- 27 Nisan 2020
- 103
- 146
- 30
Haftayaki randevumda ben de ilaç soracağım hele sabahları çok zorlanıyorum bulantılardan yaGünaydın
Bi yanlışlık mı var acaba ? Az önce aldım ilacı. Özellikle sordum, sgk karşılıyor dedi. Bir süredir gittiğim muayenelerin katılım payları birikmiş toplam 80 tl, verdim. Eczacı bu ilaç için 30 lira civarı bi şey dedi. O da 80in içinde yani.
İnsanın kolu bacağı ağırsa idare eder, ama bulantı insanı mahvediyor. Belki gebeliğin en kötü yanı. Allah kolaylık versin5+0’dan selamlar kızlar . Ara ara gelen kaybolan hafif bulantılar başladı. Midemi doldurma gayretindeyim bulanmasın diye. Diğer gebelik süreçlerimde de hep çok bulantım oldu. Bu süreçte çalışmak gerçekten çok zor oluyor
Geç olsun güç olmasınKızlar hastaneden geliyorum. Doktor, kese görünüyor içinde bir oluşum var ama net bir şey söyleyemiyoruz dedi. Alttan baksak görür müyüz, görürüz ama gerek yok dedi. İki hafta sonra gel hepsine birden bakalım dedi. 5+1 ile uyumlu dedi. Normalde ben bugün 6+2'yim. Benim iki regl aralığım 32-34 gün arasında idi. Ondan kaynaklı küçük görünüyor olabilir diye düşünüyorum. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda regl tarihimi değiştirecekler. Folik asit olarak Regenesis Max kullanıyorum. İlk gebeliğimde doğumdan sonra oğlum ve ben b12 yüzünden çok iğneler yedik. Bunun için vitamin takviyeli bir folik asit alıyorum. Doktor da onayladı zaten. Çok umutlu gitmiştim kalp sesi için ama kısmet böyle imiş. İki hafta nasıl geçecek bilmiyorum
Komodinin üstüne kraker koydum. Gözümü açtım birkaç tane yedim. Çünkü resmen uykumda da midem bulanıyor. Uyandırdı o his beni geceleyinHaftayaki randevumda ben de ilaç soracağım hele sabahları çok zorlanıyorum bulantılardan ya
Haftayaki randevumda ben de ilaç soracağım hele sabahları çok zorlanıyorum bulantılardan ya
bugün sabah 5te uyandım, bulantı ile...Komodinin üstüne kraker koydum. Gözümü açtım birkaç tane yedim. Çünkü resmen uykumda da midem bulanıyor. Uyandırdı o his beni geceleyinBulantı hissi öğleden sonra sanki biraz daha sakinliyor.
Tabiki çok etkilendim artık hastaneye gitmeden önce dua ediyorum Allah'ım ne olursun merhametli insanlar çıksın karşıma diyeİnanamıyorum bu nasıl bi muamele ya. Ben şehir hastanesinde doktor çabuk çabuk üstün körü iş yapınca napsınlar çok yoğunlar sürekli hasta bakıyolar fln diye düşünüyordum ama cidden bazı doktor ve hemşireler artık insanın sıratına bile bakmaz hale gelmiş bu nasıl iş şok oldum. Nasıl etkilemiştir seni bir de
Ben de her gün içiyorum muhakkak zencefil çayı ya iyi geliyor bir de bulantı bilekliği diye bır sey var önceki hamileliğimde takmıstım . iki lastik gibi bileğine takıyosun akupunktur noktalarına basınc yapıyor azcık daha iyi gelmıstısabahları öğürmekten karnım ağrıyor artık ama benim doktorum ilaç kullanımına çok karşı istemiyorum kullanmanı diyor zencefil çayı içiyorum rahatlatıyor
sanki lunaparkta bir şeye binmişim çalkalanmışım da bulantım varmış gibi oulyorum hem başım dönüyor hem içim bulanıyor
Sormadım açıkçası sadece yolk sac vs var, genel olarak 5-6 haftayla uyumlu görünüyor dedi. Biraz daha bekleyeceğim o halde, hayırlısı neyse o olsun diye diliyorum. Çok teşekkür ederimHayırlı olsun. Sağlıkla gelsin
Dr bebeğe dair bi şey gördü mü? Yani bebek var da kalp atışı mı henüz görülemedi ?
