Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    91
Bende 32+5 ikiz gebeyim sancı kasılmaların var mı
Ben de 19 gündür yatıyorum.Servikal uzunluğum 26-27 mm arası gidip geliyor
Doktorumuz gittiğini yere kadar gideceğiz diyor
Sancım vardı ben snlamadım mst de cıktı ama ilaç tedavisiyle suan sancım yok yarın tek un
Bende 32+5 ikiz gebeyim sancı kasılmaların var mı
Ben de 19 gündür yatıyorum.Servikal uzunluğum 26-27 mm arası gidip geliyor
Doktorumuz gittiğini yere kadar gideceğiz diyor
sizin baya atlatmıssınız bende insallah bu haftaları görürüm hastanedemi hep yattınız 19 hgun

İyi olmana çoook sevindim. Ama şimdi bişey diycem olmayacak . Hepimizi korkuttun bugün bütün evi temizledin aferin sana dün nasıl üzüldüysem bugün saçma sapan rüyalar gördüm. Hayırlısı olsun kuzum sevindim iyi olmana

Ay ben burayı yeni görüyorum benim de tüp bebek, doktor hesaplamasına göre 33+4 şu an. Geçen hafta bebeğin çok aşağıda olduğunu söyledi, erken doğabilir 10-15 gün evde yat dinlen dedi. Her günüm panikle geçiyor yalancı doğum kasılmalarım çok var, inşallah Ocak annesi olmam bir anda

Benimde tüp bebek sat 30 Mayıs günümüz aynı sanırım bana da doktor tansiyondan dolayı erken olabilir her an dedi ciğer geliştirici yaptırdı inşallah şubatı görürüz sağlıkla gelirler bebişler

Yaa bana ciğer geliştirici yapmadı herhangi bir ilaçta vermedi. rahim ağzı uzunluğum hala iyiymiş, bu uzunlukta yapmama gerek yok yatıp dinlenirsen biraz daha dayanır dedi bebekte şimdi doğsa bile ya küvezde çok az durur ya durmaz dedi 2 kilo olmuş. Ama benim kasılmalarım çok oluyor ve rahime baskı yapıyor bebek, inşallah öyle böyle yata kalka vaktini bekler

Arkadaşlar vajinal doğumla ilgili birçok kitap okudum. Ikınma ve nefes tekniklerini oturtmaya çalışıyorum. Ama herkes başka bir şey söylüyor kafam karıştı. Geleneksel yöntemleri benimseyen doktorlar/ebeler sancı gelince derin nefes al ve tut, güçlü ve uzun ıkın diyor. Bir kesim ise derin nefes al, yavaşça verirken nefesle birlikte bebeği aşağı it diyor. Bebeğin başı görününce de kesik kesik ıkınmayı öneriyor ki yırtılma olmasın. Allah aşkına evvelce doğum yapanınız vardır muhakkak. Nasıl becerdiniz bu işi? Bir de doğum masasında sırt üstü yatarak nasıl olacak? Bana çok saçma geliyor. Yer çekiminden neden istifade edemiyoruz? Bazı doktorlar farklı pozisyonları da desteklemiyor.

Kız napam ben yapmasam yapacak adam yok iyiyim Allah’a şükür

Sancım vardı ben snlamadım mst de cıktı ama ilaç tedavisiyle suan sancım yok yarın tek un

sizin baya atlatmıssınız bende insallah bu haftaları görürüm hastanedemi hep yattınız 19 hgun
İnşallah sancınız olmasında ben de var yani 27. haftadan beri devam 27. haftada 8 gün yattım.
Şimdi de 19 gündür yatıyorum tıp fakültesinde
Muhtemelen doğuma kadar da çıkmayacağım
İnşallah sancısı sıkıntısız 35. haftalara kadar gelirsiniz

Allah yardımcımız olsun ben daha yeni basladım herkes diyor ne guzel yat ama cok zor ama olsun hamdolsun her halinizie evlatlarımız iyi olsun da suan kaç kilolar sizinkile r

Allah yardımcımız olsun ben daha yeni basladım herkes diyor ne guzel yat ama cok zor ama olsun hamdolsun her halinizie evlatlarımız iyi olsun da suan kaç kilolar sizinkile r
Âmin gerçekten çok zor ben aşırı ağırlaştım özellikle sağ bacağımın üzerine basamıyorum bile ama her günümüze bin şükür
İki hafta önceydi kontrolümüz yarın tekrardan kontrolümüz var
O zaman ki kiloları 1670 biri 1750 biri

