- 8 Ağustos 2011
- 11.011
- 5.356
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #8.241
Ben bildiğim ne varsa, 14 senedir kk’den okuyarak öğrendim. Diğer topikleri okumak faydalı. Her tecrübeden akılda bi şey kalıyor. Yaşasın kkTüm yazılanları tek tek okuyorum. Ama ilk gebeliğim olduğu ve tecrübesiz olduğum için bilmediğim konularda ben cevap veremiyorum. Ama hiç bir yazılanı es geçmiyor dediğim gibi merak ve dikkatle okuyorum. Yazdığım şey yeterince açıktı aslında ama mesela perinatoloji ile ilgili yazdığımda neyi kast ettiğim açık değilse sorulabilirdi. Ben sana yeterince aşinayım lady verdiğin cevapları okuyorum
Bence hic kisisel almayin durumu. Sosyal bir mecrada birbirimizi tanimadan boyle bisey olmasi nasil mumkun olsun. Kimimiz grupta cok daha aktif kimi daha yari zamanli buradaBir kaç keredir yazıyorum ama buraya yazdığım hiç bir şeye siz arkadaşlardan cevap alamıyorum. Hep aynı kişiler hep aynı kişilere cevap veriyor gibi. Birbirimize yardımcı olmayacaksak neden bu forumdayız?
Ya biraz düşünce lazım yapar benim ki, çenesi vardır bazen dan dan konuşur dikkat etmez bende alıştım cevap verip manipüle etmeyi öğrendim tanıyorum artıkNe güzel canım öp de başına koy valla maşallah diyelimben her işimi kendim yapıyorum kayınvalideme göre hamilelikte her iş yapılabilir gibi geliyor öyle algılıyorum çünkü zamanında kendi 3 gebeliginde de her şeyi yapmış ona benim yapmam gerekiyor gibi geliyor sanırım. Geçen diyorum ki plesanta asagidaymis yorulmamam gerekiyormuş ( bu arada ona bayram için buzluğa yemek hazırlığı yapıyoruz çok yoruluyor diye çocuğumla yardıma gittim kıyamadım..) bana dedi ki işlerini günlere böl planlı yap. Bende dedim ki hiç bir ağır işi yapmamam gerekiyor sürekli dinlenmem gerekiyor yoksa sezaryen olabilir yukarı çıkmazsa bana diyor ki Allah korusun çıkar inşallah yapma o zaman sende dinlen bol bol. Kim yapacak? Ben gelirim demedi ben sana yemek yaparım evini temizlerim demedi. Annem de gelsin diye bekliyor benim anladığım o gelse arada yapsa o da gelip yapacak. Ama annemin başında özürlü dayım var ilçede her istediğinde gelemiyor. Geldiği zaman işlerini halledip çok kalmadan gidiyorlar. İki bacağında da sıvı kaybı var bacaklarını bükemiyor diz çökemiyor kendi evini koltukların altını ayaktan belden eğilerek süpürüyor. Demem o ki kendi evinin işini ancak yapıyor. Namazını oturarak kılıyor. Şimdi ben kimden ne isteyeyim ne bekleyeyim? Çok zor bazen her şey. Anlaşılmamak da zor anlatamamak da. Açık açık söylesem mi diye düşündüm bana yardımcı olur musun diye. Evimiz yakın. Sonra da boşver minnet duyma kimseye dedim gururum bastırdı yine. Kötü biri asla asla asla değil. Ama bazen beni de anlamasını isterdim.
