Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    67
Günaydın millet hıuuuu herkes nasıl iyi mi nerelerdesiniz

• Gebelik döneminde eklemlerin ve bağların çözülmesine yol açan hormonlarınızın değişme ve rahminizin büyümesiyle bel ağrılarınız her geçen gün artar.
  • Önlem için dik durmaya dikkat etmeli, ani ve sert eğilme ve dönme gibi hareketlerden kaçınmalı, sık sık nefes alıp vermeli, yatarken ve otururken destek sağlamak amaçlı yastık kullanmalısınız.
  • Rahmin büyümesi ve karın içi basıncın artmasına bağlı olarak göbek deliğiniz dışarı çıkabilir hatta göbeğinizin şekli bile değişebilir. Doğumdan birkaç ay sonra göbeğiniz eski halini alacaktır, endişe etmeyin.
  • Uykusuz gecelere “Merhaba” deyin. Mide yanmaları, bacak krampları, sık sık tuvalete kalkmalar, yatakta dönmede zorlanma sık sık uyanmanıza neden olmaktadır. Gece uyanmanızı önlemek amacıyla yatmadan iki saat önce sıvı alımını durdurun ve yatarken yastığınızı yükselterek yatın.
  • Düzenli egzersiz yapmanız kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı olacaktır.
  • Gebelik süresince ara ara tansiyonunuzu ölçtürmekte fayda vardır. Tansiyon değerinizin 140-90’dan fazla çıkması tehlike belirtisidir.
  • Karnınızdaki gerilme ve esnemeye bağlı olarak kuruluk ve kaşıntı hissedebilirsiniz.
  • Gebelerin yaklaşık yüzde 20’sinde kaşıntı görülebilmektedir. Kaşıntı şiddetli olursa ve cildinizde nokta nokta kızarıklıklar varsa bu PUPPP adı verilen bir durumdur, doktorunuza bilgi vermenizde fayda vardır.
  • Doğum yaklaştıkça kaygılarınız, endişeleriniz ve kafanızdaki soru işaretleriniz artmaktadır. Bunun önüne geçmek için gebelik-hamilelik kurslarına katılmanızda fayda vardır.

Selamlar hayırlı sabahlar hamişleerrr son birkaç gündür benim oğluş geceleri hiç uyutmuyor gece gece tekvando yapası tutuyorneyseki bu gece sakindi rahatça uyudum çok mutluyumcumarteside kontrolümüz var bakalım umarım yüzünü gözünü geçen sefer gibi kapatmaz tatlı yiyeceğim girmeden

merhaba beni dün aile hekimliğinden aradılar ve 25. hafta tetanoz aşısı olmamı söylediler. Bunu yaptıran ya da bu şekilde bilgilendirilen var mı? Aşı yaptırdınız mı?

Günaydınnn Valla burda yazanlar bende ters işliyor evet bel ve sırt ağrım oluyor ama gün içinde kipirdayinca yoruluyorum gece deliksiz uyuyorum ben de bir sorun var sanırım Su an 24+4üm

merhaba beni dün aile hekimliğinden aradılar ve 25. hafta tetanoz aşısı olmamı söylediler. Bunu yaptıran ya da bu şekilde bilgilendirilen var mı? Aşı yaptırdınız mı?
Ben de kan vermeye gittiğimde aşı için uyarmışlardı ama ben hala 27+5 hala olmadım. Doktorum tek doz boğmaca olmadan olabileceğimi söyledi, ama bir türlü gidemedim

Ufff maşallah geri sayıma geçtiniz. Bizden baya öndesiniz
ayyy yavaştan kıyafetleri yıkayıp utuleyeyim şöyle ev bir cennet bahçesine dönsün
bizim sizle çok yakınız demek ki. Allah kısmet ederse şubat başı 1-2 gün arayla alacağız bebişleri sanki
biz ocak ortaları doğarız. kesin sezaryen 37 38 de olur doğum.
O erken doğuracak :)
nasıl da biliyor güzelliğim ilk ben doğururum sanırım grupta 22 ocak olur inşallah ama 5 ocaktan sonra hazır bekliycez

Çok yorma kendini. Hayvanlardada o iç güdü varmış gelmeden önce yavrularına temiz ortam hazırlarlarmış ilkinde o hatayı yaptım evi kırkladım ama enerjim bitmiyordu. Sonuç çocuk erken doğum yaptı. Burnum yandı dikkatli olalım

Evet grubun en önde gebesi sendin galiba cnm senin sat neydi benim de Şubat başlri diyolar .sezeryan i genelde 38 + karda yapıyorlar erken bı durum olmazsa

22 ocak olunca kovaya dönüyor ondan mı? Benim de eşim sürekli kovaya dönsün kovaya dönsün diyor. Kız kardeşi oğlak ben kovayım. Kız kardeşi çocukken biraz onu yormuş sürekli yolda ağlamasından kendini yere atmasın. Ben yetişkin oğlakları aşırı severim, ondan benim için farketmez ama tabi benim gibi bir kova olsa hayır demem

Evet grubun en önde gebesi sendin galiba cnm senin sat neydi benim de Şubat başlri diyolar .sezeryan i genelde 38 + karda yapıyorlar erken bı durum olmazsa
5 şubat gözüküyor 40 haftanın dolması gardenya21 2 subat diye biliyorum en onde o ama bizim ozel durumumuz var. ben serklajli gebeyim 32 de ciğer geliştirici yapılacak artık tetikte olacağız ondan sonra

Son düzenleme:
Bende 24. Haftada yaptırdım çok ağrım oldu ve ateşim çıktı hasta gibi oldum parol ile geçirdim 38 i gördü ateşim. Herkeste aynı tesir etmez ama. Sizde tedbirli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…