Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
Çoook güzeller maşallah ellerine sağlık

Benim de ilk gebeliğimde diastasis recti oluştu fark ettiğimde bebeğim 12 aylıktı.
Doğum kilolarımın çoğunu vermiştim ama bir türlü göbeğim gitmiyordu çevremdeki herkes normal bu göbek takma diyordu ama 53 kiloda birine göre gerçekten göbeğim fazlaydı.
Öğrenince egzersizlere başladım ama çok geç kalmışım 2 aylık egzersiz sürecinden sonra plansız bir şekilde 2.ye hamile kaldığımı öğrendim.
Dediğiniz gibi gerçekten çok rahatsız edici bende doğumdan sonra bir sıkıntı çıkmazsa bebeğim 6-8 haftalık olsun direk egzersize başlamayı düşünüyorum bir sonuç alamazsam sizin gibi cerrahisini düşünebilirim.

Ben devlet takipliyim 18+1 de bugün %99.9 oranla cinsiyeti öğrendim değişme ihtimali varmı acaba yardımcı olur musunuz
18 hafta bebeğin cinsiyet organlarının geliştiği bi hafta değişme ihtimali çok çok düşük yani bilmiyorum bu haftadan sonra değişen duymadım

Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misiniz kalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz
Ben çalışıyorum ayrıca küçük bir bebeğim daha var çok dikkat edemiyorum ama ara öğünlerde yoğurt ve kefir tüketmeye çalışıyorum.
Sabah 2 yumurta peynir zeytin tam buğday ekmek bazen avokadolu bir kahvaltı yapıyorum öğlen iş yerinde ne yemek çıkarsa onu yiyorum öğleden sonra 15 gibi bir bardak kefir bir avuç kuruyemiş ya da bir tane meyve akşam da klasik ev yemeği ama akşam canım çok yemek istemiyor genelde az yiyorum.
Kalsiyum evet gerekli ancak kase kase yoğurtla o kadar kalsiyum alınmaz ilk bir iki ay emzirdiğim diyetisyene gitmiştim o da yapılan araştırmalar süt ürünlerinin kalsiyum oranın yüksek olmadığını günlük 1 kaşık tahin yemem gerektiğini söylemişti.
Ama kan şekerinizi dengelemek ve protein almak için öğünlerden önce 1 kase yoğurt yiyebilirsiniz bu da günde min.2 kase yoğurt demek.
Ben bazen uyguluyorum bazen unutuyorum

Bu aralar bende öyleyim sağlıksız şeyler yememek için züberin fındık fıstık kreması hurmalı barlarını aldım.
Bir de ilave şekersiz içi fındık fıstık dolgulu pestiller oluyor onlar da çok güzel tatlı ihtiyacını gideriyor bilginiz olsun

Senin adına üzüldüm canım malesef böyle haset insanlar var ama çok şükür ki eşin iyiymiş boş ver görüşmeyin ölü taklidi yapın uzak kalın

Ay benim kv gibi insanlar iyiki var demek ki benim kvde de öyle çok şükür bin şükür bazen diyorum Allah ondan bin kat razı olsun kendi annemin yapmadığını yapamadığını yapıyor bana
Yani anlatsam böyle kv olur mu dersiniz herkes çok şaşırıyor aramız da çok iyi çok şükür Allah onu başımızdan yöremizden eksik etmesin

Kızlar günaydın bizde bugün 20+4 olduk birazdan detaylı usgye gideceğiz bakalım ne kadar büyümüş bize güzel pozlar verecek mi miniğim
Abisinde detaylıya 21+3te gitmiştik ve orda verdiği pozdakiyle ile resmen aynı doğmuştu umarım yüzünü gösterir

Kız ne güzel besleniyorsun valla bende böyle değil inan ki. Ama şu avokado yeme.isine bende başlayacağım sanırım. Allah ne verdiyse onu yiyiyorum bende gündüz de akşam da. Ekmek bende çok yiyiyorum ekmeksiz yemek yediğim zaman daha çabuk acikiyorum gibi geliyor. Kesinlikle bebek hareketleri canım gözün aydın çok güzel bir his kesinlikle
En azından tek olmadığım için sevindim şu an bile yatmadan bi kraker mi hüpletsem diyorum ve o sesi susturmak için hemen yatıyorum
Ya hiç sorma her akşam yemekten sonra çayın yanında mutlaka bir şey arıyorum eşim fazla yedirmek istemiyor abur cubur haklı olarak ama benim aklımdan çıkmıyor ya. Ne biçim şey bende anlamadım
Allah kolaylık versin nasıl bir insansa artık. Allah yardımcın olsun inşallah çok üzüldüm. Şükür benimki böyle değil yani bin şükür. Kotulugumuzü istemez..
Ne güzel canım öp de başına koy valla maşallah diyelim ben her işimi kendim yapıyorum kayınvalideme göre hamilelikte her iş yapılabilir gibi geliyor öyle algılıyorum çünkü zamanında kendi 3 gebeliginde de her şeyi yapmış ona benim yapmam gerekiyor gibi geliyor sanırım. Geçen diyorum ki plesanta asagidaymis yorulmamam gerekiyormuş ( bu arada ona bayram için buzluğa yemek hazırlığı yapıyoruz çok yoruluyor diye çocuğumla yardıma gittim kıyamadım..) bana dedi ki işlerini günlere böl planlı yap. Bende dedim ki hiç bir ağır işi yapmamam gerekiyor sürekli dinlenmem gerekiyor yoksa sezaryen olabilir yukarı çıkmazsa bana diyor ki Allah korusun çıkar inşallah yapma o zaman sende dinlen bol bol. Kim yapacak? Ben gelirim demedi ben sana yemek yaparım evini temizlerim demedi. Annem de gelsin diye bekliyor benim anladığım o gelse arada yapsa o da gelip yapacak. Ama annemin başında özürlü dayım var ilçede her istediğinde gelemiyor. Geldiği zaman işlerini halledip çok kalmadan gidiyorlar. İki bacağında da sıvı kaybı var bacaklarını bükemiyor diz çökemiyor kendi evini koltukların altını ayaktan belden eğilerek süpürüyor. Demem o ki kendi evinin işini ancak yapıyor. Namazını oturarak kılıyor. Şimdi ben kimden ne isteyeyim ne bekleyeyim? Çok zor bazen her şey. Anlaşılmamak da zor anlatamamak da. Açık açık söylesem mi diye düşündüm bana yardımcı olur musun diye. Evimiz yakın. Sonra da boşver minnet duyma kimseye dedim gururum bastırdı yine. Kötü biri asla asla asla değil. Ama bazen beni de anlamasını isterdim.
Çok sevindim canım gözün aydın. Maşallah bebeğine
Tamam aklımda olsun teşekkür ederim
Hadi hayırlı haberlerle gel de canım benim.