Arada yazmışsın,bende baktım neyi kaçırdım diye ama baktığın bölgeyle ilgili bı fikrim yok neye cevap vereyim bulamadım, detaylı yapılmamaktadır durumu cam ve sakurada da vardı, ben daha önceden yapıldığını bildiğim.icin randevu alıp gittim yapıldı, sordum. "yapilmaz yazıyor randevuda" diye burdaki arkadaslara net bilgi vermek icin yoğunluktan öyle yazıyor ama yapıyoruz dedi,detaylı biraz uzun sürdüğü için problem olabiliyor sürede, sizin taraflarda böyleyse bı gidip öğren netlestir boşuna beklememis olursun, cevap gelmediyse özelden de yazabilirsin, bir çok mesaj geldi cevap verdim bende bildiğim.kadariyla, kimsenin özel bı yazalım yazmayalim durumu yok, sadece belirli kişiler aynı taraflara gidiyor doktor için ya da tecrübeli o yüzden konu akıyor, ki bende açıp her şeyi tek tek okuyamıyorum burda sayfalar birikmiş oluyor saatler ayırmam gerekir, herkes kendi kosturmasinda, sana özel bı durum değil yani özelden mesaj atabilirsin alıngan zamanına denk gelmiş birazBir kaç keredir yazıyorum ama buraya yazdığım hiç bir şeye siz arkadaşlardan cevap alamıyorum. Hep aynı kişiler hep aynı kişilere cevap veriyor gibi. Birbirimize yardımcı olmayacaksak neden bu forumdayız?
Teşekkür ederim çok şükür iyi gidiyor dün bi prensesim olacağını öğrendimGeri dönmüşsünn hoşgeldinn
Nasıl gidiyor hamilelik
Hamileliğimin başından beri erkek beklerken kiz olacağını öğrendim tabi sağlıklı olması en başta geliyor ama şaşırdım biraz şimdi kendimi alıştirdim bidaha değişirse üzülürüm18 hafta bebeğin cinsiyet organlarının geliştiği bi hafta değişme ihtimali çok çok düşük yani bilmiyorum bu haftadan sonra değişen duymadım
İlk söylenenler devletmiydi özelmiydi? Bana 1 kere erkek 1 kerede erkeğe benziyo denildi fakat kızım olmasını isteyen bazı kişiler habire kafamı karıştırıyor yanlışlık olabilir biraz daha bekle vs diyerekten. Özellikle alışveriş konusunda.Hamileliğimin başından beri erkek beklerken kiz olacağını öğrendim tabi sağlıklı olması en başta geliyor ama şaşırdım biraz şimdi kendimi alıştirdim bidaha değişirse üzülürüm
Ben hep devlet takipliydim canım özele hiç gitmedim hatta 16 da devlette kesin öğrenirsin dediler bende o yüzden 18 de gittim tam kesinleşsin diye doktorum da 99.9 oranla kız dediİlk söylenenler devletmiydi özelmiydi? Bana 1 kere erkek 1 kerede erkeğe benziyo denildi fakat kızım olmasını isteyen bazı kişiler habire kafamı karıştırıyor yanlışlık olabilir biraz daha bekle vs diyerekten. Özellikle alışveriş konusunda.
Sağlıkla gelsin inşallah bu saatten sonra değişmesi zor %99 demiş :)Ben hep devlet takipliydim canım özele hiç gitmedim hatta 16 da devlette kesin öğrenirsin dediler bende o yüzden 18 de gittim tam kesinleşsin diye doktorum da 99.9 oranla kız dedi
Amin canım inşallah Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin bebişlerimiz sağlıkla sıhhatle gelsin inşallahSağlıkla gelsin inşallah bu saatten sonra değişmesi zor %99 demiş :)
Kuzucum avakadoyu ilk yediğimde Allah affetsin bu nasıl bi şey demiştim dkdkd meğer olgunlaşmamış olunca tadı gerçekten rezalet oluyormuş. Sonra internetten öğrendim yıllar önce nasıl olgunlaşır ne zaman yenir vs. İyice yumuşak olduğunda kesiyorum yarım dilimi doğruyorum üzerine zeytinyağı limon sıkıyorum. Karabiber tuz bi de susam ekliyorum ben böyle yenilebilir oluyor sankiKız ne güzel besleniyorsun valla bende böyle değil inan ki. Ama şu avokado yeme.isine bende başlayacağım sanırım. Allah ne verdiyse onu yiyiyorum bende gündüz de akşam da. Ekmek bende çok yiyiyorum ekmeksiz yemek yediğim zaman daha çabuk acikiyorum gibi geliyor.Kesinlikle bebek hareketleri canım gözün aydın çok güzel bir his kesinlikle
Ya hiç sorma her akşam yemekten sonra çayın yanında mutlaka bir şey arıyorum eşim fazla yedirmek istemiyor abur cubur haklı olarak ama benim aklımdan çıkmıyor ya. Ne biçim şey bende anlamadım
Allah kolaylık versin nasıl bir insansa artık. Allah yardımcın olsun inşallah çok üzüldüm. Şükür benimki böyle değil yani bin şükür. Kotulugumuzü istemez..
