- 27 Ekim 2023
- 2.480
- 3.469
- 53
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #9.581
Höh gerek yok ya, ben bir tane ne olur ne olmaz diye hastane çantasına koydum, hastane de zaten alismasin diye enjeksiyonla verdik damla damla bana alışana kadar, sonra dışarı çıkınca ne olur ne olmaz diye sahip koydum bı kaç kere çıldırdı tutturamadim bile, çöp oldu gitti, tabii her bebek aynı değil tutsa bile hangi marka uyacak hangisini tutamayacak bir sürü seçenek var, bir tane aldıysan bı dene tutmazsa yeni birşey bakarsın, o kadar abartıp kendine eziyet etme, emin ol çoğu hiç kullanilmadan çöpe gider, mama kullanirsan da alırsın tabii ki ama size uygununu bulana kadar deneme yanılma gider, o yüzden acele etme bir iki al dene duruma göre bakarsinSelaaam, comotomo biberina karar verdim ama kac biberon almamiz lazim acaba? 2 tane yeter diyordum, 6-8 tane alan varmis..
6-8 çok fazla bence . Hangi ayların almak lazım ilk başta kullanmak için? Mesela 0-3 ay mi almali 0-6 aymiSelaaam, comotomo biberina karar verdim ama kac biberon almamiz lazim acaba? 2 tane yeter diyordum, 6-8 tane alan varmis..
0-3 ağızları minnak güçsüz, 6ay ilk ay için biraz zorlar alıştıkça 6ay alırsın6-8 çok fazla bence . Hangi ayların almak lazım ilk başta kullanmak için? Mesela 0-3 ay mi almali 0-6 aymi
Bence başka almana gerek yok ben kızımda aventin biberonunu almıştım ama hiç tutmadı içmedi bir türlü zaten sonrasın da mamayı da bıraktık bence dene bunu olmadıysa başka markalara geçersinSelaaam, comotomo biberina karar verdim ama kac biberon almamiz lazim acaba? 2 tane yeter diyordum, 6-8 tane alan varmis..
Bence 1 tane al yeter. Bu biberonu benim kızım hiiç tutmadı 1 kere bile kullanamadım.Selaaam, comotomo biberina karar verdim ama kac biberon almamiz lazim acaba? 2 tane yeter diyordum, 6-8 tane alan varmis..
Adı da şehir hastanesi
Benim de kan değerleri böyle. Demir günde bir tane alıyorum acaba yeterli değil mi, ikiye mi çıkarmalı dedim de.. Demir deposu alt sınırın altında çünkü bebek kullanıyor ama kanın iyi. Güzel beslen yeter dedi.
Artık canım kocamın dolabından giyinme zamanı gelmiştirKızlar selamlarben kendime hamile kıyafetlerine dair hiç bir şey almamıştım ancak artık hiç bi pantolonuma sığamıyorum. Üstüme giydiğim her şey de dar gelmeye başladı malesef hayır zaten genelde bol giyiniyordum ama onlar bile darlaştı H&M uygulamasında oldukça fazla indirim vardı dün baya bi parça bi şey aldım kendime. Özellikle hamile bölümünde gerçekten güzel şeyler var. Hala indirim devam ediyor sankrım bakabilirsiniz bebiş bölümünde de oldukça güzel indirim vardı ama neredeyse her şeyi sömürmüşler
Allah bin kere razı olsun yengendenDaha önce yazdım mı bilmiyorum. Aslında konu olarak yazıp bütün canım kadınlara bunu anlatasım var.
Şimdi ben doğum yaptım. Her şey yolunda. Gaz çıkarma, WC ye çıkma ok. Bebek uyuyor, uyanıyor emiyor. Güzel besleniyor, kakasını yapıyor ok.. Sezaryende iki gece kalınıyor ya hastanede. Ben bir gece kalmıştım. Ertesi gün ikindi zamanıydı dedim bu gece kalmasam acaba çıksam mı?..