Bir kaç keredir yazıyorum ama buraya yazdığım hiç bir şeye siz arkadaşlardan cevap alamıyorum. Hep aynı kişiler hep aynı kişilere cevap veriyor gibi. Birbirimize yardımcı olmayacaksak neden bu forumdayız?

Yok aslında sadece düşük risk çıktığı için yönlendirdi.Anladığım burda düşük risk de olsa bir ihtimal olduğu için doktorlar inisiyatif almak istemiyorlar ve diğer aşamalara yönlendiriyorlar ve sorumluluğu tamamen anneye bırakıyorlar.Ben yaptırmayacağım zaten o şekilde karar verdim.Teşekkür ederim yanıt için.

Haklısın birbirimize yardımcı olmamız gerek. Ama ben bilmediğim fikrim olmayan şeylere pek cevap vermiyorum bilenler yardımcı olsun diye canım. Bildiğim fikrim olanlara girebildigim zamanlarda yardımcı olmaya çalışıyorum kendi adıma konuşmuş olayım. Ne yazdın da cevap alamadin?

Buraya yazdiginizi ilk kez görüyorum mutlaka bunca insan arasında gözden kaçmıştır canım her zaman her mesaja ulaşamıyoruz bizde arada yoğun konuşmalar olunca kaynıyor bı iki mesaj bazen forumda gostermiyo olabilir

Ay maşallah kızlar .Ben de bu konuda birşey diyemem Allah razı olsun iyilerdir. Yanımda olsalar keşke hep destekleri üzerimizde olurdu diyorum ama uzaktalar :)

Mesela?..

İsmine aşinalığım az. Bilmediğim bi şeyse, her sefer alıntılayıp “bilmiyorum” yazamıyorum.

Şimdi sen böyle yazınca profiline girip baktım. Ne sordun da görmedim, görmedik diye. Toplam 38 mesajın var sitede.
Sen son mesajın perinatolojiden randevu bulmak konusunda.

Sen bi soru sorduğunda direkt cevap bekliyorsun anladığım. Son mesajında mevzu, mesajın muğlak. Tam olarak ne sorduğun anlaşılmıyor. İkincisi de, eğer detaylı için perinatoloji randevusu nasıl alınır, hangi hastaneler yapıyor, kimler buralardan randevu nasıl buldu.. bu ise kastın, bu topikte defalarca konuşuldu bunlar.

Bizzat ben Anadolu yakasında yaşadığım randevu sorunuyla ilgili en az 5-6 mesaj yazdım. Sonucunda bulamadığımı özele gittiğimi de yazdım.

Okumak sana kalmış. Takip ediyorsan bilgi bulabilirsin. Bu topikte en çok mesajı olan ben olabilirim ama defaetle yazdığım şeyi, biri yine sordu diye tekrar cevaplamaya vaktim de takatim de olamıyor.

Şahsına bi tavır, görmezsen gelme vs yok yani. Elbette daha çok yazan kişilerin birbirleriyle paylaşımı ve empatisi daha yüksek oluyor. Ama bu gruplaşma old, kalanlara ghosting yapıldığı anlamına gelmez.

Tüm yazılanları tek tek okuyorum. Ama ilk gebeliğim olduğu ve tecrübesiz olduğum için bilmediğim konularda ben cevap veremiyorum. Ama hiç bir yazılanı es geçmiyor dediğim gibi merak ve dikkatle okuyorum. Yazdığım şey yeterince açıktı aslında ama mesela perinatoloji ile ilgili yazdığımda neyi kast ettiğim açık değilse sorulabilirdi. Ben sana yeterince aşinayım lady verdiğin cevapları okuyorum

Hayırlı güzel haberlerle gel inşallah canım

Öyle düşünmeyin bence bende bilgim olmadığı seylerde yorum yapmıyorum bazen gözden de kaçabiliyorda olabilir. Ben bazen burda mesaj kirliliği olmasın diye özelden bilgisi olanlardan bilgi alıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…