Sorması ayıp kaç kilo aldınız bende sürekli yattıgım için mi bilmem cok agırlastım her tarafıms agrıyor

Sorması ayıp kaç kilo aldınız bende sürekli yattıgım için mi bilmem cok agırlastım her tarafıms agrıyor
Yatınca gerçekten öyle oluyor. Benim 25. haftada erken doğum riskim ortaya çıkmıştı birden. 10 gün yattım. Zorlandım gerçekten. Kontrol altına alındı ve normal hayatıma devam ettim neyseki. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız. Genelde kontrol altına almayı başarıyorlar endişe etmeyin.

Kızlar anca yazabiliyorum eve geliş adaptasyon süreci derken. 15 ocakta sabah saat 8’de 37+0 doğum yaptım. Spinal sezaryen oldu. Doğuma giderken çok korktum çok panik oldum çünkü bilmediğim bir süreç beni çok korkuttu. Spinal iğne hiç acıtmadı hissetmedim bile şaşırtıcı bir şekilde ama anksiyetem nedeniyle çok panik oldum anestezici beni çok güzel sakinleştirdi süreçte sürekli benimle konuştu. Kendi doğumundan çocuklarından bahsedince rahatlama geldi bana. Öyle ki kocam doğuma girmişti hiç görmedim bile onu hahxhs. Sonra karnıma bastırıldığını hissettim ve minnoşumu çıkardılar. Bu süreçte hiçbir şey hissetmedim sadece sağa sola çekiştirme hissettim. Bebeğim kordonu düğüm yapmış. Boynuna dolamış. Yapabileceği tüm yaramazlıkları yapmış yani. Temizleyip kucağıma verdiler öptüm doya doya doğum kilosu 3735 boy 51buçuk. Dikiş esnasında hafif uyutuldum o kafa çok iyi geldi. Yukarı çıktığımda bebeğimi başka bir odaya aldıklarını öğrendim. Ciğerlerinde hafif ötme varmış çekiş var iç çekerek nefes alıyor dediler eğer saat 1e kadar devam ederse yoğun bakıma alıcaz dediler. Tabi ben bunları daha sonra öğreniyorum üzülürüm diye bana eşim söylemiyor direkt. Yanıma getirdiler sarıldım emzirdim az da olsa. Saat 1e doğru ciğerleri normale döndü nefes alış veriş düzeldi ve çok şükür yoğun bakıma girmedik. İlk yürüyüş sandığım kadar kötü olmadı. Sadece aynı anda nefes alıp vermek çok zor ilk gün eşimle yürüdüm eşimle tuvalete gittim işerken bi tık içim çekildi ama 2. Gün baya iyi toparlandım. Sütüm hastanede gıdım gıdımken eve geldim baya arttı. Hastanede bol bol rezene çayı içmiştim. Süt yapıcı başka hiçbir şey yapmadım. Sağım yapıyorum hem emzirip hem de sağarak veriyorum. İlk günden bu yana artan boyun omuz ağrım oldu çok şiddetlendi bebekle de ilgilenemedim çok ağladım hatta lohusa depresyonuna girdim sandım ama serumlar ilaçlar derken düzeldim. Şu an her şey iyi çok şükür. Benim sürecim böyle oldu. Doğum yapacak olan tüm arkadaşlarıma daha kolay daha güzel daha su gibi doğumlar ve süreçler diliyorum

Yaa gözünüz aydın ne kadar güzell Kilosu ve boyu haftasına göre maşallah çok çok güzel ultrasondaki ölçümlerle uyumlu muydu

gozunuz aydinsağlıkla büyütün insALLAH sağlıklı uzun ömürlerinin olsun

Yaa gözünüz aydın ne kadar güzell Kilosu ve boyu haftasına göre maşallah çok çok güzel ultrasondaki ölçümlerle uyumlu muydu
36da gittiğimizde kilo 3100 48cm di. Şaşırttı bizi minnoş valla. Her gelen hemşire maşallah tosun prenses bu diyodu tabi verdi kilo. Şu an 3.470 gramız

Daha 37.haftada o ne tombişlik öyle demek ki 40ı beklese boğum boğum ısırmalık bacakları olacaktı maşallah her şeyin iyi olmasına çok sevindim ağız tadıyla sağlıkla büyüsün inşallah gözünaydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…