Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
Olur tabiki neden olmasin

Haber ver bende bakarim ona gore

Ben 6in1 aldim ve 1 saat önce geldi kurduk topladik bile cook genis cok guzel kolay kurup topladik. Biz cok begendik saglam duruyor
Stylo Paris Kadın Ve Anne Bebek Bakım Sırt Çantası-bej - Fiyatı, Yorumları Genel Markalar Queen Çok Fonksiyonel Termo Anne Bebek Bakım Sırt Çantası, Leke Tutmaz, Su Geçirmez - Fiyatı, Yorumları pembeli olanın aynısıydi renk tip olarak. Diğeri gibiydi aynı içi de gözleri falan. Aynı bebek arabasına asacak aparatları falan vardı kuzum. Aynısını bulamadım maalesef hem instada hem de sitelerini aradım tarayicida ama.yok kapanmislar maalesef. Aynı bunlar gibiydi işte çok kullanışlı oluyor. Her göze bir şey koyuyorsun neyin nerde olduğunu biliyorsun rahatça kullanıyorsun canım. Bir sürü model var çeşit çeşit.. inşallah bulursun gönlüne göre bir şey

1. Park beşiği götürdüm ama yatak götürmedim gittiğim yerde yorgan battaniye vardı zaten 4 e katladım yerleştirdim.
2.süt sağma makinesini taburcu olduktan 3 gün sonra bi kere gidip kullandım onun dışında kullanmadım. Bozuk çeşme gibi delicesine gelen bir sütüm vardı ona aldandım hiç süt biriktirmedim hep öyle gidecek zannettim taki 3.ay bitene kadar. Sonra sütüm bir azaldı ittire kaktıra çaylarla vs 6.aya kadar emzirebildim malesef. Bu sefer elektrikli bir pompa düşünüyorum sağıp buzluğa atıcam ve sütüm azalınca mamaya başvurmak zorunda kalmıycam inş. Manuel çok uğraştırır bence çk zahmetli gözüküyor.
3.çocuk doktoru hiç araştırmadım sağlık ocağında takipleri ve muayeneleri yapılıyor zaten gerekince hastaneye yönlendiriyorlar. Çevredeki hastanelerden 1-2 iyi doktor ismi öğrensen yeter şayet gerek olursa diyerekten.
4.kendini iyi hissedersen her türlü seyahat edersin sıkıntı olmaz. Helede kendi aracınsa istediğin zaman durursunuz hiiç sıkıntı olmaz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir

Çok teşekkürler!

Çok teşekkürler!
Bozuk çeşmeye gülüyordum sonra 6 ay emzirmenizi görünce bi duruldum.
Olsun, 6 ay emmiş en azından. İnşallah bizler de 6 ay emziririz de gerisi de bonusu olur. Hiç belli olmuyor bu emzirme işi. Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim!

Ben daha hiç bi şey almadım ve hiç bi şey bilmiyorum son 2 ay kala almayı düşünüyorum
Benim şirketin durumu sallantıdaydı 2.aydan itibaren her ay bir bütçe ayırıp alışveriş yaptım. Ki bu ay zaten iflas verdi :) eşim de yeni iş kuruyor memleketten çook uzaktayız derken başka çarem yokmuş zaten en doğrusunu yapmışım :))

Ben daha hiç bi şey almadım ve hiç bi şey bilmiyorum son 2 ay kala almayı düşünüyorum
Onlar yıkanıp utulenip çanta yapılacak Allah korusun acil bı durum olursa alıp çıkmak için en azından elinin altında hastane çıkışı bı örtü falan olsun çok gece kalma dünyanın bin türlü halı var agirlasinca da iyice zor gelebilir

Rica ederm. Öyle çok sütüm geliyorduki bi taraftan bebek emerken diğerinden 350 ml süt dolardı kendiliğinden kavanoza. Peki ben naptım? Hep döktüm onları hiç düşünemedim sütün bi anda gideceğini. Azcık emzirme saatim geçsin göğsümden süt sızmazdı adeta akardı üstüm başım sırılsıklam olurdu. Göğsümmü şişti pompa aramadım girdim duşta sıcak suyun altında sağdım boşalttım falan. Cahillik etmişim ama yaşamadanda bilemiyo insan. Bu sefer inş hem pompa hemde bolca süt poşeti alacağım. Bi damlası bile ziyan olsun istemiyorum. Bu arada 2 çocuğumdada aynı şeyi yaşadım ilkine mahsus zannedip ikincidede hiç bi önlem almadım çnkü anca 3.ye akıllandım demekki bnm vücudun süt üretimi bu şekil

Kalbin temizmiş canım Allah yardımcın olsun her şey çok tatlı gözüküyor ama o kutularda neler var tam analayamadım ben almaya başladığım zaman hemen size danışırım zaten evimde yerim yok benimde

Bizim park yatak en büyük ebatlardandı. 70*110 cm di galiba. Annem içine yün yatak yapmıştı. Gittiğim her yere onu da götürdüm. Kullandığım süre boyunca da onda yattı. Hiç hazır yatak almadım.