Çocuk dr u onay verdi. Benim dr um da geldi, dikişlere baktı. Her şey yolunda. Yenidoğan hemşiresi geldi. Bilgi verdi. Form verdi. İmza verdim hastaneden taburcu oldum.
Anneme gittim. O gece sabaha karşı kızım uyandı. Ağlıyor ama nasıl ağlama. Emziriyorum durmuyor. Kucağıma alıyorum durmuyor. Annem alıyor bi tur evin içinde yürüyor. Sonra kız kardeşim alıyor biraz o pıspıslıyor. Bana veriyorlar emziriyorum. Ağlamalar devam. Babam geldi. Kur’an okudu çocuğa. Biraz sakinler gibi oldu. Ama o gece nasıl sabah ettik biz biliyoruz.
Bu hali yeni doğmuş bebeğin dünyaya adaptasyon gününde normal olarak düşündük. Neyse annemlerin bina, aile apartmanı. Amcalar halalar kuzenler bir çok daire bizim taraf. Haliyle herkes görmeye geliyor. Biri geliyor biri gidiyor. Büyük amcamın hanımı geldi. Ben kızımı emziriyorum. Söyle bir iki dk durdu baktı.Ne oldu yenge dedim. Bu çocuk aç dedi. Olur mu yenge dedim, emziriyorum. Bak kakasını yapıyor, alt açıyoruz.
Gel dedi göstereyim. Emzir bakalım dedi. Çocuk emmeye başladı. Bak şimdi boğazına. Emme refleksi var ama yutma hareketi yok. Boğazında hareket yok dedi.
O an ömrümde yaşamadığım bi acizlik, sersemlik, bir şok yaşadım. Şimdi çıkar memeni sık dedi. Sıktım sıktım. 2-3 damla süt geldi
O an yere yapıştım. Benim kızım aç. Açlıktan ağlıyor. Şekeri düşmüş olabilir. Basımı duvarlara vurasım geldi.
Aradım yenidoğan hemşiresini anlattım durumu. Sakin ol dedi. Bana mama ismi kodunu verdi. Hemen temin et. Su şekilde yapacaksın. Bu şekilde vereceksin diye anlattı. Bacım koştu markete. Geldi. Hemen yaptım mamayı. Biberon falan uğraşamam. Çocuk aç
Çay kaşığıyla bir bir damla şekilde ağzına akıttım. Nasıl kapıyor… Nasıl aceleci… Nasıl telaşlı?..
Dedim ya ömrümde bundan daha aciz, daha mahzun, daha üzgün olduğum bi an olmadı. Kızım doydu old yerde uyudu. Ben de ağla ağla. İçim dışıma çıktı.Bir saat sonra yine uyandı aranıyor. Bu sefer mememi ağzına verdim. Aradan cay kaşığıyla bir damla mama damlattım. Memeden geldiğini düşündüğünden emdi emdi.
O telaşla biberona da alışsın da istemediğimden bunu yaptım. Emecek ki süt kanalları aktife dönsün. Sezaryen olunca sütun gelmesi biraz gecikebiliyor. Bu şekilde toplasanız 24 saatte birkaç kez mama verdim sütüm tamamen gelmeye başladı. Kalan mamayı da kullanmadım. Sonradan okudum, yenidoğan beslenmeden bir süre anne karnından getirdiği depoyla idare edebiliyor.
Yemgem iki kere ikiz toplam 10 çocuk doğurmuş. Tarlada kendi kendine doğurup çocuğu başörtüsüne sarıp köye yürüyerek gelmiş eski Anadolu kadınlarından. Duacısıyım.
Diyeceğim o ki bacılar, bu hepimize bi ders olsun. Siz de kendinizi kontrol edin. Allah hiçbir anneyi o çaresizlik ve acizlik hissiyle imtihan etmesin. Bebeklerimizin sütleri hemen bolca gelsin. İns mamaya biberona gerek de olmasın
Tedbirli olmakta fayda var ama 1-2 biberon yeter. 6-8 tane almanın bi mantığı da yok.
