• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
paylaşmaktan korkuyorlar bilmiyor ki ben ne dert içindeyim. Ben de oğlumu yeterince sevebilecek miyim kızımla aynı şekilde bana sanki kızım gibi olmaz gibi geliyor bu yavrum da onu sevmiycem diye korkuyor 🙃🙃
Sizin de kız. Kızlar daha narin ve uç düşünüyorlar. Sevgiyi eminim eşit vericez ama bunu onlara ne derece yansıttığımız önemli. 😔

• Doğum iyice yaklaştı. Bebeğiniz ve siz hızla büyümeye devam ediyorsunuz. Bu döneme kadar ortalama 9-12 kilo almış olmanız gerekmektedir.
  • 32. haftadan sonra yasal doğum izniniz başlar. Artık dinlenmenin zamanı geldi.
  • Gebeliğe bağlı hormonal değişiklikler nedeniyle kalça eklemleri gevşer ve büyüyen rahimle birlikte sırt ağrılarınız artar.
  • Azalan kan dolaşımınız ödeme neden olacağından özellikle yemeklerden sonra yürüyüş yapmaya özen gösterin, sürekli pozisyon değiştirin, oturduğunuz yerde küçük ayak hareketleri yapın, ayaklarınızı uzatıp altına yükseltmek için yastık koyun.
  • Rahmin iyice büyümesi ve bebeğin anne karnındaki duruş pozisyonuna bağlı olarak kaburganızda ağrı hissedebilirsiniz.
  • Bebeğinizin hareket alanı giderek daraldığı için hareketlerinin şiddetinin azaldığını hissedebilirsiniz.
  • Hamilelik süresince artan kan hacminizden dolayı vücudunuzdaki damarlar genişlemektedir ve dışarıdan bakıldığında damarlarınız mavi-kırmızı renktedir. Örümcek ağına benzeyen kılcal damarlar da belirgin hale gelmektedir.
  • Rahimde Braxtan Hicks kasılmalarını daha sık ve sert hissetmeye başlayabilirisniz. Rahmin üst kısmından başlayıp kasıklara doğru yayılan; ortalama 15-30 saniye süren ve giderek azalaran sertlik veya kasılmalardır. Siz hareket edince, bir şeyler yiyip içince veya dinlenince geçmektedir. Gerçek doğum sancısı ne yaparsanız yapın geçmez ve şiddeti de giderek artar.

Yani ben sanki halime bakıyorum da bazen tuvalete gidene kadar zorlanıyorum bazen çok hafifi 28 saat derse girmeyi hayal bile edemiyorum mümkün değil.zaten heyet raporluyum 28 de bitmişti 5er günlük 4 rapor aldım çok şükür 32ye kavuştum kosa kosa aldım raporu valla hamilelere 24 hafta olmalı doğum izni en az 1 yıl olmalı ama nerdee
Burda 😆🤣 burada ne kadar çalışan ve hamile kalan arkadaş varsa hepsi hamile kalır kalmaz şeflere gebelik testinin fotosunu attı. Sonra ilk muayenede çalışmaz raporu aldı. Hamilelikleri bitene kadar çalışmadılar tam maaş aldılar. Hamilelik sonrası 2 sene çalışma yasağı aldılar😂😂

Kızlar sezeryan enfeksiyonu oldum ben tekrar ameliyat oldum. Acık yara halinde şuan hastanede yatıyorum. Bebeklerin olduğu hastanede. Zor ve acılı zamanlar geçiriyorum. Kendınıze iyi bakın
Geçmiş olsun kuzum sezaryen enfeksiyonu nasıl oldu anlamadım yara mı açıldı?

Sizin de kız. Kızlar daha narin ve uç düşünüyorlar. Sevgiyi eminim eşit vericez ama bunu onlara ne derece yansıttığımız önemli. 😔
Ya 2. Bebiş bekleyen herkes aynı demek ki aynı şeyleri hissediyoruz. Ben de 1. Çocuk büyük olunca daha rahat oluyordur sanıyordum. Benim fındık 32 aylık ama birinin bebeğini kucağıma alsam yolarak kucağımdan aşağı atmaya çalışıyor. Kardeşi doğunca napacak bilmiyorum. Resmen indir onu der gibi bir de kaşlarını çatıyor 🥲

Burda 😆🤣 burada ne kadar çalışan ve hamile kalan arkadaş varsa hepsi hamile kalır kalmaz şeflere gebelik testinin fotosunu attı. Sonra ilk muayenede çalışmaz raporu aldı. Hamilelikleri bitene kadar çalışmadılar tam maaş aldılar. Hamilelik sonrası 2 sene çalışma yasağı aldılar😂😂
o nasıl oluyor kız. Bizim ülkede 5 günlük rapor alınca dünya başlarına yıkılıyor 😃

