Hım doğrudur canımGaliba canım benim de ilk gebeliğim çok bilmiyorum vallahi
Ama şey okumuştum fetal DNA testi yaptıranların orada erkenden belli oluyormuş cinsiyeti
Benim ikiz olduğu için o testi istiyorlarmış genelde
Zaten bende sıcak bakıyorum
Doğru diyorsun yemek yiyemesem kesin ona da üzülürüm biz vaktinde sağlıkla doğrumadan rahat edemicezBenim de yok belirtim ama bu duruma seviniyorum dolunay millet bir lokma yiyemiyormus bulantidan
Boşver üzülme belirtim yok diye şükret
Sonra da çocuklarımızı besleyemiyoruz diye üzülürüz bak
Kaçıncı haftadasın belirtiler yeni yeni başlıyor gibi bende. Göğüs hassasiyetim vardı en bşından beri o devam ediyorBu arada benim hiçbir belirtim kalmadı inşallah her şey yolundadır
Bende 5+3 um sadece göğüs hassasiyetim var çok büyüdülerKaçıncı haftadasın belirtiler yeni yeni başlıyor gibi bende. Göğüs hassasiyetim vardı en bşından beri o devam ediyor
Bana da kimse bir şey demedi de burada okuya okuya öğrendim bir de teyzem yaptırmıştı ileri yaş diye istediler ondanBenim de ilk gebeliğim fetal dna testini de bilmiyorum doktorum bir şey demedi bana
Allah razı olsun gerçekten muhteşem açıkladınız çok çok teşekkür ederim sizeEğer SGK İle anlaşmanız yoksa şirketinizin maaşı tam alıyorsanız rapor ücreti almazsınız. Ama maaş almayacaksanız rapor süresinde rapor ücreti alacaksınız . Günlük kazancınızın belli bir oranda kesinti yapılıyor yatarak tedavilerde 1/2si alınır ayakta tedavilerde 2/3 ü alonarak hesaplanır. Toplam 112 gün hakkınız var doğum öncesi 56 doğum sonrası 56. Doğum öncesinde 32.hafta hekime çıkış alıyorsunuz 37 haftaya kadar çalışır alma hakkınız var toplam 5 hafta eğer bu sürede çalışırsanız doğum sonrasına aktarılır çalıştığınız süreler sonrasında raporlu sayılmış oluyorsunuz. Yani bebeğinizle geçirilen süre daha önemli genelde insanlar çalışır alır eğer sorunlu bir gebelik geçirmiyorsa. Doğum gerçekleşmeden herhangi bir ödeme alamazsınız. Doğum gerçekleşir domtor raporları giriyor iş yeriniz doğum öncesine onay vericek . sonra ödemeyi sgk yapıcak e devlet hesap tanımlarsanız hesabınıza yatar tanımlamazsanız pttden alırsınız. Bağlı olduğunuz kuruma giderekte hesap tanımlatabilirsinz ve ya alo 170 üzerinden tanımlatabilirsiniz. Ödeme içinde bir yıl içinde 90 gün şartı var prim sürenizde önemli yoksa ödeme alamazsınız
bende bir soru sorabilir miyim acabaEğer SGK İle anlaşmanız yoksa şirketinizin maaşı tam alıyorsanız rapor ücreti almazsınız. Ama maaş almayacaksanız rapor süresinde rapor ücreti alacaksınız . Günlük kazancınızın belli bir oranda kesinti yapılıyor yatarak tedavilerde 1/2si alınır ayakta tedavilerde 2/3 ü alonarak hesaplanır. Toplam 112 gün hakkınız var doğum öncesi 56 doğum sonrası 56. Doğum öncesinde 32.hafta hekime çıkış alıyorsunuz 37 haftaya kadar çalışır alma hakkınız var toplam 5 hafta eğer bu sürede çalışırsanız doğum sonrasına aktarılır çalıştığınız süreler sonrasında raporlu sayılmış oluyorsunuz. Yani bebeğinizle geçirilen süre daha