Bu yazı yeni annelere ders niteliğinde oldu bence çok teşekkür ederiz ladym yine aydınlatın bizi tecrübe ne güzel şeyDaha önce yazdım mı bilmiyorum. Aslında konu olarak yazıp bütün canım kadınlara bunu anlatasım var.
Şimdi ben doğum yaptım. Her şey yolunda. Gaz çıkarma, WC ye çıkma ok. Bebek uyuyor, uyanıyor emiyor. Güzel besleniyor, kakasını yapıyor ok.. Sezaryende iki gece kalınıyor ya hastanede. Ben bir gece kalmıştım. Ertesi gün ikindi zamanıydı dedim bu gece kalmasam acaba çıksam mı?..
Çocuk dr u onay verdi. Benim dr um da geldi, dikişlere baktı. Her şey yolunda. Yenidoğan hemşiresi geldi. Bilgi verdi. Form verdi. İmza verdim hastaneden taburcu oldum.
Anneme gittim. O gece sabaha karşı kızım uyandı. Ağlıyor ama nasıl ağlama. Emziriyorum durmuyor. Kucağıma alıyorum durmuyor. Annem alıyor bi tur evin içinde yürüyor. Sonra kız kardeşim alıyor biraz o pıspıslıyor. Bana veriyorlar emziriyorum. Ağlamalar devam. Babam geldi. Kur’an okudu çocuğa. Biraz sakinler gibi oldu. Ama o gece nasıl sabah ettik biz biliyoruz.
Bu hali yeni doğmuş bebeğin dünyaya adaptasyon gününde normal olarak düşündük. Neyse annemlerin bina, aile apartmanı. Amcalar halalar kuzenler bir çok daire bizim taraf. Haliyle herkes görmeye geliyor. Biri geliyor biri gidiyor. Büyük amcamın hanımı geldi. Ben kızımı emziriyorum. Söyle bir iki dk durdu baktı.Ne oldu yenge dedim. Bu çocuk aç dedi. Olur mu yenge dedim, emziriyorum. Bak kakasını yapıyor, alt açıyoruz.
Gel dedi göstereyim. Emzir bakalım dedi. Çocuk emmeye başladı. Bak şimdi boğazına. Emme refleksi var ama yutma hareketi yok. Boğazında hareket yok dedi.
O an ömrümde yaşamadığım bi acizlik, sersemlik, bir şok yaşadım. Şimdi çıkar memeni sık dedi. Sıktım sıktım. 2-3 damla süt geldi
O an yere yapıştım. Benim kızım aç. Açlıktan ağlıyor. Şekeri düşmüş olabilir. Basımı duvarlara vurasım geldi.
Aradım yenidoğan hemşiresini anlattım durumu. Sakin ol dedi. Bana mama ismi kodunu verdi. Hemen temin et. Su şekilde yapacaksın. Bu şekilde vereceksin diye anlattı. Bacım koştu markete. Geldi. Hemen yaptım mamayı. Biberon falan uğraşamam. Çocuk aç
Çay kaşığıyla bir bir damla şekilde ağzına akıttım. Nasıl kapıyor… Nasıl aceleci… Nasıl telaşlı?..
Dedim ya ömrümde bundan daha aciz, daha mahzun, daha üzgün olduğum bi an olmadı. Kızım doydu old yerde uyudu. Ben de ağla ağla. İçim dışıma çıktı.Bir saat sonra yine uyandı aranıyor. Bu sefer mememi ağzına verdim. Aradan cay kaşığıyla bir damla mama damlattım. Memeden geldiğini düşündüğünden emdi emdi.