Her şekilde 8. Hafta sonuna kadar süre var.
Canım Dr Protestan başlattı ilk 2 gün lekelenmem hafifledi dün ve bugün avuç içi kadar bildiğin kanama geliyor Salı günü randevu var dinleniyorumCanım nasılsın son durumun ne aklimdasin kac gündür
Ben daha önceki gebeliğimde kullandım zoferin bile hiç etki etmediği bulantılarımda 1 günlüğüne rahatlatmıştı beni. Ama o kadar. Yine de diğer ilaçlara göre daha iyiydi diyebilirim. Sizin aşırı yoğun kusmalarınız yoksa etki ederArkadaşım doğum yaptiği güne kadar kullandısabah 1 akşam yatmadan 2 alıyordu
Hayatımı kurtardı demişti ama fiyat bilgisi bende yok maalesef
Bir gün camları sildim, bir gün dip köşe temizlik yaptım diğer gün de tuvalet banyo yıkadım. Dünden beri de yatıyorum kasık ve bel ağrısından.. Çok da zorlamamak lazım ilk aylar önemli sonuçta. Büyük temizliğimi bitirdim artık ufak ufak yaparım kış boyuKızlar temizlik yapıyor musunuz? Kalkıp artık eve bi ayar çekmem lazım dedim ama 2.odadan sonra ağrımdan oturdum kasık ağrısı zorluyor bende korkuyorum bişey olur diye toza da ailecek alerjimiz var burunlar berbat durumdanapsam bilemedim vicdanım otur yapma bi sıkıntı olmasın diyor ama biraz temizlik hassasiyetim var sabrımda gelmiyor ya 3 gündür evi süpürmedim inanamıyorum malum evde çocuk da var bana birşeyler söyleyin
Bir gün camları sildim, bir gün dip köşe temizlik yaptım diğer gün de tuvalet banyo yıkadım. Dünden beri de yatıyorum kasık ve bel ağrısından.. Çok da zorlamamak lazım ilk aylar önemli sonuçta. Büyük temizliğimi bitirdim artık ufak ufak yaparım kış boyuKızlar temizlik yapıyor musunuz? Kalkıp artık eve bi ayar çekmem lazım dedim ama 2.odadan sonra ağrımdan oturdum kasık ağrısı zorluyor bende korkuyorum bişey olur diye toza da ailecek alerjimiz var burunlar berbat durumdanapsam bilemedim vicdanım otur yapma bi sıkıntı olmasın diyor ama biraz temizlik hassasiyetim var sabrımda gelmiyor ya 3 gündür evi süpürmedim inanamıyorum malum evde çocuk da var bana birşeyler söyleyin
Yolk saç görüldüyse, boş gebelik değil.Sormadım açıkçası sadece yolk sac vs var, genel olarak 5-6 haftayla uyumlu görünüyor dedi. Biraz daha bekleyeceğim o halde, hayırlısı neyse o olsun diye diliyorum. Çok teşekkür ederim
Gebeliğin en kötü yanı aşırı bulantı ben bir önceki gebeliğimde aşırı bulantı ve kusmalardan dolayı uzun süre hastanede yatmış ve çok kilo kaybetmiştim. Naneli sakız tavsiye ederim biraz rahatlatıyorKomodinin üstüne kraker koydum. Gözümü açtım birkaç tane yedim. Çünkü resmen uykumda da midem bulanıyor. Uyandırdı o his beni geceleyinBulantı hissi öğleden sonra sanki biraz daha sakinliyor.
Çok gecmis olsunKızlar sabah deprem oldu, oğlumu aldım kapandım yere. Aşırı korktum ve uzun sürdü. Umarım bir şey olmaz. Depremi yaşayan arkadaşlar varsa geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum
Insallah hicbir sorun yokturCanım Dr Protestan başlattı ilk 2 gün lekelenmem hafifledi dün ve bugün avuç içi kadar bildiğin kanama geliyor Salı günü randevu var dinleniyorum