önemli genelde insanlar çalışır alır eğer sorunlu bir gebelik geçirmiyorsa. Doğum gerçekleşmeden herhangi bir ödeme alamazsınız. Doğum gerçekleşir domtor raporları giriyor iş yeriniz doğum öncesine onay vericek . sonra ödemeyi sgk yapıcak e devlet hesap tanımlarsanız hesabınıza yatar tanımlamazsanız pttden alırsınız. Bağlı olduğunuz kuruma giderekte hesap tanımlatabilirsinz ve ya alo 170 üzerinden tanımlatabilirsiniz. Ödeme içinde bir yıl içinde 90 gün şartı var prim sürenizde önemli yoksa ödeme alamazsınız
Gerçekten işe yarar mı? Deneyeceğim umarım geçer, geceleri aniden başlıyor ve uykudan uyandırıyor çok şiddetliDil altına bir tutam tuz koymayı dene. Beş dk tut ağzında sonra üzerine su iç. Bende bitiriyor ağrıyı
Burun bandı da kullanıyorum bende nefesten mi acaba diye düşündüm bende ama değil sanırım çünkü nefes alabiliyorum uyandığımda nefes almamda bir sıkıntı yok, ? geceleri aniden başlıyor ve uykudan uyandırıyor çok şiddetli, yurtdışında yaşadığım için ilk görüşmem bu perşembe doktor ile henüz soramadım kimseyeözellikle gece oluyorsa nefes iyi alamıyorsun demektir. allerjin olabilir. ciğer şişer tam nefes alamazsın o da migren atağını tetikler. dra anlat bunu allerjik bir durumsa çözumu kolay.
Saat 4 te randevuları tutuyorum kendimiine zaman gideceksin
Regl günü 159 du 4 gün sonra 2780 çıktıSizin değer kaçıncı gündü baya yüksekmiş ikiz mi acaba :)
Bende de aynı belirtiler 5+4 üm :)Bende 5+3 um sadece göğüs hassasiyetim var çok büyüdüler
Ara ara da bel ağrım oluyor o kadar çok şükür
Rica ederim ne demek cümlemizden inşallahAllah razı olsun gerçekten muhteşem açıkladınız çok çok teşekkür ederim size
Fiili çalışmıyorsanız eğer doğum ücreti alırsanız ve bunu tespit ederlerse kat ve kat cezası olur. Biz analık raporlarını öderken kontrol ediyoruz çalıştığı yeri eğer fiili çalışmaya dayanmıyorsa denetmenlere yazıyoruz tespitini onlar yapıyor ve eğer fiili değilse ceza çıkarıyorlar. Bu riski iş yeri ve siz göze alıyorsanız siz bilirsiniz.bende bir soru sorabilir miyim acabaİnstagramda gördüm bende böyle doğum ücreti alanları falan.benim sigortam yatıyor ama aile dostumuzun dükkanında çalışır gözüküyorum.Yani hesabıma bir maaş girişi vs gözükmüyor şuanda.Bu şekilde dediğiniz haftalarda rapor alarak bende doğum ücreti alabiliyor muyum?Alabiliyorsam bu ücreti nasıl hesaplayabilirim
5+3 bugün senin kaçıncı haftada başladıKaçıncı haftadasın belirtiler yeni yeni başlıyor gibi bende. Göğüs hassasiyetim vardı en bşından beri o devam ediyor
Baya iyimiş maşallahRegl günü 159 du 4 gün sonra 2780 çıktı
5+4üm bende . Ben ilk göğüs hassasiyetinden anladım 3.haftalarda. Regl öncesi hiç göğüs hassasiyetim olmazdı.5+3 bugün senin kaçıncı haftada başladı
Doğmamış çocuğun gizli yaşamı diye bir kitap aldım onu okuyorum. Baya bilgi dolu okumanızı tavsiye ederimKızlar gebelik,annelik,bebek gibi konuları ele alan kitap almak istiyorum bilgilenmek için.Alan veya önerisi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?