O telaşla biberona da alışsın da istemediğimden bunu yaptım. Emecek ki süt kanalları aktife dönsün. Sezaryen olunca sütun gelmesi biraz gecikebiliyor. Bu şekilde toplasanız 24 saatte birkaç kez mama verdim sütüm tamamen gelmeye başladı. Kalan mamayı da kullanmadım. Sonradan okudum, yenidoğan beslenmeden bir süre anne karnından getirdiği depoyla idare edebiliyor.
Yemgem iki kere ikiz toplam 10 çocuk doğurmuş. Tarlada kendi kendine doğurup çocuğu başörtüsüne sarıp köye yürüyerek gelmiş eski Anadolu kadınlarından. Duacısıyım.
Diyeceğim o ki bacılar, bu hepimize bi ders olsun. Siz de kendinizi kontrol edin. Allah hiçbir anneyi o çaresizlik ve acizlik hissiyle imtihan etmesin. Bebeklerimizin sütleri hemen bolca gelsin. İns mamaya biberona gerek de olmasın
Tedbirli olmakta fayda var ama 1-2 biberon yeter. 6-8 tane almanın bi mantığı da yok.
Ayy sezonu diye mi acaba, ben de bugün kocamın dolabından 6-7 güzel t-shirtevel koydum çok iyi olduArtık canım kocamın dolabından giyinme zamanı gelmiştirBir hamiş pantolonu aldım, havalar ısınsın diye bekliyorum geniş kesim elbise eteklerimi giymek için
Yazlık eteklerim kalp ben , bugünkü kıyafetim.
Eki Görüntüle 3559178
benlm çanta bugün geldiOlur tabiki neden olmasin
Haber ver bende bakarim ona gore
Ben 6in1 aldim ve 1 saat önce geldi kurduk topladik bile cook genis cok guzel kolay kurup topladik. Biz cok begendik saglam duruyor
Güle güle kullan canım benim çok güzelbenlm çanta bugün geldibaya geniş içinden alt açma çıktı birde 2 tane sıcak soğuk tutsun diye çanta çıktı. Ekstra kirli ıslak için bir poşet koymuşlar. Benim için yeterli ve beklentimi karşılayan bir çanta oldu
Çok teşekkür ederim canım inşallahGüle güle kullan canım benim çok güzel
Kızlar selamlarben kendime hamile kıyafetlerine dair hiç bir şey almamıştım ancak artık hiç bi pantolonuma sığamıyorum. Üstüme giydiğim her şey de dar gelmeye başladı malesef hayır zaten genelde bol giyiniyordum ama onlar bile darlaştı H&M uygulamasında oldukça fazla indirim vardı dün baya bi parça bi şey aldım kendime. Özellikle hamile bölümünde gerçekten güzel şeyler var. Hala indirim devam ediyor sankrım bakabilirsiniz bebiş bölümünde de oldukça güzel indirim vardı ama neredeyse her şeyi sömürmüşler
Artık canım kocamın dolabından giyinme zamanı gelmiştirBir hamiş pantolonu aldım, havalar ısınsın diye bekliyorum geniş kesim elbise eteklerimi giymek için
Yazlık eteklerim kalp ben , bugünkü kıyafetim.
Eki Görüntüle 3559178
Ben de ikinci el aldım 4 tane hamile pantolonu ama triko eşofman takımlarım vardı bütün kişi onlarla geçirdim hem aşırı rahatlar hem de lastikli olduğu için göbek büyüdükçe d e oldu hiç sorun yasamadi bol bolamat giyiyorum şöyle havalar ısınınca ben de eteklere sarilca çok rahat oluyorAyy sezonu diye mi acaba, ben de bugün kocamın dolabından 6-7 güzel t-shirtevel koydum çok iyi oldubenim tüm etek ve elbiseler göğüs altından büzgülü genişleyen kesim dolayısıyla şu an hepsi oluyor pantolon 2 tane ben de aldım zorunlu. Ayaktan korkuyorum rahat bir terlik alayım kaliteli diyorum ama ya numaram değişirse diye cesaret edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?