Ne güzel canım öp de başına koy valla maşallah diyelimben her işimi kendim yapıyorum kayınvalideme göre hamilelikte her iş yapılabilir gibi geliyor öyle algılıyorum çünkü zamanında kendi 3 gebeliginde de her şeyi yapmış ona benim yapmam gerekiyor gibi geliyor sanırım. Geçen diyorum ki plesanta asagidaymis yorulmamam gerekiyormuş ( bu arada ona bayram için buzluğa yemek hazırlığı yapıyoruz çok yoruluyor diye çocuğumla yardıma gittim kıyamadım..) bana dedi ki işlerini günlere böl planlı yap. Bende dedim ki hiç bir ağır işi yapmamam gerekiyor sürekli dinlenmem gerekiyor yoksa sezaryen olabilir yukarı çıkmazsa bana diyor ki Allah korusun çıkar inşallah yapma o zaman sende dinlen bol bol. Kim yapacak? Ben gelirim demedi ben sana yemek yaparım evini temizlerim demedi. Annem de gelsin diye bekliyor benim anladığım o gelse arada yapsa o da gelip yapacak. Ama annemin başında özürlü dayım var ilçede her istediğinde gelemiyor. Geldiği zaman işlerini halledip çok kalmadan gidiyorlar. İki bacağında da sıvı kaybı var bacaklarını bükemiyor diz çökemiyor kendi evini koltukların altını ayaktan belden eğilerek süpürüyor. Demem o ki kendi evinin işini ancak yapıyor. Namazını oturarak kılıyor. Şimdi ben kimden ne isteyeyim ne bekleyeyim? Çok zor bazen her şey. Anlaşılmamak da zor anlatamamak da. Açık açık söylesem mi diye düşündüm bana yardımcı olur musun diye. Evimiz yakın. Sonra da boşver minnet duyma kimseye dedim gururum bastırdı yine. Kötü biri asla asla asla değil. Ama bazen beni de anlamasını isterdim.
Çok sevindim canım gözün aydın. Maşallah bebeğine
Tamam aklımda olsun teşekkür ederim
Hadi hayırlı haberlerle gel de canım benim.
