, aşağı doğru :) kafa gövde solda, bacaklar ayaklar sağda, popo rahmimde aşağı doğru :) bu arada bende perinatoloğa gidiyorum riskli olmamama rağmen bir doçentten zor bela randevu alabilmiştik

Ben de 50 lik içiyorum tüm hamilelik boyunca,ilk ayda yükseltti ve orada kaldı çünkü daha az içince yükselmişti, 22.haftamdayım yaklaşık 2 hafta önce de 1,65 çıkmıştı
Baya iyi çıkmış sonucun bakalım yarın benim de kontrolüm var 2 hafta gecikmeli gitmiş olacağım inşallah yükselmemiştir

Çocuğunuz kaç yaşında acaba ben de hediye almayı düşünüyorum sevebileceği bir oyuncak denk geldi geçenlerde şimdilik aklımda o var. Seviyor oğlum hediyeleri ve oyuncaklarla oynamayı 2,5 yaşında oğlum kitap okuyarak hazırlamayı düşünüyorum ben de, kitapların ekran görüntüsünü aldım teşekkürler

Arkadaslar baya konu dışı ama sormak istedim eve temizliğe gelen ablalar kaç olmuş fiyatlar 2500 dedi bana , evim 3 +1 aşırı geniş değil küçük odalarım yani 3 ayda bir zam geliyor sanki
Sene başında 2 bindi muhtemelen zaam gelmiş olabilir açıklama yapılmıştı çünkü Standart fiyat diye

Ay asidan yana hicbir olumsuzluk olmadi ama aksam yemeginden sonra karnim bir sisti patlayacak adetaaa yururken nefesimi kesecek gerginlik nerdeyse. Minyon yapiliyim bazen sanki tasiyamayacagim gibi geliyo o gobegi biraz sola yatip dinlendim hafifler gibi oldu ama ayaga kalkinca aynen devam yemek biraz agir geldi heralde. Servikal dikisliyim rahimde sekil bozuklugum var odum kopuyor rahimde alani kalmayacakta erken dogum olacak diye her yasadigim olumsuzlugu erken doguma sebep olacak diye yorumluyorum.buda beni iyice strese sokuyor garip bir donguye giriyorum tek istegim su 32. Haftayi atlatmak Rabbim bebeklerimizin zamaninda gelmesini nasip etsin
Buda boyle bir iç döküş oldu

Şortlu ya da külotlu olanlar bana işkence geliyor giyip çıkarmak karnını kasarak o evrede çok zorlayıcı oluyor, hele bir de ilk gün de giyilecekse doktor kontrolleri bitmiyor giy çıkar giy çıkar işkence, çiş olayı bitmiyor ped degistirmek lazım sürekli dikiş olursa enfeksiyon kapmamak için yaz günü bir de bana işkence geliyor, tabii herkesin kendi tercihi de ben hiiccc almayayım altlı olanlardan ben askılı aldım göğüs altından kasıga kadar

Ben de bebise ne alırsam oğluma da alıyordum, bugün bebişin yatağıni monte ettik oğlum da kafasında kendi de yatabilecegini düşündü sanırım, sonra dedik henüz hazır değil kardeşinin yatağı hazır olunca denersin falan dedik, pek hoşuna gitmedi sanırım her gece bir iki masal okuturdu öyle uyurdu bu gece istemedi ikimizi de odadan kişkişladi kendisi uyudu masalsiz... Yarın içini hazirlayayim da yatsın bari biraz üzüldüm yalnız uyumak istemesine

Orası da doğru tabi haklısın
Varmı linki aldığın canım baksaydım bende

Azıcık sakinleş kuzucum. Seni anlıyorum en başından beri çok sıkıntı çektin biliyorum farkındayım. Ama sen ne kadar streslenirsen bebişin o kadar etkilenecek. Dua edelim bak 28. Haftaya geldin Rabbim onu 39. Haftalara da getirir sen merak etme dua et teslim ol ben de bazen aşırı strese kapılıyorum ve diyorum ki bu bebeğin bir sahibi var. Allah nasıl ne zaman isterse o zaman olacak. Allah benden daha iyi düşünür akıbetini. Teslim olunca daha rahat bi kafa yapısına bürünüyorum. Yoksa halimiz harap.

Bu arada ben de minyon olduğum için göbeğim ekstra büyük ve eşime sürekli taşımakta zorlanıyorum diyorum. Gerçekten acaba daha büyük olsak daha kolay olur muydu ki

Temudan aldım, benim aldığım satıcı kaldırmış ama aynı modellerden var çok, temudan almayan olur diye görsel atmıştım dur tekrar atayım da fikir olsunEki Görüntüle 3573315
Bu ona benzer hemen hemen yorumlarıda gayet iyi kullanım açısından da iyi görünüyor diğerlerine göre bunu sepete ekledim değişiklik olmazsa bundan alayım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…