Canım peki hemen götürmek gerek mi, öğleden sonra baska bölüme randevum var , o zaman götürsem olur mu, biliyor musun
canim ben hemen götürdüm. bir de laboratuvar calismiyo olabilir öğleden sonra . numune boşa gitmesin.
Canım peki hemen götürmek gerek mi, öğleden sonra baska bölüme randevum var , o zaman götürsem olur mu, biliyor musun
canim yeni gordum kusura bakma. ben sabah götürdüm. gittiğin hastanenin laboratuvar i öğleden sonra çalışmıyor da olabilir. numune boşa gitmesin. arayıp bir sorabilirsin belki saat kaça kadar kabul ediyorlarmış.

canim ben hemen götürdüm. bir de laboratuvar calismiyo olabilir öğleden sonra . numune boşa gitmesin.

canim yeni gordum kusura bakma. ben sabah götürdüm. gittiğin hastanenin laboratuvar i öğleden sonra çalışmıyor da olabilir. numune boşa gitmesin. arayıp bir sorabilirsin belki saat kaça kadar kabul ediyorlarmış.
Hemen götüreyim ben de kuzum cok haklısın, zaten zor güç verecegimiz bir durum , tsk ediyorum tatlım ilgine 🌸🙏

ahhh beeee teknik yabancı dilim olsa gelicem oraya da 😅😅😅

şuraya bir 33. hafta hatırası bırakayım bu gebelikte neredeyse hiç çekmedim kızımda haftalık çekiyordum

Eklentiler

• 1000020970.jpg
    1000020970.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 67
Göbeğim inanılmaz kaşınıyor sanırım yenı çatlaklar oluşacak krem yağ ne bulduysam sürsem de kaşımamak için kendimi zor tutuyorum

Ben de bugün baktım, analık izni sonrası yarim gün çalışma hakkımı yıllık iznimi kullanıp öyle ücretsiz izin almayı planlıyorum sanirim , hangi bölümde hangi sektördesin, analık izni sonrası ne yapmayı düşünüyorsun?
İşte yola 37 ye kadar yolu var diye bakıyorum ama tabii belli olmaz , yürüyüş yapabiliyor musun? İs arkadaşlarım sag olsun günde 2 defa 1 saat beni çıkarıyorlar
Yoksa hareket bile edemiyorum hem tembelim hem de soğuk 🤣
Canım ben bilgisayar mühendisiyim, bir global turizm firmasında yazılım yapıyorum. Valla izin bitince bir süre ücretsiz izin alacağım ekim başı gibi de dönmeyi planlıyorum işe kısmet ise
Hemen götüreyim ben de kuzum cok haklısın, zaten zor güç verecegimiz bir durum , tsk ediyorum tatlım ilgine 🌸🙏
Canımm umarım tertemiz çıkar, hayırlı haberlerimi bekliyorum

Hayırlı olsuuun bebecin de iyimiş 🧿
Bende bu ay heyet raporluyum ayın 28. İnde de
32. Hafta oluyor çalışamaz raporu alıcam kısmetse.
Evde olmam o kadar güzel ki Müge anlı fln ne varsa izliyorum 🤣 dijitalden diziler izliyorum. Yürüyüşe çıkıyorum bazen. Keyif yani. Bana son haftalarda işe gitmek işkence gibi olmaya başlamıştı. Maalesef hamiledir diye sen yapma biz hallederiz diyen de yok 🤷🏻‍♀️ iş hayatı gebelere göre değil. İmkanı olan ayrılsın 32. De 👍🏻
Benimde bir kaç günüm kaldı yıllık izinleri kullanıyorum bu hafta ama inanılmaz yoruldum bu hamilelikte cumartesi bende çalışamaz raporu alcam doktorum en son uzatalım biraz daha çalış bebeğine vakit kalsın desede şeker var mümkün değil tek hayalim bu sürecte doğuma kadar dinlenmek zaten doğru düzgün uyku yok bari gündüzleri rahat edeyım dönünce de yarım gün çalışma ile başlarım tek duam homeoffice çalışma devam etsin 🤲🏻 yada izin süresi uzasın yaşa çıksın falan 33 yaşında yeniden anne olmak çok yorucuymuş daha bunu doğurma dan eşim 3. De olsun 5 yıl sonra diyor 🤣 kendi rahat tabi işe git gel uyu ne çekiyorsam kendim çektim ne anlar halimden doğur demesi kolay haftaya daha rahat olurum inşallah sağlıkla gelsin bebişin bol dinlenmeler

Çanta hazırlayan var mı? Ben daha kapı süs çikolata falan yaptırmadım yastık isimli tulumu yaptırdım kargoda bebişin eksikler var izne çıkayım tek başıma AVM dükkan dükkan gezip eksikleri alcam 🥲

Çanta hazırlayan var mı? Ben daha kapı süs çikolata falan yaptırmadım yastık isimli tulumu yaptırdım kargoda bebişin eksikler var izne çıkayım tek başıma AVM dükkan dükkan gezip eksikleri alcam 🥲
herseyi aldim sayilir . bebegin utuledim herseyini. ama henüz bavul halini veremedim.bu hafta insALLAH yapmayi düşünüyorum.

Back