Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Çok geçmiş olsun korku mu tetikledi acaba Benim de 16.haftadan beri ufak kanamalar oluyor çoğu zaman sabaha karşı kabuk bağlama ile duruyor . Ama bu dediğiniz daha farklı galiba doktor en iyi yönlendirmeyi yapacaktır tekrar geçmiş olsun

canim beyaz dut kurusunu 4-5 dk kaynat altini kapat iliyinca ic çok güzel kan yapıyor en azından kan kaybin olmaz burun kanamasini bilemiyorum tabiki

Selam kızlar yeni bir haftaya başladık şükür. Şöyle zaman su gibi akıp geçse diye dua ediyorum içimden . Sabah işe yine zor bela geldim. Benimkilerden biri sağolsun aşağıyı tepikliyor sürekli .
Allah kolaylik versin canim ya calisan anneler icin cok zor oglumun birinde kpss icin dershaneye gidiyordum digerindede calisiyordum gunde 250 kisiyle konusuyordum nefes nefese anlayissiz is arkadaslarim vardi ne kadar zor gunlerdi sizin icin gerçekten ekstra zor bazen insan az dinlenmek istiyor calisinca ne mümkün Allahim kolaylastirsin

Kızlar çok fokurduyormusum başlamışim gene horlamaya, eşim su getirmiş gece iyi misin bu nasıl horlama tikandın mı diye, yastigimi da düzeltmiş ben hiç fark etmemisim doğuma kadar uyku yok adama ama üzülmüyorum, ben delik delik elli kere kalkıyorum tuvalet için, dönmek için, ağrılarım için, o da en azından bı beş on kere kalksın

merhaba, herkese iyi haftalar!
Doğumda özel ebe desteği almak istiyorum. Fiyatları konusunda bilgisi olan var mı?
İstanbul’da anladığım kadarıyla epey pahalı bir istek olacak..

Kızlar iki gündür biraz tedirginim. 24. Haftadayım iki gündür bebek hareketlerinde azalma hissediyorum. Dün acile gittik baktı doktor bi problem yok bebek hareketli dedi ama suyu çok az bi fazla geldi bana şeker yüklemesi yaptır bakalım ne çıkacak dedi. Bebek hareketlerinde azalma yada daha az hissetme falan yaşayan var mı. Yada su fazlalığı daha az hissetmeme sebep olabilir mi

Ayy horlama bende de başladı. Üstelik zamanında bademciğim de alındı genizetim de alındı, boğazım bomboş. Ama burnum ve boğazım akıntılardan o kadar tıkanıyor ki ondan heralde horlamaya başladım ilk defa. Bir de akşamları özellikle yatarken sanki boğazımdan çene altıma kadar şişiyorum gibi oluyor damarlar küt küt atmaya başlıyor.
Bir de bu gece yatakta dönerken 2 kere karnıma kramp girdi 10 saniye kadar. Artık bu hafta bebiş iyice büyüdü heralde diyorum. İyi olsunlar da gerisi önemli değil napalım.

Benim de suyum azmış ve ben de hareketleri çok hissediyor olmamı garipsiyordum. Demekki suyun azlığı ve fazlalığı hissetmemizi etkiliyor olabilir canım. Dışarıdan bile net gözüküyor hareketleri 19. haftadan beri. İnşallah normale döner kısa sürede
Aşırı az ve aşırı fazla olmadığı sürece bir sorun yaşamayız heralde. Genetik diyor çoğu doktor zaten suyun miktarına. Şeker yüklemesi sonucundan haberdar et bizi merak ettim.

yani hissetmekte zorlandıkça anksiyetem tutuyor umarım normale döner bian önce :)

yani hissetmekte zorlandıkça anksiyetem tutuyor umarım normale döner bian önce :)
Ben fazla hissetmekten tedirgin olurken işin bu yönünü hiç düşünmemiştim. Ne olursa olsun var olana şükretmek lazım sanırım. Hissetmemek çok daha korkutur insanı. İnşallah bir an önce normale döner de sen de bol bol minik tekmeler yersin miniğinden

Yaa aynı şeyleri ben de yaşıyorum Hamilelikten önce hiç horlamayn ben geceleri horluyormuşum beyfendi uyuyamıyormuş babababaa. Senin horlamanı ben dönemsel olmaksızın çekiyorum diyorum kem kümlüyor. Sabah bi kalkıyorum salona geçmiş nazlı yarim ay Allahımm sinir oluyorum bazen

Detaylıya girmissindir. O zaman dr bir şey dedi mi ?