Oyy maşallah benimde şükür güzel gidiyorTeşekkür ederim çok şükür iyi gidiyor dün bi prensesim olacağını öğrendimsenin nasil gidiyor
Yani bazen çok ince düşünceli davranıyor bazen de hiç. Bende rahat edemem zaten o çalışsın ben oturayım tabi ki hayatta istemem içim de rahat etmez. Ama insan şunu duymak istiyor ben geleyim yardım edeyim supureyim falan. O süpürse ben zaten durmam arkasından silerm başka işler yaparım durmam yani. Ama yalandan da olsa söyle duymak hoşuma gidiyor diye bir laf var yaYa biraz düşünce lazım yapar benim ki, çenesi vardır bazen dan dan konuşur dikkat etmez bende alıştım cevap verip manipüle etmeyi öğrendim tanıyorum artıkonun dışında temizlik işlerine falan koşar hiç geri durmaz yemek yediysek hemen açar supurgeyi, ya da ne bileyim masadan benden önce kalktiysa hemen toparlayıp atar makinaya, ben istemem böyle gelip dip köşe girsin rahatsız hissediyorum kötü anlmada değilde oturamiyorum o yaparken bı gerginlik oluyor o kızıyor ben yapayım diye ben de birlikte yapalım falan diyorum, ya da yavaş yaparim diyorum dinlemez bı girince camdan çıkıyor haliliari yikamaktan öyle yani oğlumda da halilarimi yikatmistim doğumdan önce güzel yikamamis dedim topladı götürdü bahçesinde yıkadı getirdi camları silip dip köşe temizleyip kendisi duzenledi gitti, yemek falan gönderir gönderme desemde durmaz, o konularda çok dusuncelidir ama çocuk bakmaz mesela herkes kendi çocuğuna baksın der bir kere kürtaj için gittiğimde bıraktım ben gelene kadar bezini bile acmamisti asla da bırakmam ben nereye bebem oraya, annemlere gidecek olsak uzak falan diye konuşur durur eşim bı kalbini kırar öyle susar, yani herkesin var kendine göre bı huyu, seninkinde de ince fikir yok anlasilan
Hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah minik kızınTeşekkür ederim çok şükür iyi gidiyor dün bi prensesim olacağını öğrendimsenin nasil gidiyor
Tamam kuzum sağol bu hafta sonu alayım da bir deneyeyim bakalım mesajını kaydediyorumKuzucum avakadoyu ilk yediğimde Allah affetsin bu nasıl bi şey demiştim dkdkd meğer olgunlaşmamış olunca tadı gerçekten rezalet oluyormuş. Sonra internetten öğrendim yıllar önce nasıl olgunlaşır ne zaman yenir vs. İyice yumuşak olduğunda kesiyorum yarım dilimi doğruyorum üzerine zeytinyağı limon sıkıyorum. Karabiber tuz bi de susam ekliyorum ben böyle yenilebilir oluyor sankieğer hiç yiyemiyorsan yumuşayınca çatalla ez püre haline getir. Sarımsak yoğurt zeytinyağı limon sık. Ekmeğe falan sürünce güzel oluyor bence ben de hamile kalmaya çalışırken bol bol yiyordum uzun süre hamile kalamayınca uzun süre yemek zorunda kaldım bünyem alıştı galiba
Kuzum bi yarısını yiyorum. Diğer yarısını çekirdeğiyle beraber ertesi gün yiyeceksem streç filme sarıyorum. Eğer yiyemeyeceksem su dolu bi kaba koyuyorum o zaman hiç bir şey olmuyorTamam kuzum sağol bu hafta sonu alayım da bir deneyeyim bakalım mesajını kaydediyorumdamak tadıma bir türlü uyduramadım ama inşallah bu sefer olacak yarım yarım mı yiyorsun 1 taneyi. Kalan yarısı dolapta bekliyor mu ertesi sabaha kadar ? Çabuk çürüyor gibi bir şey duydum da bir de sana sorayım.dedim.
Tamam kuzum bunu da kaydettimKuzum bi yarısını yiyorum. Diğer yarısını çekirdeğiyle beraber ertesi gün yiyeceksem streç filme sarıyorum. Eğer yiyemeyeceksem su dolu bi kaba koyuyorum o zaman hiç bir şey olmuyorbi de marketlerde genelde olgun satılmıyor. Sert alırsan eğer buzdolabında muhafaza etme. O zaman çok uzun süre sert kalıyor Dışarda muhafaza et bi kaç gün sonra yumuşamaya başlıyor. Parmağınla üstüne bastır iyice içe göçüyorsa olmuştur
Ay çok sevindim güzel haberlerle gelmeneHepinize çok teşekkür ederim kızlar
Çok şükür her şey yolunda bütün organlar damar yapıları gayet iyi gelişmiş.Serviks uzunluğu felan gayet iyi
20+6 çıktı ve 331 gr olmuş miniğim
Güzel poz verdi şükür burun yapısı abisine benziyor ama yüzü biraz daha toplu babasına benzeyecek gibi geliyor bakalım sağlıklı olsun da yolu yarıladık artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?