Süt sağma makinesi almadım. Bu konuda bi tecrübem yok. Sadece emzirdim. ins bu sefer de ihtiyaç olmaz.

Hastanede doğumdan sonra çocuk dr baştan ayağa bebeği muayene ediyor zaten. Hastaneden taburcu olmadan da tekrar bi muayene ediyor, öyle çıkış veriliyor. Doğumdan bir hafta sonra hastanenin çocuk doktoruna muayeneye gitmiştik. İşitme testi vs yapılmıştı. Sonra evime yakın bi ozel hastaneye bir kez genel muayeneye götürdüm. Kalça filmi çekildi. Devamında sadece sağlık ocağıyla devam ettim. Bence kafi. Çünkü başka bi sağlık sıkıntısı yoksa, rutin boy kilo ölçümleri ile aşı takvimine göre aşı tatbiki yapılıyor. Devletin karşılamadığı özel aşılar için de bilgilendirme yapılıyor.

Bu sefer de şakır şakır akiyormuss iki yaşına kadar

Öyle mi diyorsun kaçıncı ayda başlayayım sence evde yerim yok diye erteliyorum hep h bir şey almadım gerçekten

Canım oyun matı, ilk kitaplarım serisi, burun aspiratörü, alt açma örtüleri, pamuk vs var benim ilk gebeliğim fikir olsun diye paylaştım tecrübem yok ne iyi ne kötü kullanınca anlarım ancak :)

Canım oyun matı, ilk kitaplarım serisi, burun aspiratörü, alt açma örtüleri, pamuk vs var benim ilk gebeliğim fikir olsun diye paylaştım tecrübem yok ne iyi ne kötü kullanınca anlarım ancak :)
Canım ben hiç bir şey bilmiyorum inan siz aldıkça tecrübelenirsiniz bende faydalanırım ama çok geçe kalmayın diyorsanız bende ona göre bir yol izlerim

Öyle mi diyorsun kaçıncı ayda başlayayım sence evde yerim yok diye erteliyorum hep h bir şey almadım gerçekten
Ya hepsini almasan da bır ya da iki hastane çıkışı, bı örtü, kendine bı pijama çantada yıka temiz koy hazır dursun, gerisini sonra alırsın ama hastane çantanı hazırla öyle dursun tabii benim düşüncem neler olur bilemeyiz birkac haftaya başla sende gerisi zamanla da olur

Bu sefer de şakır şakır akiyormuss iki yaşına kadar
Ahahah hadi inşaAllah şaka bi yana tam ayarında olsn yüce Rabbim çocuk emerken doyursun ama taşırmasın oda bi sıkıntı helede dışarda yada gece yatarken. Bi uyanıyordum yatak sırılsıklam. Allahım en normalini nasip etsin hepimize

Bilirim bilmez miyim, o bozuk musluklardan vardı bende de yatak yorgan süte karisirdi ilk aylar, sonra normallesti

Kızlar iki gündür çok ciddi bir sırt ağrısı çekiyorum özellikle sol tarafda daha fazla ne yapabilirim hiç bilmiyorum masa başı çalışıyorum arada kalkıp yürüyorum ayağa kalktığım oluyor ama ağrıyı geçiremiyorum

1) katlanabilen park beşik yatakları var canım. Hatta bazen park yatağın yanında hediye veriyorlar. Biz seyahatlere onu da götürdük. Bebek yatağına en başından alışırsa çok iyi oluyor 70x110 bizimki 3.5 yaş hala onda yatıyor, bir yere gidince de hiç sorun yaşamıyoruz uyku konusunda.
2) ben 2 yıl emzirdim bastan itibaren hiç ihtiyacım olmadı, hemen almak mantıklı mı bilmiyorum o yüzden. Ben doğumdan önce elektrikli tekli lansinoh almıştım bu arada ama gerek olmadı. Bir kere merakımdan denedim onda da hem canım yandı hem sagamadim niyeyse :) beceremedim
3) doğum sonrası topuk kanı işitme testi vs için taburcu olmadan bilgi veriyorlar, sağlıklı cocuk izlemi için bence bir pediatrist edinmekte fayda var. Rutin aşıları dogumla başlıyor 1.ayda tekrar aile hekimliginde devam ediliyor. Asi kartı veriyorlar zaten sonrasında ona uygun devam ediyorsun. Boy kilo baş çevresi vs. Ölçümü de yapılıyor.Özel aşılar için cocuk dr.ları yine yönlendirme yapıyor. Bizim aile hekimliği çok da ilgili değildi açıkçası.
Bi de sosyal medyada Osman gönülal diye bi dr takip ediyordum o da baya yardımcı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…