Ötesinde acildeki yada seni ilk kez gören bi dr un söylemiyle endişelenme. Kendi dr un en iyisini bilir.

Bak senle haftamız aynı. Bana sorsan bi on gün önce karnım dışarıdan daha çok ve şiddetli görünecek şekilde hareket ediyordu. Şimdilerde ise sanki hareketin niteliği değişti. Şöyle ki, içe ve daha asağı vuruyor. Sanki bağırsak hareketi gibi en aşağıda hissediyorum. İdrar kesemi eziyor zaten, makata doğru da basınç yapıyor. Dıştan görünen çok bi hareket yok ama kendimi dinlediğimde içte derinde hareketler devamlı.

Benim şeker yüklemesi çarşamba günü yapılacak. Bebeğin suyuyla alakalı bi durum olmaksızın, annem şeker hastası old için ve kilolu hamile kaldığım için yaptıracağım. Zaten bu rutin bi uygulama. İlk gebelikte de yaptırmıştım. Ki o zaman ne annem hastaydı ne ben kiloluydum yani dr un sana şeker yüklemesi yaptır suyu az demesiyle endişe etme

Son düzenleme:
Kızlar bir şey soracağım belki konusu geçmiştir burada. Hamilelik sürecinde gerçekten faydalı olduğunu düşündüğünüz ücretsiz canlı (zoom gibi) eğitimler var mı ? Canlı olmasa da olur ama tecrübesizlere sağlıklı bilgiler veren video/kurs varsa katılmak istiyorum. Çünkü bazen ayrıntıları düşününce çok kafam karışıyor. Doğumdan sonra çocukla baş başa kalıp bir şey yapamamaktan korkuyorum. Hatta bazen onu doğru tutamayacakmışım , kıyafetini değiştiremeyeceğim gibi geliyor küçük olduğu için. Zaten Temmuza geliyor o sıcak zamanlar aklıma geldikçe bile fenalık basıyor . Kısacası analığa destek olan platformlar var mı bildiğiniz ?

İlk gebeliğimde takibimin yapıldığı özel hastanede gebe eğitimi ve bebek için ilkyardım kursu veriyordu. Çok faydalandım. İlk bebeğini kucağına alacak olanlar mutlaka video olsun, böyle kurs olsun eğitimlere gitsinler.

Şehir hastanelerinde 20 haftayı doldurmuş gebelerin kayıt yapabildiği hamile okulu var aynı şekilde.

Damarlar küt küt atmaya başlıyor demişsiniz, bunu kulağınızda mı duyuyorsunuz? Benim de son bir aydır böyle, kötü bir hisle birlikte kulağımda oldukça yüksek sesli kalp atışı sesi duymaya başlıyorum. Yatarken de otururken de yürürken de olabiliyor. Tansiyon ve KBB'den bir şey çıkmadı. Hamilelikle mi ilgili merak ediyorum, doktor da bir şey diyemedi. Sizin de benzer mi acaba farklı mı?

Evett canım benim 20 gün önce gitmiştim detaylıya herhangi bişey dememişti suyla alakalı en azından ama çok güzel özetledin vallahi bu hareket durumunu sanki birkaç gün önce böyle dalgalanmalar falan karnımda çok belirgindi ama birkaç gündür böyle çok derinden bişey hareket edip gelip geçiyor gibi hissediyorum. şekerde olabilir mi bilmiyorum ama su fazlalığı durumum umarım yoktur bianda fazla kilo artışım oldu falan ama ailede şeker hastası yok bende de çıkar mı bilemiyorum şeker yüklemesi bende yaptıracağım muhakkak

2 ay önce Çorlu'ya taşındım yarın ilk defa şehir hastanesine gideceğim. Orda eğitim var mı bakayım soracağım bi.
Kitap okuyup videolar da izliyorum ama izleme yeterli olmaz belki diye düzenli eğitim veren bir yer bakıyorum.

Öyle şehir hastaneleri alıyor hem online hem yüzyüze, hem eşli, kişiye nasıl uyarsa programları var, inşallah orada da güzel uyguluyorlardir, erken git bı yarım saat randevudan önce, ebeyle önden, görüşme yapıyorsun herşeyi sorabilirsin, programlarıyla ilgili de bilgi alırsın, güzel haberlerle de dönersin İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…